Hur man svarar på frågan "varför ska jag anställa dig"

Intervjufråga "Varför ska jag anställa dig?"Är ofta en vanlig fråga för potentiella anställda. Tyvärr svarar frågan dåligt att skada dina chanser att få ett jobb. För att svara på den här frågan, bör du förbereda grundligt för intervjun och ansluta din skicklighet och ambition till arbetsgivarens mål.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för frågan
  1. Bild med titeln svara på frågan
1. Forskning företaget. Du borde veta lite information om företagskulturen och anställningspraxis innan du går in. Om möjligt, lära sig exempel från anställda om den typ av person som passar bra, så du kan förklara vilken bra match du kommer att vara.
  • Använd Internet för att ta reda på information. Du kanske kan hitta tidigare anställda att prata med genom sociala medier. Kontrollera bolagets sociala medier och finansiella rapporter.
  • Titta över företagets hemsida för att ta reda på vad de värderar - ett bra ställe att leta efter värde är i bolagets uppdrag.
  • Se också på de senaste nyheterna för att ta reda på vad företaget har varit upp till nyligen.
Expertips
Devinjon

Devinjon

Karriär Coachdevin Jones är skaparen av "själens karriär," En online karriär inkubator för kvinnor. Hon är certifierad i Bedömning av kliftstångar och arbetar med kvinnor för att klargöra sitt syfte och skapa meningsfulla karriärer. Devin fick hennes ba från Stanford University 2013.
Devinjon
Devinjon
Karriärtränare

Expertrick: När du forskar, fråga dig själv "Vad ser du i sitt företag som du gillar?" och "Vad hoppas du att lära och vad hoppas du med att bidra med?"

  • Bild med titeln svara på frågan
    2. Dissekera arbetsbeskrivningen före intervjun. Flera dagar i förväg, ta en bra titt på jobbbeskrivningen. Använd ett annat papper för att bryta beskrivningen ner i grupper.
  • Bryta den ner i en förteckning över färdigheter och erfarenhet som företaget vill ha. Matcha dina egna färdigheter med var och en av dem på listan. Det kan vara svårt att dechiffrera vad exakt företaget vill ha från en anställd eftersom företaget använder dunkelt språk. Du måste lära dig att läsa mellan linjer. Till exempel, "dynamisk" betyder i allmänhet någon som kan ta itu med problem och projekt med förtroende, medan "självstartare" betyder någon som kan ta initiativ när något behöver göras. A "lagspelare" är någon som kan fungera bra med ett brett utbud av människor.
  • Om möjligt, dela det i två kategorier av "nödvändig" och "trevligt att ha." Sätt det mesta av din uppmärksamhet på "trevligt att ha," Eftersom om du får intervjun har du sannolikt de nödvändiga färdigheterna.
  • Bild med titeln svara på frågan
    3. Anslut dina färdigheter och erfarenheter med arbetsgivarens behov. Skriv ut ett detaljerat svar bredvid varje kvalifikation Arbetsgivaren begär i arbetsbeskrivningen. Kom ihåg att du måste beskriva varför du är lösningen på arbetsgivarens problem.
  • Till exempel, om arbetsbeskrivningen listar ett litet lag som nödvändig erfarenhet, lista ut de positioner du har hållit och eventuella prestationer som du har tjänat.
  • Använd eventuella relevanta erfarenheter, inklusive jobb utanför branschen. Till exempel, om du arbetade i snabbmat restaurang på college och lyckades andra människor, som visar relevant erfarenhet.
  • Du kan också nämna erfarenhet som inte var för en betald position, speciellt om du inte hade många jobb. Till exempel, kör en klubb på campus eller ens agerande som tränare för ett intramural sportlag också som ledningsupplevelse.
  • Bild med titeln svara på frågan
    4. Välj 3 eller 4 poäng. När du väl har matchat dina färdigheter till arbetsbeskrivningen väljer du toppen 3 eller 4 för att fokusera på när du ger ditt svar. Du vill inte att ditt svar ska vara överallt, så välj de där du upplever bäst matchar de viktigaste delarna av arbetsbeskrivningen.
  • Bild med titeln svara på frågan
    5. Ge ditt svar ett försök. Försök att ge ett svar framför spegeln. Därefter, flytta upp till en familjemedlem eller en vän. Bara springa igenom det ett par gånger så du kommer ihåg de viktigaste idéerna. Du vill inte att ditt svar ska sound repearneras, men de viktigaste idéerna bör vara grundligt engagerade i ditt minne.
  • Del 2 av 3:
    Uppmärksamma under intervjun
    1. Bild med titeln Svar på frågan
    1. Lyssna noga. Tänk inte att din förberedelse är klar när du kommer till intervjun. Ha en bit papper med dig att ta anteckningar. Skriv ner specifika sökord och identifiera specifika egenskaper och färdigheter som företaget letar efter baserat på vad personen som intervjuar du säger.
  • Bild med titeln svara på frågan
    2. Observera vad du inte har haft en chans att säga. Kanske har du inte haft en chans att markera dina människors färdigheter. Alternativt, kanske har du inte haft en chans att prata om dina datorkunskaper. Gör en anteckning om ditt papper om dessa bortfall, så att du kan ta itu med dem i en öppen fråga senare, till exempel "Varför ska jag anställa dig?"
  • Bild med titeln Svar på frågan
    3. Bedöm vad intervjuaren tycker om dig. Till exempel kan du märka att intervjuaren tycker att du är överkvalificerad om hon fortsätter att fråga om dina års erfarenhet och hur du skulle göra med människor yngre än du är ansvarig. Alternativt, kanske intervjuaren tycker att du inte har kunskaper i jobbet, som du kanske har märkt när hon frågade om en viss färdighet att du inte är stark i.
  • Bild med titeln svara på frågan
    4. Tryck för mer information. Om arbetsbeskrivningen inte var särskilt detaljerad, känner du dig fri att fråga några frågor själv. På det sättet har du en bättre uppfattning om vad jobbet medför, så du kan svara på frågan mer direkt.
  • Ställ frågor som "Vilka mål kommer den person som är anställd att bli ombedd att fokusera på omedelbart?"Eller" Vilka egenskaper brukar du leta efter i en ny hyra?"
  • Du kan också ställa en fråga som "Vad är en typisk dag som i denna position?"
  • Del 3 av 3:
    Svara på frågan
    1. Bild med titeln svara på frågan
    1. Börja med den större utsikten. När du börjar svara på frågan, fokusera på hur du matchar företaget övergripande. Det är, prata om dina års erfarenhet och de objektiva sätten att du kan prata om hur du värderades till ditt senaste företag. Till exempel kan du prata om hur du var den yngsta personen i en ledande ställning vid ditt senaste företag, eftersom det visar det företag du kan hantera positionen.
  • Bild med titeln svara på frågan
    2. Adress tre egenskaper som gör dig lämplig för arbetsgivarens behov. Tre prestationsbaserade exempel visar att du är unikt anpassad till uppgiften. Dessutom kommer detta tillvägagångssätt att ge din svarstruktur istället för att låta din vandring genom ett svar.
  • Använd den förberedelse du gjorde före intervjun för att svara på frågorna.
  • Försök att inte bli förvirrad. Ta ett djupt andetag och ge ett kortfattat men noggrant svar.
  • Bild med titeln svara på frågan
    3. Var specifik om din erfarenhet. Ge inte konserverade svar. När du väl vet fakta om varför du ska anställas, försök att närma sig det specifikt, snarare än generiskt.
  • Till exempel, hoppa över ett generiskt svar, till exempel "en erfaren chef blir bättre för medarbetarnas moral och företagstillväxt."
  • Istället, prova ett svar som den här: "Du borde anställa mig för att jag har lyckats med ett lag i 10 år. Under min tid har jag sänkt anställningsomsättningen och ökad produktivitet med 10 procent."Detta svar listar specifika skäl till varför du är en bra passform, matchad till vad företaget ber om i arbetsbeskrivningen.
  • Bild med titeln Svar på frågan
    4. Uppmärksamma företaget. När du svarar, fokusera inte på varför du vill ha jobbet eller varför du tycker att positionen skulle vara bra för dig. I stället uppmärksammar du vad du kan ge företaget. Det är vad intervjuaren vill höra.
  • Till exempel kan du bli frestad att säga, "Det har alltid varit min dröm att arbeta för ett konstgalleri."
  • Istället, säg något till den här effekten: "Jag vet att många vill ha den här positionen, men jag har jobbat hårt för att vara den bästa personen för det här jobbet. Från min examen i konsthistoria till mina omfattande praktik i konstgallerier, har jag den skicklighet som behövs för att vara användbar för dig." Följ det uttalandet med några av de färdigheter du har tagit upp genom åren.
  • Bild med titeln Svar på frågan
    5. Använd vad du har lärt dig. Ta den här tiden att använda det du har lärt dig i intervjun. Anslut dina färdigheter till vad företaget vill ha. På samma sätt, använd tiden för att lyfta fram aspekter av dina färdigheter som intervjuaren har förbisett.
  • Till exempel kanske du hörde att företaget verkligen är fokuserat. Använd tiden för att markera dina People-färdigheter med specifika exempel från dina tidigare jobb.
  • Du kan säga något som: "Vid mitt tidigare jobb hanterade jag alla serviceanrop, och siffrorna visade att kundnöjdhet var uppe under min tid där."
  • Bild med titeln Svar på frågan
    6. Ändra din intervjuare. Om arbetsgivaren tycker att du är överkvalificerad, underkvalificerad eller inte rätt erfarenhet, ta den här tiden att försäkra den intervjuare som du är rätt person för jobbet.
  • Till exempel, om det är uppenbart att intervjuaren finner dig överkvalificerad, notera att du försöker göra ett nytt drag i din karriär, och du är villig att börja från botten.
  • Om personen tycker att du är underkvalificerad, markera andra färdigheter du har det som skulle vara relevant för jobbet.
  • Om du inte har bevisat att du har tillräckligt med erfarenhet för denna position, markera annan erfarenhet i ditt förflutna som är relevant. Faktum är att du kan göra nästan alla erfarenheter som är relevanta. Säg att du arbetade som försäljningsklerk i en butik tidigare. Det kanske inte verkar vara relevant för ett kontorjobb, men det gav dig färdigheterna att arbeta diplomatiskt med ett brett utbud av människor.
  • Bild med titeln svara på frågan
    7. Tänk på den här frågan som din hisshiss. En hisshiss är en försäljningshet som kommer att sälja någon på din sak, även i de mest begränsade tidsramarna. Denna fråga är vanligtvis frågad i slutet av intervjun och eventuellt din senaste överklagande att visa att du är en bra passform. Sälja dig som om du har utformats för att lösa företagets problem.
  • Stanna kvar på punkten. Du kan bli frestad att berätta allt du någonsin gjort. Men skräddarsy det till företaget hjälper dig att hålla dig på uppgift förutom att hålla den intervjuare intresserade. Se till att din tonhöjd inte är längre än två minuter.
  • Tips

    Glöm inte att le och engagera intervjuaren genom att titta henne i ögat.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande