Hur man blir en rabbin

Som Rabbi kommer du att fungera som en andlig guide för ett judiskt samhälle och håller många ansvarsområden, från ledande tillbedjanstjänster på en synagog för att rådgöra med att dina församlingsmedlemmar arbetar som gemenskapsledare. Rabbin kommer att behöva kunna interagera effektivt med ett brett utbud av människor, ha en djup känsla av medkänsla och en dedikerad känsla av tro på judendomen. Även om detta kan verka som en lång order, kan en rabbin vara en uppfyllande och spännande resa som kan leda till ett tillfredsställande livs yrke.

Steg

Del 1 av 2:
Få de nödvändiga kvalifikationerna
  1. Bildtiteln blir ett rabbinsteg 1
1. Bekräfta ditt judiska arv eller konvertera till judendomen. En av de viktigaste stegen att bli en rabbin är att bekräfta att du föddes judisk genom bevis från dina biologiska föräldrar. Du kan redan vara inblandad i synagogen och din judiska tro när du överväger att bli rabbin.
  • Individer som blir rabbiner måste redan ha bott en övervägande judisk livsstil i minst tre år, där du är involverad i ditt judiska samhälle och har varit nära din judiska tro. Detta är särskilt viktigt för judar som har varit sekulära eller borta från sin tro under en tid.
  • Om du inte är judisk vid födseln måste du konvertera till judendom att bli en rabbin. Konvertering till judendom är ett stort livssteg och bör göras efter mycket tanke, eftersom det är en allvarlig och ödmjuk upplevelse. Du måste ha bott en övervägande judisk livsstil i minst ett år, tagit formell omvandlingsutbildning på en synagoge och slutför processen med Mikvah eller konvertering. Manspersoner måste också genomgå omskärelse, om de inte redan är omskuren.
  • Bildbetatled blir ett rabbinsteg 2
    2. Studera de olika grenarna av judendomen. Som Rabbi måste du välja en gren av judendom som du vill träna i och öva som en bekräftad medlem av församlingen. Det finns fem huvudgrenar av judendom, var och en med sina egna tillvägagångssätt för traditionell judisk praxis. De inkluderar:
  • Ortodox judendom: Ortodox judendom fokuserar på den traditionella undervisningen i judisk lag och accepterar uppenbarelsens doktrin. Det innebär att de tror att den skriftliga lagen i den hebreiska Bibeln och den muntliga lagen i Talmud gavs till Mose av Gud på Mount Sinai, och därför är det den eviga och enda sanna guiden för judendomen. Ortodoxa judar visar ojämn lojalitet mot judiska traditioner och judisk lag.
  • Konservativ judendom: som ortodox judendom, konservativa judar tror att judiska lagar är heliga. Men konservativa judar tror att dessa lagar kan ändras och antas, om det behövs, för att passa de moderna förutsättningarna för det judiska livet. Den konservativa rörelsen försöker "bevara" och skydda den judiska tron ​​men hävdar att judar inte bara är en religiös grupp utan också ett folk med en distinkt kultur, historia och språk.
  • Reform Judendom: Reform Judendom fokuserar på vikten av att anpassa religiöst liv till den moderna åldern. De ser Torahen som gudomlig inspiration men ser den inte som en bokstavlig uppenbarelse som måste följas strikt. För reform judar har varje generation rätt att acceptera lagar och praxis som är nödvändiga och anpassa vissa praxis för att passa sin livsstil. De tror att judiska människor är avsedda att lära sig tro på Gud såväl som rättvisa, fred och gemenskap.
  • Rekonstruktionistisk judendom: Denna filial grundades av Rabbi Mordecai Kaplan i 20-talet och ser Judaism som utvecklat och en del av en kontinuerlig historia. Rekonstruktionister betonar förståelse, observera och firar judisk kultur, tradition och arv.
  • Secular-humanistiska judendom: Denna filial är baserad i Detroit och ser Judaism som en levande kultur och ett sätt att leva. Det erbjuder ett alternativ till traditionell eller konventionell judendom och moderna sätt att utöva judiskt engagemang.
  • Bildbeteckningen blir en Rabbi Steg 3
    3. Ansök om rabbinskola. När du har valt din gren av judendom, bör du titta på att ansöka om rabbinska skolor inom den grenen. Till exempel, om du är en ortodox jud, kan du gå till en ortodox rabbinskola. Det har varit en minskning av inskrivningen på rabbinska skolor i U.S. Så du kommer sannolikt att komma in i din valda skola eller kunna arbeta med skolan för att få din hebreiska och judiska läskunnighet upp till par.
  • Du kan behöva vara villig att flytta för din träning, eftersom de enda ackrediterade rabbinska skolorna i USA är belägna i New York, Los Angeles, Philadelphia, Boston och Cincinnati.
  • Du kan också göra ett online-utbildningsprogram med Aleph, alliansen för judisk förnyelse, i sitt femårs distansprogram. Att göra ett online-program kan dock göra dig mindre tilltalande för församlingar när du har examen och leta efter en position som rabbin.
  • Bildbeteckningen blir en Rabbi Steg 4
    4. Fyll i din rabbinska träning. Varje gren av judendom har en annan uppsättning krav. Din utbildning kan bestå av ett akademiskt program plus praktik och livserfarenhet - inklusive att spendera ett år i Israel.
  • Många program kräver ett fem till femårigt engagemang, och du kan behöva spendera 20 000 dollar - $ 30.000 per år för din träning, beroende på din valda gren av judendomen. Du kan behöva ta ut ekonomiskt stöd eller lån för att betala för din rabbinska träning, en vanlig praxis bland aspirerande rabbiner. Om du är en ortodox jud, får du inte ta ut ekonomiskt stöd för att betala för din skola, eftersom många ortodoxa rabbinska träningsprogram får gratis undervisning.
  • Den typiska Rabbi-läroplanen omfattar studier av Torah, Talmud, Mishnah, Jewish History och Hebreiska Språk. Du måste också ta psykologi kurser, samhällsuppdragskurser, offentliga kurser och undervisningskurser. I slutet av dina studier kommer du att bli ordinerad som rabbin.
  • Del 2 av 2:
    Hitta som position som rabbin
    1. Bildbeteckningen blir en Rabbi Steg 5
    1. Prata med Rabbi på din lokala synagog. När du har varit ordinerad som Rabbi, bör du nå ut till Rabbi på din lokala synagog. Du kanske kan få vissa anslutningar genom att röra basen med din lokala Rabbin och få mer information om öppna positioner. Du kan också kunna få råd från en mer erfaren rabbin om hur man ska träna och sätta den i aktion i ett samhälle.
  • Bild med titeln Bli en Rabbi Steg 6
    2. Ansök om positioner via en hänvisningstjänst. Det finns referenstjänster för rabbiner som drivs av familjetjänster, kallad den judiska prästerskapsrättsansökan. Du kan ansöka om att inkluderas i denna hänvisningstjänst och ta ställning genom denna tjänst.
  • Du kan vara vettad av tjänsten för att bekräfta att du är en ackrediterad rabbin med rätt träning och du kan behöva visa bevis på din ackreditering.
  • Bildbetatled blir ett rabbinsteg 7
    3. Gå med i en judisk rabbinorganisation. Du kan gå med i en Rabbi-förening baserat på din valda gren av judendomen. Till exempel kan du gå med i den rabbinska församlingen om du är en konservativ Rabbi, den centrala konferensen för amerikanska rabbiner om du är en reform Rabbi eller Reconstructionist Rabbinical Association om du är en rekonstruktionistisk rabbin. Ansluta till föreningen kräver att du följer vissa regler som medlem och du kan behöva godkännas av föreningens styrelse.
  • Bildbeteckningen blir en Rabbi steg 8
    4. Vara en dedikerad rabbin till din församling. Om du landar en position som Rabbi för en församling, kallad "Pulpit Work", måste du uppfylla ansvaret för din position och tillgodose försäkringsförväntningarna eller Shul. Som Rabbi måste du fungera som en gemenskapsorganisatör och som en andlig guide för församlingen, en långsiktig position som kan vara utmanande och givande.
  • Tänk på att din lön som Rabbi betalas av församlingen, men vissa shuls kan bara kunna betala din deltid. Du kan behöva stödja dig själv med annat samhällsarbete eller undervisning arbete för att komplettera din inkomst.
  • Många församlingar är intresserade av yngre rabbiner som har energi och passion för positionen, och som ett sätt att vädja till yngre judar. Det betyder inte att äldre rabbiner kanske inte är anställda av en shul, bara den önskan kan visas för yngre rabbiner.
  • Bildbetatled blir ett rabbinsteg 9
    5. Tänk på en karriär utanför prekestolen. Vissa individer som blir rabbiner utövar inte egentligen sin träning på heltid och kan söka jobb utanför prekestolen eller utanför en församlingsposition.
  • Du kan sluta arbeta i en judisk organisation, ett judiskt samhällscenter, på ett sjukhus eller i en kapell. Vara öppen för positioner utanför församlingen, eftersom efterfrågan på dessa roller kan vara högre och du kan ha större chans att landa en position på dessa områden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande