Hur man blir brandman

Brandmän är sanna hjältar som går utöver att säkerställa att deras lands medborgare är. Arbetet är inte bara ädla, men det är mycket eftertraktat, med en genomsnittlig lön på över 47 000 dollar per år och en arbetstillväxt på 19% förutsagt mellan åren 2008-2018. Men om du vill vara en brandman måste du tänka på allvar om den inverkan jobbet kan ha på ditt fysiska och emotionella välbefinnande, liksom avgiften det kan ta på din familj. Tror att du har vad som krävs för att vara brandman? Läs vidare för att ta reda på det.

Steg

Del 1 av 4:
Uppfylla kraven
  1. Bildtiteln blir en brandman Steg 1
1. Var minst 18 år gammal. Detta är det minsta åldersbehovet för att vara brandman. Men i vissa stater måste du vara minst 21 för att ansöka, så titta på kraven i din egen stat.
  • Bild med titeln Bli en brandman Steg 2
    2. Ha ett gymnasiet diplom eller motsvarande. Du måste ha ett gymnasiet eller en GED för att ansöka om att vara en brandman. Kom ihåg att det här är det minsta utbildningsbehovet - det är en tuff marknad, så du kan upp dina chanser genom att fortsätta din utbildning (ta reda på hur i nästa avsnitt).
  • Bild med titeln Bli en brandman Steg 3
    3. Ha ett körkort. Du behöver absolut ett körkort för att vara en brandman, för att inte tala om en ren körrekord. Om du inte har en än, är det dags att komma runt till det. Varje brandman ska vara tillgänglig för att vara föraren när som helst.
  • Bildtiteln blir en brandman Steg 4
    4. Ha en ren rekord. Brandkåren kommer att köra en omfattande bakgrundskontroll, så se till att du inte har några trafikproblem, felonier eller register över kronisk narkotikamissbruk i ditt förflutna. Bakgrundskontrollpaketet kan vara så länge som 25 sidor, så det kommer att täcka varje liten del av din existens.
  • Bildtiteln blir en brandman Steg 5
    5. Få EMT-träning. Även om detta inte är en absolut Krav, Majoriteten av avdelningen kräver EMT-certifiering för alla kandidater och över 90% av dem kommer att kräva denna certifiering efter anställningsprocessen. Brandbekämpning handlar inte om att lägga ut bränder - Faktum är att många brandkår går över 70% eller fler akutmedicinska relaterade svar, så att ha EMT-utbildning är avgörande för framgång. Att ha utbildningen kommer också att göra dig till en mer önskvärd kandidat eftersom du har mer erfarenhet och en bättre känsla av vad jobbet tar.
  • Att ha certifiering innebär också att brandkåren måste ge dig mindre träning under din träningsprocess. Detta kommer att göra dem ännu mer benägna att anställa dig.
  • Del 2 av 4:
    Vara en mer önskvärd kandidat
    1. Få en Associates eller en kandidatexamen. Även om en kandidatexamen inte är nödvändig, går över 70% av de människor som vill vara brandman så småningom till andra karriärer. Så, för att göra dig själv den mest önskvärda kandidaten, borde du helst ha en medarbetare eller en kandidatexamen, som studerar ämnen som är relevanta för brandbekämpning, såsom matematik, kemi, biologi, kommunikationsförmåga, eller till och med datorläkare. Du kan till och med gå så långt som att tjäna en examen i brandvetenskap eller brandskyddsteknik.
    • Ett annat examensalternativ är inskriven i en 2-årig associerad med säkerhet och säkerhetsgrad. Läroplanen kommer att täcka kurser i straffrätt, terrorism, offentlig förvaltning, skyddshantering, administrativ rätt, screening, patrullering, cyberbrott, dynamik av våld, etc.Bildtiteln blir en brandman Steg 6
  • Du kan också ta brandteknikklasser på ett lokalt commission, även om du inte tjänar en examen. Detta kommer att visa ett intresse för yrket och ge dig en bättre känsla av vad du får dig själv.
  • Bild med titeln Bli en brandman Steg 7
    2. Bli en licensierad paramedicin. Om du har din EMT-utbildning, kan du ansöka om paramedicinsk skolan. Återigen är det inte ett krav, men det kommer att få dig att stå ut under applikationsprocessen. Många avdelningar söker aktivt efter licensierade paramediker. Självklart bör du inte gå ner den här vägen om du inte är intresserad av EMS och att vara paramediker - gå inte till paramedicinsk skolan bara för att öka dina chanser att vara brandman.
  • Bildtiteln blir en brandman Steg 8
    3. Presentera dig själv för de brister där du kommer att ansöka. Innan du skickar in din ansökan, sluta med de olika brandkåren för att introducera dig själv, få en känsla av vad folket är som, och har ett bättre öga för hur Firehouse fungerar. Om du tar det här extra steget (utan att vara irriterande), så låter du som en mer engagerad kandidat när du intervjuas och kan säga saker som, "En sak som verkligen imponerade mig om Firehouse här var..." Detta gör att du låter mer allvarligt om ditt engagemang.
  • Bildtiteln blir en brandman Steg 9
    4. Volontär i ditt samhälle. Att vara brandman kräver engagemang och engagemang för ditt samhälle. Inte frivilligt bara För att få dina chanser att bli anställda, men för att du har ett uppriktigt intresse för att ta hand om dina medborgare. Du behöver inte göra något brandrelaterat, antingen - bara visar att du bryr dig om att ta hand om barn, äldre eller andra människor i ditt samhälle som är i behov förstärker ditt engagemang.
  • Bildtiteln blir en brandman Steg 10
    5. Arbeta dig in i avdelningen på andra sätt. Det finns några sätt att du kan göra dig själv i ditt samhälle innan du ansöker. Här är några saker att försöka:
  • Bli en volontär brandman. Du måste fortfarande uppfylla de grundläggande kraven för att vara brandman, men kommer inte att kompenseras för dina ansträngningar. Om du redan gör det kommer det att göra det lättare för dig att bli anställd som brandman, men om det här är ditt karriärmål, borde du vara en tjänsteman.
  • Ta ett kommunalt jobb som en 911-avsändare
  • Hjälp ut som ett säsongsbetonat djurpersonalhjälpmedel
  • Bildbetatled blir en brandman Steg 11
    6. Läs upp på brandtjänsten. Innan du får din fot i dörren måste du lära dig så mycket du kan om brandtjänsten i allmänhet. Även om det är viktigt att lära sig Nitty-Gritty att vara en brandman, är det lika viktigt att förstå de allmänna trenderna och bekymmer för industrin. Det kommer sannolikt att brandkåren kan ställa frågor som, "Var ser du brandtjänsten om fem år?" eller "Vilka är de två största bekymmerna i detta karriärområde idag?" Så, känner dina saker.
  • Del 3 av 4:
    Acing ansökan
    1. Bild med titeln Bli en brandman Steg 12
    1. Passera din bakgrundskontroll. Bakgrundskontrollen kan vara ett dokument så länge som 25 sidor som frågar om all din utbildningsinformation såväl som dina examensbevis, all din arbetslivserfarenhet, liksom referenser, liksom en myriad av andra frågor. Du kommer ofta att ges bakgrundskontrollpaketet och kommer att bli ombedd att returnera den inom en vecka, innan du ansöker, var beredd med transkript, listor över referenser och eventuell relevant information som kommer att ställas om dig.
  • Bild med titeln Bli en brandman Steg 13
    2. Passera den psykologiska utvärderingen. Du kommer att få en psykologisk tentamen för att avgöra om du kan hantera stressen och trycket i jobbet. Du måste också visa mod, liksom förmågan att kommunicera effektivt och använda dina analytiska färdigheter.
  • Bildbeteckningen blir en brandman Steg 14
    3. Passera läkarundersökningen. För att vara brandman måste du ha samordning, smidighet och styrka, liksom en övergripande hög nivå av fysisk kondition. Du måste också vara i allmänhet god hälsa och vara fri från fysiska begränsningar.
  • Bildtiteln blir ett brandman steg 15
    4. Passera CPAT (kandidatens fysiska förmåga test). Detta är ett strikt test som kräver att du visar din hastighet, smidighet, styrka och uthållighet. Testet innehåller generellt 8 träningsövningar som måste fyllas i om 10 minuter och 20 sekunder eller mindre och utvärderas endast på ett pass eller misslyckas. Du måste också slutföra testet medan du bär en 50 lb. väst, långa byxor, en hård hatt och annan tung utrustning. Även om du bör kontrollera de exakta CPAT-kraven, ska du kunna slutföra följande uppgifter:
  • Trappklättringen. Klättra 60 steg i 3 minuter med två 12.5 lb. vikter på varje axel.
  • Slangen drar. Placera slutet på 200 fot (61.0 m). slang på axeln och dra den runt olika hinder förrän 50 foten (15.2 m). Slangmärke korsar en mållinje.
  • Utrustningen bär. Bära två sågar 75 fot (22.9 m). runt ett hinder och returnera dem till utgångspunkten.
  • Stegen höja. Gå till den övre ringen på 24 fot (7.3 m). Stege upp en stationär vägg.
  • Den tvingande posten. Använd en 10 lb. slädehammer att slå en mätanordning tills en summer låter.
  • Sökningen. Krypa på händer och knän i en tunnel labyrint.
  • Räddningsdragen. Dra en tung mannequin runt ett hinder.
  • Takbrottet och dra. Använd en gäddapole för att trycka upp en gångjärn och en takenhet.
  • Bildbeteckningen blir en brandman Steg 16
    5. Skicka en skriftlig tentamen för att testa en mängd olika färdigheter. Dessa färdigheter inkluderar ämnen som kommunikation, dom, problemlösning och minne. Det finns guider tillgängliga för att hjälpa dig att studera för brandbekämpningsundersökningarna. De flesta avdelningar rankar ordningen att anställa av tentamen. Det är viktigt att ha det bästa möjliga poänget.
  • Del 4 av 4:
    Lyckas i din karriär
    1. Bild med titeln Bli en brandman Steg 17
    1. Tåg på en brandakademi. Akademin kommer att lära dig om olika typer av bränder och hur man släcker var och en. Du kommer också att lära dig hur du använder varje utrustning, som axel, sågen, stegen och slangen. Här är några andra saker du kommer att lära dig under den rigorösa träningsprocessen:
    • Brandbekämpningstekniker
    • Brandförebyggande
    • Farliga materialkontroll
    • Nödmedicinska förfaranden
    • Lärande byggkoder för att ge brandinspektioner
    • Hur man utför räddningsoperationer
    • Hur hanterar farliga material
  • Bild med titeln Bli en brandman Steg 18
    2. Börja din praktiska erfarenhet. Efter träningsakademin kommer du att placeras i en brandkår för att få praktisk träning med brandmän. Du kanske eller inte betalas för denna träningserfarenhet. Du kommer att vara berättigad till titeln på en professionell brandman efter att du har passerat alla tentor och avslutat din praktiska träning. Vissa avdelningar har dock en lista över kandidater som väntar på att bli anställd på heltid.
  • Bildtiteln blir en brandman Steg 19
    3. Få hyrd heltid som en professionell brandman med regelbunden brandman. När du är klar med din praktisk erfarenhet och har accepterats för att vara en brandman, gör dig redo att börja de grusande och givande uppgifter som krävs för framgång i ditt jobb. Du borde vara stolt över att bli anställd, men du borde alltid vara på tårna och fortsätta arbeta för att få nya färdigheter och förbättra din kunskap.
  • Bildtiteln blir en brandman Steg 20
    4. Få viss expertis. Även om du har träffat många krav och har visat imponerande färdigheter att bli anställd, slutar jobbet aldrig. Det finns många andra extra färdigheter som du kan vinna, och ännu mer träning som du kan göra för att göra dig själv den bästa brandmanen du kan vara, och att göra dig mer användbar för din Firehouse. Din träning kan också bero på vad som är mest nödvändigt i din avdelning - till exempel, om de är desperata för en spansk talare, få lite tvåspråkig träning. Här är några andra sätt att du kan få lite erfarenhet:
  • Få första hjälpen och HLR-utbildning
  • Tjäna en examen i den offentliga förvaltningen
  • Få EMT eller Paramedic certifiering om du inte redan har det
  • Få livräddare certifiering
  • Få farligt material certifiering
  • Bildtiteln blir en brandman Steg 21
    5. Stanna fysiskt passform. Om du vill vara den bästa brandmännen kan du vara och fortsätta att göra ditt jobb bra, då måste du vara fysiskt passform. Även om ditt jobb själv kommer att vara strängt och krävande, spendera lite tid på gymmet, som går i veckan, och att hålla en sund ätande och sovande regim hjälper dig att fortsätta att göra ditt bästa. Oavsett träning du förföljer, bör det innehålla både styrketräning och aerob träning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kanske vill överväga frivillig brandbekämpning med små gemenskapsbrandavdelningar innan du fattar beslutet om brandman.
  • Det finns många ungdomsorienterade program för individer från 15-21 år som avslöjar kandidater till brandservice. Dessa inkluderar brandforskare / kadetter och junior brandmän.
  • Underskatta inte CPAT. Det är viktigt att vara aktiv och förbereda sig för det gradvis.
  • Kom ihåg tålamod och hårt arbete är nyckeln i din brandkörning. Många individer konkurrerar om en liten mängd brandmanpositioner och det är allt svårare att landa a "drömjobb" i en "drömavdelning".
  • Prata med din familj innan du överväger att bli brandman. Brandmän ställer sina liv på linjen varje dag och jobbar långa timmar. Stressen kan vara svårt för vissa familjer att hantera.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande