Hur man är en anarkist

Vad betyder det att vara en anarkist? I allmänhet kräver anarkister för avskaffandet av regeringen och demonteringen av sociala hierarkier. Solidaritet genom en dröm om oförbrukad jämställdhet är grundprincipen för anarkismen. Kritiker av anarkismen visar många typer av negativa stereotyper av konceptet - de är arg, skrämmande "gäng" Defacing offentlig och privat egendom, grupper shoplifting, plundring butiker, gangliknande rån, inbrott, övergrepp och skapa generell kaos. Även om vissa våldsamma grupper har hävdat att anarkisterna, de flesta avowed anarkisterna idag förespråkar fredliga, anti-regeringens protest.

Anarkismen är inte ett enda enhetligt system av övertygelser eller kaotiska misslyckanden, men kommer snarare i ett antal stammar, bland annat: Anarkokommunismen, mutualism, anarkosyndikalism, egoistisk anarkism, grön anarkism och anarkaminism.

Steg

Del 1 av 3:
Utbilda dig själv
  1. Bild med titeln vara ett anarkist steg 2
1. Bestäm om du vill stödja anarkism, planerat kaos och politik för att återgå till mindre strukturerat liv, eller till absolut "regering" Kontroller med block- och fackutskott (tribalism). Det innebär att studera, undersöka och lära sig om anarkismen. Att läsa några grundläggande introduktioner till anarkism är det första steget. Bekanta dig med idéerna om några av de andra viktigaste anarkistiska teoretikerna och författarna.
  • Läs 1900-talets anarkistiska författare som Pierre Joseph Proudhon, Peter Kropotkin (Erövringen av bröd), Daniel de Leon, Mikhail Bakunin (Gud och staten), Alexander Berkman (Kommunist-anarkismens ABC), Josiah Warren och Benjamin Tucker.
  • Läs 20-talets författare som Emma Goldman (Anarkism och andra uppsatser), Errico Malatesta (anarki), Alfredo Bonanno, Bob Black, (Avskaffandet av arbetet), Wolfi Landstreicher (Vilseledande olydnad), John Zerzan, Murray Bookchin, Crimeetc. Ex-arbetare kollektiv (Recept för katastrof), Daniel Guerin (Anarkism: från teorin att träna, inga gudar inga mästare: en antologi av anarkismen), Rudolf Rocker (Anarkosyndikalism: Teori och övning), Colin Ward (Anarkism: En mycket kort introduktion), Noam Chomsky (Chomsky på anarkism).
  • Bild med titeln vara en anarkist steg 3
    2. Läs upp på de olika tankesökningarna. Det finns dussintals olika anarkistiska skolor som: Libertarian Socialism, Anarko-kommunism, Anarko-kapitalism, Individualistiska Anarkism, Minarchism (Minimala Statsmakter), Syndicalism (Arbetsorganisationer som regering), Platformism (icke-centraliserad kommunism), efter vänster anarkism, mutualism, indigenism (levande av landet), anacha-feminism, grön anarkism och andra.
  • Bild med titeln vara ett anarkist steg 4
    3. Bekanta dig med anarkismens historia. Läs om anarkistiska rörelser under den spanska revolutionen 1936 (Orwells Helma till Katalonien och Augustin Souchy s Med böndernas bönder är bra utgångspunkter), Makhnovist uppror i Ukraina, Paris 1968, dagens svarta block och rörelsehändelser som WTO Seattle.
  • Bild med titeln vara ett anarkist steg 5
    4. Förstå och bedöma anarkins negativa konnotationer. Ta det du har lärt dig om anarkismen att reflektera över de negativa konnotationerna.Det finns många negativa stereotyper om anarkismen. Många associerade anarkism med våld, brandalism och vandalism. Liksom med alla tankesystem måste du försöka bedöma hur människor skulle skapa och genomdriva anarkismen.
  • Bild med titeln vara ett anarkist steg 6
    5. Bekanta dig med anarkisternas symboler och flaggor. Liksom alla politiska rörelser eller sociala organisationer använder anarkister symboler för att identifiera sig och deras principer. Dessa symboler varierar baserat på plats och har förändrats över tiden.
  • Den ursprungliga "svarta flaggan" -symbolen uppstod på 1880-talet. Över hundra år senare blev cirkeln "A" -symbolen den övervägande anarkistiska symbolen. Andra finns också.
  • Bild med titeln vara ett anarkist steg 7
    6. Lär dig om kapitalism, marxism, fascism och andra politiska ideologier. Känna din "tävling". Vet vad som är viktigt i andra tankesystem så att du kan betona hur din synvinkel är att föredra.
  • Förstå argumenten för statskontroll, lag och ordning. Vet att statismen grundas på tanken att människor inte effektivt inte effektivt inte organiserar sig på en egalitär grund. De behöver ett centralt tillstånd för att försvara sig mot totalitära regeringar, att polisera befolkningen för att hantera våld, gäng, mer allmänt att ha lag och moral och system för valuta / pengar, handel och handel / ekonomin för att undvika krig på internationell, nationella, statliga och lokala myndigheter och grupp och enskild konflikt.
  • Bild med titeln vara ett anarkist steg 8
    7. Ta din tid. Du utvecklar en världsutsikt. Rusa inte in i det eftersom det är faddish eller för att du är uttråkad. Försiktigt överväga varje tänkare och varje princip. Vad är vettigt för dig?
  • Del 2 av 3:
    Bor som en anarkist
    1. Bild med titeln vara ett anarkist steg 9
    1. Börja med dig själv, genom att leva som en individ i din väg. Ta kontroll över ditt eget liv i största möjliga utsträckning. Ingen äger dig, men du bor i ett samhälle.Ingen auktoritet över dig är legitim om du inte bryter mot andras rättigheter eller frivilligt bevilja myndigheten till andra i arbete, spela eller samhällsstyrning, precis som du inte borde ha auktoritet över andra, om de inte godkänner det.
    • Tänk på dina egna relationer. Har du lika relationer med dina vänner, familjemedlemmar, kära, medarbetare? Om du har makt över dem och de inte har samtyckt till det, hitta ett sätt att avhjälpa situationen. Prata med dem om din anarkistiska övertygelser. Låt de vara. Förklara att du vill skapa ett egalitärt förhållande.
  • Bild med titeln vara ett anarkist steg 10
    2. Tänk på dina relationer till hierarkiska myndigheter. Många anarkister har problem med regeringen, hierarkisk religion och stora, regimenterade företag. Tänk på ditt förhållande till var och en av dessa enheter.
  • Tror du att regeringen är för kraftfull? Tror du att regeringen intruderar på ditt liv för mycket? Tänk på de steg du kan vidta för att minska regeringens närvaro i ditt eget liv. Du kan flytta till ett nytt land där regeringen är mindre påträngande. Du kan gå av gallret och undvika lagen. Eller du kan protestera. Se följande avsnitt.
  • Titta på Elites (kultliknande stjärnor) som kan använda bristen på struktur plus massor av bedrägliga retorik och förvirrade medier för att installera idéerna om att kontrollera eliternas ideologi. Att försöka övertyga om att denna stora regionala / internationella kult är en egalitär / jämlikhetsbaserad gemenskap. Men det kunde visa sig vara en regering av en diktatur av eliten som är avgjort som ett sätt att leva i säkerhet, för att överleva och faktiskt uppnå ledarmål, inte av konsensus, men vad gäller makten till folket?
  • Många anarkister vänder sig till ateism eftersom de inte tycker om kyrkans hierarkiska struktur. Andra väljer att förbli i sina respektive religioner, men avvisa denna struktur till förmån för enskilda eller små gruppmöten för dyrkan.
  • Vissa anarkister, särskilt kommunister, kollektivister, mutualists och syndikalister, har ett verkligt problem att arbeta för företag med flera nivåer av chefer. Om det här är du, överväg att sluta ditt jobb, unionizing och / eller starta din egen enda innehavstyp av verksamhet. Några vänder sig till kollektivt jordbruk.
  • Bild med titeln vara ett anarkistiskt steg 11
    3. Främja jämlikhet, men inser att utan lagar och deras verkställighet av regeringen att det beror på enskilda val. Tänk på jämställdhet, sexuell jämlikhet, ras jämställdhet, religiös jämlikhet, lika möjligheter och lönekvalitet som alla använder kraft av lag mot enskilda val.
  • Hjälpa de som är orättvist behandlade av "systemet". Främja att välja och vara dedikerad till att arbeta i relaterade karriärområden för att bygga kunskap, erfarenhet och färdigheter för att få kampanjer. Till exempel, bidra till att främja rättigheter till lika löner i en vald karriär, bidrar till att främja rasens mångfald. Utmana dessa möjligheter och vad de erbjuder till samhället.
  • Bild med titeln vara ett anarkist steg 12
    4. Hitta andra personer som delar samma tro. Hitta ett samhälle av människor som tror på några av samma saker du gör och bor i ett litet, informellt nätverk av vänner. Du måste lita på andra. Detta är oundvikligt. Du kan lära av varandra, undervisa varandra och expandera nätverket.
  • Till de yttersta, andra som förkunnar den fullständiga frakturen av styrande ram och använder anarki (som extrem libertarianism) för att ta tillfället i akt att övertyga människor att tro att de kan använda sina "frihet" För att ta bort många droglagar. De kan undvika familjestruktur / äktenskap, föräldraskap, barnhöjning / övervakning av barn och mycket av traditionell regering / polis. Så, i stället skulle ett samhälle, mycket som en kult, ta ansvar för barn i en gemensam "föräldralösa" som avdelningar / fosterbarn av "gemenskap"/ Lokal arm av staten för livet.
  • Del 3 av 3:
    Sprida ordet
    1. Bild med titeln vara ett anarkist steg 13
    1. Lär dig att vara övertygande. Sprid ordet. Stressa vad du har gemensamt med de du pratar med. Du kommer att vara särskilt effektiv om dina frågor riktar sina svar mot dina slutsatser. Se till att de vet att anarkismen inte handlar om kaos eller krossar saker, det är en politisk och social ideologi som förespråkar självorganisation och ett icke-hierarkiskt politiskt och ekonomiskt system som är rotat i direkt demokrati, radikal demokrati eller individualism beroende på typen av anarkism.
  • Bild med titeln vara ett anarkist steg 14
    2. Förbered dig för att svara på anklagelser. Anklagelser av utopianism med exempel på anarki i åtgärd, de flesta inhemska samhällen i hela historien har varit anarkist och till och med idag finns det många avsiktliga samhällen som arbetar längs anarkistiska linjer - inte alltid på de platser du förväntar dig. Amish, till exempel, är ett bra exempel på icke-ideologisk anarkism i aktion.
  • Bild med titeln vara ett anarkist steg 15
    3. Delta i protester, direktåtgärder och gräsrotsorganisationer. Men kom ihåg, protester ändrar ingenting om det inte finns någon rörelse bakom den. Det betyder långa timmar av samhällsorganisation, sitter genom möten, arbetar med människor som du förmodligen inte håller med och kanske inte ens gillar. Det är inte lätt, men om du verkligen vill sprida ditt meddelande är det nödvändigt.
  • Du kommer nog att behöva göra mycket kalla samtal, lägga upp flygblad och ställa upp bås på lokala evenemang för att få människors uppmärksamhet. Om du verkligen tror på att sprida din filosofi, är det alla nödvändiga åtgärder.
  • Bild med titeln vara ett anarkist steg 16
    4. Organisera anarkistiska evenemang / möten. Föregå med gott exempel. Det finns många lokala evenemang som leds av anarkistiska grupper runt om i världen. De sträcker sig från informella möten och hälsar till bokmässor och konserter.
  • Bild med titeln vara ett anarkist steg 17
    5. Använd sociala medier för att sprida ordet. Det finns några anarkister som inte håller med användningen av sociala medier, eftersom det tenderar att stödja stora sociala medier, med hjälp av alternativa sociala medier kan vara ett bra val om det här är fallet.
  • I vår sociala mediaålder kan du enkelt hitta andra personer med liknande intressen. Sök dina sociala medieplattformar (Facebook, Reddit, 4chan, 8chan, YouTube, Google+, Twitter, Tumblr, Instagram, Vine, Steam....etc.) för andra likasinnade individer.
  • Du kan också hjälpa till att organisera protester och andra anarkistiska aktiviteter genom sociala medier. Detta är ett bra sätt att få fri exponering för din rörelse.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande