Hur man svarar intervjufrågor

En intervju kan vara en av de mest stressiga sakerna som du någonsin måste göra. Många har inte tagit sig tid att utvärdera sig och sätta sina färdigheter och prestationer i ord. Det finns en mängd frågor som en intervjuare kan fråga dig och du kanske inte är beredd att svara. Men om du utför rätt mängd forskning och tillfredsställande förberedelse för det, kommer du att kunna landa den position du vill ha.

Steg

Metod 1 av 3:
Besvara gemensamma intervjufrågor
  1. Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 1
1. Sälj dig själv."Berätta om dig själv" är en av de vanligaste sakerna någon kommer att fråga dig om en intervju. Medan frågan kan tyckas överväldigande och öppen, är det faktiskt ett utmärkt tillfälle att sälja dig till din potentiella arbetsgivare. Tänk på de områden du excel in och pratar om erfarenheter där du använde dina färdigheter för att övervinna ett problem eller lösa ett problem effektivt. Förbered en historia före handen. Tänk på de färdigheter som krävs för den position du ansöker om och ramar dina svar runt vad arbetsgivaren letar efter.
  • Andra frågor som låter dig sälja dig själv inkluderar, "Varför ska vi anställa dig?" och"Vilka är dina största styrkor?"
  • När du ansöker om ett försäljningsjobb kan du säga något som, "Jag tog examen från Business School och har rätt till försäljning. Jag arbetade för Joe`s Sales Inc. i tre år innan de främjas till försäljningen. Jag överträffade konsekvent min kvot och var toppen i mitt lag för de flesta månader ut ur året. Jag har en kärlek till kommunikations- och stängningsavtal."
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 2
    2. Håll dina svar korta och koncisa. Om du planerar att berätta för arbetsgivaren en berättelse om en upplevelse som visar din förmåga, se till att den har en klar början, mitt och slut. Svara inte med en långvarig historia som har mycket värdelös information. Koncentrera sig på saker som arbetsgivaren vill ha i en anställd.
  • Till exempel, om en arbetsgivare ber dig att beskriva en utmanande arbetssituation och hur du övervann det, kan du säga något som, "När jag arbetade på SUEs livsmedelsbutik hade vi en mycket begränsad budget och trasig utrustning. Jag kunde titta på utgifterna och kom med kostnadsbesparande strategier som gjorde det möjligt för oss att minska våra lönekostnader. Detta gjorde det möjligt för oss att ta extra pengar och reparera den utrustning vi inte hade råd att fixa."
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 3
    3. Var specifik om din erfarenhet. Om du ansöker om en mycket teknisk position eller en position som kräver en viss typ av erfarenhet är det viktigt att komma in i detaljerna med intervjuaren så att de vet att din erfarenhet är tillämplig och äkta. Kommunicera din erfarenhet i tidigare jobb, där du har gjort misstag och hur du har förbättrats sedan dess.
  • När du går till ett datorrelaterat jobb, se till att du citerar all programvara och programmeringsspråk som du har erfarenhet av att använda.
  • När du ansöker om ett servicebranschjobb, vet du hur det är ett stort plus och köksutrustning. CITE-specifika.
  • Du kan säga något som, "Jag har arbetat med POS-systemet som kallas försäljningskraft på den sista restaurangen och jag arbetade i. Jag har också erfarenhet av order och använder en djupfrysare. Jag är snabb, ren och åtagit sig att se till att gästen lämnar glad."
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 4
    4. Visa din behärskning över jobbet. Visa din kunskap om de termer som regelbundet används i branschen genom att använda Buzzwords i konversationen. När du kan tala tillfälligt om dina färdigheter och erfarenheter, visar det att du har erfarenhet och vet hur du uppfyller de uppgifter du behöver göra.
  • När du går till ett marknadsföring jobb, se till att du visar din kunskap om både digitala och traditionella medier. Citera alla de plattformar som du har följande på och alla nätverksanslutningar som du kan ha.
  • Du kan säga något som, "Jag har jobbat med Daily News, Inquirer, Local News och Chronicle med tidigare händelser. Jag har också ett stort resultat på Twitter och Instagram. Jag vet hur man bestämmer trenderna innan de trender."
  • Om du är en programmerare kan du säga, "Jag har skapat layouter för webbplatser, arbetat med PHP och CSS samt jаvascript och Ruby. Jag är verkligen en stor fan av responsiv design och funktionalitet när du skapar en webbplats eller app."
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 5
    5. Upprätthålla självsäkert kroppsspråk. Kroppsspråk är en viktig aspekt av en intervju. Sitta upp, med ryggen rakt och ditt bröst ut. Korsar dina armar eller hunching över kan göra att du inte är säker eller stängd. När din intervjuare pratar, lutar in, nickar ditt huvud och verkar intresserade och engagerade.
  • Om du tar dig själv slouching över eller tittar i olika riktningar, försök att återställa ditt beteende genom att medvetet ändra hur du sitter och interagerar.
  • När du först möter den person du intervjuar, är det vanligt att ge dem en handskakning och introducera dig själv.
  • Fidget eller lek med något medan intervjun äger rum. Detta kan göra att du verkar ointresserad eller distraherad.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 6
    6. Tala i en tydlig och självsäker ton av röst. Slur inte dina ord, använd Slang, eller tala tyst när du svarar på frågor om en intervju. Att tala med självsäkerhet, se till att din röst är en rimlig volym för intervjuaren för att höra dina svar utan att behöva koncentrera sig. Höj inte din ton i slutet av meningarna eftersom det kan låta som en fråga och få dig att tyckas inte så säker.
  • Talar högt och visar tydligt din auktoritet över vad du pratar om.
  • Försök att lämna ut fyllnadsord som "um" och "uh." Tänk på dina svar innan du börjar prata.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 7
    7. Behåll bra ögonkontakt. En brist på ögonkontakt kan göra att du verkar som om du är ointresserad i vad en person måste säga. Försök att upprätthålla ögonkontakt med den som intervjuar dig, men stirra inte ner dem. Bryt bort från ögonkontakt ibland när du tänker eller svarar på en fråga. Upprätthålla ett leende medan du tittar på dem för att förhindra att du ser förvirrad eller ledig.
  • Försök att vara så naturlig som möjligt, men titta inte bort medan personen pratar. Detta kan uppfattas som oförskämd och förstör dina chanser på intervjun.
  • En annan metod är att rita en triangel på en persons ansikte och justera blicken till varje hörn var tionde sekund. Detta kan göra ögonkontakt mindre besvärligt för dig.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 8
    8. Var inte arrogant. Att vara alltför självsäker kan stänga av en potentiell arbetsgivare och kosta dig möjlighet att arbeta. Inte badmouth eller klaga på tidigare anställningsorter, eftersom det kan skicka en signal till din nya arbetsgivare att din attityd inte kommer att förändras. Aldrig agera som det jobb du ansöker om är inte tillräckligt bra för dig. Alltid förbli optimistisk och säker på möjligheten till din nya anställning.
  • Istället för dålig munnen en tidigare arbetsgivare, säg något som, "Jag njöt verkligen av de människor jag arbetade med och själva företaget. Jag kände mig som om jag kunde växa och lära mig mycket av dem omkring mig. Medan det inte var allt som jag ville, gav det mig fortfarande mentaliteten för att lyckas i branschen och jag är tacksam för upplevelsen där."
  • Överför inte dig själv, eller blåser upp dina prestationer eller förmåga. Detta kan backfire om du faktiskt får jobbet och kan inte uppfylla dina uppgifter.
  • För att bekräfta intresse i jobbet kan du säga något som, "Jag tror att företagskulturen här är bra, och jag skulle vara tacksam för möjligheten att arbeta för dig."
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 9
    9. Visa ditt intresse för att arbeta långsiktigt. Kostnaden för ombord och utbildning av nya medarbetare kan bli dyra för ett företag. Därför ser många företag att behålla talang. En vanlig fråga som en arbetsgivare kommer att fråga är "Var ser du dig själv om fem år?" Se till att ditt svar innebär var du skulle vara med det företag du ansöker om om fem år.
  • Ett svar på "Berätta om dig själv" kan vara något som, "Jag hoppas att växa inom min position här och ta ett mer ansvar. Jag hoppas att lära mig mycket inom branschen och bli bättre på mitt jobb."
  • En tillfällig eller kontraktsställning kan utvecklas till ett heltidsjobb.
  • Metod 2 av 3:
    Förberedelser för intervjun
    1. Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 10
    1. Forskning Företaget du ansöker om. En vanlig fråga som vissa företag kan fråga är, "Vad vet du om oss?" Ta en titt på företagets hemsida och titta på relaterade nyheter om företaget. Att ha en förståelse för saker som de gör, kommer deras företagskultur, deras värderingar och konkurrensfördelar göra det möjligt för dig att tillgodose dina svar för att passa vad de letar efter.
    • Att vara specifik om företaget visar den intervjuare att du gjorde din forskning och är seriös om jobbet.
    • Hitta saker om det företag som anpassar sig till dina personliga intressen. Till exempel, om du är intresserad av hållbarhet, se om det företag du ansöker om att ha ett hållbarhetsinitiativ och läs om det.
    • Du behöver inte memorera saker som när företaget grundades eller specifika detaljer som inte går mot din position. Medan den här kunskapen kan imponera på en arbetsgivare, att koncentrera sig på att memorera denna information, ger dig mindre tid att förbereda sig för mer kritiska aspekter av intervjun.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 11
    2. Förbered svar för intervjun i förväg. Förberedelse gör det möjligt för dig att få en bra uppfattning om hur man svarar på de vanligaste intervjufrågorna. Inte förberedas kan öka din ångest på intervjun och orsaka att dina svar är förvirrande och inte konkreta. Spela in dina svar genom att skriva ner dem eller skriva ut dem i en ordbehandlare.
  • De vanligaste intervjufrågorna är, "Varför vill du ha jobbet?" "Vilka är dina styrkor och svagheter?" och "Kan du slutföra arbetets uppgifter och uppgifter?"
  • Andra frågor kan innehålla, "Berätta om din tidigare erfarenhet," "Vad är din största prestation?" "är du en lagspelare?" "Varför ska jag anställa dig?" och "Varför är du den bästa personen för denna position?"
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 12
    3. Öva svar på frågorna framför någon. Minns inte svar Verbatim-istället, få den allmänna idén från de svar du har spelat in. Låt dina svar flöda naturligt genom att öva med någon på förhand. Försök att arbeta på din ton genom att hålla sig positivt och materiellt. Att höja din tonhöjd i slutet av en mening kan visa brist på förtroende, medan en mycket låg eller monotonhöjd kan få dig att tyckas ointresserad.
  • Eliminera det belopp du säger "uh," "um," och "tycka om."
  • Om du glömmer ett svar på en fråga, se tillbaka till dina svar. Tänk på att du inte kommer att kunna använda dina anteckningar för en personlig intervju.
  • Fråga den som hjälper dig att träna för att ge feedback efter Faux-intervjun.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 13
    4. Tänk på frågor att fråga intervjuaren. Vanligtvis kommer en arbetsgivare att fråga dig om du har några frågor till dem i slutet av intervjun. Ta tillfället i akt att ställa frågor om ditt jobb eller verksamheten hos företaget. Få specifika och försök att införliva saker som förklarades under intervjun. Inte fråga några frågor visar brist på intresse och kan skada dina chanser att få jobbet.
  • Du kan ställa en fråga som, "Så du sa att jag skulle skriva rubriker för nya artiklar. Vet du vilken bransch jag skulle skriva om?"
  • Undvik att ställa frågor om förmånspaket eller löner innan ett officiellt erbjudande görs eller arbetsgivaren specifikt frågar dig om lönebehov.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 14
    5. Välj din outfit i förväg. Arbetsgivare kommer att vilja se att du sätter ihop och organiseras. Din klänning och utseende blir det första intrycket att du ger till en potentiell arbetsgivare och kan påverka sitt beslut när du anställer dig. Klä alltid upp och försök att bära dina bästa kläder även om positionen inte är i en kontorsinställning.
  • Undvik höga och prickiga färger och kläder som har text.
  • När du är i tvivel, klär alltid mer konservativt.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 15
    6. Titta på jobbansökan eller notera igen. Att läsa jobbansökan eller notering uppdateras ditt minne. Det är i huvudsak vad arbetsgivaren letar efter och innehåller de väsentliga färdigheter och erfarenhet som du borde ha. Att läsa det igen kommer också att ge dig möjlighet att upptäcka detaljer om det jobb som du kanske har missat när du tillämpade initialt.
  • Metod 3 av 3:
    Svara på frågor på en telefonintervju
    1. Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 16
    1. Stäng av distraktioner. Om du inte är van att arbeta hemma, kanske din miljö kanske inte är väl lämpad för att ta en intervju över ett telefonsamtal. Se till att du stänger av musik, tv, eller larm som kan avbryta intervjun.
    • Om du har barn eller husdjur, se till att de är i det andra rummet så att du kan koncentrera dig på att svara på frågorna.
    • Har inte en omedelbar budbärare eller webbplats öppen medan du svarar på frågor om intervjun.
    • Få en penna och papper redo om du behöver skriva något ner. Tangentbordsklick kan vara högt och distraherande under en intervju.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 17
    2. Förbered ett fuskblad. En fördel med att ha en telefonintervju är att arbetsgivaren inte kommer att kunna se dig. Detta är en stor fördel eftersom du kan skapa ett fuskark före din intervju som hjälper dig att hålla dig på spår under intervjun. Ditt fuskblad kan innehålla värdefull information om företaget eller den position du ansöker om. Du kan också få dina förskrivna svar framför dig.
  • Svara inte på frågor ord för ord genom att läsa av ditt fuskblad. Försök att göra dina svar som naturliga ljud som möjligt.
  • Slå de viktigaste punkterna som du har skisserat i ditt fuskblad och anpassa beroende på intervjuarens frågor.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 18
    3. Tala tydligt och anniverar dina ord. Eftersom intervjun är över telefonen blir din talande demeanor ännu viktigare. Den som intervjuar du kommer inte att ha något annat att gå på annat än ljudet av din röst och det sätt du svarar på deras frågor. Mumla inte och tala högt nog så att anställningschefen kan höra dig. Var noga med att uttala ord och ta dig tid att tänka på dina svar.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 19
    4. Lyssna och dominera inte konversationen. Den som intervjuar du kan ha ett tal som har förberetts, så låt dem prata. Många gånger informerar de dig om företaget eller beskriver de uppgifter du behöver för att uppfylla i positionen. Att fråga några uppföljningsfrågor visar ditt intresse och berättar för intervjuaren att du uppmärksammar.
  • Medan en tystnad kan känna sig besvärlig, är det bättre än att gå på en orelaterad tangent och dominerar konversationen.
  • Smile som du svarar på dina frågor. De kommer inte att kunna se det, men det kommer att påverka hur din röst låter.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 20
    5. Ta intervjun seriöst. Ett vanligt misstag Många människor gör på telefonintervjuer tar det för tillfälligt. Se till att du sitter ordentligt vid ett skrivbord och har blivit klädd för dagen. Ju mer redo du är, desto mer uppmärksam och förberedd du låter över telefonen. Få i rätt sinnesstämning för intervjun innan din nya arbetsgivare ringer dig.
  • Det sätt du ser och känner dig dikterar din energinivå under en telefonintervju.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 21
    6. Se till att telefonen och anslutningen är tillförlitliga. En felaktig telefon eller svag mobiltelefonanslutning är hemska skäl för en telefonsamtal att gå dåligt. Innan du går på intervjun, se till att telefonen är i gott skick och att du har bra mottagning i området där du tar samtalet.
  • Provfrågor och svar

    Exempeljobbintervju Frågor och svar

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov intervju styrkor och svagheter

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov intervju misstag och lösningar

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Intervju Tips och tricks

    Intervju Tips och tricks

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande