Hur man njuter av semestern

Semester kan vara en stressig tid. Många människor känner sig pressade för att göra saker "perfekta" eller att fira på de sätt som andra människor gör. För att säkerställa att du kommer att njuta av de senaste veckorna av året, fira på ett sätt som får dig att känna sig innehåll. Håll dig organiserad för att få dina uppgifter komplett, hantera din stress genom att ta paus och göra saker du tycker om, och spendera tid med kära för att göra din semestersäsong det bästa det kan vara.

Steg

Del 1 av 3:
Vara produktiv
  1. Bild med titeln Njut av semestern Steg 1
1. Organisera dina uppgifter. Du kommer att känna dig mer i kontroll om du vet vad som krävs och när. Börja din lista tidigt så att du kan slutföra några saker som kan göras före tid. Rusa inte igenom dina uppgifter, även om det kan tyckas som om du har en miljon saker att göra. Slutföra en uppgift i taget, och var noga med att ge den fulla uppmärksamheten.
  • Prioritera vad som behöver göras, vare det på jobbet på kontoret så att du kan spendera tid med din familj eller läsa den boken din lärare tilldelad över pausen.
  • Vissa uppgifter kan vänta eller kanske inte ens behöver göra alls, som att vika dina servetter i svaner för din semestermiddag eller skicka ut personliga semestermeddelanden till alla på var och en av dina sociala medier.
  • Bild med titeln Njut av semestern Steg 2
    2. Fråga efter hjälp. Känn inte som om du måste göra allt själv. Om du har svårt att hitta tid att städa ditt hem före en fest, dekorera det julgran, eller få pengar från banken till saker röda kuvert för det kinesiska nyåret, fråga din familj eller vänner för hjälp. De kommer sannolikt att uppskatta bidragande till semesterglädjen.
  • Bild med titeln Njut av semestern Steg 3
    3
    Volontär. Om du har tid, volontär över semestern. Du kan göra kort för deployerade soldater, ta med gåvor till ett barnsjukhus, sjunga carols på en assisterad levande anläggning, eller gå ut goody väskor till de hemlösa. Det finns massor av idéer, och många kostar inte en sak. Att hjälpa andra kommer utan tvekan att ge dig glädje och hjälpa dig att känna som om du gör något som är värt.
  • Del 2 av 3:
    Förvaltning
    1. Bild med titeln Njut av semestern Steg 4
    1. Göra en budget. Finansiella bekymmer är ofta en av de största semesterstressorerna. Att göra en budget och hålla fast vid den kan hjälpa till att minska en del av din ångest. Tänk på att du inte behöver göra en 10-rätters middag eller köpa designergåvor för alla på din lista för att få en lycklig semester.
    • Överväg att göra egna gåvor för att spara lite pengar. Det finns massor av unika idéer som människor kommer att älska att ta emot.
    • Hemlagad dekorationer är också ett bra sätt att minska kostnaderna. De är också roliga att göra och kan vara ett bra sätt att få hela familjen involverad.
    • Du kan ha en potluck middag istället för att förbereda allt själv. Det kommer inte bara att minska kostnaden och arbetsbelastningen, men det kommer också att se till att ditt bord är fyllt med en mängd olika rätter så det kommer att finnas något som alla älskar.
  • Bild med titeln Njut av semestern Steg 5
    2. Ge upp jämförelser. Om du ständigt jämför dina semesterplaner till dina vänner, grannar, medarbetare eller kändisar, kan du sluta känna dig otillräcklig. Påminn dig om att du är unik, och din semester borde också vara. Gör vad som fungerar bäst för dig och din familj, och glömmer sociala förväntningar eller tryck.
  • Bild med titeln Njut av semestern Steg 6
    3. Koppla av eller delta i en lugnande aktivitet. Överväga att ta en yogaklass eller mediterande i en halvtimme varje dag. Du kan också gå igenom en park eller en trädgård, läsa några kapitel av en bra bok, eller ta tid att bara sitta tyst. Gå ut och njut av semesterljusen, gör en traditionell maträtt eller efterrätt med dina nära och kära, eller till och med gå på bio. Din att göra-lista kommer fortfarande att vara där när du kommer tillbaka, och ger dig en chans att vila kan vara en stor ökning till dina andar.
  • Del 3 av 3:
    Spendera tid med andra
    1. Bild med titeln Njut av semestern Steg 7
    1. Bjud in andra över. Spendera tid med människor du bryr dig om kommer att vara säker på att lysa din semestersäsong. Fret inte för mycket över ditt hus eller de förfriskningar du kommer att tjäna. Snabbt städa upp och köpa eller förbereda några snabba mellanmål. Njut av företaget och säsongen!
  • Bild med titeln Njut av semestern Steg 8
    2. Träffa vänner eller familj. Att komma ut ur huset kan hjälpa dig att ladda upp såväl som slappna av. Besök det lokala museet, träffa en vän för kaffe, bläddra i en bokhandel med en familjemedlem eller njut av brunch med dina medarbetare.
  • Bild med titeln Njut av semestern Steg 9
    3. Erbjuda till babysit. Många människor är ganska upptagna över semestern, och ett erbjudande att se sina barn kan vara bara den paus de behöver. Det kommer att ge dig något att göra, liksom en känsla av produktiv godhet. Också, barn är vanligtvis härliga varelser att ha runt, och deras glädje är smittsam.
  • Bild med titeln Njut av semestern Steg 10
    4. Hitta en balans. Spendera tid med andra kan vara roliga, men det kan ibland vara stressigt. Känn inte som om du måste spendera varje minut i någon annans företag, eller bjuda in alla du någonsin har träffat på din semestersamling. Glöm inte att ta tid för dig själv, och att njuta av det!
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande