Hur man väljer en politisk parti

I demokratiska politiska system är politiska kandidater vanligtvis anslutna till ett visst politiskt parti. Men väljare är vanligtvis inte skyldiga att gå med i en politisk parti. Även om du väljer ett politiskt parti, kan du fortfarande rösta för vilken kandidat som du vill, oavsett partianslutning. I parlamentets system är politiska partier mycket viktigare än i länder som Förenta staterna, där väljare väljer enskilda kandidater. Att välja ett politiskt parti, utvärdera dina övertygelser om viktiga politiska positioner. Sedan granska partipositioner och hitta det politiska partiet med politik och förslag som är närmast anpassade till dina personliga övertygelser.

Steg

Del 1 av 3:
Beslutar din hållning om problemen
  1. Bildbetaget Skriv ditt kongressrepresentant Steg 12
1. Titta eller läsa nyheter om aktuella händelser. TV-nyhetssändningar och nyhetswebbplatser håller dig informerad om vad som händer i landet och runt om i världen, liksom de problem som är upp debatt i politikens värld.
  • Utvärdera källorna till dina nyheter noggrant för någon bias. Medan det finns i allmänhet inget fel med att få nyheter från en publikation som stöder samma idéer och positioner som du gör, blir du bättre informerad om du får dina nyheter från objektiva källor som presenterar båda sidor av ett problem.
  • Skruva försiktigt faktiska nyheter från opinionsstycken. Även om opinionskolumner kan innehålla fakta, uttrycker de också den personliga synpunkterna på en viss person. Nyheter kan också innehålla personliga åsikter, men vanligtvis endast i samband med att citera en person. Artikeln själv kommer inte att ta ställning.
  • Om du hittar en historia eller en händelse där du är intresserad, läser du information från en mängd olika källor för att få en mer balanserad syn på vad som händer.
  • När man tittar på historier eller händelser som händer i andra länder eller andra delar av ditt eget land, söker ut artiklar skrivna av journalister som är infödda i det området. Detta kan också hjälpa dig att få ett bättre perspektiv på vad som händer och hur det påverkar de människor som bor där.
  • Bild med titeln Bli en kongressperson Steg 7
    2. Prata med vänner och familjemedlemmar. Folket runt dig kan vara villiga att debattera de problem som är viktigast för dem eller förklara sina åsikter och skäl för att föredra särskilda politiska partier eller politiska positioner.
  • Tänk på att många människor har starka känslor om politiska frågor. Innan du broscherar ämnet för politik kanske du vill se till att den person med vilken du talar är öppen och kan ha en jämn diskussion.
  • Fråga vänner eller familjemedlemmar som politiska partier de stöder, och varför. Att lära sig mer om deras anledningar kan påverka ditt beslut att välja en politisk parti.
  • Att prata med människor nära dig kan också lägga till en personlig aspekt på olika politiska frågor. Om något är viktigt för någon du älskar av en personlig anledning, kan det också förbättra vikten av det frågan till dig.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 13
    3. Identifiera dina kärnkomponenter. Du kan ha övertygelser som är nödvändiga för ditt mycket. Vanligtvis kommer dessa problem att vara de första sakerna du tittar på när du jämför politiska partier för att bestämma vilken du vill gå med.
  • Vanligtvis skulle det vara problem som du anser vara centralt för din identitet, vilket leder till frasen "Identitypolitik." Andra gånger är det helt enkelt något som är extremt viktigt för dig, som Gun Rights.
  • Till exempel, om du är gay, kan gay rättigheter vara det viktigaste problemet för dig. Medan dina övertygelser om andra problem kan avvika, kan du kallas en enskild väljare eftersom du inte kommer att stödja någon kandidat som vill begränsa homosexuella rättigheter, oavsett partianslutning.
  • På vissa sätt kan med viktiga kärnkomponemang göra ditt val enklare. I stället för att titta på alla de olika problem som debatteras vid en viss tid, kan du fokusera din energi och intresse enbart på de en eller två problem som du hittar.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 3
    4. Tänk på regeringens roll. Dina allmänna idéer om regeringens roll i människors liv kan styra ditt beslut om att politiskt parti ska ansluta sig till mer än någonting annat. Medlemmar av politiska partier tenderar att komma överens om detta, även om de skiljer sig åt enskilda problem.
  • Vänster-lutande parter tenderar att gynna större roll för regering och mer expansiva bestämmelser, medan höger-lutande parter tenderar att gynna en mindre regering, mer frihandel och mindre social säkerhetsnät.
  • Om du kan identifiera var du passar på det politiska spektret i allmänhet, kan det hjälpa dig att välja ett politiskt parti eftersom du snabbt kan eliminera dem på andra sidan.
  • Till exempel, om du gynnar en mindre regering, mindre reglering av företag och färre regeringens rättigheter, kan du föredra rätt lutande parter över vänster-lutande partier.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 21
    5. Prioritera stora politiska frågor. Det är troligt att vissa problem är viktigare för dig än andra, särskilt de som påverkar dig personligen. Politiska partier prioriterar också frågor. Att göra en lista över de problem som är viktigast för dig kan hjälpa dig att välja ett politiskt parti.
  • Det finns potentiellt tusentals problem som kan vara i strid med en viss tidpunkt. Begränsa dem genom att tänka på kategorierna. Till exempel kan du göra en lista över kategorier som mänskliga rättigheter, ekonomi, jämlikhet, utbildning, regeringens reglering och invaliditetsrättigheter.
  • Rankar de kategorierna enligt hur viktigt de är för dig personligen. Tänk på att det inte finns något rätt eller fel sätt att göra det här. Hur du prioriterar problemen är en personlig fråga som kommer att bero på ditt liv och vad du värdesätter.
  • Inom kategorier, särskilt breda kategorier, kanske du vill gräva vidare och prioritera underkategorier. Om en av dina kategorier är kvinnors rättigheter kan du till exempel hitta lika lön och skattefria feminina sanitetsprodukter mycket viktiga, men inte bryr sig om abort eller familjeledighet.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 16
    6. Ta online frågesporter. Det finns många politiska och forskningsorganisationer som erbjuder frågesporter du kan ta för att hjälpa till att fokusera dina åsikter och förstå mer om de problem som landet står inför. Dessa quizzer kan hjälpa dig att upptäcka var du passar på det politiska spektret.
  • Försök hitta en quiz som erbjuds av en universitet eller nyhetsorganisation - dessa tenderar att vara mer allvarliga och kommer att ge dig ett bättre resultat än sociala medier "klick-bete" quizzer.
  • Tänk på frågorna seriöst och gör ytterligare forskning om frågesporten frågar dig om något som du inte vet någonting om.
  • När du får dina resultat, utvärdera dem noggrant och tänka på något politiskt parti du får i dina resultat som bara ett förslag, och inget mer. Om frågesporten förklarar orsaken till resultatet, kolla det för att ta reda på var dina positioner matchar de av det politiska partiet som genereras baserat på dina svar.
  • Del 2 av 3:
    Utvärdera politiska partier
    1. Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 7
    1. Granska stora partyplattformar. Politiska partier har webbplatser där du kan läsa om de problem som är viktiga för den parten, liksom partiets policyförslag och nyckelpositioner eller uttalanden om händelser eller problem.
    • I många demokratiska länder finns det två eller tre stora parter som dominerar politiken. De flesta av de valda representanterna på kontoret kommer att vara anslutna till en av dessa stora partier.
    • Till exempel domineras det amerikanska politiska systemet av två stora partier - demokraterna och republikanerna.
    • De två största partierna i Australien är den liberala parten i Australien och Australian Labour Party. I Australiens parlamentariska system spelar dock mindre parter ibland en mycket större roll genom koalitionsbyggnad.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 10
    2. Titta på de mindre parternas positioner. Även om bara två eller tre stora partier dominerar det politiska landskapet finns det alltid många andra parter som kan återspegla dina positioner närmare än de stora partierna gör.
  • I parlamentets system kan mindre parter faktiskt spela en större roll än deras antal skulle föreslå. De kan utgöra en del av regeringen i en koalition, eller de kan hålla maktbalansen i motsats.
  • En mindre fest med en närvaro i många länder är den gröna parten (helt enkelt "Gröna" i Australien), som prioriterar miljöfrågor.
  • Bildtiteln Bli en kongressperson Steg 9
    3. Forskning av parternas historia och rykte. Innan du fattar ett beslut om att stödja ett politiskt parti över de andra, kanske du vill lära dig mer om partiet, den politik som det tidigare har stödt och hur det har påverkat regeringen.
  • Du kan hitta en enda webbplats online som ger en allmän historia av alla de politiska partierna i ditt land. Annars kan du vanligtvis få den här informationen genom att besöka den politiska partiets hemsida.
  • Även om det inte kan påverka ditt beslut om det ska välja ett politiskt parti över en annan, kan det hjälpa till att veta vilka regeringsledare som har förknippats med den parten i det förflutna och stora politik eller lagar som partiet har gjort.
  • Bilden med titeln Bli en kongressperson Steg 8
    4. Bestäm vilken fest som bäst återspeglar dina värderingar. Baserat på total allt du har läst om de olika parterna, deras prioriteringar och deras policyförslag, borde du ha en bra idé som du vill välja.
  • Del 3 av 3:
    Delta i partiaktiviteter
    1. Bild med titeln Bli en kongressperson Steg 14
    1. Gå med i festen. Om du vill bli mer involverad i det politiska partiet du har valt att stödja kan du bestämma att du vill bli medlem. Processen för att ansluta sig till ett politiskt parti varierar väsentligt beroende på festen och det land där du bor.
    • I de flesta länder med ett parlaments system måste du betala årliga avgifter om du vill vara en "kortbärande" medlem av en politisk part. DUEs är vanligtvis diskonterade om du är student, senior, eller har låg inkomst.
    • För att gå med i festen kan du antingen besöka partiets lokala kontor eller fylla i en medlemskapsansökan online.
    • I Förenta staterna behöver du inte betala några avgifter för att vara medlem i en politisk parti. Allt du behöver göra är att kolla en ruta på ditt väljarkort som indikerar att du vill vara medlem i den parten.
  • Bild med titeln Bli medlem av Delta Sigma Theta Steg 7
    2. Delta i lokala möten. Politiska partier i många länder har lokala möten där du kan debattera dagens politiska frågor, göra policyförslag och prata med andra partimedlemmar som bor i ditt område.
  • Lokala möten ger dig den största chansen att få din röst att höras av dina valda representanter.
  • Om du har en policyidé kan du ta upp det på det lokala mötet och diskutera det med dina medarbetare. Om några statliga tjänstemän som är närvarande som det, kan du se den föreslagna i regeringen.
  • Bildbeteckningen blir president i Förenta staterna Steg 14
    3. Rösta för dina partiens kandidater. Kanske det viktigaste sättet att stödja ditt valda politiska parti är att rösta för partiets kandidater i val. Beroende på hur dina val är strukturerade kan du också ha möjlighet att välja de personer som kommer att springa i det allmänna valet.
  • När du röstar för vilken kandidat som ska representera din part i allmänheten, anses det vanligtvis ett primärt val.
  • Som medlem i festen kan du också springa för vald kontor. Många människor får sin start i politik på lokal nivå. Även om valda positioner är rollerna små och positionen kan till och med vara deltid.
  • Till exempel har Förenta staterna primära val att bestämma de republikanska och demokratiska nominerade för presidenten. I de flesta stater måste du vara medlem i ett politiskt parti att rösta i den partens primära.
  • Bildbeteckningen blir president i Förenta staterna Steg 15
    4. Gå till kampanjen Rallies och evenemang. Både individuella politiska kandidater och politiska partier som helhet har händelser och samlar så att du kan lyssna på kandidater till kontor eller bli mer informerad om viktiga politiska frågor.
  • Som medlem av festen kommer du vanligtvis att få information i posten eller via e-post när det kommer att bli en rally eller annan kampanjevenemang nära dig.
  • Om du valde att inte vara en officiell medlem av festen, kan du fortfarande få information om händelser nära dig genom att anmäla dig till partiets e-postmeddelande lista.
  • Bildbeteckningen blir president i Förenta staterna Steg 6
    5. Volontär för kampanjer och festevenemang. Politiska partier beror i stor utsträckning på volontärer till arbetshändelser och hjälpa till med aktiviteter i samband med ett val, till exempel att placera kampanjskyltar och prata med väljare.
  • Till exempel kan du frivilligt arbeta på en telefonbank på partiets vägnar. Människor som arbetar på ett telefonbanksamtal registrerade väljare för att prata om partiets kandidater och uppmanar dem att rösta.
  • Politiska partier har också frivilliga att arbeta omröstningarna på uppdrag av sina kandidater, eller dela ut broschyrer på offentliga platser.
  • Det finns inget krav på att du frivilligt att arbeta med det politiska partiet du väljer, men om du vill bli involverat är det ett bra sätt att göra det. Det är också ett bra sätt att bidra om du vill hjälpa din fest men har inte råd att donera mycket pengar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande