Hur man undviker att ske desperat under en arbetsintervju

I en hård ekonomi där en öppen position kan locka många kvalificerade kandidater och du har varit jobb som söker en tid, ibland kan det tyckas svårt att dölja dina känslor av desperation. Även om djupt ner kan du vara i slutet av ditt rep och binda knutar för att bara hänga på, är lukten av desperation lätt urskiljbar från din demeanor, ord och attityd. Och en aura av "ger upp" stänger av potentiella arbetsgivare som inget annat kan, därigenom blåsa dina chanser på vad som kan vara jobbet med en livstid (eller åtminstone en stadig lönecheck). Tyg i din desperathet och visa den potentiella arbetsgivaren din verkliga värd istället!

Steg

Metod 1 av 1:
Utföra bra i en arbetsintervju
  1. Bild med titeln Undvik att ske desperat under ett jobbintervju steg 1
1. Balanseras. När du sammanfattar din arbetslivserfarenhet för intervjuaren och dina färdigheter, ta ett tillvägagångssätt som visar att du har lärt dig av din erfarenhet och fortfarande behåller optimismen för framtiden. Undvik att använda termer som beskriver aktuella och tidigare erfarenheter som helt djupt eller fantastiskt fantastiskt, eftersom båda ytterligheterna kommer att diskonteras av en intervjuare som orealistiskt och obalanserat. Hitta mittvägen för att beskriva din erfarenhet och du kommer inte låta desperat att förmedla överdrivna synpunkter.
  • Bild med titeln Undvik att ske desperat under ett jobbintervju steg 2
    2. Presentera bra från det ögonblick du anger intervjumrummet. Klä väl, även om den potentiella arbetsplatsen består av personer som don jeans varje dag. I motsats till en önskan "var dig själv" genom att dyka upp "avslappnad som" Eller Devil-May-Care, du har inte råd att ge något intryck av sloppighet, som IT-imprints "desperat" över pannan. Var noga med att din klädsel är snygg, strykas om det är lämpligt för tyget, justerat till standarden på arbetsplatsen, du hoppas att gå med, tucked in där det behövs (och inget som hänger med det inte borde vara) och att ditt hår är ett hundra procent torr (vått hår föreslår att du bara bara gjorde det ut genom dörren).
  • Ha en fast handskakning. Inte för stark, inte för svag - ett handskak talar volymer om ditt självförtroende. I synnerhet kommer ett floppy handslag att leda till att intervjuaren känner att du inte är riktigt i den här intervjun från början.
  • Bild med titeln Undvik att ske desperat under ett jobbintervju steg 3
    3. Gör aldrig ursäkter för några otillräckligheter. Om du har några hicka i ditt CV, en lång tidsutsträckning, eller tvivelaktiga händelser som kanske inte är skriftliga men sannolikt är kända inom branschen, inte ursäkta dem med självutslagande ursäkter. Intervjuer är ett ögonblick av självförsäljningsplats, och kommentarer om din brist på färdigheter, brist på förtroende och inte känner sig värdig kommer att skrämma arbetsgivaren - kom ihåg att de har ett brett utbud av människor och förstå dina personliga problem är inte deras högsta prioritet.
  • Se en rekryteringsrådgivare, tränare eller terapeut om jobbet söker är att ta ner dig. Det är viktigt att få din ilska, frustration, blyghet, etc. behandlas bort från intervjussituationen och professionella på dessa områden finns det för att göra just det. De kan göra skillnad, speciellt om du börjar rita för mycket och börja se hela sökningen som hopplös.
  • Bild med titeln Undvik att fungera desperat under ett jobbintervju steg 4
    4. Aldrig peka fingrarna. Saker går fel på jobbet för alla ibland. Ibland är de felaktiga för att du vill lämna ett jobb eller sluta att bli avfyrade. Ändå kommer en potentiell arbetsgivare inte att känna sig försäkrad om du förklarar att orsaken till att inte längre är i ditt gamla jobb är att "X gjorde så och så till mig". När du börjar placera skylla eller göra ursäkter, kommer du att se svag, saknas i förmågan att vara antingen en lagspelare eller att leda / hantera, och du kommer sannolikt att komma över som desperat. Undvik att placera skulden på någon annan. Oavsett situationen, berätta aldrig för din intervjuare att du förlorat ditt jobb eller ett projekt föll ifrån varandra på grund av en annan persons inkompetens. Istället vara säker när du anger fakta och förklarar vad det skulle ta för att skapa en lyckad situation (om du kunde göra det igen).
  • Skyll inte bara på ekonomin eller arbetsmarknaden. Återigen är skulden vanligtvis frowned på under en intervju eftersom det är en indikator på en bredare tendens att placera skyll snarare än att acceptera ansvar - något få arbetsgivare vill se i sina anställda. Din intervjuare vet att ekonomin är nere i dumparna och att jobb i olika branscher är knappa, så påpekar detta uppenbara faktum, eller gör det anledningen till att du är arbetslös, kommer bara att ha en negativ effekt på din intervju.
  • Aldrig badmouth en annan person eller tidigare arbetsgivare för att kunna skylla på ett misstag. Anställa kardinalregeln att "aldrig bränna dina broar", oavsett hur mycket en annan person plågade dig eller kanske till och med saboterade ditt liv. Om du badmouth en annan, kan du sluta se ut som en whiner, dålig kille eller sämre... ett offer.
  • Bild med titeln Undvik att fungera desperat under ett jobbintervju steg 5
    5. Var lugn och självsäker under din diskussion. Det bästa sättet att närma sig nervös, blir frågad utmanande frågor och oroa dig för dina allmänna utsikter, är att vara lugn och cool under din intervju. Bor inte på problem i det förflutna. I stället punktera dina styrkor och spela upp vad du kan ta med till den potentiella arbetsgivarens bolag nu och för framtiden.
  • Som förberedelse för en intervju, Skriv ut dina styrkor på papper. Detta hjälper dig att identifiera dem, liksom att ge dig chansen att fokusera på de som verkligen sticker ut för dig i förhållande till det specifika jobbet du intervjuar för. Läs igenom dessa styrkor många gånger och utarbetade dem högt, som om de pratar med intervjuaren. Ju mer som du känner till den här aspekten av dig själv, desto lättare kommer det att flöda för dig under intervjun.
  • Gör samma förberedelse för gemensamma intervjufrågor. Skriv ner dem och skriv ner svar. Då rollspel scenarier i ledningen till intervjun så att när du faktiskt ställde frågorna är de redan bekanta med dig och du känner dig lugn att svara på dem. Det kommer alltid att finnas frågor som skiljer sig från de du har förberett för, men du kommer att ha tillräckligt med grundläggande material som väl beställts i ditt huvud att arbeta från att dessa inte ska kasta dig.
  • Gör gott om bakgrundsforskning i det företag du ansöker om. Om de frågar dig vad deras senaste års försäljningsuppgifter var, vad deras företagslogotyp betyder, som startade företaget och varför, vad företagsfilosofin är etc., Du vet om du har läst sin hemsida och årsrapport eller motsvarande, inuti. Under forskning, tveka aldrig att ringa företaget med faktiska frågor som behöver förtydligande. Det är bättre att ha visat initiativet att ta reda på för panik och gå tom.
  • Bild med titeln Undvik att fungera desperat under ett jobbintervju steg 6
    6. Undvik att använda "desperat" språk under intervjun. Det finns vissa fraser och språk som definitivt är av gränser om du inte vill se desperat ut. Dessa inkluderar:
  • Stoppa dig själv från att säga att du kommer "gör något"Att landa jobbet. I motsats till att ha rätt erfarenhet eller utbildning för att hantera jobbet, säger att arbetsgivaren kommer du bokstavligen att göra något för att landa det kan vända honom eller henne. Det föreslår att du inte längre har trovärdiga färdigheter eller värderar dig tillräckligt.
  • Å andra sidan övervaka inte dig själv. Identifiera dina styrkor, men vara ödmjuk när du pratar om dina prestationer. Om du kommer på för stark ser du desperat aggressiv - och eventuellt lite läskigt. Ingen vill höra en narcissistisk rant om hur lysande du är eller hur du ensam räddade företaget - hålla det realistiskt och alltid komma ihåg att det tar en by så långt som intervjuaren är orolig.
  • Övervaka hur många gånger du kommunicerar att du är rätt person för jobbet. Det är okej att låta den potentiella arbetsgivaren veta att du är den perfekta passformen för jobbet (efter att du har diskuterat jobbens dimensioner jämfört med dina kvalifikationer), men det kommer att se ut som om du lägger det på för tjock om du Fortsätt berätta för honom eller henne att du är den bästa personen för jobbet efter varje uttalande eller kommentar. Sprid det tunt - de hör dig.
  • Bild med titeln Undvik att fungera desperat under ett jobbintervju Steg 7
    7. Var försiktig med Throwaway kommentarer. Ibland visar desperation i de små sakerna du efter ett helt väl presenterat svar - saker som är bäst lämnade osynliga. Till exempel kanske du har förklarat varför du vill ha jobbet till intervjuarna och verkligen imponerade dem. Och då lägger du till en slutgiltig kommentar som "Eftersom mitt nuvarande jobb är bara galen och jag vet inte riktigt varför jag fortfarande gör det." Du har bara ångrat allt det bra som kom från vad du sa! Throwaway kommentarer, även om ett dåligt försök till humor, är nervositet som kryper i. Medvetet undvika denna nervös tic, eftersom det är vad intervjuaren kommer ihåg.
  • Försök inte vända intervjuaren till din sampiratör. Det kan känna sig frestande att försöka få intervjuaren "på sida" Men det faktum att du har en intervju bör redan lugna dig att de är intresserade nog. Genom att säga saker som "du vet vad jag menar", eller "Jag är säker på att du vet vilken typ av sak jag pratar om" eller "Jag slår vad om att du har haft en liknande upplevelse", etc., Du korsar en linje från formell diskussion till informella och ganska invasiva presumptioner om intervjuaren. Du är inte där för att känna till deras sinne - är de där för att lära känna din. Att göra det kommer inte vinna dig en vän och det kan förlora jobbet.
  • Bild med titeln Undvik att agera desperat under ett jobbintervju steg 8
    8. Titta på ditt kroppsspråk och ton. Kroppsspråk (Demeanor) och det sätt på vilket du talar kan vara en död giveaway som du känner "desperat."Öva en rollspel intervju framför spegeln, sittande. Lägg märke till hur du kommer över när du säger vissa saker, som att beskriva varför du vill ha jobbet, prata om företagets bakgrund och svara på standard (eller inte-så-standard) intervjufrågor. Du kan till och med video dig själv med din dator. Oavsett vilken metod du använder, leta efter kropp och demeanor Tell-Tale tecken på förtroende eller desperation. Till exempel kommer en självsäker intervjuare att sitta lång men inte styvt, kommer att luta lite in mot intervjuarna och kommer att le oftare än inte. En desperat intervjuare kan fidget, titta ner, tryck på stolen lite och gör dålig ögonkontakt.
  • Andas regelbundet och sakta ner medan du pratar. En av de telltale tecknen på desperation och ångest talar för snabbt och / eller låter som om du försöker få så mycket information så fort som möjligt (så att du inte glömmer vad du ville säga). Utan att vara alltför uppenbart, ta andan innan du talar och medvetet försök att styra den hastighet där orden lämnar din mun. Det är okej att begära ett ögonblick för att återställa din lugn om du känner dig tom eller alltför nervös.
  • Avbryt aldrig och aldrig prata över intervjuaren eller svara på frågor för snabbt. Du kan vara alltför entusiastisk för att se till att intervjunaren vet att du är kvalificerad, vilket kan uppmana dig att prata om vad han eller hon säger. Eller, du kan försöka hoppa in och svara på frågor innan intervjunaren avslutar frågar dem. Detta kommer att oroa den intervjuare som du är otålig, oförmögen att lyssna eller bara vanligt oförskämd. Sakta ner, du kommer fortfarande över allt i den angivna tiden.
  • Placera försiktigt dina händer i knäet och slappna av. Tanken är att om du är avslappnad men säker, kommer din intervjuare att se dig som en livskraftig kandidat som kan vara en tillgång till företaget. Avslappnade människor lugnar andra, så framför allt, jobba med att se tryggt avslappnad.
  • Sitta lång, men undvik att se för styv ut. Hållning är en viktig undermedveten indikator för en persons känsla av självvärt. Luta dig inte för långt framåt eller slouch - Endera positionen kommer att ge den felaktiga signalen att du är desperat eller helt enkelt gett upp.
  • Bild med titeln Undvik att fungera desperat under ett jobbintervju Steg 9
    9. Agera inte för tillgänglig. Återigen gäller reglerna för dating. Utan att ange att du intervjuar med andra företag, ge din potentiella arbetsgivare intrycket att andra företag - eventuellt konkurrenter, förföljer dig (även om de inte är).
  • Ta med din planerare till intervjun (det borde fyllas med "möten") för att se till att din intervjuare inte tror att ditt danskort inte är fyllt.
  • Om intervjunaren ringer tillbaka, hoppa inte för att svara på telefonen på den första ringen. I själva verket, låt det första samtalet gå till röstbrevlåda, lyssna på vad intervjuaren måste säga och ringa sedan tillbaka inom några timmar. Om du svarar telefonen, be om att du ska överväga deras erbjudande.
  • Ge intrycket att du är fält erbjudande. Lyssna noga med vad intervjun har att erbjuda och säga. Om han eller hon gör dig ett erbjudande, tack intervjuaren och fråga om du kan ringa honom eller henne tillbaka senare den dagen. Vänta inte för länge eller annars kan arbetsgivaren tro att du inte är intresserad, men bara hoppa med ett svar på "ja" den minut som intervjuaren presenterar erbjudandet. Du vill fortfarande få det bästa scenariot för dig.
  • Bild med titeln Undvik att fungera desperat under ett jobbintervju steg 10
    10. Följ med din intervjuare, men inom anledning. Ringa din intervjuare från din bil fem minuter efter din diskussion kommer det säkert att få dig att se desperat. När det gäller uppföljning, använd några regler som vanligtvis är reserverade för dating:
  • Kontakta din intervjuare efter 48 timmar av din intervju med ett tack telefonsamtal och kort kort. Hoppa inte på hornet omedelbart men dra inte fötterna med uppföljning. En två arbetsdag väntar kommer att göra att du fortfarande är intresserad av jobbet men inte desperat. Dessutom kan den tvåkantiga uppföljningen du verbalt röra basen och svara på några frågor som intervjuaren kan ha, och kortet håller dig fram och mitt på papper.
  • Undvik omstängande varför du borde ha jobbet. Istället fokusera på varför du tyckte om att träffa intervjuaren. Din intervjuare känner troligtvis anledningarna till att du vill ha jobbet (baserat på din intervju), så omsätt dessa skäl under din uppföljning kan låna dig mot att visas desperat. Istället, bara omhämta det du njöt av att träffa honom / henne och nämna att du är öppen för några frågor som inte omfattas under intervjun.
  • Följ bara en gång, men se till att din uppföljning lämnade ett positivt (och inte desperat) intryck. Om du följer upp två dagar senare men inte hör något om dagen eller två senare, lämna det ensam. Vid denna tidpunkt vet intervjuaren att du är mycket intresserad av jobbet och om du fortsätter att ringa och / eller följa upp, kan han eller hon bli irriterad med dig. Också när du gör det uppföljningssamtalet, var uppmärksam och till den punkten. Berätta för den intervjuare du rörde basen om han eller hon hade några ytterligare frågor, och sedan nämna något om den positiva utbyte du hade.
  • Ytterligare hjälp

    Exempeljobbintervju Frågor och svar

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov intervju styrkor och svagheter

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Intervju Tips och tricks

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Gör dina läxor före intervjun. Detta kommer inte bara att ge dig ett ben upp på någon som går i blind, kunskap kommer att ge dig självsäker makt och insikt om hur dina talanger kan vara värdefulla för företaget. Bry sig inte om att intervjua med företag som du skulle hata för sin policy eller typ av arbete. De vill inte ha dig om du inte vill ha dem, en dålig match är inte värt tiden och någon annan som tycker väl av dem är vem de ska anställa.
  • Låt mycket av din sanna personlighet komma igenom genom att ha förtroende för dig själv. Vem du verkligen är kommer att garantera ett bra klick med intervjuarna om det här är rätt jobb för dig, så gör ditt bästa för att koppla av och skina. Å andra sidan, var inte så mycket "själv", att du tycker att det är okej att ta upp bostad i intervjurummet och parade dina excentriciteter, personliga quirks och intensiva ogillar. Balans och anständighet är viktigare än att flytta din personliga tvätt (som kan göra dig verkar desperat och missnöjd med livet i allmänhet).
  • Välj de företag du intervjuar med och jobb du intervjuar bra. Välj dem av personliga skäl så att när du känner något om det, gillar du det företaget av verkliga skäl. Känslan kommer sannolikt att vara ömsesidig.
  • Kom ihåg att fråga dina intervjuare frågor - han eller hon borde veta att du också intervjuar företaget för att avgöra om företaget är en match för dig. Förbered dessa i förväg så att du inte lämnar kryptering för idéer en gång i den faktiska intervjun. Återigen kommer din forskning om bakgrunden till företaget att hjälpa dig att rikta sig till goda frågor.
  • Svara på frågor eller göra din punkt med kortfattad, korta meningar - Undvik att rambling på och på under en intervju.
  • Göra det verklighet som du väljer mellan flera möjligheter. Prova kalla samtalsföretag som har det jobb du vill göra. Välj typ av arbetsförhållanden, löneskala, typ av uppgifter, uppdrag av det jobb du vill ha och leta efter företag som har de jobb. Kallsamtal företag som anställer människor för det jobbet. Om du har hört något bra om ett företag, kallar kallt dem och frågar om de har en öppning. Om de inte gör det, fråga om du kan sätta ditt CV på fil med dem. Detta kan få jobbet framför sin reklam för det. Du har just varit mycket professionell och assertiv genom att ringa dem först och sedan skicka CV. Kallt samtal betyder "Ring dussintals och hundratals platser." De flesta kommer att säga nej. Men när du hittar den som bara hade en öppning kom upp, kan de anställa dig snabbt istället för att betala för en annons och intervjua hundratals människor.
  • Ställ frågor om saker du känner till den här arbetsgivarens bästa för - berätta för dem att du letar efter en bättre arbetsmiljö om det verkar som en avslappnad arbetsplats, eller om du ser en plack för "Bästa psykologiskt hälsosam arbetsplats." Om det ser stressat och upptagen att betona hur du letar efter ett snabbt, intensivt jobb. Stanna verkligheten fokuserad men sätta en positiv snurr på frågorna. Detta ger ett intryck som du väljer företaget över flera erbjudanden och är tillräckligt bra att du är den som gör det som du väljer.
  • Varningar

    Gäller inte något jobb som du hatar. Det finns jobb du skulle älska. Fortsätt söka tills du hittar de som du har en personlig anledning att vilja göra det. Det är dåligt för dig och för företaget om du hatar ditt arbete, en nettoförlust till alla. Inte vara desperat (oavsett hur lång tid det tar att hitta rätt match) är det bästa sättet att inte tyckas desperat.
  • Inte alla arbetsplatser Value Group Harmony - några aktivt grop-lagmedlemmar mot varandra för att uppnå olika goda resultat för företaget. I det här fallet, som visar dig som Maverick som frågor andra kan vara viktiga snarare än att toning ner din anti-team retorik. Självklart är detta det sällsynta fallet och som sådan borde du känna till arbetsplatsen etos från din forskning före intervjun (i själva verket är det förmodligen varför du tillämpade på företaget i första hand). På det hela taget, respektera teamwork när det gäller att förklara varför du lämnade ett jobb - att ta din tidigare jobbförlust på andra vanligtvis luktar desperation.
  • Se upp för potentialen att komma över arrogant i ett försök att visa företaget ditt värde. Kom ihåg, det är okej att vara positiv men hålla det ödmjuk. Ett av de bästa sätten att balansera positiva uttalanden om dina egna framsteg är lika fritt att komplimangera andra - chefer och arbetsgivare från det förflutna, intervjuaren, det företag du vill arbeta för. Du har ärliga skäl att vilja arbeta där, berätta för dem. Den anledningen bör inte vara "Jag är desperat och kommer att göra någonting som har en lönecheck."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande