Hur man blir en astronom

Astronomi är studien av stjärnorna, planeterna och galaxerna som utgör vårt universum. Det kan vara en utmanande och givande karriär som kan leda till fantastiska upptäckter om hur utrymme fungerar. Om du har en passion för nattskyen kan du översätta det till en karriär som astronom genom att få bra betyg i fysik och matematik. Du bör då utveckla de färdigheter och erfarenheter som krävs för att landa en bra yrkesposition som astronom på ett observatorium eller till och med en rymdbyrå som NASA.

Steg

Del 1 av 3:
Få den nödvändiga utbildningen
  1. Bild med titeln Bli en astronom Steg 1
1. Få bra betyg i gymnasiet fysik, Matematik och kemi. Ta regelbundna och avancerade klasser i dessa ämnen. Arbeta hårt och tjäna höga betyg i dessa klasser, eftersom det kommer att ge dig en bra grund för studien av astronomi.
  • Om du kämpar för att göra det bra i dessa ämnen, kan du anställa en handledare för att hjälpa dig att få bättre betyg. Du kan också gå med i en studiegrupp för att hjälpa dig att tjäna bättre märken i dessa ämnen.
  • Bildbeteckningen blir en astronom Steg 2
    2. Tjäna en kandidatexamen i vetenskap, med fokus på astronomi eller fysik. Ta en fyraårig examen i vetenskap, huvudämne i astronomi eller fysik. Denna examen kommer att lära dig nyckelfärdigheter och förbereda dig för en karriär som astronom.
  • Vissa universitet kommer att erbjuda en examen specialisering i astrofysik, som är en blandning av astronomi och fysik.
  • Tala med en akademisk rådgivare för råd om vilka universitet som ska tillämpas på. Du kan ansöka om ditt lokala universitet eller högskola. Eller du kan tjäna din examen på ett universitet som är ute av staten eller i en annan stad.
  • Välj ett universitet som erbjuder ett bra kandidatexamen i vetenskap och gott ekonomiskt stöd.
  • Bild med titeln Bli en astronom Steg 3
    3. Få en magisterexamen i vetenskap. De flesta astronomer har en magisterexamen i vetenskap samt en grundutbildning. Denna examen kan ta minst två år för att slutföra. Att få en magisterexamen gör att du kan ta specialiserade klasser på astronomi, fysik och matte. Du får också en chans att göra forskning på fältet.
  • Som en del av din magisterexamen kommer du också att skriva en magisteruppsats som utforskar ett specifikt ämne eller idé i astronomi.
  • Bildbeteckningen blir en astronom Steg 4
    4. Driva ett pH.D i ett visst område av astronomi. Gör ett pH.D ger dig möjlighet att studera ett visst område av astronomi, som radio, sol, kosmos eller galaktisk astronomi. Du måste ta klasser som täcker ett visst område av astronomi. Denna examen kan ta fyra till fem år att slutföra.
  • Det finns många olika områden av astronomi som du kan studera vid pH.D-nivå. Ta dig tid att ta reda på vad som intresserar dig, som planeter och månar, kosmos eller galaxerna.
  • Som en del av ditt pH.D, du brukar ges möjlighet att göra praktik och forskningsmedlemmar i ditt speciella studieområde. Detta är ett bra sätt att få arbetslivserfarenhet på fältet.
  • Bildbetaget blir en astronom Steg 5
    5. Fyll i ditt ph.D Avhandling och ta de kvalificerade tentamen. För att få ditt pH.D, du måste skapa ett avhandlingsförslag. Din avhandling bör ge en djup studie av ett visst ämne inom astronomi. Du måste då skriva avhandlingen, som kan sträcka sig från 80 till 100 sidor. Du måste också ta kvalificerade tentamar att examinera med ett pH.D.
  • De kvalificerade tentamen varierar beroende på det program du är i. Du behöver vanligtvis skriva ett papper och göra en muntlig presentation för att klara tentamen.
  • Exempel på eventuella avhandlingsämnen inkluderar utforska stjärnformationer, som undersöker högmassplaner och analyserar radiopulsar.
  • Del 2 av 3:
    Utveckla färdigheter och erfarenheter
    1. Bild med titeln Bli en astronom Steg 6
    1. Studera universum med ett teleskop. Få ett teleskop med en stor bländare och ett brett utbud av förstoring så att du kan se stjärnorna, månen och galaxerna i universum. Studera universum med teleskopet regelbundet så att du blir bekant med de många himmelska kropparna i himlen.
    • Köp ett teleskop som passar din budget och behov. Teleskop kan vara dyrt så att du kan arbeta dig upp till den typ du vill ha.
  • Bild med titeln Bli en astronom Steg 7
    2. Gå med i en astronomi klubb eller samhälle. Läs mer om astronomi genom att gå med i en astronomi klubb på din skola eller ett astronomi-samhälle i ditt område. Detta gör att du kan träffa andra intresserade av astronomi och fokusera mer på ditt mål att bli en astronom.
  • Fråga din skolrådgivare för mer information om astronomiklubben på din skola.
  • Leta efter online astronomi klubbar, där du chattar med andra online om astronomi.
  • Om du inte hittar en lokal astronomi klubb, starta din egen med några vänner eller kamrater.
  • Bildbeteckningen blir en astronom Steg 8
    3. Lär dig hur du använder vetenskapsrelaterade program. Ta en klass på kemi, fysik eller matematiska program så att du kan bli skicklig på att använda dem. Du kan också ladda ner vetenskapsrelaterade program på din hemdator och lära dig själv hur du använder dem.
  • Du kan till exempel lära dig hur du använder fysikprogramvara som Aida, Orbit-Vis, eller Mars Regional Atmospheric Modeling System.
  • Bildtiteln Bli en astronom Steg 9
    4. Bli bättre på att arbeta i ett lag. Delta i klassens diskussioner i skolan eller skapa en studiegrupp där du träffas och arbetar som ett team på uppdrag. Du kan till och med gå med i ett idrottslag i skolan eller vara en del av en dansgrupp efter skolan. Du måste kunna fungera bra i ett lag för att vara en astronom, eftersom astronomer ofta arbetar med sina kamrater och andra forskare på projekt på fältet.
  • Bild med titeln Bli en astronom Steg 10
    5. Förbättra dina skriv- och offentliga talkunskaper. Astronomer gör mer än bara stirra på himlen hela dagen. De kommunicerar också sina idéer och upptäckter med sina kamrater och allmänheten. Du måste skriva om dina studier och vara bekväma att prata med allmänheten om dem också. Se till att du gör det bra i dina engelska och kommunikationsklasser.
  • Du kan också ta en offentligtalande klass så du känner dig mer tillfredsställande med främlingar eller stora grupper av människor.
  • Del 3 av 3:
    Få en position som astronom
    1. Bild med titeln Bli en astronom Steg 11
    1. Leta efter ett postdoktorska stipendium att vara en konkurrenskraftig jobbkandidat. Om du tjänar ditt ph.D I astronomi kan du kvalificera dig för forskningspositioner vid ett universitet. Dessa positioner tillåter dig att få arbetslivserfarenhet och fokusera på ditt kompetensområde i astronomi. Du kan också försöka göra din forskningsposition till en heltidsanställning.
    • Du kan behöva flytta baserat på var du landar en forskningsposition. Du måste vara flexibel och anpassningsbar, villig att flytta efter behov.
    • Detta är ett bra alternativ om du vill gå in i akademin och bli professor i astronomi.
  • Bild med titeln Bli en astronom Steg 12
    2. Få en undervisningsposition vid ett universitet. Bli en professor i astronomi på grundnivå eller kandidatnivå. Leta efter öppna positioner på ditt lokala universitet eller universitet ur staten. Du behöver minst en magisterexamen eller ett pH.D i astronomi för att kvalificera sig för att undervisa.
  • Bilden med titeln Bli en astronom Steg 13
    3. Ansök om öppna positioner vid ett observatorium. Ett annat alternativ är att ansöka om arbete på ett observatorium som den inhemska astronomen. Att arbeta på ett observatorium gör att du kan interagera med allmänheten. Du kan också curate utställningar på astronomi och skriva böcker om specifika områden av astronomi som en del av ditt jobb.
  • Leta efter lokala observatorier i ditt område. Du kan också söka efter observatorier på platser du kanske vill leva.
  • Bildtiteln Bli en astronom Steg 14
    4. Leta efter positioner inom rymd- eller datavetenskapsindustrin. Vissa människor som studerar för att vara en astronom hamnar i dessa områden, särskilt om de inte vill arbeta i akademin. Dessa positioner kan också vara idealiska om du föredrar att arbeta direkt med andra astronomer och forskare på projekt.
  • Se till att du betonar din skola, din arbetslivserfarenhet och ditt speciella studieområde när du ansöker om dessa positioner. Du kan också notera hur du skulle bidra till flyg- eller datavetenskapsindustrin som anställd.
  • Bild med titeln Bli en astronom Steg 15
    5. Ansök om positioner på en rymdbyrå. Arbeta för en rymdbyrå kan vara idealisk om du vill samarbeta med andra astronomer och forskare om universums studie. Den största rymdbyrån i USA är NASA. Du kan ansöka om positioner på NASA, med fokus på ditt kompetensområde i astronomi.
  • Du bör fokusera på din passion för astronomi såväl som dina grader och dina höga betyg. Du bör också notera hur du skulle bidra positivt till NASA som astronom.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande