Hur man klickar tränar en katt

Clicker Training är något du brukar höra om att människor gör med hundar, men katter kan vara lika lätt utbildade. Clicker Training är beroende av att associera ett klickbuller med en behandling eller annan belöning, som ges för vissa positiva beteenden. Närmar sig denna träningsprocess med konsistens och tålamod kommer att lära dig din katt nya knep på nolltid.

Steg

Del 1 av 4:
Gör dig redo att träna din katt
  1. Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 1
1. Få en klickare. En klickare är en liten plastlåda med en metallflik i den. När du trycker på det, gör det ett klickljud.Dessa är tillgängliga online eller i husdjursaffärer, och de kostar så lite som $ 1. Dessa brukar användas för att träna hundar och katter.
  • Det är bäst att använda en klickar som är speciellt utformad för träning. Om du inte har en, gör dock ett distinkt klickljud med din mun, eller du kan använda en penna som gör ett klickljud.
  • Om din katt är döv kan du använda ett pennljus för att uppnå samma resultat.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 2
    2. Har några godis till hands. För att träningen ska kunna arbeta måste du ge din katt en belöning. En vanlig belöning är en speciell behandling av något slag (E.g., tonfisk eller deli kalkon), och det borde vara något som kan ges omedelbart till belöningsbeteende. Om behandlingen är mat, ska den skäras i ärtstorlekar.
  • Vissa katter kan reagera bra på kärlek eller leksak.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 3
    3. Få ett målobjekt. Använd ett stickliknande objekt, till exempel en penna eller en sked. Det här objektet bör enkelt igenkännas och användas endast för utbildning. Din katt kommer så småningom att följa det här objektet som ett mål, så du vill inte att katt hoppar upp till middagsbordet för att följa sin träningssked.
  • Du kan göra en målsticka genom att sätta en ping-pong boll i slutet av en penna eller chopstick.
  • Använd inte behandlingen som målet. Detta kommer att lära din katt endast att göra tricks när det är en behandling som är inblandad. Så småningom vill du kunna få dina katter att göra tricks utan godis (även om du fortfarande ska belöna med godis sporadiskt).
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 4
    4. Hitta en bra tid att träna. Lägg åt sidan ca 5 minuter för varje träningspass, och håll dessa sessioner några gånger om dagen. Vänta tills din katt är aktiv och hungrig (den ska vara minst 20-30 minuter tills måltiden). Han kommer att vara mer intresserad av behandlingen och kommer att reagera bättre på träningen.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 5
    5. Börja i ett lugnt läge. Börja din träning på en plats som kommer att vara tyst och utan distraheringar. Om du har andra husdjur runt, försök att sätta dem utanför eller i ett separat rum medan du arbetar med att träna din katt.
  • Del 2 av 4:
    Associera klicket med belöningen
    1. Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 6
    1. Sitta på golvet med din katt. Komma ner på din katt nivå för att engagera sig med honom medan du börjar processen med clicker träning honom. Detta gör det lättare för dig att svara omedelbart till din katts korrekta beteende genom att klicka och ge honom en behandling.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 7
    2. Använd klickaren och ge en belöning. Kasta över en behandling för din katt medan du gör det klickande ljudet samtidigt. Detta kommer att börja en förening i kattens sinne att ett klickljud innebär att en behandling kommer att visas.
  • Klicka inte på någon annan gång. Du vill att katten ska associera klicket med behandlingen, så klicka inte medan katten äter, tittar på dig eller går bort. Klicka bara på när du ger behandlingen.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 8
    3. Upprepa klicka och belöna flera gånger. Vänta tills din katt är klar med att äta behandlingen och tittar på dig innan du börjar igen. Gör det klickande ljudet och kasta över en behandling igen. Låt din katt avsluta behandlingen innan du börjar igen. Prova denna process flera gånger. Stanna efter 5 minuter och ge din katt en paus.
  • Om katten är helt förlorad, är belöningen inte tillräckligt stark. Hitta en bättre belöning.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 9
    4. Kasta behandla lite sätt och klicka på samma gång. Fortsätt att associera det klickande ljudet med belöningen, men använd din katt uppmärksamhet på behandlingen för att börja bygga några starkare föreningar. Katten kommer fortfarande att ha behandlingen, men kommer att behöva arbeta hårdare för det (här, din katt kommer bara att ta några steg, men snart måste din katt utföra för behandlingen).
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 10
    5. Tala inte med din katt under den här tiden. Tala inte med katten eller använd någon form av verbala signaler under det här första steget. Du vill att Clicker-ljudet är den tydligaste signalen här.
  • Klicka ljudet är också mycket lättare för ett djur att identifiera än en verbal cue, som att säga, "Bra kattunge."Din timing kanske inte är så exakt, och katten kan hämta på din ton annorlunda varje gång. Ett klick är snabbt och konsekvent.
  • Del 3 av 4:
    Introducera ett mål
    1. Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 11
    1. Förstärka klick / behandlingsförhållandet kortfattat. I början, varje gång du startar en ny träningspass, förstärker klick / behandla förhållandet genom att klicka på clicker och ge din katt en behandling. Detta kommer att påminna din katt i denna förening.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 12
    2. Associera klicket med målet. Ta med ditt mål objekt till din katt. Var beredd att klicka så snart katten gör någon rörelse mot målet eller visar intresse för det. Han kan titta på det, luta sig mot det, närma sig det, eller sniffa det, till exempel. Klicka på samma gång som hans sniff eller annan rörelse, och ge honom en behandling.
  • Dölj målet mellan varje klick, så att din katt bara ser den när du är redo att belöna det på lämpligt sätt.
  • Klicket låter katten veta det exakta ögonblicket där det gjorde något rätt. I det här fallet rör sig den korrekta åtgärden mot målet. Använda klickaren som en signal för belöningen kommer att se till att din katt inte blir förvirrad. Om du slänger katten en behandling när han tittar på målet, kommer han omedelbart att bli distraherad och fokusera på behandlingen. Istället berättar klickaren den katten att behandlingen kommer, och katten har lite mer tid att ta reda på vad det gjorde för att få behandlingen.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 13
    3. Försök igen flera gånger. När han har avslutat sin behandling, ta upp målet igen och klicka när han gör någon rörelse mot den. Omedelbart ge honom en behandling. Han kommer att börja associera målet med behandlingen, och kommer att försöka olika rörelser för att få den behandlingen.
  • Om katten bara tittar på målet, rör målet närmare ansiktet. De flesta katter kommer att luta sig in för att sniffa det. Så snart katten gör det, klicka och sedan belöna.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 14
    4. Vänta på att katten ska röra målet. Efter att katten har hört ett klick (och behandla) med målet, tryck honom lite för att utföra mer. Vänta på att katten borstar sitt ansikte på målet, till exempel innan du klickar och ger honom behandlingen.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 15
    5. Flytta målet runt. Nu kan du börja flytta målet så att din katt också kommer att röra sig. Uppmuntra din katt att ta ett steg mot målet. När katten är pålitligt att titta på mål varje gång du presenterar det, försök att få katten att ta ett steg i sin riktning. Så snart det tar det steget, klicka och belöna.
  • Försök flytta målet över till sidan. När din katt följer målet, klicka och ge en belöning. Att ta ett inkrementellt tillvägagångssätt kommer att vara produktivt, eftersom katter inte kommer att slutföra hela åtgärden du vill ha första gången. Ge belöningar när din katt gör partiella rörelser i rätt riktning. När du fortsätter träna, belönar du honom för att komma närmare och närmare den fullständiga åtgärden.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 16
    6. Upprepa denna övning några gånger om dagen. Prova 5 minuters sessioner högst. Om du märker att din katt förlorar intresse och börjar städa sig efter 10-15 klick, avsluta träningspasset. Så småningom kan du förmodligen få din katt att gå över rummet till målet.
  • Del 4 av 4:
    Introduktion till verbala signaler
    1. Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 17
    1. Besluta om en verbal cue för var och en av kattens knep. Medan Clicker-ljudet är bra för att låta katten vet vad det gör rätt, kan verbala signaler användas när katten redan har lärt sig några knep, för att hjälpa det att förstå vilket trick du vill att den ska göra. Den verbala cue måste vara distinkt och tydligt. Det borde vara ett ord du inte kommer att använda med andra husdjur, eller ett ord som används för mycket i vardaglig konversation.
    • Välj ett logiskt ord för att få din katt att göra något. Du kan använda "hoppa!"För när din katt hoppar på något. Du kan använda "Kom!"För när din katt går mot dig.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 18
    2. Lär din katt att komma.Sitta på golvet och håll ut målet. Om din katt kommer att svara på målet genom att gå mot det, försök hålla det framför dig och säga, "Kom!" på samma gång. När din katt rör sig mot målet (och du), klicka och ge en belöning.
  • Prova detta flera gånger på olika platser i ditt hus. Se till att du klickar och belönar varje gång.
  • Om din katt bara inte får den, eller om han verkar förvirrad, återvända tillbaka till din tidigare träning. Avsluta sessionen på en bra anteckning och försök igen senare.
  • Kom ihåg att bara prova dessa sessioner i ca 5 minuter åt gången.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 19
    3. Lär din katt att sitta. Håll en behandling ovanför huvudet i din slutna hand. När han ser det, flytta din hand ytterligare. De flesta katter kommer naturligtvis att sitta ner så att huvudet fortfarande kan följa behandlingen. Så snart din katt sitter ner (eller till och med när han börjar sitta ner), klicka på clicker, säg "sitta" och ge honom behandlingen.
  • Upprepa detta flera gånger om dagen.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 20
    4. Ignorera beteende som utförts utan en verbal cue. Den verbala cue signalerar att när din katt utför ett visst beteende, kommer han att få en belöning. Om din katt gör det här på egen hand, bara inte belöna honom. Klicka inte och ge inte en behandling. I detta skede av träningen, ignorera något beteende som han gör utan en verbal cue. Detta är så din katt kommer att associera den verbala cue med klick och belöning.
  • Bild med titeln Clicker Train A Cat Steg 21
    5. Upprepa denna process med andra knep. När du fortsätter att träna din katt, kommer han att lära sig fler kommandon och kommer att känna igen olika verbala signaler för olika knep. Vid någon tidpunkt hittar du att du inte behöver klickaren eller behandlarna längre.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ha tålamod. Hoppa inte vidare till nya knep som din katt inte är klar för.
  • Kom ihåg att klicket inte är en belöning i sig. Om du klickar måste du behandla.
  • Främja gott beteende genom att klicka och givande. Du kan också använda Click Training för att få din katt att klia på hans repor i stället för möblerna, till exempel. När han repor på posten, klicka på höger när han gör det och ge honom en behandling. Klicka aldrig när katten gör något du inte vill att han ska göra.
  • Det är alltid bättre att ha flera korta träningssessioner än att ha långa.
  • Varningar

    Undvik att straffa katten på något sätt, speciellt under träning. Det kommer helt att ångra dina framsteg. Du försöker lära din katt att du kommer att ge henne något bra när hon gör det du vill ha. Om du introducerar straff eller rädsla i situationen, blir hon förvirrad och rädd.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande