Hur man klarar av att hitta ditt barn har försökt självmord

I Förenta staterna är självmord den tredje ledande dödsorsaken för individer i åldrarna 15-24 och den sjätte ledande orsaken till dödsfall för barn och ungdomar som är 5-14 år. Om ditt barn har försökt att ta sitt liv, är det här en särskilt orolig tid för hela din familj. Du är förmodligen brottning med förvirring, skam, sorg, ånger och många andra känslor. Självmord är en skrämmande situation, men du och din familj kan lära dig att stödja ditt barn och förbättra dina relationer i framtiden.

Steg

Del 1 av 3:
Få hjälp
  1. Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmord Steg 1
1. Se till att ditt barn är korrekt undersökt på sjukhuset. Beroende på detaljerna kring ditt barns självmordsförsök kan de ha blivit inskrivna i akutrummet eller sjukhuset för akut vård. I vissa stater krävs en obligatorisk över natten eller tre dagars vistelse för självmordspatienter. Det primära fokuset först är att stabilisera ditt barns medicinska tillstånd. Därefter uppträder en fullständig psykiatrisk utvärdering och ditt barn är nära observerat för återtagande. Utvärderingen är inriktad på:
  • Bestämning av ditt barns medicinska historia (jag.e. Eventuella medicinska tillstånd, mediciner, historia av substansanvändning, huvudskador mm.)
  • Utföra en mental status examen
  • Få laborerade beställda (i.e. Toxikologi Screenings, blodglukos, fullständigt blodantal mm.)
  • Bedömning av ditt barn för vanliga psykiska störningar som åtföljer självmordsförsök, såsom depression eller alkoholmissbruk
  • Utvärdera sitt stödsystem
  • Utvärdera deras coping resurser
  • Bedömning av sannolikheten för ett andra försök
  • Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmord Steg 2
    2. Ställ ditt barn upp för poliklinisk terapi och medicinering. Vet att efter det här första försöket är ditt barn i ökad risk att senare dö av självmord. Så många som 20% av dem som försöker faktiskt fortsätta att slutföra en självmord. För att ge ditt barn de bästa chanserna, tillåter inte ditt barn att släppas från sjukhuset utan plan för att gå vidare.
  • Var säker på att du har ett hänskjutande eller ett möte som planeras för en polykolog, psykiater eller rådgivare. Se till att du har några recept i hand så att du kan få dem fyllda så snart som möjligt.
  • Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmord Steg 3
    3. Utveckla en säkerhetsplan. Se till att både ditt barn och din familj är utrustad med kunskap och resurser för att identifiera självmordsdeeation och få hjälp i framtiden. Ditt barns medicinska leverantör bör sitta ner och få ditt barn att slutföra en pappersformulär.
  • Denna blankett beskriver att hantera strategier Ditt barn kan ansöka om sig själv när hon känner sig självmord, som att träna, be, lyssna på musik eller tidskrift. Planen listar också ditt barns supportnät som vänner, familjemedlemmar och andliga rådgivare som ditt barn kan nå ut till hjälp. Dessutom tillhandahålls kontaktnummer för psykiska leverantörer och självmords hotlines.
  • Planen kommer också att diskutera vad som ditt barn har för att dö av självmord och sätt de kan minska deras tillgång till dessa potentiella vapen. Ditt barn kommer att bli ombedda om sannolikheten för att följa säkerhetsplanen och betydelsen av överensstämmelse kommer att betonas.
  • Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmord Steg 4
    4
    Akta dig för varningsskyltarna. Ditt barns säkerhetsplan är värdelös om de inte och du vet och förstår varningsskyltarna för självmord. Ditt barn kan eller kanske inte kan prata om sina tankar eller undersöka sina beteenden, och kan därför inte kunna genomföra eller få tillgång till säkerhetsplanen. Som förälder eller vårdgivare är det ditt ansvar att undersöka och observera beteenden i ditt riskbidrag. Varningsskyltarna kan inkludera, men är inte begränsade till:
  • Depression eller särskilt lågt humör under en längre tid
  • Förlust av intresse för normalt behagliga aktiviteter
  • känslor av skuld, värdelöshet eller hopplöshet
  • Anmärkningsvärd förändring av personlighet
  • substansanvändning
  • Återkallelse från familj, vänner och regelbundna aktiviteter
  • ge bort ägodelar
  • pratar eller skriver om död eller självmord
  • Nedgång i prestanda i skolan eller arbetet
  • Bild med titeln Kope med att hitta ditt barn har försökt självmord Steg 5
    5. Gå med i supportgrupper. Eftersom ditt barn regelbundet granskar sin säkerhetsplan och deltar i polikliniska eller grupppsykoterapi kan det också vara till hjälp att delta i en lokal supportgrupp för självmordsförsök. En sådan grupp kan hjälpa ditt barn att skapa förbindelser med andra som har uthärdat en liknande resa, hjälpa dem att assimilera sin psykiska störning eller självmordsförsök i sitt självkoncept eller identitet och ge dem stöd för att klara av självmordsdeeation eller depression.
  • Supportgrupper är också tillgängliga för att styra familjer genom den svåra tiden för att hantera en älskad som har försökt självmord.
  • Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmord Steg 6
    6. Tänk på familjeterapi. Familjekonflikt, missbruk och kommunikationsblock kan bidra till ungdomars självmordsledning. De flesta traditionella behandlingsmetoderna är inriktade på att hjälpa ungdomar att utveckla hanteringsstrategier och problemlösande färdigheter. Forskning har emellertid visat att familjens påverkan kan vara integrerad i minskade depressiva och suicidala symtom hos ungdomar.
  • En typ av familjeterapi, kallad bilaganbaserad familje terapi (ABFT), har visat sig vara effektiv för att förbättra familjens funktion och relationer efter ett självmordsförsök.
  • Denna form av terapi strävar efter att få ungdomar och deras familjer som arbetar tillsammans för problemlösning och ökar kommunikationen. Ungdomar ses en-mot-ett för att identifiera hinder i familjen som förhindrar kommunikation och utvecklar färdigheter för att övervinna dessa hinder. Då ses föräldrar en-mot-en för att lära sig hälsosammare föräldraskapstrategier och hur man är mer kärleksfull och stödjande med barnen. Slutligen möter alla tillsammans för att bygga färdigheter som förbättrar funktion och kommunikation.
  • Under den här tiden är det viktigt att arbeta på ditt förhållande med alla dina barn. De andra syskonen kan vara känslomässigt försummade efter att ett barn har försökt självmord. Några av dessa problem kan behandlas i familjeterapi. Fortfarande, försök att prata med var och en av dina barn om hur de klarar under den här försöket.
  • Del 2 av 3:
    Styr din känslomässiga reaktion
    1. Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmordssteg 7
    1. Hantera ditt svar under de dagar som följer. Din reaktion efter att ett barn försöker självmord varierar, men i allmänhet kan reaktionen vara en blandad väska med svåra känslor. Du kan vara intensivt arg. Du kan bli frestad att aldrig låta ditt barn ur din syn igen. Du kanske känner dig skyldig. Du kanske också känner dig irriterad eftersom du tycker att ditt barn bara agerar ut. Vad du än känner, behåll dessa känslor i kontroll runt ditt barn. Om försöket var a "rop på hjälp" Eller något mer, ditt barn behöver självklart dig. Kom ihåg att det enda sättet de visste hur man hanterade vad de kände eller upplevde var att ta sitt eget liv.
    • Omedelbart efter, motstå uppmaningen att fråga "Varför?" eller tilldela skulden. Detaljerna kommer så småningom att komma ut under de följande dagarna och veckorna. Det viktiga just nu är att ditt barn lever. Du måste uttrycka kärlek, oro och uppskattning att de fortfarande är här med dig, att du har en andra chans.
    • Undvik strikt reprimandat ditt barn eller tonåring. Detta får bara göra situationen värre och kanske tryck dem för att göra ett andra försök.
    • Använda sig av "Jag" uttalanden och öppet berätta för ditt barn hur rädd och upprörd du var. Promptscity att prata med ditt barn kan innehålla:
    • Jag känner mig fruktansvärd att du inte kände att du kunde komma till mig med ett problem. Jag är här nu, så snälla berätta för mig hur du verkligen känner. På det sättet kan jag hjälpa dig att må bättre och vara lyckligare."
    • Jag är så ledsen att jag inte visste något var fel. Jag vill att du ska veta att jag älskar dig och, oavsett vad vi kommer att komma igenom det som en familj.
    • Jag förstår att du måste skada. Berätta för mig hur jag kan hjälpa dig.
  • Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmord Steg 8
    2. Delta i dina känslomässiga behov. Omsorg för ett barn som har försökt självmord kan vara ett känslomässigt dränering jobb. Kom ihåg att du inte kan ge någon om din egen kopp är tom. Ta hand om dig själv också.
  • Panicking, straff, skyller och kritiserar inte ditt barn eller din familj just nu. Om du har uppmaningen att göra dessa saker, ta bort tiden för dig själv. Be en vän eller familjemedlem att övervaka ditt barn och få lite ensam tid. Skriv ner dina tankar. Be. Meditera. Lyssna på avkopplande musik. Gå på en promenad. Om du måste, gråta dina ögon ut.
  • Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmordssteg 9
    3. Prata med någon för ditt eget välbefinnande.Utnyttja hjälp av nära vänner och släktingar som hjälper dig och din familj som du klarar av efterdyningarna. Var inte rädd att be om hjälp när du behöver det. Luta sig på en stödjande vän, familjemedlem eller medarbetare. Ge inte in till den genomgripande stigmatisen om självmord och psykisk sjukdom. Pratar med någon annan om vad du och din familj går igenom kan hjälpa dig att få uppmuntran och komma överens med dina känslor om situationen. Plus, dela din historia kan hjälpa en annan person att identifiera självmordsbeteende i en tonåring, och kanske spara ett liv.
  • Var känslig för vem du vänder dig till för hjälp. Hitta personer som är stödjande och uppmuntrande - ibland kan även pålitliga vänner vara oväntat dömande.
  • Om du har svårt att komma överens med vad som hände, om du inte kan kontrollera din ilska eller skada känslor, eller om du ständigt skyller dig och dina föräldrakunskaper för ditt barns självmordsförsök, bör du se en rådgivare. Nå ut till en supportgrupp eller ett av ditt barns psykiska leverantörer för en hänvisning till en professionell som kan hjälpa dig att sortera genom dessa känslor.
  • Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmord Steg 10
    4. Förbered dig för störande information som det kommer ut. Att ha någon du kan tro på eller prata med en psykisk leverantör kommer att vara betydande under de närmaste veckorna. Du kan förvänta dig att lära dig lite svår information om ditt barn och deras hälsa och välbefinnande. Chansen är att du kommer att förstå några saker som du saknade förut. Förvänta detta och, oavsett din åsikt, försök att stödja ändå.
  • Till exempel kan ditt barn ha försökt ta sitt liv eftersom de blir mobbade eller som ett resultat av sexuell misshandel eller övergrepp. Ditt barn kan också kämpa med sin sexuella identitet eller ett läkemedels- eller alkoholproblem, vilket också kan leda till en betydligt högre risk för självmord.
  • Vara villig att äga din del av vad som kan ha gått fel eller vad du kanske har missat, och gör ett försök att ändra vad du kan.
  • Del 3 av 3:
    Förhindra framtida försök
    1. Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmordssteg 11
    1. Ta bort alla och alla vapen. Innan ditt barn ens kommer hem från sjukhuset, bör du utföra ett grundligt svep av varje sovrum, badrummet, köket och alla andra rum som förvaringsskåp eller garage för potentiella vapen. Ditt barn kommer att diskutera medel i säkerhetsplanen med leverantören. Ändå, för att minimera möjligheten att reattempt, ta bort vapen, knivar, rep, skarpa föremål och mediciner från hemmet. Om mediciner måste hållas i hemmet, håll dem låsta eller tillgängliga i begränsade mängder.
  • Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmordssteg 12
    2. Skapa en stödjande miljö hemma. Prata med hela din familj öppet om självmord. Avstå från att agera som det är en skamlig hemlighet som bör skjutas under mattan. Betona att alla kommer att komma igenom detta genom att hålla ihop. Tala med varje familjemedlem separat och antingen delegera uppgifter eller fråga vad varje person kan göra för att hjälpa till under den nuvarande situationen. Till exempel kan en äldre syskon volontär att titta på en yngre syskon (inte försökets överlevare som ska vara under vuxenövervakning så mycket som möjligt) medan föräldrarna tar den andra syskonen till terapi eller stödgrupper.
  • Gör vad du kan för att minimera och hålla det emotionella klimatet i hushållet och uppmuntrande. Planera underhållande familjeaktiviteter som spelkvällar eller filmkväll för att stimulera bindning.
  • Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmordssteg 13
    3. Låt ditt barn veta att de kan prata med dig. Påminna ditt barn av deras betydelse i ditt liv och i familjen. När ditt barn äntligen känner sig för att prata med dig, lyssna utan dom. Undvik uttalanden som "Du har inget att vara deprimerad om" eller "Andra människor i världen har det värre än dig"- Dessa är mycket ogiltiga.
  • Gör ditt bästa för att hålla fast vid kärleken och medkänsla du har för ditt barn under den svåra tiden.
  • Kontrollera regelbundet med ditt barn för att övervaka framsteg i behandlingen och fråga hur de har klara sig. Dessa mjuka och frekventa incheckningar kan hjälpa dig att märka tecken om ditt barns känslomässiga tillstånd försämras.
  • Under de yngre åren är barnen "öppna böcker". Men när de är i grundskolan börjar de bli tight-lipped. Undvik att fråga nära avslutade frågor om du vill få ditt barn att prata. Också, avstå från att använda "Varför" i en fråga som det kan leda till att de klättrar upp eller blir defensiv.
  • Använd istället öppna frågor som kräver ett mer långvarigt svar bortom "ja" eller "Nej". Till exempel, "Vad var bra om din dag idag?" är mer benägna att få ditt barn att öppna sig snarare än "Hur var din dag?", vilket kan leda till ett svar på ett ord som "bra" eller "Bra" Det är en konversationsinsats.
  • Det kan också vara en bra idé att starta en dialog med hela din familj. Få alla bekväma att prata om sina dagliga interaktioner i skolan eller jobbet. Att göra det kan göra det lättare för dina barn att diskutera potentiella problemområden, till exempel problem i skolan, mobbning eller deras sexuella orienteringar, vilket kommer att hjälpa oerhört för att förebygga framtida självmordsförsök.
  • Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmordssteg 14
    4. Uppmuntra ditt barn att bli aktiv. Återhämtning efter ett självmordsförsök kan vara en lång, svår process. När du märker ditt barn uppvisar tecken på depression eller självmordsdeeation, motiverar dem att komma ut och göra lite motion. Fysisk aktivitet kan tjäna som en distraktion från negativa tankemönster. Plus, att bli aktiv ger ditt barn välbehövliga endorfiner, som är goda kemikalier som produceras i kroppen efter träning. Dessa kemikalier hjälper till att lindra stress, ångest och depression. De förbättrar också ditt barns utsikter.
  • Ny forskning visar att mobbade studenter visar en 23% minskning av självmordsdeeation eller försök när de engagerar sig i fysisk aktivitet minst fyra dagar per vecka.
  • Bild med titeln Kope med att ta reda på att ditt barn har försökt självmord Steg 15
    5. Köp ditt barn en tidskrift. Journaling har en mängd mentala hälsofördelar från att lindra stress och sänka depression för att hjälpa författaren att identifiera triggers och negativa tankemönster. Prata om sina problem - eller skriva ner dem på papper - kan vara katartiskt och faktiskt bidra till att minska självmordstankar och symtom.
  • Varningar

    Detta är inte medicinsk rådgivning och bör inte behandlas som sådant.Om du känner att du eller ditt barn är en fara för sig själva eller andra, måste du omedelbart söka efter hjälp. Ring ett sjukhus och fråga om självmordsklocka.
  • Det finns en chans att det finns en riktig anledning till ditt barn som försöker självmord som en psykisk sjukdom eller kronisk stress. Fördöm inte, och antar inte vad problemet är. Om du faktiskt vill veta vad problemet är, fråga personen, och blåsa inte av dem när du får svaret.
  • Prata med dem på ett slag och förstå sätt och straffa inte dem på något sätt. Detta kommer att få dem att känna sig värre.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande