Hur man ändrar tändstift i en renault clio mk3

Vill du ändra dina tändstift på din Renault Clio 1.2 (MK3)? Följ den här guiden, och du har jobbet gjort på nolltid.

Steg

  1. Bild med titeln Ändra tändstift i en Renault Clio MK3 Steg 1
1. Parkera din bil på nivå och vänta på att din motor kan svalna. Om motorn redan är cool kan du börja jobba på din bil.
  • Bild med titeln Ändra tändstift i en Renault Clio MK3 Steg 2
    2. Koppla ur bilbatteriet. Se till att batteriet är urkopplat innan du utför något arbete på ditt elsystem. Du vill inte ha en chock eller ännu värre att steka din ombord på datorn på grund av en chock. Det skulle kosta mycket mer pengar.
  • Bild med titeln Ändra tändstift i en Renault Clio MK3 Steg 3
    3. Öppna din bilhylsa och hitta ditt motorlock. Du måste ta bort det här locket. Den består av 3 - 5 små bultar runt toppen och ett jubileumsklämma som måste lossas före borttagning. Släpp några slangar som är fästa vid detta lock för att tillåta locket att avlägsnas helt.
  • Bild med titeln Ändra tändstift i en Renault Clio MK3 Steg 4
    4. Leta reda på tändstiftets hållare och ta bort tändledningarna (HT-ledningar). Du bör se 4 tändstiftshållare. Du kommer att se tändspolarna placerade inuti dessa innehavare. Dra inte dem ut ur hålen ännu. Du måste koppla ur dem från tändspolen först eftersom de leder är alltför täta för att bara dra ut dem som de är.* Kom ihåg vilken ordning de går in eftersom ledningen kan vara för kort vid vissa punkter.
  • Bild med titeln Ändra tändstift i en Renault Clio MK3 Steg 5
    5. Ta bort tändstiften. Nu när de har tagits bort vill du få ditt tändstiftsuttagsverktyg. Du kanske vill använda ett långt magnetiskt verktyg eftersom det är mycket lättare att få dem ut med en. Montera ditt socketverktyg över tändstiftet och vrid moturs. Först kan det vara lite svårt att vända dig kan kräva en lång cheaterbar för att hjälpa till med den här processen.
  • Bild med titeln Ändra tändstift i en Renault Clio MK3 Steg 6
    6. Jämför dina nya och gamla tändstift. En gång där, kontrollera kvaliteten på tändstiftet. Jämför det med dina nya tändstift för att se till att du har rätt objekt.
  • Bild med titeln Ändra tändstift i ett Renault Clio MK3 STEG 7
    7. Ställ inte gapet. På moderna tändstift har gapet redan ställts och du kan bara pop dem rakt in.
  • Bild med titeln Ändra tändstift i en Renault Clio MK3 Steg 8
    8. Installera de nya tändstiften. Nu lägger en för en försiktigt dina tändstift i ditt bilmotorhuvud. Se till att de stramar upp till rätt vridmoment för att få maximal prestanda från dina tändstift. Du kan kontrollera din bilägare manual på hur du kan göra det här.
  • Bild med titeln Ändra tändstift i ett Renault Clio MK3 Steg 9
    9. Återinstallera tändledare. Kontrollera varje tändning ledning manuellt för att se om de inte har några slitage eller tårar i dem om de kommer att behöva bytas ut. Ersätt varje på det beror på en förändring.
  • Bild med titeln Ändra tändstift i ett Renault Clio MK3 Steg 10
    10. Fäst motorlocket igen. Se till att du inte har förlorat dina bultar och fäst ditt lock
  • Bild med titeln Ändra tändstift i ett Renault Clio MK3 Steg 11
    11. Starta bilen. Om allt är gjort korrekt bör du börja helt första gången och du borde se en bättre mpg.
  • Tips

    Investera i högkvalitativa verktyg vid byte av tändstift. Det är ett jobb som du sannolikt kommer att göra några gånger om året så se till att du får ett anständigt tändstiftsavlägsnande verktyg.
  • Köp rätt tändstift Du kan ta reda på rätt tändstift genom att besöka din lokala bilverkstad och citera ditt registreringsnummer eller hitta rätt tändstift i din bilägare.
  • Varningar

    Se alltid till att du får rätt tändstift för jobbet. Använd inte billiga eller felaktiga tändstift. Även sedan du arbetar med bilmotorn, se till att batteriet är urkopplat först innan du utför något arbete.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande