Hur man daterar din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan

Att ha en partner i skolan kan ibland distrahera dig från ditt skolarbete. Det är viktigt att låta din pojkvän veta att medan du gillar att hänga med honom, behöver du lite tid att studera. Om du vill, kan du till och med studera med din pojkvän, så länge du ställer gränser för dina studieresessioner. Balansera ditt romantiska liv med din skola behöver inte vara svårt, så länge som din pojkvän vet vad man ska förvänta sig.

Steg

Metod 1 av 3:
Ställa in dina prioriteringar
  1. Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan steg 1
1. Berätta för honom att du vill fokusera på ditt skolarbete. Hitta en tid när du kan prata med din pojkvän privat. Gör det här ansiktet mot ansikte, inte via telefon eller text. Gör det klart att du vill arbeta på dina betyg. Det betyder inte att du undviker honom. Det visar snarare att du anser att ditt skolarbete är viktigt också. Var försiktig som du säger till honom. Skyll inte på honom, men låt honom veta var dina prioriteringar står.
  • Du kan säga, "Jag vill verkligen umgås med dig, men jag måste se till att mina betyg är uppe. Jag kommer inte att kunna hänga varje natt i veckan, men vi kan fortfarande ha kul tillsammans."
  • Det kan hjälpa till att vara specifik med din pojkvän på förhand. Till exempel, i början av veckan, säg något som, "Jag har ett biologiprov på torsdag och ett engelska papper på fredag. Jag måste jobba hela veckan på det här."
  • Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan Steg 2
    2. Schema datum i förväg. Din pojkvän kan vara lika bekymrad över sitt skolarbete som du handlar om din. Varje vecka, planera i förväg när du kommer att umgås. Titta över varandras scheman, och se vad som fungerar för dig. Om du planerar framåt, kommer din pojkvän att veta att du inte ignorerar honom och att du fortfarande vill spendera tid tillsammans.
  • Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan Steg 3
    3. Stöd din pojkvän i sina studier. Ibland kan människor bli avundsjuk eller frustrerade när deras partner lyckas eller fungera bättre än de gör. Din pojkvän kan kämpa i skolan själv, och det kan få honom att känna sig dålig för att se dig så dedikerad. Lösningen på detta är att stödja din pojkvän och att uppmuntra honom i sina egna studier.
  • När han är stressad, låt honom veta att du är där för honom. I stället för att försöka lösa sina problem, trekomligt trösta honom istället.
  • Du kan föreslå, "Hej, kanske när du tar ditt test, vi kan se ett fotbollsmatch tillsammans."Detta kommer att ge honom något att se fram emot så att han inte brinner ut på att studera.
  • Om han kämpar med sina egna betyg, erbjuda att hjälpa honom att studera. Gör inte hans läxa för honom, och ge honom inte svaren. Du kan dock quiz honom eller korrekturläsa hans uppsatser.
  • Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan Steg 4
    4. Stå på dig. Om din pojkvän trycker tillbaka, ge inte in. Han kan försöka skylla dig eller begära dig. Var fast men trevligt. Låt honom veta att du förstår hur svårt situationen är men att du måste fokusera på ditt skolarbete. Låt honom inte få dig att känna dig dålig, osäker eller skyldig.
  • Du kan säga, "Om jag vill komma in på college måste jag göra bra betyg" eller "Om mina betyg börjar glida, kommer mina föräldrar inte att släppa mig."
  • Om han försöker berätta något som "Om du älskade mig, skulle du hänga med mig mer", vända den på honom. Säg, "Om du älskade mig, skulle du vilja att jag ska göra bra i skolan."Om en pojke börjar använda skuld taktik så här, försöker han manipulera dig. Detta är vanligtvis en röd flagga.
  • Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan Steg 5
    5. Avbryt planer i förväg. Om du vet att du måste avboka ett datum, berätta för din pojkvän så tidigt som möjligt och försök alltid att omplacera det. Du bör försöka undvika att avbryta planer i sista minuten. Stå inte honom utan att berätta för honom.
  • Du kan säga, "Jag har ett historia test på måndag. Jag tror att jag behöver studera över helgen. Kan vi flytta vår filmnatt till nästa helg?"
  • Metod 2 av 3:
    Studerar med din pojkvän
    1. Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan Steg 6
    1. Håll studiedatum. Ett bra sätt att få ditt arbete gjort och hänga med din pojkvän är att planera studiedatum. En eller två gånger i veckan, gör dina läxor tillsammans. Även att läsa i samma rum kan hjälpa dig att binda. Om du kämpar med en fråga kan du fråga honom om hjälp.
    • Det kan vara lätt att bli distraherad under studiedatum. I början, sätt en tidsgräns eller en gräns med din pojkvän. Säg, "Jag måste studera i minst två timmar innan jag kan göra något annat" eller "Om jag skriver tre sidor, kanske kan vi titta på en episod av en TV-show tillsammans."
  • Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan Steg 7
    2. Quiz vardera. Om du har ett test som kommer upp, kan du be din pojkvän att hjälpa dig att förbereda dig. Gör notecards, och be honom att quize dig på villkoren. Du kan också ge honom dina anteckningar, och han kan läsa av frågor från dem. Detta gör att man studerar mer interaktivt.
  • Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan Steg 8
    3. Lägg din telefon bort. Att studera är svårt nog utan några distraktioner. Om din pojkvän inte kan studera med dig, kan du känna dig frestad att skriva eller meddela honom medan du studerar. Låt honom veta att du jobbar och att du inte kommer att kunna prata i några timmar. Lägg telefonen i en låda eller under en kudde. Vänd telefonen på tyst. När du är klar att studera, var noga med att texta din pojkvän för att låta honom veta att du kan prata igen.
  • Om din pojkvän vet att du studerar och fortfarande texter du ständigt, kan det signalera en brist på förtroende på hans sida. Detta är särskilt sant om han fortsätter att fråga var du är eller kräver att du uppmärksammar honom. Ha ett samtal med din pojkvän. Du kan säga, "Det är inte coolt att du fortsätter att texta mig när jag frågar dig att inte. Tillit är viktigt i ett förhållande, och om du inte kan lita på mig, kanske det inte fungerar."
  • Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan Steg 9
    4. Gränssnitt. Låt din pojkvän veta att när du studerar är allt annat av gränser. Om han försöker trycka dig för att göra eller ge honom uppmärksamhet, påminna honom om ditt ansvar. Berätta försiktigt till honom att det här är viktigt för dig och att du skulle uppskatta det om han skulle låta dig studera.
  • Kom ihåg att din pojkvän inte behöver ta upp hela ditt liv. Du kan fortfarande studera och vara en bra flickvän. Faktum är att en bra pojkvän är en som förstår att du behöver jobba och ger dig den tid du behöver lyckas.
  • Om din pojkvän blir arg att du ställer gränser, är det inte ditt fel. Det är hans problem. Detta är typiskt för missbrukande beteende. Även om han inte är för närvarande missbrukande för dig, är det ett tecken på att han kanske försöker kontrollera dig.
  • Metod 3 av 3:
    Balansera din skola och det sociala livet
    1. Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan steg 10
    1. Ät lunch tillsammans. Om du har en lunchperiod tillsammans ska du sitta med din pojkvän. Försök att ta med båda dina vänsgrupper tillsammans så att det är en social måltid. Detta kommer att låta din pojkvän se dig varje dag, även om du är mitt i dina studier.
  • Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan Steg 11
    2. Planera dina datum för helgen. Det är bäst att inte ha ett datum på en skolnatt. Du kan planera dina datum för fredagskväll, när som helst lördag eller under dagen på söndag. Se till att dessa är roliga utflykter där du kan göra något aktivt och engagera ihop, som skridskoåkning eller gå till stranden. Detta kommer att leva upp ditt förhållande. Försök att undvika att prata om skolan eller dina studier under ditt datum.
  • Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan steg 12
    3. Text när du inte kan prata. Om du inte kan se din pojkvän mycket under veckan, kan du fortfarande prata med honom. Medan du inte ska distrahera dig medan du studerar, skicka honom texter hela dagen. En god morgon och en god natttext är bra för att låta din pojkvän veta att du tänker på honom. Efter skolan, fråga honom hur hans dag gick.
  • Bild med titeln Datum din pojkvän och gör fortfarande bra i skolan Steg 13
    4. Undvik att slåss i skolan. Skolan är en plats för att studera. Du bör försöka undvika någon romantisk konflikt medan du är i skolan. Om du är irriterad på din pojkvän, fråga honom om du kan prata privat efter skolan, men försök att inte ha en kamp i korridoren eller cafeterian. Detta kommer att publicera ditt argument, och du kanske inte kan lösa frågan mogna i en offentlig miljö.
  • Du kan också följa 48 timmars regel. Om din pojkvän anger dig, vänta två dagar. Om du fortfarande är arg, kan du ta med den med honom. Annars kan det vara ett mindre problem, och du kan släppa den.
  • Tips

    Bryt inte datum i sista minuten utan en bra anledning.
  • Förkasta inte och vänta till sista minuten för att studera eller tentor eller för uppsatser.
  • Var snäll. Han är trots allt din pojkvän. Han kommer att förstå om du är mild och klar om ämnet.
  • Var seriös om detta. Din pojkvän kommer att respektera dig för att balansera skolarbete och andra saker i ditt liv.
  • Varningar

    Skyll inte på din pojkvän för att glida betyg. Medan du kanske behöver fokusera mer på skolarbete, bör du inte anklaga honom för att vara problemet.
  • Lägg inte för mycket fokus på skolarbete. Om du befinner dig ständigt jobbar det okej att ta några dagar att spendera tid på andra saker.
  • Om din pojkvän inte kan respektera dina gränser, respekterar han förmodligen dig. Du kanske vill överväga att bryta upp med honom.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande