Så här hittar du lägenheter att hyra på nätet

Att hitta rätt lägenhet kan vara en stressig upplevelse. Internet sätter dock en stor mängd information till hands för att hjälpa till att göra din sökning genom mjukare. Medan alla lägenheter kan vara överväldigande, kan du hitta exakt vad du vill När du begränsar dina alternativ och använder rätt sökverktyg.

Steg

Del 1 av 3:
Ställa in dina prioriteringar
  1. Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online steg 1
1. Ta reda på vad din budget är. Innan du tänker på vilken typ av lägenhet du vill, måste du realistiskt överväga hur mycket du kan spendera. Ta din vanliga inkomst och dra sedan ut dina levnadskostnader, inklusive mat, socialisering, shopping och allt annat du brukar spendera dina pengar på. När du ser hur mycket pengar du realistiskt kan spendera på hyra, kan du effektivare börja söka efter en lägenhet inom dina medel.
  • De flesta hyresgäster spenderar cirka 25-30% av sina intäkter på bostadsutgifter, så håll detta i åtanke när du utarbetar din ekonomiska plan. Kom ihåg att det här inkluderar inte bara hyran, men verktyg och hyresgästens försäkring också.
  • Tänk också på kostnaden för din dagliga pendling. Ska du ta kollektivtrafik? Om du kör till jobbet måste du betala extra för en parkeringsplats?
  • Det finns också utgifter för att hyra en lägenhet. Vanligtvis måste du lägga ner en deposition. Du kommer också att debiteras mer om du äger ett husdjur.
  • Om du har problem med att hyra, splittra kostnaderna med en rumskompis ett alternativ. Se till att du undertecknar ett rumskamratavtal som stavar ut vad varje passagerare är ansvarig för, som andel av hyran, sysslor, gästpolitik, etc.
  • För fler tips om att utarbeta en budget och spara pengar, läs Budget dina pengar.
  • Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online steg 2
    2. Prioritera bekvämligheterna i din lägenhet. Att ha en klar uppfattning om vad du vill ha ut ur din lägenhet hjälper till att begränsa dina val när du börjar söka. Fråga dig själv vad som är viktigast för dig. En tvättmaskin och torktumlare? En utsikt? Mer än ett sovrum? De saker som du anser vara viktigt kommer att hjälpa till att avgöra vilken lägenhet du äntligen väljer.
  • Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online steg 3
    3. Besluta om en plats. Platsen påverkar dig direkt när du överväger var du ska bo. Det bestämmer pris, säkerhet, bekvämligheten av din pendling, och så vidare. Undersök alltid ett grannskap innan du flyttar in.
  • Titta på Google Maps och se vilka bekvämligheter som finns i närheten. Finns det butiker, restauranger, gym, etc.? Om dessa saker är viktiga för dig, skulle du vilja ta reda på vad som finns i området.
  • Vissa fastighetswebbplatser erbjuder säkerhetsbedömningar av stadsdelar. Prova något som Trulia Neighborhood Karta.
  • Lokala polisområden har också vanligtvis rapporter om sina webbplatser om lokala brott. Försök följa distrikt på sociala medier för att se om det finns regelbundna brott som rapporteras i området.
  • Besök området om du kan. Se hur det är på olika tider på dagen för att få en känsla för grannskapet och se om du kan bo där.
  • Del 2 av 3:
    Använda internet
    1. Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online steg 4
    1. Skicka din lägenhetssökning på sociala medier. Innan du slumpmässigt söker runt webbplatser, kan du se om någon i ditt sociala nätverk vet om en lägenhet för uthyrning. En personlig referens är alltid ett bra sätt att gå när du letar efter en lägenhet. Medan det förflutit ditt potentiella nätverk av människor att fråga var begränsat, tillåter internet din förfrågan att nå hundratals eller tusentals människor. Du vet aldrig vem som har en vän eller familjemedlem som vill hyra ut ett rum i sitt hus.
    • Gör ett inlägg som du söker efter en lägenhet och letar efter några personliga referenser. Se till att du säger att några ledare ska meddela dig privat.
  • Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online steg 5
    2. Använd specialiserade lägenheter-hyrda webbplatser. Medan de flesta fastighetsplatser listar lägenheter uthyrning också finns det webbplatser som specialiserar sig i lägenhetsuthyrning. Innan du går vidare till mer allmänna webbplatser, prova en specifikt lägenhetsorienterad plats. Dessa låter dig förfina din sökning för att hitta exakt vad du letar efter.
  • Några bra webbplatser att börja är lägenheter.com, padmapper, forrent och hotpads.
  • Anslut all nödvändig information när du utför sökningar på dessa webbplatser: din budget, plats, kvadratmeter och alla bekvämligheter du letar efter som en tvättmaskin / torktumlare.
  • Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online steg 6
    3. Sök på Craigslist.com. Du kan hitta en stor mängd varor och tjänster på Craigslist, inklusive lägenhetsuthyrning. Gå till bostadsdelen på hemsidan för att se vad du hittar. Nackdelen är att du kanske inte kan skräddarsy dina sökningar så mycket som om du sökte på en fastighets- eller lägenhetswebbplats.
  • Var försiktig när du hyr lägenheter utanför webbplatser som Craigslist. Medan andra webbplatser kan undersöka de inlägg som hyresvärdar annonserar på deras webbplats, är Craigslist inte reglerad så. Följaktligen är det ibland bedrägerier på platsen. Federal Trade Commission varnar att om en hyresvärd berättar att du ska välja pengar, ge en deposition innan du träffas, eller säger att de inte är tillgängliga för att träffas, kan det vara en bluff och du borde hoppa över posten.
  • Bild med titeln Hitta lägenheter för uthyrning Online Steg 7
    4. Skriv en önskad annons på Internet. Precis som du kan använda Craigslist för att hitta lägenheter, kan du också lägga upp en annons som du letar efter en lägenhet. Det finns också fastighetsplatser som låter dig lägga upp en önskad annons, som att hyra.netto.
  • När du gör ett inlägg, var noga med att nämna vilket område du vill leva i, hur mycket du är villig att spendera, oavsett om du har husdjur - all information som hjälper en potentiell hyresvärd hittar du och erbjuder vad du vill.
  • Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online steg 8
    5. Kontrollera lokala tidningswebbplatser. Om du inte har någon tur att hitta en lägenhet på andra sätt kan du kontrollera lokala tidskrifter där du vill leva. De flesta lokala tidningar har fastighetsdelar, som de förmodligen postar på sina webbplatser. Du kan också använda den här metoden för att hitta en lägenhet.
  • Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online Steg 9
    6. Gör en Internet-sökning efter lägenheter i ditt område. Det kan finnas andra webbplatser eller poster som du inte kunde hitta med tidigare metoder. För att hitta dessa möjligheter, försök bara göra en Internet-sökning med hjälp av sökorden "lägenheter för uthyrning" och det område du vill bo i. Du kan avslöja några poster som du skulle ha missat annars.
  • Del 3 av 3:
    Undersökande en lägenhet
    1. Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online steg 10
    1. Kontakta hyresvärden direkt. Lita inte bara på en webbplats eller till och med e-post. Tala med hyresvärden på telefonen när de undersöker lägenheterna. Detta kommer att se till att du vet vem du har att göra med och göra det lättare att se om allt är legitimt.
  • Bild med titeln Hitta lägenheter att hyra Online Steg 11
    2. Ställ in ett möte för att visa en lägenhet. Du borde inte hyra en lägenhet utan att se den personligen. Bilder på webbplatser kan lämna ut tecken på skador, eller de kan till och med vara från ett helt annat rum. Gå och undersöka lägenheten själv för att se till att det inte finns någon skada och det erbjuder det du vill ha.
  • Om det finns skada, fråga om det och när det kommer att lösas.
  • Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online steg 12
    3. Fråga hyresvärden några frågor du har när du besöker. Att flytta in i en lägenhet är ett stort engagemang, och du borde inte vara blyg om att ställa några frågor. Förutom några specifika frågor har du, här är några förslag.
  • Vad är din förnyelsefrekvens? Om hyresgäster sällan förnya sina leasingavtal kan det vara ett tecken på att de var missnöjda med lägenheten. Om dock förnyelsehastigheten är hög, visar den att hyresgäster är generellt nöjda med anläggningen.
  • När var de senaste renoveringarna på byggnaden, och din lägenhet specifikt?
  • Hur fungerar underhållsarbete? Om någon är tillgänglig 24 timmar om dagen för nödsituationer?
  • Hur ofta och hur mycket hyr ut?
  • Vad exakt kommer du att betala i uthyrning och verktyg? Be om att ha alla dina utgifter utlagda.
  • Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online steg 13
    4. Ta dina egna bilder av lägenheten. Hyresvärdar brukar ta bilder av lägenheter innan du flyttar in och efter att du lämnat, så du borde göra detsamma. Ta bilder när du besöker, och också när du flyttar in. På det sättet om hyresvärden säger att du orsakade skador när du inte gjorde det, kommer du att få bevis mot anklagelsen.
  • Bild med titeln Hitta lägenheter uthyres online steg 14
    5. Kontrollera bekvämligheterna. Titta inte bara på lägenheten när du besöker, men se till att allt fungerar. Slå på kranen, spola toaletten, öppna och stänga dörrarna och slå på ljus. Gör allt detta för att se till att allt i lägenheten fungerar direkt från början.
  • Var noga med att fråga om att peka runt så här.
  • Varningar

    Försök att turnera lägenheten innan du hyr den. Medan du hittade en lägenhet att hyra på nätet är effektiv och lätt, är det svårt att bedöma den faktiska storleken och platsen för en plats bara genom att titta på bilder och layouter online. Om du inte hyr ut från ett stort avstånd, schemalägga en turné innan du loggar ut ett leasingavtal.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande