Hur man utför ett möte med ett korrekt parlamentariskt förfarande

Chansen är att du kommer att stöta på en situation där du befinner dig, antingen som deltar i, eller leder, ett möte, någon gång i ditt liv. Beroende på mötesformaliteten kan du behöva utveckla någon form av ordning för att förhindra att kaos inkarnat förekommer. Det tar inte mycket för ett möte att gå ner i disarray. Lyckligtvis finns det sätt för att hålla ett möte färskt och produktivt med hjälp av parlamentariska förfaranden.

Steg

  1. Bild med titeln Utför ett möte med ett ordentligt parlamentariskt förfarande Steg 1
1. Skaffa eller skapa en manual för att utveckla ett arbetsformat för korrekt parlamentariskt förfarande. Nästan varje formell kropp har olika regler och föreskrifter, men de flesta tenderar att härleda Roberts orderregler. Du kan få en kopia av den här boken på din lokala bokhandel.
  • Bild med titeln Utför ett möte med rätt parlamentariskt förfarande Steg 2
    2. Skapa en agenda. Om det inte finns någon agenda blir det ganska svårt att genomföra ditt möte, och det blir inte länge innan mötet blir okontrollerbart. En agenda kommer att skydda dig mot detta. Se till att din agenda innehåller en korrekt placering och tid för alla företag som ska diskuteras och se till att du är en tid för läsning av protokollet, officer / styrelseledamot, gammal verksamhet, ny verksamhet och tillkännagivanden. Beroende på organisationen skulle den som vanligtvis ansvarig för att skapa en agenda vara ordförande / ordförande, vice ordförande, sekreterare eller en särskild kommitté.
  • Bild med titeln Utför ett möte med ett ordentligt parlamentariskt förfarande Steg 3
    3. Utforma en "minuter" dokumentera.Protokollet kommer att innehålla en kort, men omfattande översyn av det omedelbara föregående mötet. Detta är exceptionellt viktigt eftersom det inte kan glömma vad som hände vid det föregående mötet, särskilt om det är en lång tid som förflutit mellan de två mötena. Mänskligt minne är aldrig perfekt. Uppgiften att ta protokollet vanligen handlar om sekreteraren i organisationen, men det här är inte alltid regeln.
  • Bild med titeln Utför ett möte med ett ordentligt parlamentariskt förfarande Steg 4
    4. Utse en medlem för att vara parlamentariker, om stolen inte är en redan. En parlament är en person som är mycket kunnig om dina procedurer - så se till att personen har en kopia av den manuella du använder. Det kommer att finnas en tid där frågor om förfarandet kommer att uppstå, och en parlamentariker kommer att kunna göra en lösning snabbt och effektivt om stolen inte kan göra det.
  • Bild med titeln Utför ett möte med ett ordentligt parlamentariskt förfarande Steg 5
    5. Se till att medlemmarna förstår det parlamentariska förfarandet. Om alla som regelbundet deltar eller röster om problem inte förstår din grupps policy, kommer du att upptäcka att det är omöjligt att genomföra ditt möte.
  • Tips

    Eventuella förändringar i politiken bör röstas av alla medlemmar som har rätt att rösta.
  • Håll ett klinik eller ett fungerande möte som uppmuntrar medlemmarna att lära sig din grupps parlamentariska förfarande. Detta hjälper till att säkerställa lika villkor för alla medlemmar.
  • Om din grupp är en regeringskälla eller leder ett stort företag, anta en konstitution och stadgar för din organisation. Dessa dokument kommer att fungera som "Husregler" av företag som inte förändras lätt.
  • Varningar

    Människor kan och kommer att försöka rösta misstag. Det är ordförandens och parlamentets plikt att se till att missnöje inte blir en fiasko som är värd för vissa ökända parlamentskamp. Om du är sagt ordförande och / eller parlamentariker, se till att parlamentets procedur används ordentligt och håll kampen till boxning och brottning matcher.

    Saker du behöver

    • En kopia av den parlamentariska manualen som används för mötena
    • Dagordning
    • Minuter (andra mötet och efterföljande)
    • Medlemmar av din grupp villig att ta på sig tilläggsuppgifter
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande