Hur man är i din glada plats

Vi har alla sett bilden av en person som sitter tvärben med sina ögon stängda mediterande. Meditation är inte det enda sättet att komma till din lyckliga plats men! Det finns gott om saker du kan göra för att koppla av och mentalt undkomma någon stress eller ångest du har att göra med. Vi har sammanställt en praktisk lista över saker du kan göra för att ta en tur till din egen personliga lyckliga plats.

Steg

Metod 1 av 15:
Öva meditation.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 1
1. Föreställ dig dig själv på en plats där du var glad och innehåll. Ibland kallad "visualisering" meditation kan vara ett riktigt effektivt sätt att minska ångest och stress. Hitta en lugn plats och sitta i en bekväm position. Ta lite djupa, långsamma andetag, andas in genom näsan och ut ur munnen. Tänk på någonstans har du varit det är trevligt och lugnande. Tänk på känslominnen av platsen som hjälper dig att ansluta till den.
  • Till exempel, om du tänker på en semester du tog till en sjö, kunde du tänka på hur vinden kände och vad vattnet såg och lät som.
  • Spendera ca 15 minuter eller så mediterar och fortsätter att ta långsamma, djupa andetag.
Metod 2 av 15:
Spendera lite tid ute.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 2
1. Ta en paus och njut av lite vitamin D. Gå en promenad eller en avkopplande cykeltur. Solen kan arbeta underverk för ditt humör. Plus, lite träning kan få dig att må bättre. Det är ett enkelt sätt att ge ditt sinne och kropp en lycklig boost.
  • Det behöver inte vara något stort. En trevlig 5 eller 10 minuters promenad kan göra en stor skillnad.
Metod 3 av 15:
Hitta en vacker plats att ta en paus.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 3
1. Omgiv dig med skönhet. Gör det till en punkt att besöka ett utrymme som ger dig lugn och lycka. Gå någonstans som en botanisk trädgård eller ett vackert inredda rum i ditt hem - var som helst du tycker är vackert. Det kan hjälpa dig att känna dig mer avslappnad och i fred.
  • Försök att konfigurera en plats i ditt hem som du kan använda för att gå till din glada plats. Du kan börja en blomsterträdgård i din gård eller dekorera ett extra rum så det känns vackert och kopplar av dig.
Metod 4 av 15:
Gör något du är passionerad för.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 4
1. Arbeta på något som gör dig lycklig. Att gå till din lyckliga plats behöver inte betyda att du inte arbetar eller upptagen. Ibland, spendera tid som interagerar med något du är passionerad om kan göra tricket. Lägg till en tid varje dag för att arbeta på en uppgift, projekt eller aktivitet som gör dig lycklig.
  • Till exempel, om du älskar att bygga saker, kan du starta ett litet hantverksprojekt som att bygga ett bord eller ett fågelhus. Spendera lite tid varje dag som arbetar på ditt projekt kan vara din lyckliga plats.
Metod 5 av 15:
Läs om en av dina favoritböcker.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 5
1. Ta en avkopplande resa ner Memory Lane. Att läsa en favoritbok igen kan få ett par fördelar. Den enkla behandlingen kan vara tröstande och transportera ditt sinne till en annan, lyckligare plats. Om du läser en bok som du redan älskar, kommer du att påminnas om andra tider som du läser den, vilket kan göra upplevelsen ännu roligare.
  • Till exempel, om det har varit år sedan du läser en Harry Potter-bok, kan du hitta dig omedelbart transporterad (eller försvann, om du vill) tillbaka till en tid när du läste det för första gången.
Metod 6 av 15:
Leka och ha det roligt.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 6
1. Speltid är inte bara för barn. Det är också friskt för vuxna. Det är bra för din kropp och din hjärna. Men det är lätt att bli fast i ditt upptagna liv och glömma att göra tid att helt enkelt leka. Spela är en aktivitet som du bara gör för skull, som ett kortspel, videospel eller leker med en leksak. Ta minst några minuter ut ur varje dag för att ägna åt speltid.
  • Spelet kan också vara fysiskt. Du kan skjuta lite basket eller sparka en fotboll runt för att bli aktiv och ha kul.
  • Spela kan göra mycket mer än bara få dig att känna dig lycklig. Det är faktiskt ett sätt att bygga samhället, hålla ditt sinne skarpa och spendera tid med människor du älskar.
Metod 7 av 15:
Häng ut med vänner för att öka ditt humör.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 7
1. Dela lite skratt och minnen. Ring upp en gammal vän att chatta med dem om vad som händer i dina liv och påminner om goda tider du har haft tillsammans. Du kan också organisera en träff eller träffas för att ta en kopp kaffe eller en bit att äta. Ett annat alternativ är att bjuda in dem till ditt hem så du kan hänga och kanske titta på en film eller något. Spendera tid med människor som du älskar är ett surefire sätt att gå till din lyckliga plats.
  • Överväg att nå ut till en vän har du inte sett på en riktigt lång tid. Du kan komma ikapp på gamla glada minnen och prata om nya saker i båda dina liv.
Metod 8 av 15:
Kom ihåg Acronym H-A-L-T (hungrig, arg, ensam eller trött).
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 8
1. Använd det som en mild påminnelse för att ta dig tillbaka till balans. Det är lätt att gå vilse i ditt dagliga livs graziness och glömma att ta hand om några grundläggande behov. När du befinner dig känner sig stressad eller kör ner, tänk på stopp. Incheckning med dig själv för att se om du möter alla dina behov. Ta hand om dig själv och ta med din lycka till balans.
  • Till exempel, om du är hungrig, få något att äta! Om du känner dig super trött, ta en stund att vila. Om du är väldigt spänd, spendera några minuter med att koppla av dina muskler och lindring av spänning.
Metod 9 av 15:
Freshen upp ditt utseende.
  1. Bild med titeln vara i ditt lyckliga ställe Steg 9
1. Ge dig själv en mini-makeover. Byt upp din frisyr för att ge dig ett nytt utseende. Försök på några nya kläder eller lägga på en ny nagelfärg för att se hur det ser ut. Ta en risk och prova en djupare utseende än vad du normalt går för, håll det roligt! Att gå ut ur din komfortzon kan få dig att känna dig lyckligare och mer självsäker.
  • Du kan till och med få en ny frisyr för en dramatisk förändring.
Metod 10 av 15:
Ta en resa någonstans ny.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 10
1. Resa till en plats du aldrig sett tidigare. Det behöver inte vara en stor dyr resa till Paris eller Bali. Det finns massor av platser inom en timme eller så av var du bor som du kanske inte har varit i. Ta en dagstur för att hitta din glada plats och suga i några nya upplevelser.
  • Ta en bit att äta och besöka ett lokalt landmärke eller känt byggnad.
  • Du behöver inte resa till långt. Försök att utforska områden i din egen stad. Kanske prova en ny restaurang eller besök några butiker som du aldrig har gått till tidigare.
Metod 11 av 15:
Gör lite frivilligt arbete.
  1. Bild med titeln vara i ditt lyckliga ställe Steg 11
1. Gör dig själv bra när du ger tillbaka. Försök leta online för volontärgrupper och möjligheter i ditt område som du kan anmäla dig till. Begära vad som helst och resurser du kan till volontärarbete. Du kan verkligen göra en skillnad genom att hjälpa andra och den stolthet du kommer att känna kan öka din egen lycka.
Metod 12 av 15:
Bli fysiskt aktiv för att förbättra ditt humör.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 12
1. Fysisk aktivitet ökar endorfiner som kan få dig att känna dig lycklig. Gå för en körning eller slå på gymmet för en solid träning. Få ditt blodpumpa och få ditt sinne och kroppen mår bättre. Gör fysisk aktivitet som känns rätt för dig och får dig att må bra.
  • Få några vänner tillsammans och spela ett spel av basket eller kasta runt en fotboll.
  • Kolla in en rolig ny dansklass eller besök ett kampsport gym nära dig för att få ett bra träningspass och lär dig en ny färdighet.
  • Försök utmana dig med något svårt som en snabbare körning eller lyft en tyngre än vad du normalt gör. Känslan av prestation kan ta dig rätt till din lyckliga plats.
Metod 13 av 15:
Håll en journal att skriva till nöje.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 13
1. Skriv lite varje dag för att reflektera över ditt liv. Håll en journal bredvid din säng eller i ditt skrivbord. Tillbringa några minuter varje dag skrivning för att få dina tankar ut ur ditt huvud och reflektera över din dag. Skrivning kan vara en avkopplande upplevelse som kan få dig att må bättre, och genom att tänka på din dag kan du träna en form av meditation som kan förbättra ditt humör.
Metod 14 av 15:
Ge dig själv lite teknikfritt tid på morgonen.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 14
1. Börja din dag med lite tid åt dig själv. Gör dig en trevlig frukost och ha en kopp kaffe utan att kontrollera dina e-postmeddelanden eller telefon. Njut av den oavbrutna tiden. Ge dig själv minst 30 minuter av fredlig tid med dig själv för att börja din dag på höger fot.
  • Du kan också använda tiden för att göra lite meditation.
Metod 15 av 15:
Ange ett stort mål du hoppas kunna uppnå.
  1. Bild med titeln vara i din glada plats steg 15
1. Dröm stor och Planera stort i år. Ge dig själv något att se fram emot när du känner dig nere eller avskräckt. Gör en lista med mål du hoppas uppnå och bryta dem ner i mindre uppgifter du kan arbeta för att slutföra. Ange realistiska tidsfrister för varje uppgift och håll dig fokuserad på att ta steg mot dina större mål. Att tänka på dina stora planer kan få dig att känna dig lyckligare om du tycker att du känner dig nere eller avskräckt.
  • Du kan till exempel bestämma att du vill resa till Grekland i år. Då kan du bryta ner de steg du behöver slutföra för att få det att hända som budgetering, bokningsflyg, hitta hotell och planeringsaktiviteter.

Tips

Leta efter guidade meditationsgrupper i ditt område du kan gå med.
  • Prova aktiviteter som yoga eller tai chi, som använder rörelse och andning för att lugna ditt sinne och kropp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande