Hur man svarar "berätta något om dig själv" i en arbetsintervju

Jobbintervjuer är ofta fulla av vaga, ibland frustrerande frågor. En du har sannolikt hört flera gånger är den fruktade "berätta något om dig själv" Fråga. Det är vagt nog att få dig att förlora i tanken, men det sätt du svarar kan försegla affären eller bryta den. Men så länge du tar dig tid att förbereda ditt svar på förhand, vet du vad du ska säga och vara på väg att spika din intervju!

Steg

Del 1 av 3:
Säger det rätta
  1. Bild med titeln Svar
1. Var inte rädd för att be om förtydligande. Om du verkligen inte är säker på var du går med ditt svar, fråga intervjuaren för att klargöra vad de letar efter. Du kan upptäcka att de specifikt vill höra om din personlighet, eller de kanske vill veta insatserna och de senaste jobbet.
  • Var försiktig när du frågar om förtydligande. Säg inte att frågan inte var meningsfullt eller att det är för vagt. I stället erbjuder specifika saker som kan hjälpa till att styra ditt svar: "Jag skulle gärna göra det, ville du veta mer om min yrkeserfarenhet eller mina personliga intressen?"
  • Bild med titeln Svar
    2. Börja med dina intressen utanför jobbet. Detta ger en mer avslappnad start på ditt svar, och gör att du verkar som en mer rundad person. Försök hålla med hobbies och intressen som du kan länka till jobbet, men alltid vara äkta. Låtsas inte vara intresserad av softball bara för att intervjunaren har en liten liga trofé på sitt skrivbord.
  • Om du till exempel ansöker om ett jobb inom finanssektorn är det en bra idé att prata om dina personliga investeringar.
  • Bild med titeln Svar
    3. Använd volontärarbete till din fördel. Detta är särskilt viktigt om du har en särskild orsak du bryr dig djupt om - det lägger till en annan nivå för din karaktär. Fokusera på specifika uppgifter som du hade som volontär och nämnde dina bästa prestationer.
  • Detta är avgörande om du inte har mycket arbetslivserfarenhet. Volontärupplevelse kan hjälpa dig att lägga tonvikten på kvaliteter du vill ha potentiella arbetsgivare att veta om.
  • Oavsett om du arbetade i ett soppkök eller organiserat en hel fundraising händelse, kan de flesta frivilliga erfarenheter vara ett utmärkt tillfälle att skissera dina styrkor.
  • Bild med titeln Svar
    4. Gå in i din tidigare arbetslivserfarenhet. Mer än någonting, hur du ramar din professionella historia visar hur passform du är för jobbet. Detta är din chans att referera färdigheter som är relevanta för arbetsöppningen och visa hur du hanterade svåra arbetsplatskonflikter. Var noga med att snurra dessa situationer positivt.
  • Gör inte misstaget att säga att du inte lärde dig något från ett tidigare jobb. Du borde kunna rita en lektion från någon arbetslivserfarenhet.
  • Ett bra sätt att spinna arbetsplatskonflikter är positivt att fokusera på de konkreta åtgärder som du tog för att lösa det. Gick du till din chef, respekterade kommandokedjan? Eller kanske du föreslog den perfekta kompromissen?
  • Expertips
    Devinjon

    Devinjon

    Karriär Coachdevin Jones är skaparen av "själens karriär," En online karriär inkubator för kvinnor. Hon är certifierad i Bedömning av kliftstångar och arbetar med kvinnor för att klargöra sitt syfte och skapa meningsfulla karriärer. Devin fick hennes ba från Stanford University 2013.
    Devinjon
    Devinjon
    Karriärtränare

    Skapa en berättande båge med tre steg: tidigare, present och framtid. Devin Jones, Career Coach, berättar för oss: Börja med en sak om ditt förflutna, som, "Jag tog examen från universitetet med en examen i biokemi." Sedan säg en sak om din nuvarande: "Jag jobbar för närvarande i denna forskningsanläggning." Och en sak om din framtid: "Jag intervjuar här idag eftersom jag vill gå vidare till den här typen av forskning." Så, du ger dem lite av Historia om dig, Vad du för närvarande tar med till bordet, och då också Vad din vision är för framtiden och hur det här företaget passar in i den visionen.

  • Bild med titeln Svar
    5. Håll saker ljus med lämplig humor. Att svara på intervjuarens fråga med snabba brandfakta är säker på att dra dem och få dig att vara ointressant. Använd Lighthaarted Humor som är relevant för konversationen - Gå inte in i en monolog om din hund. Nyckeln är att använda humor för att kompensera situationer där du är tveksam eller obekväma.
  • Till exempel, om en intervjuare frågar om du skulle ha problem med arbetet helger, kan du svara på något i linje med: "Jag kan inte sakna söndagskvällfotboll!". Sedan nämna att du skojar och skisserar exempel där du offrade helger för arbete.
  • Bild med titeln Svar
    6. Svara snabbt och säkert. Hela anledningen till att du vill förbereda ditt svar är att undvika att tveka när frågan kommer. Du vill visa den som frågar att du är självsäker och självmedveten nog att svara på sin fråga snabbt och effektivt. Förtroende för jobbintervjuer är något som kommer med tiden. Fram till dess, "Fake det tills du gör det."Tänk på dig själv som en självsäker person och du kommer att bli säker.
  • Håll ditt svar på 60 sekunder toppar. Annars riskerar du att rambling och göra det resulterande svaret oklart.
  • Del 2 av 3:
    Brainstorming svaret
    1. Bild med titeln Svar
    1. Brainstorm dina färdigheter och förmågor. Skriv ner en lista med goda egenskaper om dig själv som visar att du bara är rätt för jobbet. Allt som kommer att tänka på bör vara knuten tills du slutar med idéer. Färdigheter och förmågor faller i allmänhet i tre huvudkvaliteter:
    • Kunskapsbaserade färdigheter. Dessa är färdigheter som du lär dig som du mognar och inkluderar språk, datorkunskaper, matematisk resonemang och teknisk know-how.
    • Överförbara färdigheter. Det här är färdigheter som du tar från jobbet till jobbet. De inkluderar människors ledande färdigheter, kommunikation och problemlösning.
    • Personlighetsdrag. Dina unika, medfödda egenskaper, inklusive din sociability, förtroende, excitabilitet och punktlighet.
  • Bild med titeln Svar
    2. Jot ner dina intressen och egenskaper. Ditt svar ska inte bara handla om dina färdigheter och kvalifikationer. Medan intervjunaren försöker få en känsla av vad du är som på jobbet, måste du ge dem en känsla av att du är en komplett person. Kom upp med en lista med saker du är passionerad och nyckelord som du tycker beskriver dig bäst.
  • Om du har svårt att komma med dessa saker, fråga dig själv som inspirerar dig, vad du är passionerad, och vad definierar du.
  • Bild med titeln Svar
    3. Välj ut de egenskaper du tycker kan passa bäst med arbetsgivaren. När du har valt saker som är relevanta för jobbet, måste du jämföra det du har kommit med det företag du ansöker om och ser vilka pinnar.
  • Forskning Bolagets värderingar. Varje företag har en kultur, och du kan hämta det här i sitt jobbpost och deras hemsida. Företag som värdeskaffektiviteten framför allt kommer att prioritera prestanda medan en ideell kan ägna mer uppmärksamhet åt passion och körning.
  • Titta på jobbspecifikationerna. Till exempel, om du ansöker om marknadsföringsposition, bör du förmodligen vara utåtriktad, utmärkt vid kommunikation, relation-driven och snabba. Se till att du har minst en av dessa egenskaper i åtanke för intervjun.
  • Bild med titeln Svar
    4. Börja med att utveckla din personliga hisshiss. En hisshiss är en kort (30 sekunder till 1 minut) Sammanfattning av vem du är och vad du gör. Det bör innehålla vad du står för, vem du är och hur dina ambitioner står i linje med dessa aspekter av din personlighet. Det är vad du kan meningsfullt Berätta för någon om dig själv på en hissutflykt från marken till översta våningen.
  • De bästa hissplatserna fokuserar på bara några viktiga aspekter. Tänk på en egenskap som definierar vem du är, en som kännetecknar vad du gör, och en som illustrerar dina mål.
  • En hisshiss kommer också att vara användbar utanför jobbintervjuerna, så spendera lite tid på det.
  • Bild med titeln Svar
    5. Öva med en vän. Ett av de bästa sätten att vara beredda för denna fråga vid en intervju är att träna ditt svar. Låt din vän låtsas att de är intervjuaren. När de frågar, "okej, hur är det med dig att berätta något om dig själv?"Ge dem ditt svar.
  • När du har svarat, fråga om ärlig feedback. Försök och få din vän att ge dig sitt övergripande intryck av svaret, liksom att berätta några detaljer som ska läggas till eller släppas ut.
  • Du kan också träna svara på uppföljningsfrågor genom att få din vän att ställa frågor om ditt svar.
  • Del 3 av 3:
    Spikar ditt svar
    1. Bild med titeln Svar
    1. Mäte känslan av intervjun. Intervjuaren kommer sannolikt att fråga frågan tidigt i intervjun, så du kanske inte har mycket att arbeta med. Vissa intervjuinställningar kommer att kräva en polerad försäljningshöjd medan andra kommer att kräva en mer avslappnad beröring.
    • Här är ett exempel på en polerad försäljningshöjd: "Jag är en konsult som arbetar inom telekommunikation. Under de senaste tre åren har jag hjälpt kunder att organisera sin personalstyrka och omstrukturera sina prissättningspaket för att öka vinsten. Jag älskar att konsultera, men min riktiga passion är musik, och jag vill använda mina talanger inom den industrin. Det är därför jag ansöker om din organisation."
  • Bild med titeln Svar
    2. Ljuga inte. Oavsett om det är i din hisshiss, är dina styrkor eller dina svagheter, inte ljuger. Om intervjunaren fångar din lögn, kommer du inte att få jobbet. Om de inte gör det, måste du försöka fortsätta ligga medan du arbetar. Så småningom kommer du att bli ut, och du kan sluta förlora jobbet ändå.
  • Bild med titeln Svar
    3. Var dig själv och var hjärtlig. Vad du än säger, gör det med känsla och med äkthet. Din intervjuare blir mer sympatisk för vad du säger om det sätt du säger det ringer sant mot dem.
  • Bild med titeln Svar
    4. Undvik buzzwords eller jargong. Buzzwords eller jargong är catchwords som är trendiga att säga men det betyder inte riktigt något. De är ofta intetsägande, och vanligtvis inte relevanta för en viss bransch. Hålla fast vid termer och uttryck som är specifika för din bransch. Det kommer att visa upp din kunskap mer än att försöka lägga till buzzwords till ditt ordförråd.
  • Bild med titeln Svar
    5. Håll dig lugn. Målet att svara på den här frågan är inte bara För att få information om vem du är. Det handlar om hur säker du är, hur bra du talar, oavsett om du är lugn och avsiktlig, och om du kan upprätta en rapport med intervjuaren.
  • Om du råkar mumla ett svar eller säga något du inte menade att skratta det. Chuckle och säg något som "Pojke fick jag tunga i en minut där." Sedan gå vidare, visa att du är säker på dig själv och att en liten glidning inte är världens ände för dig.
  • Bild med titeln Svar
    6. Underhålla ögonkontakt och le. Mycket av tiden, anställer chefer anlitar människor som de gillar över människor bättre kvalificerade för jobbet. Ditt jobb här är att vara likbart. Det betyder att le och vara självsäker nog att hålla ögonkontakt med din intervjuare.
  • Leende. Leende hjälper dig att känna dig lugnare. Leende kommer också att hjälpa dig att sätta intervjuaren lugn och kanske till och med göra dem lyckligare. Det kommer att få dig att komma över som en varmare, lyckligare person, vilket hjälper till att ställa in en mer avslappnad atmosfär.
  • Bild med titeln Svar
    7. Var redo att svara på uppföljningsfrågor. Om din intervjuare vill klargöra något, eller kanske till och med testa dig om ett objekt i din hisshiss, var beredd. Du borde känna din hisshiss inuti och ut och alltid vara redo att försvara den under granskning.
  • Prov svar

    Prov intervju själv introduktion

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    En intervju handlar om att kunna blåsa din egen trumpet, så om du tror att du är bäst på något, nämna det - bara ta en liten skiva av ödmjuk paj tillsammans med det så att du inte låter för långt upp din egen röv / röv!

    Varningar

    Liggande kommer inte att hjälpa till. Försök att undvika det till varje pris.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande