Hur man hanterar en missbrukande pojkvän

Missbruk kommer i många former. Oavsett om du har manipulerats emotionellt, generad upprepade gånger, berated eller på annat sätt förödmjukad av en pojkvän, har du uthärdat emotionellt missbruk. Om du någonsin varit fysiskt eller sexuellt övergrepp av en pojkvän, har du uthärdat fysiskt eller sexuellt missbruk. Det enda sättet att hantera en missbrukande pojkvän är att avsluta förhållandet så snabbt som möjligt för att hålla dig säker. Lär dig hur du tar omedelbar åtgärd och fortsätt med ditt liv.

Steg

Del 1 av 3:
Komma bort från missbruk
  1. Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 1
1. Få hjälp.Det finns ofta lokala resurser för att hjälpa offer för missbruk.Om du inte är säker på var du ska börja, eller om du bara vill prata med någon om huruvida ditt förhållande är missbrukande, prova en av följande resurser.Om du bor med din missbrukande pojkvän, var försiktig med din egen hemdator eller din mobiltelefon, eftersom dina sidbesök och telefonsamtal kan lagras i historien eller samtalsloggen, som han kan övervaka.
  • Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 2
    2. Ursätta inte eller avfärda missbrukande beteende.Det är mycket vanligt för missbrukare att leda offer att tro att missbruket är offerets fel. En pojkvän som agerar aggressiv, våldsam eller manipulativ mot dig är inte ditt fel. Vet att ditt förhållande fortfarande kan vara missbrukande, även om:
  • Din pojkvän har aldrig slagit dig. Emotionellt eller verbalt missbruk är fortfarande missbruk.
  • Missbruket verkar inte som dåligt som andra fall av missbruk du har hört talas om.
  • Fysiskt våld har bara hänt en eller två gånger. Eventuellt fysiskt våld är ett tecken på att mer är möjligt.
  • Missbruket stannade när du blev passiv, slutade argumentera, eller avstod från att uttrycka dina egna tankar eller åsikter.
  • Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 3
    3. Bilda en plan för att avsluta förhållandet omedelbart. Fysisk och emotionellt missbruk bör betraktas som en affärsbrytare för ett förhållande. Oavsett din kärlek till varandra, hur länge du har varit tillsammans, om du har barn eller husdjur, eller om du bor tillsammans, måste ett förhållande som omfattar fysiskt eller psykiskt missbruk vara över. Nu. Börja planera för att avsluta förhållandet säkert, så fort som möjligt.
  • Tänk på var du ska gå när du lämnar.
  • Vet vad du behöver ta med dig. Om det behövs, packa en "nödväska" och dölja den någonstans så att den är redo att gå när du är.
  • Om du delar en mobiltelefonplan, kom ihåg att många telefoner har GPS-spårningsförmåga, och han kan kanske hitta dig eller övervaka dig via din mobiltelefon.Överväg att lämna det bakom och få en ny telefon och nummer.
  • Bestäm vilka steg du behöver ta för att vara säker när du lämnar. Behöver du en begränsningsorder? En ny stad? En ny identitet? Nya lås på dina dörrar?
  • Göra en plan för att hålla andra säkra. Barn eller husdjur kan behöva komma ut, och de kan eller kanske inte kunna stanna hos dig. Göra en plan för anhöriga när du lämnar.
  • Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 4
    4. Avsluta förhållandet säkert. Du borde klargöra att du slutar förhållandet utan hopp om att starta det i framtiden. Om du känner dig obekväm eller rädsla för din säkerhet, bör du avsluta förhållandet från ett avstånd eller ha någon där för att hjälpa dig om behovet uppstår.
  • Försök inte avsluta förhållandet medan du är hemma ensam med din missbrukare. Ditt försök kan orsaka att hans missbruk ska eskalera, och du kan sätta dig själv i allvarlig fara.
  • Överväg att bryta upp skriftligen eller via telefon, även om det inte är så du normalt skulle bryta upp - din säkerhet är viktigare än sociala graces.
  • Om du känner att du måste bryta upp med ett missbrukande pojkvän ansikte mot ansikte, gör det offentligt, med andra personer och håller samtalet kortfattat.
  • Var kort och till-punkt.Du kan säga något enkelt som, "Vi kan inte vara tillsammans längre."Försök att undvika några fraser som" just nu "," vid den här tiden "eller" tills du ändrar."Du borde stänga dörren helt på förhållandet.
  • Del 2 av 3:
    Hålla sig säker
    1. Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 5
    1. Kontakta myndigheterna. Så snart du säkrar din fysiska säkerhet är det viktigt att du talar med myndigheterna och går vidare med rättsliga åtgärder, eller åtminstone utforska dina alternativ. Du borde veta hur du fortsätter lagligt och lär dig om säkerhetsåtgärder från polisen. Se till att ditt missbruk kommer att sluta.
    • Så snart som möjligt bör du komma i kontakt med en hushållsrådgivare och lära dig om dina alternativ som går framåt. Beroende på din situation och längden på ditt förhållande kan det vara svårt att få ett nytt jobb, en ny lägenhet, eller göra de andra stora förändringarna detta kan kräva. Inrikesmissbruksrådgivare kan hjälpa till.
  • Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 6
    2. Dokumentera ditt missbruk. Håll register över några försök som din partner tar för att komma i kontakt med dig efter att ha brutit upp. Skriv ner en beskrivning av händelser som händer personligen eller på telefon, och behåll några fysiska bevis som e-postmeddelanden, sociala medier eller textmeddelanden.
  • Du måste dokumentera all korrespondens som du får, särskilt om den innehåller hot mot våld. Om du kan, bör du dokumentera något fysiskt missbruk som hände medan du var med missbrukaren eller att han orsakar efter uppbrytningen.
  • Detta är en viktig del av att bygga ett rättsligt fall mot din missbrukare och det kan hjälpa till med att du behöver en begränsningsorder.
  • Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 7
    3. File en begränsningsorder. En begränsningsorder (även känd som en personlig skyddsorder) ger dig rättsligt skydd från en tidigare missbrukare. Ta alla bevis på missbruk du har lika bra som ett brev som beskriver den missbrukande situationen och förhållandet mellan dig och din missbrukare till din lokala tingshus. De borde ge dig ytterligare instruktioner om hur du fyller i det lämpliga pappersarbetet för att få en begränsningsorder.
  • Om domstolen godkänner din fasthållningsorder, måste den vara lagligen betjänad till din missbrukare.Efter det har serverats kommer du att lämna ett bevis på service med domstolen. Prata med clerk på tingshuset om hur man gör det här.
  • Håll en kopia av din fasthållningsorder med dig hela tiden så att du kan visa den till polisen om det behövs. Du vet aldrig var du kommer att vara när och om din missbrukare bestämmer sig för att bryta mot ordern.
  • Var medveten om att en begränsningsorder inte garanterar ditt skydd.Det gör det lättare att få din missbrukare att arresteras i händelse av ytterligare incidenter, men det kan göra lite för att hålla en våldsam missbrukare bort från dig helt.
  • Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 8
    4. Ge inte en andra chans. Nog är nog. När du har brutit upp, gå inte tillbaka, försök att kontakta, eller förena med din partner. Det är över. Låt din missbrukare få meddelandet med den begränsande beställningen pappersarbete.
  • Om du har lidit missbruk är det inget att diskutera. Lyssna inte på någon förhandling, eventuella ursäkter, några löften som din pojkvän ska "Gör aldrig det igen." Missbruk bryter affären. Missbruk slutar ett förhållande.
  • Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 9
    5. Gör ändringar i din rutin. När du börjar börja, försök, försök att komma i kontakt med din missbrukare.Undvik platser som du vet, han brukar och ändra din egen rutin så att han inte nödvändigtvis vet var du hela tiden är. Det finns ingen anledning att tvinga en besvärlig eller potentiellt farlig situation.
  • Om du går till skolan med din missbrukare, eller arbeta med din missbrukare, eller på annat sätt se honom ofta, försök att ignorera hans närvaro så mycket som möjligt. Försök och gå med andra hela tiden, när du kommer till och från jobbet eller din bil. Du kan också prata med din chef, HR-avdelningen eller en skolrådgivare om att ändra din arbetsplats, arbetstid eller klassschema för att hålla dig säker.
  • Del 3 av 3:
    Gå vidare
    1. Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 10
    1. Återkräva ditt eget liv. Det är vanligt att offer för hushållsmissbruk att känna som om de har fört missbruket mot sig själva. Detta beror på att deras missbrukare manipulerar - ingen är ansvarig för att få missbruk på sig själva. Efter att missbruket har slutat, arbeta med att bygga dig tillbaka från den plats du var i det missbrukande förhållandet.
    • Sök terapi för att arbeta på ditt självförtroende.
    • Lita på vänner och familj för att återuppbygga dina sociala förbindelser.
    • Sök friska nya relationer som är helt utan missbruk.
  • Bild med titeln Deal med ett missbrukande pojkvän Steg 11
    2. Göra ett möte med en hemlig våldsrådgivare. Det är kritiskt viktigt att du pratar med någon som förstår det psykologiska trauman av missbruk och de stavar som kan kastas av några missbrukare. Sök ut en lokal våldsstödsgrupp och delta så snart som möjligt för att påbörja processen att läka.
  • Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 12
    3. Låt dig vara arg. Det kan ta ett tag för det att komma på, men det är troligtvis en dold brunn av ilska som gömmer någonstans under de andra känslorna.Ilska är inte dålig - det kan vara en katalysator för förändring. Om ilska överträffar dig, låt det hända och kanal din raseri i produktiv energiutgifter. Gå springa. Slå en tung väska. Ta yoga. Svettar din raseri ut.
  • Var försiktig så att du inte översätter din ilska till riskabelt eller självförstörande beteende och försök att behandla det säkert.
  • Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 13
    4. Fokusera på att bygga upp dig själv. Missbruk chips bort i ditt försvar tills du är kvar utsatt och rå. Det kan vara en lång process att bygga dig tillbaka till den unika, älskvärda, intressanta personen som du är och att du förtjänar att vara.
  • Låt dig sörja för en tid, och sedan bli upptagen. Med någon uppbrott kanske du vill spendera en vecka i sängen, oförmögen att göra mycket men bli deprimerad. Det är okej, men det är också viktigt att känna igen när det är dags att komma ur sängen och börja gå vidare.
  • Försök att undvika att fokusera för mycket på idéer om förlorad tid och ånger. Du tog ett viktigt steg för att slutföra ditt förhållande och gå framåt. Bara vara glad att du inte spenderade mer tid med personen, eller bli låst i en oändlig cykel av missbruk. Ser fram emot framtiden.
  • Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 14
    5. Tillbringa tid med nära och kära. Gör en lista över folket i ditt liv som verkligen bryr sig om dig. Tänk på de människor som har stött på dig och tiden, de människor som har älskat dig, djupt och lyfte upp dig genom dina tuffaste tider. Familj, livslånga vänner, betrodda grannar, det här är de människor du behöver spendera tid med nu. Låt dig luta dig på dem.
  • Bild med titeln Deal med en missbrukande pojkvän Steg 15
    6. Var snäll mot dig själv. Det kan vara ett tag sedan du har kunnat slappna av, spendera tid med dina nära familjemedlemmar eller kunna göra små saker utan rädsla för att de kommer att sätta av din arga pojkvän till spiraler av missbruk. Det kan ta lite tid, men börja gradvis att släppa av den rädslan och skulden i samband med ditt missbruksförhållande och hitta livet roligt igen.
  • Lägg till ny fråga

    Tips

    Inse missbrukande individer kan inte förändras och du är inte ansvarig för sina handlingar / beteenden.
  • Stanna inte i relationen eftersom du tror att allt kommer att bli okej - det kommer inte troligen.
  • Varningar

    Var noga med att tillhandahålla återhämtning för missbrukade barn också.
  • Mata inte in i hans panikattacker eller nöd. Reagera bara lugnt eller lämna honom.
  • Se till att du, dina vänner, och din familj håller sitt avstånd från honom.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande