Hur man är en gemenskapsorganisatör

Gemenskapsorganisering kan vara en utmanande, men otroligt givande karriär. Du får möjlighet att positivt påverka ditt samhälle och folket i det. Om du tror att gemenskapsorganisering är för dig, lär du dig att komma igång och göra skillnad.

Steg

Del 1 av 4:
Samla information
  1. Bild med titeln Delta i familjeföreningar när du är autistiska steg 28
1. Förstå vad en gemenskapsorganisatör är. Innan du förbinder dig att vara en gemenskapsorganisatör, bör du förstå vad jobbet medför. Du måste identifiera problem i ditt samhälle, tänka på lösningar och samla tillräckligt med stöd för att anta dem. Detta kommer ibland att innebära att den befintliga myndigheten utmanar den offentliga protesterna eller rally. Du borde inte vara rädd för att prata med en folkmassa, gå till dörren, gör kalla samtal och gör vad som krävs för att få uppmärksamhet åt din sak.
  • Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 10
    2. Utbilda dig politiskt. För att ändra regeringen bör du förstå hur det fungerar. Bli bekant med valprocessen, hur lagar passeras, och vem dina lokala politiker är. Bekanta dig med lokala och nationella lagar. Detta kommer alla att bli viktigt när du börjar kampanjer för förändring.
  • Bild med titeln fil för skilsmässa i Texas utan advokat Steg 17
    3. Lär dig om politiska eller sociala problem i ditt samhälle. Dessa kan sträcka sig från enkla, som att behöva ett stoppskylt på ett hörn, till allvar, som en orättvis lag. Oavsett fallet bör du lära dig allt du kan om frågan innan du vidtar åtgärder. Det finns några sätt att göra det här.
  • Titta på de lokala nyheterna. Dessa nätverk kommer ofta att täcka lokala problem och ge dig idéer om hur man vidtar åtgärder.
  • Läs lokala tidningar. Ser speciellt ut på redaktions- eller opinionsavsnitten. Lokala medborgare skriver ofta i att klaga på problem i samhället.
  • Prata med människor. Detta är en avgörande skicklighet för en gemenskapsorganisatör. Fråga grannar om de är olyckliga med något i samhället och lyssna noga på deras svar.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 2
    4. Undersök om det finns liknande grupper i ditt område. När du har identifierat ett problem och utbildat dig själv, bör du se om någon annan redan har vidtagit åtgärder. Vanligtvis kommer en internetsökning att avslöja grupper i ditt område. Du kan också kolla lokala mötesplatser som bibliotek och statliga byggnader för flygblad.
  • Om du hittar en grupp som tar samma handlingar som du kanske vill gå med i det istället för att starta din egen. Men om du tror att den här gruppen har olika mål eller metoder än du kan du fortsätta och starta din egen. Du kanske fortfarande vill närma dig den redan etablerade gruppen och presentera dina idéer och se om de kommer att stödja dig.
  • Bild med titeln Hjälp ditt samhälle Steg 2
    5. Prova frivilligt först. Om du fortfarande är osäker på om Gemenskapsorganisation är för dig, försök volontärarbete med en liknande grupp. Detta visar dig vad jobbet är. Genom volontärarbete kan du också göra viktiga kontakter som blir viktiga när du bildar din egen grupp.
  • Del 2 av 4:
    Bildar en grupp
    1. Bild med titeln Hjälp Reducera rasism Steg 9
    1. Organisera ett litet möte. Genom att undersöka ett problem har du förmodligen stött på några personer som delar dina tankar. Dessa kan vara vänner, familj eller personer du känner från skolan eller samhället. Säg att du skulle vilja träffa och diskutera ett problem du har märkt i samhället. Även om det bara är några få personer, är det här inledande mötet mycket viktigt att utveckla en plan för din grupp.
  • Bildtiteln blir en senator Steg 9
    2. Diskutera frågan. Nu när du har identifierat ett problem och undersökt det, måste du räkna ut hur du ska åtgärda det. Med det här första mötet borde du brainstorma med din grupp om vilken åtgärd du ska ta.
  • Prata om problemet som förde alla där. Fråga specifikt vad som handlar om dem och varför de tycker att det här är en viktig fråga.
  • När du är klar över vad problemet är, brainstorm vad du hoppas göra för att fixa det. Att räkna ut tydliga mål för den här gruppen hjälper dig att utveckla en handlingsplan. Om ditt mål är att välja en ny medlem i din lokala lagstiftare, kommer det mesta av ditt arbete att rotera kring att öka medvetenheten och stödet till den kandidaten.
  • Låt alla föreslå lösningar. Det är viktigt att du tillåter alla en chans att prata. Gemenskapsorganiseringen är baserad på koncernens deltagande. Även om du är koncernens grundare och ledare, är du ansvarig för att lyssna på alla dina medlemmar lika.
  • Diskutera de metoder du är villig att använda för att uppnå dina mål. Planerar du bara att skriva brev och prata med media, eller kommer du att använda direktåtgärder som protester? Se om alla i gruppen är ombord med de metoder du planerar att använda. Vissa kommer inte att vara bekväma att marschera i rallyer och protesterar. Om det inte är okej, det finns fortfarande gott om bakom kulisserna som de kan göra för att hjälpa.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt killen du gillar steg 11
    3. Namnge din grupp. Helst kommer din grupps namn att vara lätt att säga och komma ihåg samtidigt som vi ger en ledtråd av vad koncernens mål är.
  • Om du planerar att använda en akronym, forskning om det finns andra framstående grupper som använder den akronymen. Om så är fallet, överväga att ändra ditt namn. Du riskerar att alla dina potentiella medlemmar inte kan hitta din grupp när du söker på Internet.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 7
    4. Är överens om ett uppdragsförklaring.Vid det första mötet, utarbeta en handlingsplan med dina deltagare. Uppdragsförklaringen är avgörande för att definiera vad din grupp handlar om. Håll följande i åtanke när du skriver ditt uppdragsförklaring:
  • Börja med gruppnamnet. Detta kommer att se till att alla läsare vet vars uppdragsförklaring det här är.
  • Ange koncernens syfte. Vilket problem hoppas du att fixa eller vilken tjänst du hoppas att ge?
  • Ange dina mål. Vad är koncernens övergripande plan, och vilka metoder tänker du använda?
  • Gör ditt uttalande specifikt nog för att visa gruppens intentioner, men tillräckligt bred så att du inte behöver ändra det. Till exempel, om din grupp vill ha ett stoppskylt av en skola, säg att ditt syfte är att främja grannskapssäkerhet.
  • Håll det kort. Några meningar kommer att göra det bra. Du vill bli rakt till den punkt så potentiella medlemmar kommer att förstå exakt vad du handlar om och om de vill gå med.
  • När du bosätter dig på ett uppdragsförklaring, var noga med att skriva ut det på några flygblad och andra medier som gruppen producerar.
  • Titta som ett exempel, titta på detta uppdragsutlåtande från en topp nonprofit: Greenpeace är den ledande oberoende kampanjorganisationen som använder fredlig protest och kreativ kommunikation för att avslöja globala miljöproblem och främja lösningar som är avgörande för en grön och fredlig framtid.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapsintyg i Dwarka Steg 3
    5. Bestäm hur gruppen kommer att köras. Är gruppen en demokrati? Kommer det att finnas ett val? Hur kommer beslut att göras? Kommer varje medlem att ha en specifik uppgift? Gör ditt bästa för att hitta alla dessa frågor ut tidigt, helst på det första mötet. På så sätt kan gruppen fokusera på att lösa det ursprungliga problemet utan att vara oroliga med organisatoriska frågor.
  • Bild med titeln Få ett personligt lån Steg 4
    6. Håll regelbundna möten. När du har etablerat din grupp bör du fortsätta att träffas regelbundet. Annars kan din grupp helt enkelt smälta bort innan du ens kommer igång.
  • Del 3 av 4:
    Öka medvetenheten och bygga din grupp
    1. Bild med titeln Innovate Steg 5
    1. Hänga reklamblad. De flesta lokala bibliotek, statliga byggnader och företag har anslagstavlor där du kan annonsera din grupp och orsak. Sätt ihop en iögonfallande flygblad som visar din grupps namn och det problem du representerar. Se också till att du inkluderar din grupps kontaktinformation och detaljer om när och var du träffas så att du kan locka nya medlemmar.
  • Bild med titeln Utveckla ett förhållande med ett kundsteg 7
    2. Använd sociala medier. Spridningsmedvetenhet är väldigt lätt med sociala medier. Gör en sida för din grupp och uppdatera den regelbundet. Har dina medlemmar annonserar gruppen på sina personliga sidor. Denna metod kan öka ditt stöd långt bortom din närmaste gemenskap.
  • Det är mycket viktigt att hålla dina sociala medier som är aktiva. Om människor ser att dina sidor inte har uppdaterats i månader, kommer de sannolikt att anta att gruppen är inaktiv.
  • Bild med titeln Övervinna Boredom Steg 7
    3. Organisera dörr till dörrkampanjer. Gemenskapsorganisation innebär att interagera med grannskapet, och ansikte mot ansikte konversationer är avgörande för byggstöd.
  • Gör var och en av dina medlemmar ansvariga för ett visst område. Gör detta ett område som kan täckas på en dag, inte mer än några kvarter.
  • Se till att du har tryckta flygblad eller ett nyhetsbrev som de kan distribuera. Inkludera koncernens uppdrag och en kort beskrivning av dina koncernens mål och vision.
  • Din dörr till dörr människor borde helst vara dina mest entusiastiska medlemmar som är välkända på frågorna. Inte alla är bekväma knackar på dörrar och interagerar med främlingar. Du vill se till att de grannar du möter kommer med en positiv bild av din grupp och orsak.
  • Bild med titeln berätta om du
    4. Annonsera i tidningen. Skicka en redaktionell till ditt lokala papper. Ange problemet och att du har bildat en grupp för att åtgärda problemet.
  • Vissa tidningar kommer inte att låta dig annonsera din grupp i en redaktionell. Om så är fallet kan du fortfarande göra ett bra argument för din orsak genom att lägga ut en handlingsplan.
  • Bildbeteckningen blir en kongressperson Steg 17
    5. Använd media. Medierna är en mycket kraftfull kraft, så det kommer att tjäna dig bra för att använda den till din fördel.
  • Kontakta lokala mediestationer och se om de är villiga att täcka din grupp eller ge en intervju.
  • Ange en talesman. Medan alla medlemmar i gruppen är potentiella media-kontakt, bör viktiga pressinteraktioner hanteras av specifika ledamöter. Helst kommer de att vara vältalade, karismatiska och känna till frågorna inifrån och ut. Detta kommer att ge bästa möjliga offentliga ansikte för din grupp.
  • Om en lokal nyhetsstation eller tidning driver en historia om din grupp, notera vem reportern var. De kan vara en viktig kontakt som är villig att ge dig mer täckning.
  • Bild med titeln nå massorna steg 3
    6. Ställ upp bås på lokala evenemang. Många städer har mässor och andra evenemang som lockar många människor. Se till att dessa bås är fyllda med flygblad och bemannade av karismatiska medlemmar som kan prata om problemet med främlingar.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 10
    7. Håll koll på alla dina medlemmar. Det är avgörande att du har alla dina medlemmar i en organiserad fil med all sin kontaktinformation. Checka in med medlemmar regelbundet för att hålla dem involverade. Om du förlorar spår av medlemmar kommer din grupp gradvis att falla ifrån varandra.
  • Del 4 av 4:
    Vidta åtgärder
    1. Bildtiteln blir en petite modell steg 15
    1. Kontakta lokala politiker. Nu när du har byggt stöd för din sak, har du hävstång att presentera din fråga till lokala politiker. Ange ditt problem tydligt och hur du förväntar dig att det ska lösas. Om de inte kan hjälpa dig, få dem att ge dig informationen till någon annan som kan.
  • Bild med titeln vara ett hemligt medel Steg 9
    2. Organisera brevskrivningskampanjer. Har alla dina medlemmar kontakta den politiker du behöver jobba med. Denna översvämning av korrespondens bör hjälpa till att få sin uppmärksamhet.
  • Om politiker förblir inte svarande, använd brevskrivningskampanjer för att kontakta media istället. Om det finns mycket buzz om ett visst problem är medierna mer benägna att täcka det.
  • Bild med titeln firar internationella kvinnor
    3. Organisera en rally. När din grupp har vuxit tillräckligt stor, kommer en offentlig rally att visa stödet bakom din sak.
  • Innan du planerar, se till att alla eller de flesta av dina medlemmar kan komma. Du vill inte publicera en rally och ha en liten publik. Denna händelse är tänkt att visa ditt stöd.
  • Annonsera rallyet. När du vet att alla dina medlemmar kommer, nå ut till samhället. Bjud in alla som är intresserade av din anledning att komma visa sitt stöd.
  • Make Up Posters, Banderoller, T-shirts - Något för att få uppmärksamhet åt din grupp. Detta kommer båda att få ditt meddelande över och visa grupp solidaritet.
  • De flesta områden kräver ett tillstånd för en rally. Se till att det här är omhändertaget före din händelse för att undvika problem med brottsbekämpning.
  • Kontakta de lokala medierna och se om de kommer att täcka evenemanget. Om en viss reporter eller station har täckt din grupp tidigare, kontakta dem först.
  • Har dina talesmän redo att prata med några åskådare. Detta kan vara ett utmärkt tillfälle att få nya medlemmar.
  • Håll allt fredligt. Du vill att denna rally ska visa att din grupp är en positiv kraft i samhället. En rowdy-looking-grupp kommer förmodligen inte att få dig något stöd från lokalbefolkningen.
  • Bild med titeln Förbered en kraft av advokat steg 8
    4. Distribuera en framställan. Har alla dina medlemmar gå runt och samla signaturer. När du har samlat tillräckligt med stöd, presentera denna framställan till din lokala myndighet.
  • Bild med titeln Hjälp reducera rasism Steg 5
    5. Samarbeta med andra gemenskapsgrupper. Det finns förmodligen andra organisationer som kan lägga till din bas av stöd. Träffa sina ledare och se om de kommer att stödja din sak. Organisera gemensamma rallyer och händelser för att öka ditt stöd.
  • Bild med titeln Kör för kongressen Steg 6
    6. Stödkandidater som talar för din sak. Om den nuvarande regeringen inte kommer att stödja din sak kommer det förmodligen att bli nödvändigt att rösta i en ny. Om du inte kan hitta en kandidat som stöder dig, överväga att köra dig själv eller nominera någon från din grupp.
  • Bildbetaget Skriv ditt kongressrepresentant Steg 12
    7. Analysera dina misslyckanden. Det är mycket troligt att du kommer att uppleva motgångar i samhällsorganisationen. Den viktiga delen blir inte avskräckt, men lär sig från dessa motgångar. När du förstår var du gick fel kan du lösa problemet och lyckas nästa gång.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Att vara en gemenskapsorganisatör, arbeta inom ditt eget samhälle. Din närvaro i ett annat samhälle, som berättar för dem vad de behöver, kommer sannolikt inte att vara en välkommen.
  • Kom ihåg att alltid lyssna på de personer du representerar. Glöm inte att du gör det här jobbet för samhällets goda.
  • Fira dina framgångar. Medan det är lätt att alltid fokusera på problem, kan detta leda till frustration. Hitta skäl att fira för att hålla din grupps andar upp.
  • Varningar

    Du kan komma i kontakt med brottsbekämpning, särskilt när du samlar eller protesterar. Det är bäst att samarbeta och följa lokala lagar.
  • Detta jobb kommer sannolikt att innebära konfrontation. Medan du alltid ska undvika våld, bör du vara beredd att stå fast när du står inför motstånd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande