Hur man undviker pre travel jitters

Att resa är ett spännande tillfälle att besöka nya platser, studera olika kulturer och prova nya livsmedel. Tyvärr är spänningen att flyga ofta en avskräckande som håller människor från att resa. Även om du är mycket mer benägna att vara i ett bilbrott än en platskrasch, påverkas omkring en fjärdedel av befolkningen av ångest om flygning.Travel Jitters kan påverka någon på små sätt, genom och upprörd mage eller svårigheter att sova, eller drastiskt, förkrossar sin förmåga att ens boka ett flyg. Men med fokus på korrekt färdigplanering och lärande några hjälpsamma lugnande tekniker kan hjälpa någon att underlätta ångest över resan.

Steg

Del 1 av 3:
Förbereder mentalt
  1. Bild med titeln Undvik pre Travel Jitters Steg 1
1. Känna igen dina triggers. Rädsla för flygande stammar från flera källor. Gör det dig att känna klaustrofobisk? Stressar du över brist på kontroll? Är du bra förrän planet träffar turbulens? Är förväntan på flygningen värre än själva flyget? När du väl bekräftar orsaken till dina resejägare kan du börja hitta metoder för att förhindra det.
  • Bild med titeln Undvik Pre Travel Jitters Steg 2
    2. Öva djupa andningsövningar. När du bokar ditt flyg börjar du lära dig lugnande av andningsstekniker. Ju mer du kan öva dessa övningar, desto lättare kommer de att vara att använda när resejägare slår. En bra övning för nybörjare är buk andning.Öva i tio minuter varje dag, en bra tid är rätt när du vaknar och ditt sinne är fortfarande lugn. För extra fördel, när du stöter på en stressig upplevelse, ett viktigt arbetsmöte eller en 3-timmars grytbröd, övar andningsövningen. Detta ger dig möjlighet att känna de hjälpsamma fördelarna före flygtrycket!
  • Placera en hand på din mage och en på bröstet.
  • Andas in genom näsan, expandera ditt membran, för ett antal av fem. (Ditt bröst ska inte stiga under andan.)
  • Andas ut genom vår mun för ett antal av fem. Fokusera på att trycka all luft ut ur dina lungor.
  • Upprepa 6-10 gånger.
  • Bild med titeln Undvik pre Travel Jitters Steg 3
    3. Lär dig att meditera. Travel Jitters kommer i allmänhet från en mental, snarare än en fysisk rädsla. Meditation fokuserar på att övervinna dessa rädslor eller ångest. Genom meditation kan du lära dig att känna igen och flytta förbi de ångest. Det finns flera former av medling men två som kan vara mest fördelaktiga för att övervinna resejägare är uppmärksamhet och visualisering. Båda praktiseras bäst genom att hitta en klass eller ladda ner en klass från Internet.
  • Mindfulness. Att öva mindfulness handlar om att lära sig att leva i nuet. Det förbannar inte resejägare, utan hjälper dig att erkänna och flytta förbi dessa känslor.
  • Visualisering. Ofta, när du befinner dig i en situation som orsakar panik, kan det vara till hjälp att visualisera dig själv på en annan plats. Så när du sätter dig ner på planet och börjar känna sig orolig, kan visualisering hjälpa dig att undkomma den omedelbara rädslan genom att placera ditt sinne i en säkrare "glad plats."
  • Del 2 av 3:
    Förberedelse fysiskt
    1. Bild med titeln Undvik före rese jitters Steg 4
    1. Gör en för-rese checklista. När du har packat, gå tillbaka genom allt och dubbelkontrollera att du har alla nödvändigheter. Du vill inte vara på väg till flygplatsen och inser att du glömde din plånbok! Längden och platsen för din resa kommer att påverka din lista, men här är några nödvändigheter att hjälpa dig att komma igång. När du har säkerställt att du har allt du behöver, ställer det ihop med dörren så att du inte glömmer det när du lämnar nästa dag.
    • handväska / plånbok
    • telefon laddare
    • Pass och utländsk valuta (om du reser ut ur landet)
    • Lämpliga kläder och skor för din destination
    • läkemedel
    • Biljett (om möjligt gör en tidig, online check-in för att undvika att stå i en extra linje dagen för)
  • Bild med titeln Undvik pre Travel Jitters Steg 5
    2. Sätt ihop en flygplansväska. Titta upp resetiden och ha en plan att hålla sig distraherad under flygningen. Att läsa en bok, gör pussel eller titta på en film är alla fantastiska sätt att hålla sig upptagna. Se till att du överväger tid under start och landning (ofta några av de mest stressiga ögonblicken i flygning) när du inte kan använda elektronik!
  • Bild med titeln Undvik Pre Travel Jitters Steg 6
    3. Sätta ett larm. Om du har ett tidigt flyg, tillåta du gott om tid att gå upp, organiseras och till flygplatsen. Om ditt flyg inte är senare på dagen, sätt ett larm för att påminna dig själv när det är dags att lämna. Kom ihåg - För de flesta inrikesflyg bör du försöka anlända minst 60 minuter före avgång. Om du är checkar bagage är det bäst att anlända 90 minuter före avgång.För internationella flygningar bör du anlända minst 2 timmar tidigt.Om du kör dig, lägg till ytterligare 30 minuter till din resetid, eftersom parkering är ofta en bussresa från flygplatsen.
  • Bild med titeln Undvik pre Travel Jitters Steg 7
    4. Slutför dina reseplaner till flygplatsen. Är en vän som kör dig? Skicka en text för att bekräfta tiden. Ta en hytt? Ring och beställa en natt innan. Kör dig själv? Se till att din bil har tillräckligt med gas.
  • Del 3 av 3:
    Reser stressfri
    1. Bild med titeln Undvik pre Travel Jitters Steg 8
    1. Följ din normala morgonrutin. Drick en kopp te, gör din säng, eller gör några enkla sträckor. Oavsett din normala rutin, desto mer kan du hålla fast vid det på resedag, desto mindre stressande kommer dagen att verka. Försök bara ditt bästa för att undvika extra koffein eftersom det ökar känslor av ångest.
  • Bild med titeln Undvik pre Travel Jitters Steg 9
    2. Använd toaletten. Ca 10 minuter före din ombordstigningstid, försök att använda toaletten. När du har kommit på planet kommer det troligen att vara minst 30 minuter innan planet är i luften och du är fri att gå runt stugan. Dessutom, om din ångest överstår från en rädsla för slutna platser, inte att behöva använda det lilla flygplanet, tar en extra stress av ditt sinne.
  • Bild med titeln Undvik pre Travel Jitters Steg 10
    3. Prata med människor. Nämna din ångest till flygledaren eller ha en konversation med den person som sitter bredvid dig. Låt inte konversationen spiral in i en diskussion om alla flygplan, men bara ha någon som vet hur du känner kan räcka för att hålla resan jitters borta. Kom ihåg att 25 procent av människor har någon rädsla för att flyga och prata med dem runt dig på flyget kan hjälpa till att skapa en supportgrupp för att hjälpa dig genom flygningen.
  • Bild med titeln Undvik pre Travel Jitters Steg 11
    4. Öva lugn. Nu är den perfekta tiden att använda andnings- och meditationsteknikerna du har jobbat på!Kom ihåg djup abdominal andning och vilken meditationsteknik du har studerat. Fokusera dig själv så fort du kommer på planet och sedan när som helst när du börjar känna jittery. Vänta inte tills du känner dig överväldigad. Det bästa sättet att hantera resejägare är att hålla dem hänt!
  • Bild med titeln Undvik pre Travel Jitters Steg 12
    5. Läs en bok. När du har blivit bosatt på planet, kom ut en bok och börja läsa. Hitta en intressant bok före ditt flyg, något av en författare du vet att du tycker om. Börja boken några dagar före flygningen, stoppa några kapitel i, helst på en cliffhanger eller plot twist. Då när du börjar läsa under flygningen är du redan i historien och mer sannolikt att hålla din uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Undvik pre Travel Jitters Steg 13
    6. Lyssna på musik. Nya regler låter dig använda liten elektronik under start och landning. När planet börjar taxa till landningsbanan, ta ut din smartphone, iPod eller liten tablett. Innan du flyger Ladda ner ett nytt album från din favoritartist eller sätt ihop en spellista med dina favoritlåtar och lyssna på det under start. Att ha hörlurar i kommer att blockera något ljud från planet under start och hjälpa dig att känna dig mer avslappnad.
  • Bild med titeln Undvik Pre Travel Jitters Steg 14
    7. Titta på en film. När flygningen kommer att gå kan du ta ut din bärbara dator. En engrossande två timmars film är ett bra sätt att använda majoriteten av din flygtid. Om möjligt, välj en film som du aldrig sett tidigare som har varit på din "måste titta på" lista ett tag, eller välja en av dina favoriter som du vet kommer att få dig att skratta.
  • Bild med titeln Undvik Pre Travel Jitters Steg 15
    8. Stanna upptagen. Det viktigaste att komma ihåg under flygningen är att hålla dig distraherad. Gå tillbaka till din bok, lyssna på mer musik, spela ett spel, meditera eller titta på en tv-show. Hitta vad som är bäst att hålla din uppmärksamhet och sinne av flygningen med det!
  • Tips

    Text eller ring en vän / familjemedlem före flygningen. Att dela en rolig historia hjälper dig att skratta, vilket ökar endorfinerna för att förbättra ditt humör.
  • Försök sätta lavendel eller eukalyptusolja på din kudde eller handleder. Dessa lugnande dofter kan hjälpa dig att sova natten innan eller koppla av en gång på planet.
  • Få en massage eller ta ett bubbelbad dagen innan du lämnar.
  • Vet när man ska se en läkare för medicinsk hjälp som flyger.
  • Varningar

    Att dricka alkohol kan verka som ett frestande sätt att hantera resejägare. Inte överkomma med alkohol natten innan, du vill inte resa med en baksmälla. Dessutom, på grund av de sänkta fuktighetsnivåerna när de flyger, är det lätt att bli uttorkad. Dricker innan flygningen bara ökar känslor av uttorkning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande