Hur man hittar en praktikplats

Praktikplatser kan vara ett bra sätt att få din fot i dörren, få värdefull arbetserfarenhet i en position som normalt inte skulle vara öppen för någon med dina färdigheter. Att hitta en och få det kan vara svårt men. Läs nedan för några råd om vad du ska tänka på, leta efter, och hur man ska hitta det perfekta möjligheten.

Steg

Del 1 av 3:
Söker efter din praktik
  1. Bild med titeln Hitta ett praktikplats steg 1
1
Skriv ett CV. Innan du aktiverar en praktik, bör du ha ett CV redan skrivet. Detta kommer att påskynda processen att applicera när du hittar något du gillar. Du måste också ha en kopia av ditt CV när du gör vissa typer av sökningar, till exempel om du går till en jobbmässa. Var noga med att ditt CV är lämpligt strukturerat och ser professionellt ut.
  • Överväg att bygga din arbetslivserfarenhet först. Om du inte har någon arbetslivserfarenhet kan det vara värt att överväga att bygga upp arbetslivserfarenhet innan du försöker få en praktik. Många praktikplatser är konkurrenskraftiga och du kommer osannolikt att få en utan arbetshistoria. Överväga volontärarbete eller en position på postnivå.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 2
    2. Få lämpliga kläder. Gilla att ha ett CV att presentera när du söker efter en position, måste du också se professionell under vissa typer av sökningar. När som helst där du möter en potentiell arbetsgivare, även för att fråga om en praktik är tillgänglig, bör du klä på lämpligt sätt för den positionen.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 3
    3. Använd dina skolans resurser. Många gymnasier, högskolor och universitet kommer att ha karriärcentra där du kan söka efter en praktikplats. Många gånger kommer dessa centra att bemannas med volontärer eller anställda som kan hjälpa dig i din sökning, ge dig råd och hjälpa dig att skriva ditt CV och täcka bokstäver.
  • Sådana resurser är ofta också tillgängliga för alumni.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 4
    4. Gå till jobbmässor. Jobbmässor hålls ofta i städer. Vid dessa händelser kommer företag som vill anställa anställda eller praktikanter att ha bås där du kan ansöka eller få mer information. Leta efter jobbmässor i ditt område och vara redo att delta. Du borde ha en stark uppfattning om vad du letar efter, liksom rätt klänning och ett CV.
  • Jobbmässor kommer ofta att annonseras i det lokala papperet eller på lokala TV-kanaler. Du kan också fråga på din stads handelskammare eller lokala kongresscenter. De kan känna till kommande händelser eller tid på året när de kan förväntas.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 5
    5. Använd professionella organisationer eller föreningar för ditt fält. Många karriärfält kommer att ha professionella organisationer eller föreningar eller regionaliserade filialer av dessa grupper. Dessa har ofta online jobbannonser eller poster i sina kontor. Ring den organisation som är lämplig för ditt fält och fråga om de ger någon information om praktiköppningar.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 6
    6. Nätverk med vänner, familj och bekanta. Nätverk är ett av de bästa sätten att hitta praktikplatser och andra arbetsmöjligheter. Försök dina vänner med sociala medier, fråga dina föräldrar eller dina föräldrars vänner, eller prata med bekanta och arbetsgivare om öppningar som de är medvetna om eller personer som de kan veta vem som skulle vara öppna för att ta en praktikant.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 7
    7. Använd specialiserade webbplatser. Det finns många webbplatser som är utformade för att hjälpa människor att få praktik. Medan du måste vara försiktig, eftersom andra jobbwebbplatser finns det ofta människor som vill bluffa dig, kan dessa webbplatser vara ovärderliga verktyg för att hitta praktik som du kanske inte har varit medveten om annars.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 8
    8. Skapa din egen praktik. Om ovanstående metoder inte fungerar för dig, ge dig inte den typ av möjligheter du vill ha, eller du är bara mer av en takt-tjur-by-the-horns typ av person, du kan ta Situationen i dina egna händer och skapa praktik du vill ha. Hitta ett företag som du vill arbeta för, be om ett möte och föreslå praktik. Detta kallas kall-ringer.
  • Var dock medveten om att om du tar detta tillvägagångssätt måste du vara mycket väl förberedd. Klä till näsan, har ett utmärkt CV, har en plan som handlar om hur du kan hjälpa dem och vad du båda står för att vinna från förhållandet, och i allmänhet visar dem varför de skulle vara galen att vända dig bort.
  • Del 2 av 3:
    Säkra din praktik
    1. Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 9
    1. Ta kontakt. När du har hittat en lista, flygblad eller post för en öppen praktik, måste du ta kontakt med arbetsgivaren. I allmänhet kommer inlägg att låta dig veta den bästa kommunikationsmetoden att använda. Om ospecificerad, kallas det bäst så länge du kan låta professionell och självsäker. Ta med eller maila dem deras begärda material (t.ex. ett brev och återuppta) och fråga några första frågor du kan ha.
    • Ju mer de känner att de känner dig före intervjun, desto bättre kommer dina chanser att vara.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats steg 10
    2. Ess intervjun. Du kommer att vilja göra vad du kan för att imponera på de människor du intervjuar med. Detta kan göras genom det språk du använder, kläderna du bär och hur du närmar dig frågor.
  • Se till att du ser och sitter professionell och självsäker. Tala i slutgiltiga termer när du berättar om dig själv: jag burk gör det här, jag kommer gör det. Använd inte termer som förmodligen och kanske.
  • Forskning företaget innan du intervjuar. Ta reda på deras värderingar och buzzwords. Använd referenser till dessa värden och buzzwords i din intervju.
  • Få bekant med vanliga intervjufrågor och hur man svarar på dem. Det finns många vanliga frågor som tenderar att bli frågade och hur du svarar på dem är viktigt.
  • Intervju stil beror på själva jobbet. Vissa praktikplatser kan innehålla ett par omgångar av intervjuer eller praktiska intervjufrågor som ber dig att gå igenom specifika scenarier som är relevanta för praktikplatsen.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 11
    3. Vara beständig och proaktiv. Arbetsgivare vill se att du är kapabel, bestämd och investerat i den position du vill ha. Detta berättar att du kommer att arbeta hårt och vara en bra medarbetare. Vara ihållande i din kommunikation och proaktivt söker de saker du vill ha.
  • Efter intervjun, överväga att skicka ett uppföljnings-mail för att tacka intervjuaren för sin tid. Detta hjälper dig att se organiserad och investeras i praktikplatsen.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 12
    4. Acceptera erbjudandet. Om du får ett erbjudande, se till att du tar ett ögonblick att tänka på det innan du accepterar, om du inte är säker på det här jobbet är för dig.Om du accepterar har du nu gjort ett åtagande. Om du har haft andra intervjuer kanske du vill fråga arbetsgivaren för tid att bestämma om erbjudandet, så du kan då kontakta de andra arbetsgivarna du har intervjuat med och se om de kan göra dig ett erbjudande tidigare.På det här sättet kan du välja mellan två erbjudanden snarare än att bara gå med den första du får.
  • Var försiktig men: Att vara osäker på att ta ställningen kommer inte att se bra ut för alla arbetsgivare!
  • Del 3 av 3:
    Välja mellan erbjudanden
    1. Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 13
    1. Bestäm ditt fält. Du kommer att vilja vara säker på att praktikplatsen är en som kan vara relaterad till eller hjälpa dina framtida karriärmål. Poängen med praktik är att ge dig erfarenhet som du kan använda och göra dig mer anställbar, så gör det räkna.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats steg 14
    2. Bestäm din tillgänglighet. Praktikplatser kommer att ha olika tidskrav. Vissa kan vara heltid, vissa kan vara deltid, och vissa kan vara bara några timmar i månaden. Du måste bestämma vad som passar bäst med ditt schema, speciellt om du måste hålla ner ett andra jobb medan du arbetar praktik.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats steg 15
    3. Bestäm din maximala pendling. Du måste räkna ut det längsta du är villig att pendla i förhållande till praktikens tidsåtagande. Detta kommer att begränsa de områden där du kan leta efter en praktikplats.
  • Bild med titeln Hitta ett praktikplats Steg 16
    4. Bestäm dina ekonomiska behov. Vissa praktikplatser betalar inte, vissa betalar bara ett mycket litet belopp, och vissa betalar som alla postnivåposition. Du måste bestämma vad din budget är och om du har råd att ha en obetald praktik. Om du inte kan, kan du behöva ha ett annat jobb på sidan.
  • Prov praktikomslagsbrev

    Prov praktik coverletter

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Öva din intervju med vänner eller rådgivare - det kommer att minska din stress.
  • Om en arbetsgivare frågar dig vad du förväntar dig att tjäna, försök att undvika frågan med ett uttalande som "Jag är säker på att du skulle erbjuda rättvis ersättning" eller "Jag skulle gärna diskutera det om vi båda bestämmer oss för att arbeta tillsammans i framtiden."Om du trycker på, var noga med att göra din forskning först.
  • Var inte rädd att be om hjälp.Ställ frågor om vänner, familj, skolrådgivare, karriärrådgivare, etc.
  • Varningar

    Acceptera inte ett jobb eller praktik om arbetsgivaren ber dig att göra en investering av dina egna pengar!
  • I en intervju, säg aldrig något liknande "Bara för att låta dig veta, jag har flera andra erbjudanden", Även om det är sant. Du kanske tror att det här hjälper till att sälja dig själv genom att märka dig som hög efterfrågan, men vissa arbetsgivare kommer helt enkelt att hitta den här arroganten och sparka ut dörren.
  • Förfalskas inte något i ditt CV eller intervju... Det kommer tillbaka för att hemsöka dig senare.
  • Fråga arbetsgivarens frågor om du är oklart om någon del av ett jobb eller praktikbud.
  • Se till att du förstår om ersättningen innehåller någon provision - eller dra från framtida kommissionen.
  • Om du erbjuds ett jobb eller praktik utan en intervju, var försiktig.Detta kan bero på att jobbet har en sådan hög omsättning att de kommer att anställa någon - eller för att de förväntar sig så lite från dig att någon kommer att göra för jobbet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande