Hur man byter världen som individ

Att förändra världen är ett ädelt mål, men ibland kan det vara svårt att känna att du påverkar som individ. Du kanske inte märker effekterna av dina ansträngningar över natten, men du kan göra skillnad med uthållighet och hårt arbete. Det finns många sätt att göra skillnad, till exempel att välja ett hjälpande yrke, hitta små sätt att hjälpa människor i ditt samhälle och öka dina ansträngningar för att förbättra miljön. Med tiden kan du ha stor inverkan på din värld.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör en skillnad med ditt arbete
  1. Bild med titeln Identifiera dina styrkor och svagheter Steg 3
1. Identifiera dina talanger och intressen. Ta en titt på vad du är bra på och vad du tycker om. Genom att fokusera på dina färdigheter och lustar blir du effektivare i dina försök att förbättra världen. Om du är osäker på var din talang ligger, försök att fråga andra eller ta en personlighet eller karriärtest online.
  • Du kan också överväga att dina tidigare arbetserfarenheter hjälper dig att bestämma vad du kan njuta av att göra. Till exempel, om du gillar att arbeta med människor, kanske du vill överväga jobb och frivilliga möjligheter som ger mycket social interaktion.
  • Bild med titeln Identifiera dina styrkor och svagheter Steg 19
    2. Tänk på en karriär i ett hjälpande yrke. Att hjälpa yrken är de som har en direkt inverkan på människors liv. Att gå med i ett hjälpande yrke kan du behöva återvända till skolan för ytterligare utbildning. Tänk dina intressen för att avgöra om ett hjälpande yrke är rätt för dig. Några hjälpande yrken du kan överväga inkluderar:
  • Socialt arbete
  • Undervisning
  • Arbetsterapi
  • Rådgivning
  • Konstterapi
  • Bild med titeln Hjälp ditt samhälle Steg 1
    3
    Arbeta för en ideell organisation. Om dina färdigheter och / eller talanger inte är i ett hjälpande yrke, kan du fortfarande ha en karriär som kommer att tjäna det större bra. Icke-vinstdrivande organisationer anställer anställda att göra många av samma saker som för vinstdrivande företag gör, som bokföring, kundservice och publicitet.
  • Om du vill arbeta för en ideell organisation, försök sedan söka efter jobb med ideella organisationer som du tror på.
  • Expertips
    Direktlättnad

    Direktlättnad

    Humanitärt biståndsorganisationsdirect Relief är en prisbelönt humanitär biståndsorganisation, aktiv i alla 50 stater och mer än 80 länder. De fokuserar på att hjälpa människor som påverkas av nödsituationer och naturkatastrofer. Direktlättnad har varit högt rankad av välgörenhet Navigator, Guidestar och Centrum för High Impact Philanthropy vid University of Pennsylvania, för deras effektivitet, effektivitet och öppenhet.
    Direktlättnad
    Direktlättnad
    Humanitärt biståndsorganisation

    Att arbeta i en ideell kan göra skillnad i världen. Direkt lättnad, en humanitär biståndsorganisation, säger: "Nonprofits, och personer som arbetar på ideella produkter, kan bara hjälpa till att ta itu med problem i världen eftersom andra människor är generösa nog att stödja sitt arbete."

  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa steg 7
    4
    Volontär din tid. Tänk på att du inte behöver arbeta för en ideell organisation för att göra skillnad. Istället kan du volontär på en ideell organisation i några timmar i veckan. Tänk på vilken typ av organisation du vill frivilligt på, och leta efter en organisation i din stad eller samhälle där du kan frivilligt din tid.
  • Webbplatser som Volunteer Match tillåter dig att mata in din plats och dina intressen för att hitta frivilliga alternativ som är både intressanta och nära dig.
  • Till exempel, om du är intresserad av djur kan du frivilligt på din lokala Aspca. Eller om du gillar att undervisa, kan du volontär till handledare barn på fritiden.
  • Bild med titeln Skriv om dina hobbyer och intressen Steg 7
    5. Dela dina andra talanger. Oavsett om du syr en klänning för en önskan, eller du skriver en hit sång för att öka medvetenheten om en social fråga, kan dina talanger göra skillnad för en eller flera. Tänk på hur du kan använda dina andra talanger för att göra skillnad.
  • Till exempel, om du är en bra författare, starta en blogg på webbplatser som Blogger eller Word Press för att hjälpa till att sprida information.
  • Om du är en begåvad musiker kan du skriva socialt medvetna låtar som du kan skicka på YouTube och dela genom olika sociala medier.
  • Metod 2 av 3:
    Att bli involverad i ditt samhälle
    1. Bild med titeln Hjälp ditt samhälle Steg 4
    1. Rösta i val. Även om en enda omröstning är osannolikt att påverka resultatet av ett val, är röstningen fortfarande viktigt. Det ger dig möjlighet att delta i demokratin och göra dina val kända. Om du är gammal nog att rösta, se till att du deltar i ditt lokala, statliga och nationella val.
    • Om du vill ha en större inverkan på val, kan du överväga att starta en gräsrots kampanj för att utbilda människor om en ny lag eller kandidat.
  • Bild med titeln Skriv ett blogg Post Steg 11
    2
    Inlägg om viktiga frågor och orsaker på sociala medier. Om du är bra på att utnyttja sociala medier som Twitter, Snapchat eller Instagram, kan du alltid skicka relevant information om din sak och hur människor kan engagera sig. Till exempel kan du använda Facebook för att marknadsföra ditt lokala hundskydd, eller använda Twitter för att rösta din åsikt om den nuvarande presidenten.
  • Du kan också försöka starta en blogg för att öka medvetenheten om problem och orsaker. Om du till exempel är en begåvad författare som bryr sig om miljön, kan du använda bloggplats för att skriva om hotade arter och hur människor kan hjälpa till. Eller om din talang ligger i konst eller fotografering, kan du använda Instagram för att främja din sak.
  • Bild med titeln Gör din fru Happy Step 3
    3. Öva slumpmässiga handlingar av vänlighet. Många religioner och tron ​​är byggda på principen att rehabilitering av mänskligheten kan uppnås genom rena och heliga gärningar. Det här är inte att säga att din handling måste vara en religiös, det betyder helt enkelt att det borde komma från den mest hälsosamma och moraliska platsen i ditt hjärta. Var snäll, bara för att vara snäll, utan förväntan om någonting i gengäld. En enda handling kan resultera i många fler.
  • Till exempel, lämna en bukett blommor på sjukhuset och låta sjuksköterskorna ge dem en patient som verkligen kunde använda dem. Eller lämna slumpmässiga anteckningar på badrumspegeln som erbjuder vänliga ord (som "du betyder") till främlingar.
  • Eller du kan försöka låta någon skära framför dig i mataffären, eller betala för någons morgonkaffe för att visa osjälviskhet.
  • Bild med titeln Flytta ut ur staten steg 2
    4. Donera saker du inte behöver. Donera objekt i ditt hem som du inte längre använder, men det kan vara till nytta för andra. Detta kan vara allt från möbler, skor, kläder, elektronik och mer. Se till att objekt är i arbetet, innehålla alla delar, eller är fria från rips och fläckar.
  • Du kan donera via din lokala kyrka, byråer som frälsningsarmén, eller till och med genom online donationsgrupper via Facebook eller Yahoo.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta andra sätt att göra skillnad
    1. Bild med titeln Hjälp Spara jorden Steg 4
    1
    Arbete för miljöförändring. Du kan inte lösa världens miljöproblem på egen hand, men du kan göra din roll för att förbättra miljöens hälsa. Lite förändringar och ansträngningar kan lägga till stora förändringar över tiden. Några saker du kan göra för att hjälpa till med att inkludera:
    • Byt till CFL Lightbulbs för att skära dina energikostnader och minska energianvändningen.
    • Skära ner på dina gasutsläpp, till exempel genom att köra din cykel för att arbeta eller få ett gas effektivt fordon.
    • Minska mängden vatten du använder, till exempel genom att ta kortare duschar.
    • Delta i lokala rengöringsinsatser, till exempel en lokal flodbanan eller bara hämtningsskräp under promenader.
  • Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 57
    2. Donera pengar. Det finns tusentals välgörenhetsorganisationer över hela världen som alltid kan dra nytta av ekonomisk hjälp. Oavsett om det är en välkänd välgörenhet som det amerikanska Röda Korset, eller en mindre känd välgörenhet som den amerikanska arvsföreningen, kommer dina pengar att gå för att hjälpa många människor över hela nationen eller världen.
  • Prova en webbplats som Charity Navigator för att hjälpa dig att hitta välgörenhetsorganisationer som stöder orsaker där du är intresserad.
  • Det finns också listor online av falska välgörenhetsorganisationer, liksom de bästa och värsta välgörenhetsorganisationerna att donera till. Gör alltid dina läxor för att se till att dina pengar kommer till en välrenommerad byrå.
  • Expert svar
    Q

    När du frågade, "Kan en person göra en skillnad?"

    Direktlättnad

    Direktlättnad

    Humanitärt biståndsorganisationsdirect Relief är en prisbelönt humanitär biståndsorganisation, aktiv i alla 50 stater och mer än 80 länder. De fokuserar på att hjälpa människor som påverkas av nödsituationer och naturkatastrofer. Direktlättnad har varit högt rankad av välgörenhet Navigator, Guidestar och Centrum för High Impact Philanthropy vid University of Pennsylvania, för deras effektivitet, effektivitet och öppenhet.
    Direktlättnad
    EXPERTRÅD

    Direktlättnad svarade: "Absolut kan en person göra skillnad. Praktiskt taget alla öre hjälper, och varje enskild handling för att få medvetenhet om ett problem hjälper."

  • Bild med titeln Lär dig hastighetsavläsning Steg 3
    3. Lär dig så mycket du kan. Bygg upp din kunskapsbas så att du kan dela din visdom och försöka hjälpa andra. Lär dig om en mängd olika ämnen, och sedan dyker djupare in i de som tar ditt intresse. Ju mer du vet om världen, desto mer kan du påverka förändringen.
  • Titta omkring dig för inspiration. Till exempel, om du är en del av LGBTQIA-samhället, kan du utbilda dig själv om lagar för att hjälpa till med lika rättigheter.
  • Läs från flera sidor av ett problem. Till exempel, om du är feminist, begränsa inte dig själv till bara feministiska bloggar. Tittar på motsatt sida av argumentet (e.g. Ableism, Trans EXclusion) hjälper dig att stärka din förståelse och vara det bästa du kan vara.
  • Bild med titeln vara en smart student Steg 3
    4. Dela dina böcker och andra informationskällor. Inte alla har tillgång till böcker och andra informativa material. Återvinna alla böcker, artiklar och videor som har lärt dig intressant och insiktsfull information. Du kan göra det genom sociala medier eller personligen.
  • Prova program som Bookcrossing, där du delar bra böcker istället för att lägga dem bort på hyllor.
  • Tips

    Alltid närma sig en skillnad med medkänsla och vänlighet. Det hjälper dig att se till att dina handlingar kommer från en ren och osjälvisk plats.
  • Känner aldrig maktlös som individ. Du har det inom dig själv att vara gnistan för din granne, din gata och ditt samhälle. Många människor vill gärna hjälpa om någon annan tar ledningen.
  • Att samla med andra likasinnade individer kan ibland vara både effektivare och roligare.
  • Varningar

    Grundligt forskning välgörenhetsorganisationer om du donerar tid, saker eller pengar.
  • Ta alltid ditt ansvar på allvar när du voliterar din tid. Underlåtenhet att hedra ditt engagemang är orättvist för organisationen och de människor du hjälper.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande