Hur man hanterar missbrukande föräldrar

Barnmisshandel, även om det är ett allvarligt problem och kan vara livshotande. Om du eller någon du vet handlar om missbrukande föräldrar är det avgörande att få hjälp (både omedelbart och långsiktigt), för att hålla dig säker och att arbeta för att hantera hälsosamma sätt.

Steg

Del 1 av 4:
Få hjälp
  1. Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 1
1. Vidta åtgärder om du eller någon du vet är i omedelbar fara. Om du är fysiskt skadad, eller ditt liv är i fara, Ring nödtjänster omedelbart.
  • Tecken på att du kan vara i omedelbar fara inkluderar: Om någon hotar att skada eller missbruka dig på ett seriöst sätt (t.ex. om de skriker att de kommer att slå dig eller skada dig på ett annat sätt), om den personen har en vapen eller föremål, om du jagas med en avsikt att skada dig, om du är rädd för din säkerhet, och om du för närvarande skadas fysiskt eller missbrukas av en annan.
  • Nödoperatörer är utbildade för att prata dig genom dessa situationer. De kan skicka brottsbekämpning eller ett medicinskt svarslag för att hjälpa dig.
  • Brottsbekämpning är också vanligtvis utbildade för att hantera dessa situationer. De kommer sannolikt att tala med dig personligen och ställer frågor om din situation för att bestämma sätt att hantera problemet.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 2
    2. Identifiera om du upplever missbruk. För att få hjälp måste du veta om det du upplever är faktiskt missbruk eller normal föräldraskap. Barnmissbruk definieras i form av fysisk skada, sexuella övergrepp, känslomässig skada och försummelse.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 3
    3. Förstå fysiskt missbruk. Fysisk skada relaterad till missbruk är något som orsakar kroppslig skada, inklusive: slår, stansning, slappning eller annan åtgärd som kan lämna ett märke. Denna typ av missbruk kan förmedlas till en mandat reporter (lärare, terapeut, etc.), din lokala avdelning för barn / familjetjänster eller brottsbekämpning (sheriffs, polis).
  • Vanliga tecken på fysiskt missbruk inkluderar: oförklarliga skador eller märkningar (blåmärken, nedskärningar, sår), skador som inte överensstämmer med förklaringen av situationen, rädsla eller blygsamma beteenden (tittar ofta, varning), lätt rädd eller skrämmande, och Uttryck av rädsla för familjesituationer. Andra indikatorer kan innehålla: extrema förändringar i sovande, äta, sociala eller akademiska beteenden.Barnet kan också börja engagera sig i osäkra beteenden som att använda droger eller alkohol.Bild med titeln Http shv.maniqui-es.com Hantera missbrukande föräldrar
  • Enligt federal lag i Förenta staterna anses spanking till skinkorna inte missbruka om inte skador uppstår (som vältar, blåmärken).
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 4
    4. Erkänna barns sexuella övergrepp. Sexuella övergrepp mot ett barn innefattar att röra / petting av ett barns privata delar, sexuell kontakt med ett barn, samlag eller andra sexuella handlingar, eller utsätta ett barn till sexuella bilder eller innehåll.Anklagelse
  • Vanliga tecken på barns sexuella övergrepp är: en förståelse för kön som är för mogen för barnets ålder, förföriska beteenden eller utvecklingen olämpligt intresse för sex, svårigheter att sitta eller stå / gå, undvika en viss individ för en okänd anledning, förlägenhet av sin kropp eller undvikande av förändring i omklädningsrum eller hemma och springa hemifrån.
  • Ytterligare skyltar kan vara om barnet använder ämnen som droger eller alkohol, blir gravid eller utvecklar sexuellt överförbara infektioner.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 5
    5. Vet om försummelse. Försummelse definieras genom att inte ge barnet med livets nödvändigheter, inklusive mat, kläder, skydd och medicinsk behandling.
  • Tecken på försummelse inkluderar om barnet: är synligt oren eller luktar dåligt, bär kläder som inte passar eller är olämpliga för vädret, har dålig hygien och har medicinska eller fysiska problem som inte behandlas. Andra varningsskyltar är om barnet lämnas ensam under långa perioder utan vuxenövervakning, eller om barnet saknas eller sent till skolan ofta.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 6
    6. Förstå känslomässigt missbruk. Emotionellt eller verbalt missbruk inkluderar: skrika, skamning, hotande, kallar namn, belittling och andra verbala handlingar som kan orsaka psykisk skada.
  • Indikatorer och varningsskyltar på verbalt missbruk är om barnet är: socialt återkallat, saknar fasthet till vårdnadshavaren eller föräldern, med känslor av skam eller skuld, oroande för hans beteenden och uppträder på extrema sätt som är onormala för barnet (t.ex. mycket kompatibel / blyg eller mycket hård / argumenterande, eller agerar över eller under deras ålder).
  • Våld i hemmet är också ett problem. Om ett barn vittnar om våld i familjen är det en rapporterbar oro.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 7
    7. Minska självklyftan. Det är vanligt för individer som har överlevt missbruk att skylla sig för missbruket eller motivera situationen. Inse att missbruk är inte ditt fel. Förstå att om din situation faller i någon av de fyra typerna av missbruk (fysisk, sexuell, känslomässig, försummelse) är det inte acceptabelt och du förtjänar inte att behandlas på det här sättet oavsett vad.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 8
    8. Rapportera missbruket. Anmäla en annan vuxen än missbrukaren är den viktigaste delen av att hantera missbrukande föräldrar. Missbruk är inte något som lätt behandlas på egen hand. Du kan kontakta en pålitlig vuxen, mandat reporter (lärare, terapeut), barnskyddstjänster eller brottsbekämpning.
  • Barnskyddstjänster och annan myndighets personal är utbildad för att hantera dessa typer av situationer.De kommer att fråga dig frågor och berätta vad du kan förvänta dig.
  • Din lokala brottsbekämpning eller styrande byrå kommer sannolikt att genomföra en undersökning och du och vissa medlemmar i din familj kan intervjuas.
  • Rapportering av missbruket kan leda till att en socialarbetare är involverad i ditt ärende och kan kräva att du och dina föräldrar får utbildning eller rådgivning. Värsta scenariot är att du skulle tas bort från hemmet för din egen säkerhet. I det här fallet placeras barn typiskt under fosterskydd tills den missbrukande situationen är löst.
  • Del 2 av 4:
    Hålla dig säker
    1. Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 9
    1. Gör en plan för att skydda dig själv. Att skapa en säkerhetsplan är viktig för att både hålla dig ur fara och förhindra framtida missbruk. Din plan bör inkludera varningsskyltar, hur man flyger, ställer att gå, och folk att prata med.
    • Skriv ner planen. Det är svårt att hålla den här informationen i ditt huvud, så när du går om att göra din plan, se till att du skriver ner varje steg.
    • Om du känner dig osäker eller tror att missbruk är på väg att inträffa, engagera din säkerhetsplan omedelbart.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 10
    2. Identifiera varningsskyltar. Det är viktigt att veta tidigt om en missbrukande situation sannolikt kommer att inträffa så att du kan förbli säker, vidta åtgärder eller komma undan. Vissa situationer som ofta är förknippade med missbruk är: alkohol och / eller narkotikamissbruk, ökad ilska eller stress, relationsproblem och våld i hemmet. Men om du känner att du är i överhängande fara, måste du undkomma situationen, komma till en telefon och ringa nödtjänster.
  • Kom ihåg att ilska är okej, men våld eller missbruk är aldrig okej.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 11
    3. Planera hur du kommer undan. Du förtjänar inte att missbrukas och om det är på väg att uppstå är det viktigt att du håller dig säker från missbruk eller skada. Identifiera eventuella situationer som kan uppstå baserat på vad som har hänt tidigare (typ av och natur av missbruk).
  • Identifiera vanliga platser där missbruket kan uppstå. Om missbruk har hänt i ett visst rum, se till att du har en enkel utgång ut ur det rummet (om det är en dörr, fönster, etc.). Se till att det inte finns några möbler eller andra föremål som kan komma i vägen.
  • Försök inte gömma sig i ditt eget hem. Detta kan få dig att fastna någonstans och inte kunna komma till ett säkert ställe.
  • Identifiera flyktvägar ur ditt hem. Många lägenhetsbyggnader har brandflygplan som är publicerade-Du kan lära dig det snabbaste sättet att lämna din byggnad. Använd trappor istället för hissen.
  • Förstå hur du låser upp fönster och dörrar, liksom där viktiga nycklar är till ditt hem.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 12
    4. Planera var du ska gå. Identifiera specifika säkra ställen att gå till om du är i fara som en granne eller väns hus. Se till att dessa individer är i din plan och noterar när de vanligtvis är hemma vs. när de inte är.
  • Identifiera det snabbaste och säkraste sättet att komma till din säkra plats. Om du kan springa, gör det. Om du har lätt tillgång till transport som du är lagligt tillåten att använda, använd den (bil, skateboard, cykel, etc).
  • Har flera säkerhetskopierats om du inte kan gå till din specifika säkra plats. Identifiera till exempel nära offentliga platser som är öppna 24 timmar eller har enkel telefonåtkomst.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 13
    5. Planera vem du ska prata med. Identifiera säkra individer som nära vänner och familjemedlemmar som kommer att hålla dig borta från skada eller ingripa om du är i trubbel.
  • Håll viktiga telefonnummer som akutkontakter på dig hela tiden.
  • När du kommer till din säkra plats kan du ringa efter ytterligare hjälp (nödtjänster eller din lokala polisstation) om det behövs.
  • Del 3 av 4:
    Hantera missbruk på lång sikt
    1. Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 14
    1. Förstå effekterna av missbruk. Barnmisshandel kan leda till många svårigheter, bland annat: skam, skuld, låg självkänsla, depression, ångest och posttraumatisk stressstörning (PTSD). Dessutom har dina föräldrars handlingar bildat vem du är, vad du tycker om dig själv och vad du tycker är normalt beteende. Därför kan det vara svårt att veta vad ett hälsosamt föräldra-barns förhållande ska se ut. Om dina dagliga handlingar är baserade på rädsla för att bli skadad eller lägga ner, behöver något förändras. Du är en värdig människa och förtjänar att vara lycklig.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 15
    2. Uttrycka dina känslor. En naturlig instinkt när du hanterar situationer som du inte kan kontrollera är att försöka "Dölj," Men att uttrycka dina känslor kan vara till hjälp för ditt välbefinnande.
  • Börja med att prata med en vän. Det kan kännas som en svår sak att göra, men samla upp ditt mod att göra det kan vara livsförändrande. Det kan hjälpa dig att hantera situationen och göra din vänskap ännu starkare.
  • Hålla en journal. Detta hjälper dig att uttrycka dina känslor och situation du är så att du kan hitta det bästa handlingssättet.
  • Ett annat sätt att uttrycka dina känslor är att prata med andra människor i din situation.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 16
    3. Prata med en betrodd vuxen. Vuxna kan inte bara ge dig stöd, men kan också hjälpa dig att komma med en handlingsplan. Det är okej att vara arg eller rädd. Prata om hur du känner och varför. Bra människor att prata med är:
  • Din lärare
  • Din skolvägledning rådgivare eller terapeut
  • Din bästa väns förälder
  • En annan släkting du litar på
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 17
    4. Betrakta terapi. Om du märker negativa förändringar i dina tankar (oroa sig för att missbrukas), känslor (ledsna, rädda) eller beteenden (undviker vissa situationer) kan det vara till hjälp att få en professionell åsikt. Andra tecken Du kan behöva behandling är om du inte har bra i skolan eller försummar aktiviteter som du tidigare haft.
  • Om din missbrukande situation har rapporterats till brottsbekämpning kan din styrelse redan kräva att du och dina föräldrar engagerar sig i terapi. Det är viktigt att vara öppen för denna erfarenhet och vet att din terapeut är där för att hjälpa dig.
  • Om du inte är i behandling kan du prata med din läkare om att få en hänvisning till en terapeut.
  • Om du är under 18 år, måste din vårdnadshavare (förälder eller annat) ge samtycke till att du ska delta i behandlingen. Din vårdnadshavare skulle vara skyldig att underteckna lämpligt pappersarbete när du först träffas med en terapeut.
  • Om du inte känner dig bekväm att prata med dina föräldrar om att få behandling kan du prata med en annan pålitlig vuxen eller familjemedlem, eller din skolvägsrådgivare.
  • Del 4 av 4:
    Använda Coping Färdigheter
    1. Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 18
    1. Förstå att hantera. Coping färdigheter är sätt som du kan må bättre eller hantera en situation mer effektivt. Att ha mer hanteringsförmåga för att minska känslan överväldigad eller out of control är förknippad med ett bättre resultat för individer som har överlevt missbrukande situationer.
    • Coping färdigheter kan vara roliga och underhållande som: lyssna på musik, titta på filmer och spela spel eller sport.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 19
    2. Hantera dina känslor. Minska intensiteten hos dina känslor, ladda dina känslor, dela dem i hanterbara delar, eller få externt stöd. Några specifika hanteringsförmågor för att hantera känslor inkluderar: Skriva dem ner, med hjälp av konst för att uttrycka dem och träna för att släppa spänningen i kroppen.
  • Låtsas att din missbrukare sitter i en stol och säger vad du vill säga. Skrika, skrik, förbannelse - låt det allt ut.
  • Skriv ett brev av konfrontation till din missbrukare. Du behöver inte skicka det men det kan hjälpa dig att bearbeta och arbeta genom några av dina känslor.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 20
    3. Använd avslappningstekniker, mindfulness eller meditation. Avkopplingstekniker har kopplats till sänkta stressnivåer.
  • Progressiv muskelavslappning är en teknik där du progressivt spände och slappna av olika muskelgrupper i hela kroppen tills du blir avslappnad. Börja med att tensera tårna i 5 sekunder, slappna sedan på dem i10-30 sekunder. Sedan flytta långsamt upp din kropp hela vägen till toppen av ditt huvud (från tår, till fötter, till ben, och så vidare).
  • Djup andning är ett annat alternativ där du enkelt andas djupt genom näsan och andas ut genom munnen. Var uppmärksam på din andning och när du blir distraherad återgång till att tänka bara om din andning.
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 21
    4. Identifiera ohjälpliga copingstrategier och begränsa dem. Några strategier som är ohjälpliga på lång sikt är: Att skylla på sig själv, vilket minimerar missbruket (säger eller tänker det var inte så illa), förnekande och rationalisering (tänkande att missbruket var normalt eller okej).
  • Bild med titeln Deal med missbrukande föräldrar Steg 22
    5. Arbeta med att kontrollera andra delar av ditt liv. Fokusera på vad du kan styra istället för vad du inte kan kontrollera.
  • Fokusera på dina egna mål som att göra bra i skolan eller lära sig hur man spelar en sport eller ett instrument.
  • Fokusera på dina egna förhoppningar och drömmar. Tänk på vad du vill bli och börja få information om det eller arbeta mot det.
  • Tips

    Skyll inte dig själv. Ditt beteende bestämmer inte vad din förälder väljer att säga eller göra. Det är deras val att svara eller reagera men de väljer. Du får inte att de uppträder som de väljer. Dess inte ditt fel.
  • Hitta något att tänka på det. Att tänka på situationen över och över kommer inte att hjälpa alls. Plocka upp ett instrument, spränga ut lite musik, eller om du är mer kreativ kan du prova en lugnande burk. Vad du än gör, försök ditt bästa för att glömma vad som hände.
  • Om du känner för att skada din missbrukare, gör det inte. Slå en kudde, istället.
  • Hitta en säker plats och ett säkert objekt. Stanna där för att lugna dig själv och fokusera på objektet och bara tänka på det. Det kommer att tänka på missbruket.
  • Att knacka på din handled och ta djupa andetag hjälper dig att övervinna alla panik- eller ångestattacker.
  • När du har kommit bort från dem, ta friska förhållande workshops och gå till rådgivning. Många barnmissbruksoffer hamnar med romantiska partners som missbrukar dem som de har missbrukats av sina föräldrar, eftersom de normaliserade och minimerade missbruk för så länge att de gör ursäkter för sin nya älskade. Få terapi och ta klasser så det har ingen negativ inverkan på resten av ditt liv.
  • Skada inte dina föräldrar eller dig själv på grund av din situation.
  • Varningar

    Om du någonsin är i omedelbar fara för något slag, tveka inte att ringa nödtjänster. Om det är för farligt att göra det, gör du en ursäkt för att gå till någonstans där det är säkert att ringa, till exempel en väns hus. Kom ihåg att det alltid är säkert att vara säker än förlåt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande