Hur man hittar ett deltidsjobb för en tonåring

Att få ett deltidsjobb är ett bra sätt att tjäna extra pengar och få yrkeserfarenhet. Att jaga ett jobb, bläddra bland listor och besöka företag för att fylla i ansökningar personligen. Öka dina chanser att bli anställd genom att skapa ett CV och avsätta tid för att förbereda sig för intervjun. Med lite tid och ansträngning kommer du att vara på väg att tjäna din första lönecheck innan du vet det!

Steg

Metod 1 av 3:
Söka efter jobb
  1. Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 1
1. Utforska jobb som anpassar sig till dina intressen och färdigheter. Gör en mental lista över dina intressen, då tänk på relaterade deltidsjobb. Ett jobb som ansluter till en av dina lustar eller förmågor har inbyggt överklagande, vilket kan hjälpa dig att vara motiverad.
  • Till exempel, om du älskar djur, kan du ansöka om att vara en hundvandrare, husdjurssitter eller receptionist på en groomer eller veterinär. Om du har spelat en viss sport i flera år kan du vara en ungdomsdomare eller domare. Du kan babysit om du gillar barn eller handledare i ett ämne du excel i skolan.
  • Om du är intresserad av en specifik karriärväg kan du leta efter ett relaterat jobb eller betald eller obetald praktik på det området.
  • Bild med titeln Hitta ett deltid jobb för en tonåring Steg 2
    2. Brainstorm deltidsjobb som vanligtvis innehas av tonåringar. Leta efter jobb som du är intresserad av, men kom ihåg att du fortfarande behöver kasta ett brett nät. Även om de inte är ditt första val, bör du fortfarande överväga att ansöka om jobb som restaurangvärd eller server, livsmedelsbutik bagger och butikskassör.
  • Du kan också fråga dina vänner om sina jobb för att få en uppfattning om vilken typ av arbete som är tillgängligt.
  • Du borde inte rädda dig, men du kanske behöver ta ett jobb som inte anpassar dig till dina intressen om du vill tjäna en lönecheck.
  • Bild med titeln Hitta ett deltid jobb för en tonåring Steg 3
    3. Sök online för trovärdiga jobbposter. Besök jobbsökningswebbplatser och leta efter deltidslistor som är inriktade på tonåringar. Ange relevanta sökord, till exempel "Teen," "Barnvakt", "Camp Counselor", "Restaurang värd", "Livsmedelsbutik," eller "kassör."Var försiktig med bedrägerier som lovar massor av snabba pengar eller kräva att sökande betalar för produkter eller utbildning.
  • När du är i tvivel, kör ett jobblista av en förälder eller en annan betrodd vuxen. Fråga dem om de inte tycker att möjligheten är legitim.
  • Tänk på att en jobbsökning är ett jobb i sig. Du kan känna att du bara behöver ansöka om en handfull jobb, men du bör ansöka om så många som möjligt.
  • Hitta legitima listor: Sök efter webbplatser för företag som skickar jobbannonser. Om listor innehåller ett telefonnummer, ring för mer information. Medan vissa företag postar trovärdiga annonser på Craigslist, bör du vara särskilt försiktig med listorna på den plattformen.

  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 4
    4. Sluta med företag att fråga om de anställer. Besök butiker, restauranger och andra företag och be att prata med en chef. Fråga chefen om det finns öppna positioner eller om du kan fylla i en ansökan. Kom ihåg att vara entusiastisk, artig och professionell när du talar med potentiella arbetsgivare.
  • Klä väl, skaka chefshanden och gör naturlig ögonkontakt. Det är okej om du känner dig nervös, men gör ditt bästa för att koppla av, ha förtroende och bara vara dig själv.
  • Om du fyller på en applikation på plats, använd din bästa handstil, svara på frågor med fullständiga meningar och dubbelkontrollera din grammatik och stavning. Du bör också ha ditt CV till hands och fråga om du kan lämna en kopia med din ansökan.
  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 5
    5. Se om du känner till någon som letar efter en deltidsanställd. Har dina föräldrar och andra släktingar frågar sina vänner och medarbetare om jobbledningar eller tips. Du bör också fråga om din egen sociala grupp.
  • Ett jobbjakt är ett värdefullt lärande tillfälle. Om en vän eller släkting kan hitta dig ett jobb, bör du fortfarande gå igenom ansökan som någon annan anställd skulle.
  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 6
    6. Få ett arbetstillstånd och hantera alla andra lagkrav. Beroende på din plats och din ålder kan du behöva få tillstånd från din lokala arbetsavdelning. Titta online för krav i din nation, stat eller provins, eller kontakta din skolans vägledare.
  • Se till att du är lagligen att kunna möta ett jobbs ansvar. Till exempel, på många platser, är tonåringar under 16 tillåtna inte att klättra stegar. Om du är 15, ett jobb som skulle kräva att du rutinmässigt klättrar en stege skulle det inte vara ett bra val.
  • Styra av arbetsgivare som inte tar arbetslagar på allvar. De har inte sina arbetares bästa intresse om de är villiga att låta en tonåring arbeta längre än tillåtna eller utföra tullar som inte är tillåtna.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa ett CV
    1. Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 7
    1. Placera ditt namn och kontakta informationen på toppen. Starta ditt CV genom att skriva ditt namn i ett stort teckensnitt, till exempel 16 till 20 poäng. Under ditt namn skriver du ditt telefonnummer och, på nästa rad, din e-postadress.
    • Din e-postadress ska låta professionell, till exempel en kombination av ditt namn eller initialer och siffror. Dessutom bör det vara ett personligt konto, inte en skoladress.
    • Det finns inget behov av att inkludera en gatuadress på ett CV.
  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 8
    2. Inkludera ett mål eller sammanfattande uttalande under din kontaktinformation. För återupptagna med färre upplevelser kan ett mål eller sammanfattning förklara sökandens mål för potentiella arbetsgivare. Hoppa över en rad efter kontaktinformationen, använd sektionens rubrik "objektivt uttalande" eller "sammanfattning", sedan inkludera ett 1 till 2-mening uttalande som summerar ditt jobbmål.
  • Exempelvis kan ditt objektiva uttalande vara, "motiverad högskole senior som söker en detaljhandelsposition som ytterligare skulle utveckla mina lagarbete och kundrelationer."
  • Använd starka åtgärdsord i objektivt uttalande och under hela CV. Beskriv till exempel dig själv i sammanfattningen som "motiverad", "resursfull" eller "entusiastisk."Relatera hur du" skapades "," planerad "," assisterad "eller" organiserad "i erfarenhetssektionen.
  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 9
    3. Kom upp med korta beskrivningar av din erfarenhet. Du kanske inte har mycket professionell upplevelse, men du letar inte efter ett heltidstjänstjobb med fördelar. Arbetsgivare förstår att du kan leta efter ditt första jobb. Bara inkludera några exempel som visar att du har en positiv attityd, kan följa anvisningar och, särskilt för detaljhandel och gästfrihet, kan interagera med kunderna.
  • Volontärarbete, barnpassning och andra udda jobb, och skolaktiviteter kan alla visa din förmåga att vara en dedikerad anställd.
  • Märk avsnittet "Erfarenhet", hoppa över en linje och börja med dig först, senaste inmatningen. Skriv organisationens namn eller, för udda jobb, en allmän titel, som "babysitter" eller "volontärhandledare."Ta sedan de datum du höll positionen.
  • Under titeln skriver du en kort beskrivning, till exempel "Samlade och organiserade matdonationer och serveras mat på den lokala matpantryen."
  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring steg 10
    4. Lägg till utbildningsavsnittet efter erfarenhet. Efter att ha skrivit rubriken "Utbildning", lista din skolas namn, GPA (om det är över 3.0 av 4.0) och förväntat år av examen. Dessutom, inkludera några klubbar, sport eller andra extracurricular aktiviteter.

    Variation: Om du är på college, sätt utbildningsavsnittet före erfarenhet, särskilt om din examen relaterar till det deltidsjobb du söker.

  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 11
    5. Korrekturläsning av ditt CV noggrant. Fel ser oprofessionellt och kan skada dina chanser att bli anställd. När du har korrekturat ditt CV, be en förälder eller lärare att läsa den och erbjuda feedback.
  • Det är ofta bra att ta en paus i minst några timmar före korrekturläsning. På det sättet kan du dubbelkontrollera ditt arbete med färska ögon.
  • Metod 3 av 3:
    Acing din intervju
    1. Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 12
    1. Klä professionellt när du deltar i en intervju. Du behöver inte bära en fancy kostym eller formell klänning för att intervjua för de flesta deltidsjobb, men du bör inte heller bära en tee-shirt och jeans. En knapp-uppskjorta och klädbyxor eller en kjol är bra garderobsval. Att slutföra en maskulin utseende med ett slips hjälper definitivt, men det är inte alltid absolut nödvändigt.
    • Ta hänsyn till typen av företag. Till exempel bör du definitivt bära en slips om du ansöker på en fin restaurang eller high-end-återförsäljare.
  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 13
    2. Visa intervjuaren att du är mogen, professionell och ansvarig. Gör ögonkontakt och skaka chefshanden när du anländer till intervjun. Tala tydligt och självsäkert, var ärlig och visa entusiasm. Dessutom, behåll bra hållning istället för att slupa eller sprawling ut när du sitter.

    Fram i tid: Visas upp sent är oprofessionellt, så se till att du vet hur man kommer till intervjun i förväg. Om du behöver en tur, gör arrangemang på förhand och ge dig själv 15 eller 20 extra minuter för att ta hänsyn till trafik, problem med parkering och andra oförutsedda omständigheter.

  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring steg 14
    3. Forskning bolaget före intervjun. Oavsett om du ansöker om att vara kassör eller en glassskopare, bör du lära dig allt om din potentiella arbetsgivare. Besök företagets hemsida, läs "Om" -sidan och leta efter någon annan tillgänglig information om verksamheten.
  • Ta reda på vem som äger företaget, när det grundades och hur det fungerar. Till exempel, om du ansöker på en restaurang, lära dig om menyn, vilka rätter det är känt för, och om det erbjuder tjänster som takeout eller leverans.
  • Att undersöka företag innan de deltar i intervjuer kommer att vara särskilt hjälpsamma när du jagar på ett heltidsjobb. Att komma in i vanan kommer nu att hjälpa till att förbereda dig för din framtida karriär.
  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 15
    4. Be dina föräldrar att hjälpa dig öva För intervjun. Ha en förälder eller en annan betrodd vuxen låtsas vara den anställande chefen och rollen spelar intervjuprocessen med dig. De kan fråga dig intervjua frågor och, om det behövs, erbjuda råd om att förbättra dina svar.
  • Exempel Intervjufrågor inkluderar, "Hur skulle du beskriva dig själv? Vilka är dina största styrkor och svagheter? Varför vill du ha det här jobbet, och vad skulle du ta med till bordet?"
  • Kom ihåg att komma av som entusiastisk, ansvarig och kunna följa anvisningarna. Det här är de bästa egenskaperna som arbetsgivare letar efter i deltid tonåringar.
  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 16
    5. Fråga arbetsgivarens frågor under intervjun. Använd din forskning för att komma med frågor du kan fråga under intervjun. Till exempel kan du fråga om träningsprocessen, om företagets historia, eller vad intervjuaren älskar mest om företaget.
  • Fråga om löner och ledig tid under en intervju kan stänga av en potentiell arbetsgivare. Det sagt, du borde inte ta ett jobb utan att ta reda på hur mycket det betalar. Om arbetsgivaren inte redan postade timpriset eller nämnde den i intervjun, borde du fråga om det.
  • Tänk på att det är en bra idé att ställa frågor om företaget först istället för att omedelbart fråga om löner.
  • Bild med titeln Hitta ett deltidsjobb för en tonåring Steg 17
    6. Försök att koppla av, var dig själv och håll dig positiv. Att hitta ett jobb kan vara stressigt, speciellt om du letar efter ditt första jobb. Försök att inte lägga för mycket tryck på dig själv. Om du tar dig tid att förbereda, håll dig cool och leta och agera professionellt, du kommer att vara säker på att essera intervjun.
  • Kom ihåg att ett jobbjakt är en process, och det är okej om du inte får ett jobb direkt. Gör ditt bästa för att vara tålamod, håll dig positiv och fortsätt att ansöka om öppningar.
  • Tips

    När du har anställts, kom ihåg att dina studier kommer först. Ange prioriteringar och skapa en balans mellan skolan, arbetet och ditt andra ansvarsområden.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande