Hur man blir en förespråkare för äldre

Förespråkare för äldre undersöker frågor som utmanar utmaningar för äldre vuxna och strävar efter att förbättra sina levnadsvillkor. Nursing Home Elder missbruk, brist på tillgång till medicinering och vård och transportutmaningar är några exempel på svårigheter som vissa äldre vuxna står inför. Förespråkare hjälpa äldre genom att fokusera på att trycka på problem och skapa större allmänhetens medvetenhet. Du kan bli en förespråkare för seniorer genom att hjälpa dem individuellt där de bor, sprider information och genererar intresse för ditt samhälle och arbetar för att uppmuntra till nya policyer som skyddar äldre.

Steg

Metod 1 av 4:
Hjälper med det dagliga livet
  1. Bildbeteckningen blir en starkare person genom caregiving steg 6
1. Volontär i ett vårdhem. Att tala med och spendera tid med äldre kommer att öka din medvetenhet om sina dagliga problem och utmaningar. Problem som du kan observera är bekymmer om vård, vanliga hälsoutmaningar som demens, unmett näringsbehov, social isolering och ett fortsatt behov av fysiska eller fritidsaktiviteter.
  • Fråga omvårdnadens volontärkoordinatorer Vad du kan göra för att hjälpa till att ta itu med problem som du ser på det dagliga livet för dem som bor i hemmet, ovanpå ditt vanliga volontärarbete.
  • Om du har en vänlig hund eller katt, fråga om hemmet deltar i ett djurbesöksprogram. Detta gör det möjligt för dig och ditt husdjur att dela din tid och ge dig bekväm och glädje till ledande hemboende.
  • Bilden med titeln Bli en starkare person genom caregiving steg 21
    2. Volontär för att hjälpa oberoende seniorer. Medan många seniorer bor i ett vårdhem, väljer många att stanna hemma och leva självständigt. Volontär för att hjälpa dem med hushållsuppgifter, antingen genom att arbeta med en lokal organisation eller direkt kontakta specifika seniorer du vet.
  • Hushållssysslor och tung lyftning kan vara särskilt svårt för vissa seniorer. Erbjuda att utföra grundläggande hemunderhåll, till exempel rengöring av takrännorna eller göra grundläggande reparationer till fixturer och apparater.
  • Överväg att arbeta med ett program som levererar måltider eller ger in-home-besök för äldre personer i ditt område. Detta hjälper seniorer som inte kan komma åt ett hem eller som vill leva självständigt för att fortfarande få vården de behöver.
  • Bildbeteckningen blir president i Förenta staterna Steg 13
    3. Lär dig grundläggande vårdpraxis. Sjukvård är en stor del av äldre vård, och du kan bidra till att förbättra de seniors liv med vilka du bor eller arbetar genom att lära dig vårdpraxis och politik. Få certifierad i Senior First Aid, HLR och AED, eller delta i vårdkonferenser för att lära sig mer om senior vård.
  • Kontrollera kursnistering på dina lokala communitycenter eller gemenskapskollegier för att se om senior första hjälpen och akutvårdsklasser erbjuds, eller prata med ett lokalt ledandecenter för att hitta resurser.
  • Om du får omfattande utbildning för första hjälpen, överväga att anmäla sig som en gemenskaps första responder med ditt lokala sjukhus och låt dem veta att du specialiserar dig på äldreomsorg.
  • Om du är på en konferens, fråga om alla aspekter av hälsa. Den fysiska, sociala, emotionella och psykiska hälsan hos äldre måste beaktas för att skapa effektiva förvaltningsplaner för att ta itu med dessa frågor.
  • Delta i seminarier och workshops på vårdhändelser som är specifikt inriktade på äldreomsorg.
  • Bild med titeln Organisera dina tankar logiskt steg 8
    4. Hjälpa till att få seniorer online. En stor daglig utmaning som seniorer står inför är att de inte kan hitta eller få tillgång till vissa tjänster som de behöver eftersom de saknar vital datorläsning. Arbeta med seniorer i ditt samhälle för att få internet i sina hem och träna dem på grundläggande datorkunskaper.
  • Volontär med en lokal grupp dedikerad till att tillhandahålla senior tekniska läskunnighetskurser. Du kan också kunna volontär som en guide eller laboratorium på ditt lokala seniorcenter eller gemenskapscenter.
  • Fråga seniorerna du jobbar med, "Vad är du mål när du går online?"Så att du kan förstå vad de vill göra och ge specifik vägledning. Om till exempel deras huvudmotivation är att kommunicera med familjen, behöver du inte förvirra dem genom att också lära dem att betala sina räkningar online.
  • Metod 2 av 4:
    Generera medvetenhet i ditt samhälle
    1. Bild med titeln Bli medlem av Delta Sigma Theta Steg 7
    1. Host Community Forums. Ditt lokala samhällscenter kan fungera som ett bra centralt läge för områdets invånare att samla och lära sig om utmaningarna hos äldre vuxna. Många bibliotek har också mötesrum som kan vara tillgängliga för sådana sammankomster.
    • Bjud de äldre att tala om sina bekymmer. Att höra detaljerna om en äldre vuxnas hälsoproblem, transportfrågor eller ekonomiska svårigheter kan inspirera medkänsla och lösningar i de lokala invånarnas sinnen och hjärtan.
    • Annonsera evenemanget till lokal äldre vård, vård och andra samhällsaktivister och organisationsgrupper. Presentera det för dem som en chans att träffas med seniorer i deras samhälle och få förstå deras behov.
    • Ordna för transport för äldre. Öka närvaro på dina gemenskapsevenemang genom att tillhandahålla transport för äldre vuxna som kanske inte kan delta i annat.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    2. Skapa en blogg. Använd en online-bloggar eller microblogging-plattform för att utveckla innehåll som är dedikerat till de äldres behov. Äldre vuxna som är obekväma att uttrycka sina problem i person kan vara villig att skicka dem anonymt online.
  • Ge användbar information för seniorer. Informera äldre om äldre rättigheter, lokala tjänster och samhällsaktiviteter som hjälper dem att övervinna ensamhet, tristess och känslor av hjälplöshet.
  • Uppmuntra äldre läsare att dela med sig av problem och utmaningar som kan komma oåtkomna.
  • Arbeta också med innehåll dedikerat till individer som försöker hjälpa äldre. Ge användbara länkar till resurser som lokala förespråksgrupper, sidor om vad man ska göra i fall av äldremissbruk och volontärorganisationer.
  • Bildbeteckningen blir president i Förenta staterna Steg 6
    3. Hitta en gemenskapsgrupp. Gå med i en organisation dedikerad till att förbättra äldre liv. Sådana organisationer distribuerar vanligtvis information och artiklar om de lagstiftningsfrågor som påverkar äldre människors liv. De kan också arbeta med äldre direkt för att ta itu med de problem som är viktiga för dem.
  • Hitta gemenskapsgrupper genom att kontakta lokala seniorsamhällen eller AARP för att få rekommendationer.
  • Få ut det mesta av din tid med organisationen av volontärarbete, inte bara för att komma till möten, utan att distribuera information i ditt grannskap och runt ditt samhälle. Göra tid att delta i lokala evenemang, liksom.
  • Metod 3 av 4:
    Arbetar politiskt
    1. Bildbeteckningen blir president i Förenta staterna Steg 7
    1. Arbeta för en förespråksorganisation. Ett av de bästa sätten att förespråka för äldre är att frivilligt med eller arbeta för en organisation som främjar intergenerationskommunikation och engagerar sig i lagstiftningsförespråkighet. Nationalrådet om åldrande är ett bra ställe att börja leta efter grupper och resurser för att gå med.
    • Arbeta på lokal nivå för att främja eller utarbeta skyddslagstiftning som skapar tillgång till nödvändiga tjänster i ditt samhälle.
    • Värd offentliga medvetenhetshändelser som uppmuntrar samhället att arbeta för att skydda äldre medborgare, och som förbinder äldre medlemmar i ditt samhälle med resurser som kan hjälpa dem medicinskt, lagligt och ekonomiskt.
  • Bildbetaget Skriv ditt kongressrepresentant Steg 12
    2. Skriv till lagstiftningsansvariga. Ekonomiskt missbruk av äldre, otillräcklig sjukvård, försummelse och seniormissbruk, och brist på transporttjänster är viktiga frågor för att uppmärksamma lagstiftning. Ring eller skriv dina lokala och statliga representanter för att låta dem veta att den röstande befolkningen vill se mer uppmärksamhet åt äldre.
  • Du kanske vill starta en hel brevskrivningskampanj för att få mer stöd bakom meddelandet. Med rätt behörighet och tillstånd, skapa ett bord på ditt lokala communitycenter för att hjälpa andra att utarbeta och skicka in bokstäver.
  • Ge förskrivna bokstäver som individer kan läsa och underteckna, tillsammans med adresserade och stämplade kuvert och en samlingsruta så att du kan ta bokstäverna i allt på en gång.
  • Bild med titeln vara en nationell delegat (USA) Steg 10
    3. Lobby på lokala evenemang. Förespråka genom fredlig protest och demonstrationer på lokala politiska händelser. Arbeta med nationella förespråksgrupper för att få resurser och utveckla en handlingsplan. Sedan samla individer att delta i din demonstration.
  • Förbered material i förväg för att distribuera den offentliga förespråkaren för seniorproblem. Inkludera information om hur människor kan engagera sig, som att skriva till sin kongressrepresentant eller omröstning om vissa åtgärder.
  • Håll din protest strukturerad och fredlig. Fokus bör vara på meddelandet, inte att orsaka en offentlig scen.
  • Metod 4 av 4:
    Att bli anställd som en äldreomsorgsförespråkare
    1. Bildbeteckningen blir en starkare person genom caregiving steg 12
    1. Välj ett vårdområde. Det finns många sätt att du kanske kan förespråka professionellt för äldre. Människor arbetar som patientförespråkare mellan äldste och sjukvårdspersonal, vårdgivare, eller som samordnare som hjälper äldre personer som registrerar sig i medicinska eller statliga fördelar.
    • Förstå att de flesta former av äldreomsorg kommer att kräva någon form av utbildning. Titta på kraven på det äldste förespråkande som intresserar dig och se om det är möjligt för dig att utföra med ditt schema och personliga finanser.
    • Prata med proffs på olika områden av äldre förespråkning och fråga dem, "Vilken typ av träning behövde du för det här jobbet? Vad förberedde träningen dig för och vad täckte det inte?"
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 23
    2. Få dina uppgifter. När du har tagit ditt fält, registrera dig i de kurser eller programmet som behövs för att du ska komma in i ditt fält. Kontrollera med lokala högskolor, junior högskolor och samhällscentra för att se om de erbjuder program som är relevanta för ditt intresseområde.
  • Att anmäla sig till ett patientförbudscertifieringsprogram, kommer till exempel att lära dig om de medicinska programmen som är relevanta för seniorer, och den typ av specialiserad vård som är nödvändig för äldre, liksom hur man arbetar med medicinska proffs för att se till att dessa behov är uppfyllda.
  • Bild med titeln fil för akut vårdnadssteg 12
    3. Erbjud dina tjänster. Leta efter anställning i underbetjänade äldre samhällen nära dig. Prata med lokala sjukhus eller vårdhem för att se om dina tjänster behövs, eller titta på att arbeta som en oberoende, tredjepartsentreprenör.
  • Om möjligt, välja anställning inom äldreomsorgsgemenskapen. Kontrakt från tredje part kan vara dyrt för äldre medborgare, och får endast vara tillgänglig för vissa.
  • Överväga icke-traditionella jobb som de som arbetar med din lokala myndighet eller för en ideell organisation, liksom de som är direkt inom högre samhällen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande