Hur man svarar på ett telefonsamtal

Om du bor långt ifrån ett företag där du har sökt på jobbet, eller om företaget är swamped med applikationer, kan du bli ombedd att göra en telefonintervju. Ditt mål med en telefonintervju är att komma till nästa steg i processen, där du kan få en personlig intervju. För att göra ett bra intryck, behandla din telefonintervju exakt som du skulle en personlig intervju. Besvara telefonintervju-samtalet professionellt och behåll en artig och professionell ton under hela konversationen.

Steg

Metod 1 av 4:
Svara på samtalet ordentligt
  1. Bild med titeln Answera ett telefonsamtal Steg 1
1. Hälsar intervjuaren professionellt. Kanske är den viktigaste delen av en telefonsamtal hur du svarar på telefonen när det ringer. Du förväntar dig samtalet. Även om de ringer ditt personliga nummer, svara på telefonen som om du svarade på telefonen på ett kontor.
  • När telefonen ringer, svara det så snart som möjligt, senast den tredje ringen. Säga Hej och ange ditt fullständiga namn tydligt. Till exempel: "Hej, det här är Jay Gatsby."
  • Bild med titeln svara på ett telefonsamtal Steg 2
    2. Bekräfta att du förväntade dig samtalet. Efter din hälsning kommer intervjuaren att återvända din hälsning och låta dig veta vem de är. Jot ner sitt namn så att du inte glömmer det, och låt dem veta att du har sett fram emot att höra från dem.
  • Till exempel: "Hej, Daisy! Tack för att du tog dig tid att prata med mig idag. Jag är upphetsad att diskutera möjligheten att arbeta med ditt företag."
  • Bild med titeln svara på ett telefonsamtal Steg 3
    3. Adressera intervjuaren artigt. Du borde klä professionellt och sitta upp rakt på ett skrivbord eller ett bord för att förstärka det faktum att det här är en professionell intervju. Även om du är i telefon, var försiktig med att förlora i en mer avslappnad ton.
  • När du använder intervjuarens namn, ring dem med sitt efternamn med herr. eller Fröken., eller vilken titel de använde när de först introducerade sig. Du kan också ta itu med dem som herr eller mamma.
  • Adressera bara intervjuaren med deras förnamn om de specifikt ber dig att göra det.
  • Om intervjunaren komplimangerar eller gör några positiva kommentarer om dig, var noga med att berätta för dem "tack."
  • Metod 2 av 4:
    Acing resten av intervjun
    1. Bild med titeln Svar ett telefonsamtal Steg 4
    1. Ta anteckningar för att organisera dina tankar. En fördel med en telefonintervju är att du kan ställa ner anteckningar eftersom intervjuaren pratar eller ställer frågor. Detta kan hjälpa dig att planera vad du ska säga och se till att du svarar på frågan helt.
    • Om intervjunaren frågar en multi-del-fråga, skissera frågan genom att jottla ett ord eller två för att påminna dig om varje del. Du kommer att imponera på intervjuaren när du svarar på ett organiserat sätt, som listar de delar av sin fråga tillbaka till dem.
  • Bild med titeln svara på ett telefonsamtal Steg 5
    2. Lyssna försiktigt och pausa innan du svarar. När allt du har är en röst utan visuell ingång, kan det vara svårt att fokusera. Koncentrera på vad din intervjuare säger och försök att hålla ditt sinne från att driva eller tänka på vad du ska säga.
  • Tillåt några sekunder av tystnad innan du börjar prata. Det här låter dig inte bara se till att intervjunaren är klar, men ger dig också en chans att samla dina tankar innan du talar.
  • Om du råkar sakna en del av en fråga, eller om du inte förstår vad intervjuaren frågar, får du förtydligande innan du startar i ditt svar.
  • Bild med titeln Answera ett telefonsamtal Steg 6
    3. Tala tydligt och anniverar dina ord. Oavsett klarhet i anslutningen kan det vara svårare att förstå någon via telefonen än det skulle vara om du pratade personligen. Övervinna detta med långsamt, avsiktligt tal.
  • Gör det här du jobbar på under dina praktiktelefonintervjuer, om du har problem med att ange eller tendera att mumla.
  • När du pratar, se till att du sitter upp rakt istället för att lägga ner eller luta sig och hålla händerna borta från ditt ansikte. Det kan vara lättare om du bär ett headset eller lägger samtalet på högtalaren så att du inte behöver hålla telefonen upp till ditt ansikte.
  • Bild med titeln Answera ett telefonsamtal Steg 7
    4. Fråga uppföljningsfrågor för att kommunicera ditt intresse. Den bästa intervjun känner sig mer som en Give-and-Take-konversation. Även om intervjunaren sannolikt kommer att fråga dig i slutet av intervjun om du har några frågor, bör du också ta det på dig själv för att ställa frågor under hela intervjun när möjligheten presenterar sig själv.
  • Exempelvis kan intervjuaren ställa en fråga som påminner dig om en nyhetsartikel du läser om en ny produkt som företaget är avslöjande. När du är klar med att svara på frågan kanske du frågar "Det påminner mig om den artikel jag läste i Tech dagligen om din widget! Hur ser du widgeten som påverkar daglig kommunikation?"
  • Bild med titeln Answera ett telefonsamtal Steg 8
    5. Skicka ett tack Obs efter intervjun. När din intervju är över, ta några minuter att komponera en handskriven tackkort och skicka det till din intervjuare. Noten behöver inte vara mer än två eller tre meningar. Tack bara för deras tid och för möjligheten, och låt dem veta att du ser fram emot att höra från dem snart.
  • Försök att vara så specifik som möjligt. Om det fanns något de sa till dig som verkligen stod ut, kanske du nämna det.
  • Om de gav dig en bestämd tidsram för när du kunde förvänta dig att höra tillbaka från dem, nämna det specifikt.
  • Metod 3 av 4:
    Låter professionell och självsäker
    1. Bild med titeln svara på ett telefonsamtal Steg 9
    1. Sitta upp rakt på ett skrivbord eller ett bord. En telefonintervju är inte dags att sprida sig på din säng eller lounge på soffan. Hur du sitter påverkar hur din röst låter, och din intervjuare kommer sannolikt att kunna berätta om du är reclined. Detta skickar meddelandet att du inte tar intervjun seriöst.
    • Att lägga ner kan också minska samtalskvaliteten, eller resultera i mycket rost och bakgrundsbrus när du flyttar position.
    • Om du sitter upp, kommer din röst att projicera myndighet och självförtroende, vilket din intervjuare kommer att kunna höra.
  • Bild med titeln Answera ett telefonsamtal Steg 10
    2. Behandla en telefonintervju som en personlig intervju. Medan det är sant att din telefon intervjuer inte kommer att kunna se dig, hur du klär dig och presentera dig kommer att få en effekt på din övergripande ton och attityd. Din intervjuare kommer att märka.
  • Du behöver inte nödvändigtvis gå hela vägen och klä som du skulle om du skulle komma till en personlig intervju, men åtminstone klä sig snyggt och professionellt före din telefonintervju.
  • Tänk när det gäller att bli redo för telefonintervjuet som du skulle göra dig redo att gå till jobbet om du anställdes av företaget.
  • Bild med titeln svara på ett telefonsamtal Steg 11
    3. Undvik att äta eller dricka. Även om du har personen på högtalartelefonen, kommer de att kunna höra om du äter eller dricker under intervjun. Om du någonsin hört någon som äter eller dricker i telefon, förstår du hur distraherande detta kan vara.
  • I enlighet med tanken på att behandla en telefonintervju som en personlig intervju, vill du inte göra någonting som du inte skulle göra om du träffade i ditt intervjuar kontor - det inkluderar saker som att äta, dricka eller tugga gummi.
  • Håll ett glas vatten till hands om din hals blir torr. Vänd huvudet från telefonen för att dricka, och undvik isbitar som kan klinka och höras via telefon.
  • Bild med titeln Answera ett telefonsamtal Steg 12
    4. Le när du talar. När du ler är ditt ansikte mer avslappnat och din ton kommer automatiskt att vara vänligare och ljusare. Även om intervjuaren inte kommer att kunna se dig, kommer din röst att utstråla positivitet och entusiasm.
  • Metod 4 av 4:
    Planerar framåt för samtalet
    1. Bild med titeln svara på ett telefonsamtal Steg 13
    1. Forskning bolaget före intervjun. Även om du undersökte företaget innan du tillämpade, när du väl har fått en telefonintervju är det dags att gräva djupare. Lär känna vad som händer i företaget såväl som den allmänna industrin.
    • Titta upp nyheter och gå till företagets hemsida för att läsa pressmeddelanden och ta reda på vilka nya produkter eller tjänster som företaget har kommit ut snart. Gör anteckningar om saker du kanske vill fråga din intervjuare om.
    • Du vill också ta hand om verksamheten i företagets nyckelkonkurrenter. Läs om den övergripande industrin också, så du förstår styrkan på marknaden.
  • Bild med titeln Answera ett telefonsamtal Steg 14
    2. Utkast till prov svar på Vanliga intervjufrågor. När du ger en telefonintervju kan intervjuaren inte se dig. Använd detta till din fördel genom att utarbeta några snabba anteckningar för att hjälpa dig om du blir frågad särskilt svåra frågor.
  • Till exempel kommer du förmodligen att bli ombedd att identifiera dina styrkor och svagheter. Dina svar på dessa frågor bör organiseras och koncisa, och bör relatera till ett arbetsrelaterat drag, inte en personlig.
  • Bild med titeln Ansvara ett telefonsamtal Steg 15
    3. Öva att prata i telefon. Att göra en intervju över telefonen är inget som chattar till vänner och familj. Särskilt om du inte har haft en hel del erfarenhet med telefonen professionellt, försök att komma i telefon så ofta som möjligt i dagarna som leder upp till telefonintervju.
  • När du pratar i telefonen saknar du visuella signaler som kan berätta när en person har slutat prata, eller när det är dags för dig att svara. Att öva telefonsamtal kan hjälpa dig att justera så konversationen körs smidigare.
  • Om du inte har några riktiga skäl att använda telefonen, fråga en vän eller familjemedlem om de skulle vara villiga att träna med dig. Ordna för dem att ringa på en viss tid och behandla det precis som en intervju.
  • Bild med titeln Answera ett telefonsamtal Steg 16
    4. Hitta ett lugnt ställe att ta samtalet. Ställ in ett område hemma eller i en lugn miljö där du har kontroll över bakgrundsbruset och aktiviteterna som händer runt dig. Om du använder din mobiltelefon, se till att du får en bra signal på den platsen.
  • Om ditt hem är en högljudd plats med barn eller rumskamrater som kommer in och ut, hitta någon annanstans med relativ integritet. Många bibliotek har konferensrum eller studierum med stängda dörrar som du kan reservera - bara se till att du har ditt rum föll upp i förväg.
  • Bild med titeln svara på ett telefonsamtal Steg 17
    5. Stäng av meddelanden och elektroniska enheter. Om intervjunaren hörs eller buzzes från en enhet under intervjun får de intrycket att du gör något annat medan du pratar med dem. Ge dem din odelade uppmärksamhet, precis som du skulle om du hade intervjun på deras kontor.
  • Andra enheter kan också störa din signal och påverka kvaliteten på din mottagning om du använder en mobiltelefon. Stäng av alla Wi-Fi-enheter i det område där du tar samtalet, eller flyttar dem till ett annat rum under samtalets varaktighet.
  • Bild med titeln svara på ett telefonsamtal Steg 18
    6. Samla all din dokumentation. Organisera dina anteckningar, all information om företaget och kopior av ditt resumé och andra material så att du enkelt kan komma åt dem medan du är i telefon för intervjun.
  • Sprida ut saker så att du enkelt kan komma åt dem utan att behöva göra mycket shuffling eller flytta runt. Intervjuaren kommer att kunna höra dig via telefon, och du kan sluta låta mer spridda och oorganiseras än du faktiskt är.
  • Bild med titeln Answera ett telefonsamtal Steg 19
    7. Prova Andningsövningar före tiden för samtalet. Du kommer noga att vara nervös som tiden närmar sig för din intervjuare att ringa. Att öva lite djupt andning kan lugna din röst och hjälpa dig att koppla av och fokusera.
  • Förutom att ta några djupa andetag, kanske du också vill prova några få Vocal förberedelse övningar, Precis som sångare eller skådespelare gör innan du går på scenen. Detta kommer att hjälpa till att hålla din röst från att spricka eller skaka, och ge dig mer kommando över din röst.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande