Hur man är politiskt aktiv

Den politiska processen är centralt för det moderna, demokratiska samhället och att flytta status quo. Val, lagstiftning och politiskt beslutsfattande är alla viktiga funktioner som kräver engagemang av vanliga medborgare. Att vara politiskt aktiv breddar inte bara din känsla av samhälle, och fastställer en känsla av mening i ditt liv, men aktivister är generellt lyckligare, har större känsla av syfte och har mer sociala förbindelser. Det finns flera sätt att bli politiskt aktiva, bland annat på sociala medier, inom medborgerliga grupper, eller genom att gå med i politiska kampanjer.

Steg

Metod 1 av 3:
Börja politisk handling
  1. Bild med titeln stödja en kandidat till president Steg 9
1. Rösta och uppmuntra andra att göra det. Röstning är kärnan i den demokratiska processen och är en kritisk del av någons personliga politiska aktivism. Registrera för att rösta och var noga med att din röst räknas.
  • Volontär på a Voterregistrering eller som en val omröstningsarbetare. Detta arbete är avgörande för att genomföra, exakta och rättvisa val.
  • Bild med titeln Hjälp förändra världen Steg 2
    2. Hitta politiska orsaker du bryr dig om. Ofta kan personliga anslutningar till aktuella händelser sporra människor för att tala ut för en orsak. Identifiera sociala problem, till exempel fattigdom, djurskydd eller miljön, som gör att du vill vidta åtgärder och göra skillnad i samhället.
  • Notera dina speciella färdigheter. Om du kan tala flera språk, ha lärarupplevelse, eller är kunniga i ett visst område, kan du göra det till god användning i värdefulla organisationer.
  • Volontär med politiska organisationer som matchar dina intressen. Många ideella organisationer med politiska agendor behöver både monetär hjälp samt frivillig service.
  • Bild med titeln vinna ett lokalt val steg 10
    3. Visa din politiska stolthet. Politiskt uttryck genom skyltar kommunicerar ditt stöd för speciella orsaker eller kandidater, och kan hjälpa till att få meddelandet ut. Bildekaler, gårdsskyltar och politiska kläder kan vara ett roligt, lågt sätt att engagera sig i politiken och illustrera dina värderingar till andra.
  • Bild med titeln Mail ett brev Internationellt steg 9
    4. Kontakta dina valda tjänstemän. Ibland är det politiskt aktiva medel som bara använder din röst för att göra skillnad. Skriv till din lokala, statliga och federalt valda tjänstemän för att göra din åsikt om kända politiska frågor. Beskriv vad du ser som problemet, och uppmanar dem att rösta hur du känner dig bäst gör en skillnad.
  • Håll upp med nyheterna för att förstå alla sidor av den politiska frågan till hands. Läs lokala och nationella tidningar, eller välrenommerade nyhetswebbplatser för att ta reda på debatterna.
  • Känna till det politiska systemet, och hur räkningar gör sig igenom statliga och federala kanaler. Hitta ditt kongressdistrikt, och vem dina senatorer och representanter är.
  • Bild med titeln Välj en advokat för ett brottsligt överklagande Steg 9
    5. Bli involverad i lokala val.Medan spänningen av den nationella politiken ofta tar centrum, kan kommunen och dess inverkan på samhällskvaliteten inte underskattas.
  • Volontärarbete och omröstning i lokala val säkerställer att du har ett ord i ditt samhälle, och i dina lokala myndigheter, som akuttjänster eller lokala verktyg.
  • Lokala val kan ha stor inverkan på din plånbok när finansiella beslut som budgetar eller skattesänkningar är på omröstningen.
  • Bild med titeln vinner ett lokalt val steg 12
    6. Volontär med politiska kampanjer. Du kan engagera dig i lokala eller nationella val på marken genom att gå med i kandidatens kampanjer som volontär. Du kommer att kunna tala direkt till väljare, antingen personligen eller i telefon, och hjälpa till att få meddelandet ut.
  • Bild med titeln Starta ett nytt liv utan pengar Steg 9
    7. Fundraise för politiska handlingskommittéer. Alla politiska politik och program behöver pengar för att genomföra dem. Dina ekonomiska bidrag är ett effektivt sätt att vara politiskt aktiv. Politiska handlingsutskott, eller "PAC: s" är organisationer som samlar pengar för att påverka val eller lagstiftning. Eftersom de kan donera större mängder pengar än enskilda givare, kan de fungera som en viktig finansieringskälla för kampanjer och kandidater.
  • Konsultera den federala valberedningen för en lista över politiska handlingsutskott och deras orsaker.
  • Du kan juridiskt donera upp till $ 5000 per kalenderår till en PAC som stöder federala kandidater.
  • Bild med titeln Hjälp förändra världen Steg 4
    8. Öva säkert, icke-våldsam offentlig protest. Organiserad, offentliga demonstrationer är ett traditionellt element av politisk aktivism. Marches, demonstrationer, rallyer och offentliga tal kan hjälpa till att locka andra människor till en orsak och uppmärksamma meddelandet. Eftersom några av dessa händelser kan bli våldsamma, var noga med att ha en utgångsstrategi. Planera vad du ska göra om det finns en stampede, massstopp eller våld.
  • Var redo. Ta med mat, vatten och alla nödvändiga medicinska förnödenheter, och bära bekväma skor och kläder.
  • Delta i händelsen med vänner eller personer du känner, och stanna tillsammans som en grupp. Låt andra veta att du deltar i protesten före tiden.
  • Känn dina rättigheter om du är stoppad av polis eller arresterad. Du har rätt att vara tyst och ber om en advokat.
  • Metod 2 av 3:
    Använder sociala medier
    1. Bild med titeln Annonsera en marijuana Business Online Steg 10
    1. Dra nytta av sociala medieplattformar. Facebook, Twitter, YouTube och andra sociala nätverk är effektiva kanaler för att organisera gräsrots politisk aktivism.Skapa en profil och följ politiska kandidater och organisationer för de senaste nyheterna. Du kan också gå med i grupper på webbplatsen som är inblandade i politiska frågor. Använda sociala medier för att hjälpa till att påverka röstmönstren.
    • Vara aktiv på plattformen för att engagera andra användare. Var noga med att blogga, tweet eller posta på ett konsekvent grund.
    • Använd sociala nätverk för att utöka din räckvidd när det är viktigt. Om du är fundraising eller planerar en viss händelse, kan posten om det på sociala nätverkssajter öka intresse och närvaro när det räknas.
    • Använd bilder eller video för att locka mer liknande, klick och reposts.
    • Skräddarsy dina inlägg baserat på den typ av social media kanal du använder. Snapchat och Instagram är mycket olika plattformar än Facebook eller LinkedIn. Se till att dina inlägg passar media.
  • Bild med titeln Lär dig CPA-marknadsföring Steg 13
    2. Börja en framställan. Sociala medier nätverk är ett bra sätt att sprida ordet om en av de mest traditionella formerna av politisk aktivism - framställningen. Hålla framställningar korta och till den punkten, och förklara för människor varför de ska skriva. Se till att det har en tydlig förklaring av problemet att mobilisera supportrar och föreslå en direkt lösning.
  • Välj mellan olika webbplatser som hjälper dig att elektroniskt cirkulera din framställan. Platser som förändring.org eller thepetitionsite.Org är lätta att använda, och kan ge en enkel länk som du kan skicka på din sociala mediaprofil för att nå så många som möjligt.
  • Bild med titeln Skriv en intressekonflikt Steg 7
    3. Planera en politisk händelse. Facebook och andra webbplatser som det är ett bra sätt att bjuda in andra sociala medier användare till några politiska händelser som du kan organisera, inklusive rallyer, marscher eller demonstrationer. Skapa en inbjudan och bjuda in den valda publiken, eller posta den på din personliga sida för att köra trafik och intresse.
  • Du kan också dela realtidsuppdateringar, efter händelseuppföljningar, eller använd sidan för att dela foton efteråt.
  • Bild med titeln Lär dig CPA-marknadsföring Steg 4
    4. Samla in pengar. Social media användning är en effektiv metod för att öka fundraising för politiska orsaker att du är involverad i. Genom att skapa en online-fundraiser och dela den över sociala medier, kan du i stor utsträckning öka antalet potentiella givare.
  • Be andra att specifikt dela kampanjen på sina egna sidor för att nå en större publik. Ge användarna en "uppföljning" efter donation.
  • Bild med titeln Undvik konflikter om politiska ämnen på sociala medier Steg 7
    5. Öva social media etikett. Politiken kan göra inflammatoriska, så var noga med att använda bästa praxis och vara respektfull för andras synpunkter.
  • Undvik att göra polariserande uttalanden eller castigating andras synpunkter.
  • Håll debatter vänliga och undvika att använda slurs eller stötande språk.
  • Metod 3 av 3:
    Upprätthålla politiskt engagemang
    1. Bild med titeln Vinn ett lokalt val Steg 16
    1. Öva aktivism på jobbet eller skolan. Bli involverad i arbetsplatsen och campusgrupper att hålla sig förlovade och göra skillnad. Du får kritiska tänkande, ökar din känsla av medborgerliga engagemang och förvärvar en större känsla av socialt ansvar.
  • Bild med titeln Skriv en online-recension av din läkare Steg 1
    2. Gör din forskning. Läs, lyssna på och titta på media och nyheter från alla sidor av problemen som är välinformerade. Bekanta dig med de viktigaste trenderna och problemen som är dagens bästa politiska prioriteringar.
  • Bild med titeln Skriv en veckovis rapport Steg 10
    3. Skriv opinionsdelar för lokala eller nationella medier. Mer formell än sociala medier, opinionsredaktioner som publiceras i stor utsträckning kan hjälpa dig att publicera dina politiska orsaker och påverka den allmänna politiken.
  • Spåra nyheterna och göra din uppsats aktuell och om ämne till nationella händelser.
  • Personifiera uppsatsen med specifika och minnesvärda exempel för att engagera och inspirera dina läsare.
  • Leta efter ett lämpligt mediauttag baserat på det problem du diskuterar. Det kan vara en online nyhetskälla, eller en lokal eller regional tidning, eller en nationell tidning.
  • Bild med titeln Kontrollera trovärdigheten hos politiska kommentatorer Steg 6
    4. Utveckla politisk programmering. Bjud in dina valda tjänstemän (om det är lokala, statliga eller nationella) att prata med grupper eller organisationer som du tillhör. Värddiskussionsmöten om politiska frågor som är viktiga för ditt samhälle.
  • Försök att planera en modererad panel med flera högtalare på alla sidor av det politiska spektret för att visa upp flera synpunkter.
  • Överväg att bjuda en journalist att prata med din grupp. De kan erbjuda viktig analys på problem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande