Hur man skapar ett gantt-diagram

Ett Gantt-diagram är en typ av stapeldiagram för projektledning. Denna organisatoriska resurs är ofta i form av ett mjukvaruverktyg, även om tanken på ett pappersbaserat Gantt-diagram inte heller är inte känt för många projektledare. Att använda ett Gantt-diagram kan hjälpa till med att finjustera projektets tidslinje för någon form av projekt och hjälper till i många allmänna planeringsuppgifter. För dem som vill skapa ett Gantt-diagram för att hjälpa till med tidshantering, organisation eller djupgående analys av ett projekt, är det några av de vanligaste stegen som är inblandade i den processen.

Steg

Prov Gantt-diagram

Prov Gantt Diagram

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Prov Gantt Diagram för spel

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 1:
Skapa ditt eget Gantt-diagram
  1. Bild med titeln Skapa ett Gantt-diagram Steg 1
1. Förstå arbetsförbrytningsstrukturen.Ett Gantt-diagram är ett diagram som visar en tidslinje för ett projekt tillsammans med alla olika faser, uppgifter och jobb som ingår i projektet.En separat bar används för att illustrera när varje fas, uppgift eller ett projektstart börjar och slutar.
  • Bild med titeln Skapa ett Gantt-diagram Steg 2
    2. Samla information om alla uppgifter och processer inom projektet.Du måste känna till var och en av de olika faserna (sammanfattande element) för ett projekt och alla uppgifter (terminalelement) som måste uppnås i varje fas.
  • Lär dig om terminal och sammanfattande element. Terminalelement är mindre uppgifter som utgör en större uppgift.Den större uppgiften som de terminala elementen utgör kallas sammanfattningselementet.Om du till exempel spelar en film kan en av de sammanfattande elementen inkludera varje scen som behöver skjutas.Terminalelementen kan innehålla planering, inställd design, filmning, redigering och animering för varje scen.
  • Bild med titeln Skapa ett Gantt-diagram Steg 3
    3. Utvärdera beroende och relationer mellan olika faser och uppgifter. Vissa uppgifter och / eller faser av ett projekt kan kunna uppnås oberoende av andra uppgifter och fraser.Andra faser och uppgifter kan bero på att andra processer är färdiga först.Till exempel, i filmproduktion, måste gjutning vara färdig innan filmen kan börja.
  • Bild med titeln Skapa ett Gantt-diagram Steg 4
    4. Skapa en tidslinje på en graf.Rita en horisontell tidslinje för Gantt-diagrammet på toppen av grafen.Tidslinjen representerar hela projektet med startdatumet till vänster och slutdatum till höger.Du måste då bryta upp tidslinjen i steg som representerar dagar eller veckor av tidslinjen.
  • Bild med titeln Skapa ett Gantt-diagram Steg 5
    5. Lista varje uppgift för projektet på vänster sida av grafen.Varje uppgift ska ha sin egen linje i grafen.För att göra Gantt-diagrammet ser mer organiserat, var noga med att lista varje uppgift i den ordning de behöver fyllas i.Du behöver också veta hur lång tid det tar för varje uppgift att slutföras.
  • Bild med titeln Skapa ett Gantt-diagram Steg 6
    6. Ordna barer för varje fas och / eller uppgifter inom tidslinjen.Använd en highlighter eller färgade stänger för att markera när varje uppgift startar och slutar inom tidslinjen.När du är klar ska du ha en lista över svimlande barer för varje uppgift under tidslinjen.Vissa barer kan ha överlappande datum, stänger som representerar uppgifter som är beroende av andra uppgifter måste börja efter att den beroende uppgiften är klar.
  • Försök använda olika färgstänger för varje sammanfattande uppgift.
  • Bild med titeln Skapa ett Gantt-diagram Steg 7
    7. Implementera Gantt-diagrammet i programvara. När du har skapat ett grovt utkast till ditt GANTT-diagram, använd programvara för att skriva ut en tydlig och professionell final kopia.Microsoft-projektet är programvara som är speciellt gjord för projektledning som har möjlighet att skapa och skriva ut Gantt-diagram.Du kan också skapa Gantt-diagram i Microsoft Excel, PowerPoint, Word, Photoshop eller Adobe Illustrator och många andra program.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande