Hur man är en bättre dansare

Oavsett om du är nybörjare eller en mer avancerad dansare är förbättring alltid möjlig. Att bli en bättre dansare kräver engagemang och en vilja att kontinuerligt utmana dig själv. Frekvent fysisk träning är den viktigaste delen av att förbättra dansfärdigheter, men bygga förtroende och öva rätt självvård är också viktiga aspekter. Oavsett vad din nivå av skicklighet eller föredragen dans är, finns det många användbara strategier som kan hjälpa dig att växa som dansare. Vissa är svårare än andra, men alla kommer att hjälpa dig.

Steg

Metod 1 av 4:
Dansa i sociala situationer
  1. Bild med titeln vara en bättre dansare steg 1
1. Öva hemma framför en spegel. Om du är orolig för att dansa på en klubb eller under någon annan social situation, är du inte ensam! Detta är en normal oro, speciellt om du aldrig har dansat offentligt innan. Det bästa sättet att bekämpa din nervositet är att öva hemma, helst framför en spegel. Vänta tills du kan få lite tid att träna.
  • När du är redo, börja med att sätta på en sång med ett bra slag som du kan dansa till.
  • Ingen tittar, så stäng dina ögon och kom in i musiken.
  • Inkorporera olika dansstilar, och se vilka stilar du är bäst på.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare Steg 2
    2. Flytta till beat. Beat är det thump-thump-thump-mönster som du hör. Koppla av och börja sedan nicka huvudet tillsammans med takten. När du kommer in i låten, börja flytta dina armar mycket lite fram och tillbaka till takten. Koppla av axlarna och dina knän så att de är lös och lätt att flytta. Skicka försiktigt på knäna till takten.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare Steg 3
    3. Inkorporera torso och armarna. Dina knän är lös. Du studsar på dem som du nickar huvudet till beat. Koppla av din torso och rotera sedan det något, hålla i tid med dina knärörelser. Rörelsen är typ av när du skidar. Se till att dina armar är avslappnade och börjar sedan flytta dem upp och ner.
  • Sväng dina armar så att de rör sig i tid med takten.
  • Fortsätt att böja knäna och rotera din torso när du innehåller armrörelserna.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare steg 4
    4. Håll det enkelt och lågt nyckel. När du växer mer bekväm, börja med att integrera ytterligare rörelser. Lossa och flytta dina axlar i tid med dina armrörelser. Få dina fötter att flytta till beat - ta steg sida till sida eller fram och tillbaka. Variera dina armrörelser lite. Se till att du fortsätter att njuta av ditt huvud, vilket hjälper dig att hålla dig synkroniserade med sångens beat.
  • Börja med långsamt och lindra dig in i det.
  • Det är alltid bättre att göra lågnyckelrörelser snarare än spastiska.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare Steg 5
    5. Observera hur andra människor dansar. Titta på hur folk dansar i musikvideor och i filmer. Notera sina rörelser och prova dem. Kolla in hur dina vänner dansar för fler idéer. Om du är på en klubb eller fest, leta efter inspiration genom att titta på alla. Du kan integrera dina nya drag på platsen, eller spara dem för när du övar.
  • Bild med titeln Var en bättre dansare Steg 6
    6. Var redo att anpassa sig till situationen. När du dansar, kommer du inte alltid att ha det utrymme du är van vid att ha under träning. Förutse olika scenarier, som ett trångt dansgolv. Öva hur du skulle flytta i den situationen. Tänk på hur du skulle flytta om du hade massor av utrymme på en relativt tom dansgolv. Också öva hur du anpassar dig till dans ansikte mot ansikte med en annan person.
  • Du måste vara medveten om dina knän, så att du kan undvika att knacka dem med din danspartner.
  • Du kommer inte heller ha mycket armrum framför dig. Det kan känna sig lite dumt, men om du har svårt att visa detta, vänd dig mot en vägg och dansa mycket nära det.
  • Metod 2 av 4:
    Utbildning som dansare
    1. Bild med titeln vara en bättre dansare Steg 7
    1. Träna ofta. Ställ in ett träningsschema för dig själv och hålla fast vid det. För att förbättra, bör dina träningssessioner öka i intensitet, längd och / eller frekvens över tiden. Mängden träning du väljer att göra beror på dina personliga mål och den typ av dans du utför. I allmänhet, om du försöker bli en bättre dansare, är en daglig träningspass idealisk. Om du är nybörjare, börja med några träningspass per vecka och arbeta dig upp till daglig träning.
    • Ange en träningsplan för dig själv som gradvis ökar i svårigheter.
    • Ta öva seriöst genom att avlägsna distraktioner, som din mobiltelefon och tablett, från träningsrummet.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare Steg 8
    2. Tilldela små uppgifter eller mål för varje träningspass. När du skapar din träningsplan, försök att välja några saker att fokusera på för varje session. Till exempel kan du välja att koncentrera sig på speciella rörelser eller delar av en rutin i en session. Om det behövs, ställ in en timer för att meddela dig när du ska gå vidare till nästa uppgift.
  • För att förhindra skada, värm upp dina muskler innan du tränar med lite lätta kardio, som att springa på plats eller hoppa jackar.
  • Glöm inte att schemalägga fem till femton minuters pauser i dina sessioner.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare Steg 9
    3. Öva framför en spegel och video dina träningssessioner. Att titta på dig själv dans är ett viktigt träningsverktyg. Genom att öva framför en spegel kan du omedelbart korrigera misstag och tweak rörelser i din prestation. Att ta video av dina träningssessioner är lika viktigt.Tillbringa lite tid att granska videon och analysera dig själv efteråt.
  • När du granskar dina videoklipp, fråga dig själv frågor som ", vad är mina styrkor? Vad är mina svagheter? Hur är min teknik?"
  • Ta anteckningar och införliva vad du har lärt dig i din nästa träningspass. Detta kommer att leda till konstant förbättring.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare steg 10
    4. Sträcka efter träning. Flexibilitet är avgörande för en dansare. Skapa en sträckningsrutin och utför den efter varje övning. Sträck ut musklerna som du använder mest - hamstrarna, quads, höftböjare, kalvar, axlar, underarmar och lats. När du sträcker en muskel, se till att du är i en bekväm position. Du borde kunna andas normalt och enkelt. Håll varje sträcka i 20 till 30 sekunder.
  • Vänta alltid tills du tränar för att göra allvarlig sträckning. Djup stretching kan tillfälligt försvaga dina muskler, så gör det innan träning är kontraproduktivt.
  • Din flexibilitet efter träning bör vara ca 10 minuter lång.
  • Metod 3 av 4:
    Bygga förtroende
    1. Bild med titeln vara en bättre dansare Steg 11
    1. Få konsekvent feedback. Att öva framför en spegel och inspelningsutbildning sessioner ger dig gott om självåterkoppling, vilket är viktigt. Att få regelbunden återkoppling från en extern källa är dock också avgörande för din förbättring. Enlist en dansinstruktör, avancerad dansstudent eller en kunnig vän eller familjemedlem för att se dig utföra. Gå över din prestation med dem i detalj efteråt.
    • Be dem att berätta vad du mår bra tillsammans med vad som behöver förbättras.
    • Den positiva förstärkningen som tillhandahålls i återkopplingen ökar ditt självförtroende.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare steg 12
    2. Hitta ett starkt supportsystem. Ha några nyckelpersoner som du kan vända dig till för råd och motivation, som vänner och familjemedlemmar. Överväg att gå med i ett lokalt dansteam för positiv förstärkning och interaktion. Sök ut en mentor eller instruktör att arbeta nära med. Dessa nära interaktioner kommer att ge stöd och hjälpa dig att bygga förtroende.
  • En bra instruktör / mentor kommer att ge råd och motivation utan att störa dina naturliga förmågor.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare steg 13
    3. Ställ in negativitet. Konstruktiv kritik från externa källor är avgörande för förbättringar. Hård, negativ kommentar från andra är det inte. Ignorera någon skadlig negativitet riktad mot dig. Försök att undvika att engagera sig i negativ självtalande och kritik, liksom. Byt ut dina negativa tankemönster med positiva.
  • Ett exempel på konstruktiv kritik är, "Din teknik blir lite skakig under mitten av rutinen. Arbeta med de särskilda rörelserna före vår nästa session."
  • Ett exempel på negativ kommentar för att undvika är, "Din teknik är svag. Dina rörelser är slarviga och oklara. Du måste göra mycket mer övning innan du låter någon annan se det."
  • Bild med titeln vara en bättre dansare steg 14
    4. Träna allvarligt. Öva rasens förtroende. Var noga med att lägga in den nödvändiga mängden träning och förberedelse som krävs för förbättring. Genom att konsekvent sätta i allvarlig tid och ansträngning blir du mer avancerad som dansare. Du kommer att börja lita på dina egna färdigheter. När du fortsätter att träna och avancera blir du naturligt säker på din dans.
  • Metod 4 av 4:
    Hålla dig själv
    1. Bild med titeln vara en bättre dansare steg 15
    1. Gör aerob träning och styrketräning tre gånger per vecka. Din dansutbildning bör inte vara den enda övningen du får. Du behöver också mellan 20 och 40 minuter av aerob träning tre gånger varje vecka. Aerob träning är någon form av kontinuerlig rörelse som håller din hjärtfrekvens, som att springa, aerobics klasser, simma, cykla och hoppa över. Styrketräning med lätta vikter ska utföras tre till fyra gånger per vecka.
    • Generellt behöver dansare inte lägga till någon bulk, så undvik att lyfta några tunga vikter.
    • Träning med lätta vikter ökar styrkan och uthålligheten hos dina muskler utan att lägga till bulk till din kropp.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare steg 16
    2. Vila för att förhindra övertraining. Muskler reparerar sig under viloperioder. Unrestor, en muskel kan bli ansträngd mycket lättare. Efter särskilt hårda repetitioner, ge dina muskler om dagen eller så av återhämtningstid. Tillsammans med att ta bort dagar ibland, var noga med att sova 7 till 8 timmar varje natt.
  • Försök att hålla dina sömnvanor så konsekventa som möjligt.
  • Trötthet och sannolikheten för skada minskar båda när du får tillräckligt med vila.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare Steg 17
    3. Ta smärtor och mindre skador på allvar. Om du har skadat dig själv, dansa inte genom smärtan. Att ignorera ont och skador tjänar bara för att förlänga dem. Det kan också leda till permanent skada, vilket kommer att påverka din dansande ständigt. Ta alltid tid att återhämta sig efter att du har skadat dig själv.
  • Få tips från din tränare eller en läkare om hur man adresserar varje skada under återhämtning och följer den.
  • Du riskerar ytterligare skada om du inte ger dig någon återhämtningstid.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare Steg 18
    4. Håll hydratiserad. Som dansare måste du konsumera fler vätskor än en mindre aktiv person för att vara frisk. Det adekvata intaget av vätskor för män är ca 13 koppar (3 liter) dagligen. För kvinnor, ca 9 koppar (2.2 liter) vätskor behövs varje dag. På en typisk träningsdag måste du förmodligen ta en ytterligare 1.5 till 2.5 koppar (400 till 600 milliliter) vatten för att ersätta vad du förlorat genom svett.
  • På dagens intensiv träning bör du konsumera sportdrycker innehållande natrium ovanpå det extra vattnet.
  • Drick vatten och sportdrycker under din träning, och fortsätt att hydrera väl efteråt.
  • Bild med titeln vara en bättre dansare Steg 19
    5. Ät en hälsosam och balanserad kost. Dans är mycket atletisk och kräver mycket energi. För att utföra ditt bästa måste du konsumera näringsrik mat. Se till att din dagliga kost innehåller en rad livsmedel från de stora livsmedelsgrupperna - frukter, grönsaker, helkorn, lågfettiga mejeriprodukter och magert protein, inklusive bönor och andra baljväxter, nötter och frön och andra friska fetter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande