Hur man hanterar ett hot

Du kan stöta på många typer av hot under ditt livs gång. Vissa hot är brådskande, omedelbara och våldsamma. Andra hot är icke-omedelbara, men lika potentiellt skadliga. Utvärdera beslutet och ta reda på vad du behöver göra för att hålla dig säker. Agera snabbt, lugnt och rationellt.

Steg

Metod 1 av 3:
Bedömning av situationen
  1. Bild med titeln Deal med ett hot Steg 1
1. Mäta brådskningen av hotet. Bestäm hur säker du är att den hotande personen kommer att följa igenom på hans eller hennes ord. Det finns en bred marginal mellan en hotande anteckning och en man som står framför dig som håller en kniv. Det sätt på vilket du reagerar kommer nödvändigtvis att bero på den omedelbara risken för situationen.
  • Bild med titeln Deal med ett hot Steg 2
    2
    Utvärdera situationen. Om hotet är omedelbart, ser du snabbt och lugnt runt dig för eventuella försvar och flyktvägar. Om hotet är mer abstrakt, försök sedan få en tydligare bild av vad exakt är på. Se till att du förstår varför du är hotad och vad den faktiska risken är.
  • Varför är du hotad? Om du inte vet, fråga. Om du inte kan fråga, spekulera sedan.
  • Vill de ha något från dig? Överväga att ge en hotande person vad han / hon ber om. Du vet aldrig hur desperat någon är, och det är meningslöst att bli dödad över innehållet i din plånbok.
  • Vem är gruppens ledare? Om det kommer ner till dig mot dem, kan ledaren vara ditt första mål.
  • Bild med titeln Deal med ett hot Steg 3
    3. Bedöma området. Är du bekant med landets lek? Är du under CCTV-övervakning? Har du chans att fly? Detta kommer starkt att definiera de åtgärder du tar för att hantera situationen.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera ett icke-omedelbart hot
    1. Bild med titeln Deal med ett hot Steg 4
    1. Prata med personen. Om du personligen känner den person som hotar dig, se om det finns ett sätt att lösa situationen utan att eskalera det längre. Slå en affär om du är utpressad eller bad om något. Diskutera situationen ansikte mot ansikte och försök att komma till ett ömsesidigt avtal.
    • Ta reda på om du är hotad för något giltigt. Kanske tycker personen att du gjorde något som du inte gjorde.
    • Var inte för stolt att be om ursäkt. En bra ursäkt kan defänga några av de tätaste situationerna.
  • Bild med titeln Deal med ett hot Steg 5
    2
    Hantera utpressning. Utpressning är fortfarande ett hot, även om det är nonviolent. Det sätt du svarar kommer att bero på vad personen håller över dig och hur mycket du måste förlora. Se till att du inte ger in innan du har ansett andra sätt. Om du känner dig självsäker, ta ett ställe.
  • Bild med titeln Deal med ett hot Steg 6
    3. Berätta för någon. Se till att du inte har det här ensam. Så snart som möjligt, involvera någon som du litar på: en lärare, en förälder, en vän, en partner, en kollega, en myndighetsfigur. Tillsammans står du en bättre chans. Visa personen några hotande meddelanden och se till att han / hon vet exakt vem som hotar dig.
  • Bild med titeln Deal med ett hot Steg 7
    4
    Få en begränsningsorder. Om det inte finns något annat sätt att defyta hotet, överväga att få en domstolsorder för att personen ska sluta störa dig. Du måste bevisa sanningen och brådskandet av hotet och lämna en rapport med den lokala polisavdelningen. Du kan be om en order för personen att stoppa specifika beteenden, eller du kan fråga att domstolarna begränsar personen från att komma nära dig.
  • När du har en bostadsordning mot en person, kan han eller hon inte komma inom ett visst fysiskt utbud av dig - ofta i storleksordningen 50-100 meter. Detta kan inte stoppa hotet om personen är desperat nog, men det kommer åtminstone att skapa ett juridiskt hinder.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera ett omedelbart hot
    1. Bild med titeln Deal med ett hot Steg 8
    1. Agera nonviolent när det är möjligt. Försök att hantera hotet genom att ge in, eller flya, eller prata din väg ut ur situationen. Du kan upptäcka att människor är mycket mer rimliga än du förväntar dig.
    • Bestäm om du har en flyktväg. Om de bara står inför dig, så kan du springa bakåt. Kör mot andra människor, det finns säkerhet i antal.
    • Om det inte finns något nonviolent sätt att fly, kan du behöva försvara dig själv. Var beredd på detta, men försök att inte göra det till din första reaktion.
    Expertips
    Ross cascio

    Ross cascio

    Självförsvaret Teaturerross Cascio är ett KRAV Maga över hela världen självförsvar, fitness och kampinstruktör. Han har tränat och undervisat KRAV Maga självförsvar, fitness och bekämpa klasser på KRAV Maga Worldwide HQ-träningscentra i Los Angeles, CA i över 15 år. Han hjälper människor att bli starkare, säkrare och hälsosammare genom KRAV Maga Worldwide Training.
    Ross cascio
    Ross cascio
    Självförsvarstränare

    Om allt de vill ha är ägodelar, ge dem vad de vill ha. Om angriparen vill ha din plånbok eller din bil, ge den till dem - ägodelar kan bytas ut. Om din angripare vill att du ska komma med dem eller komma in i sitt fordon, måste du stoppa dem. Använd en assertiv röst för att berätta för dem att stoppa eller säkerhetskopiera. En självsäker röst kan uppmärksamma andras och kan motverka en attack.

  • Bild med titeln Deal med ett hot Steg 9
    2
    Försvara dig själv. Var realistisk om dina chanser. Om du är outnumbered eller på annat sätt outmatched, kan det vara klokt att först utforska icke-våldsamma lösningar. Kom ihåg att våldet aldrig är en garanterad metod för att hantera någon. När du eskalerar situationen kan det vara mycket svårt att säkert kyla ner det.
  • Om du är under CCTV-övervakning och du planerar att kämpa dig ut ur situationen, så vill du ha den hotande personen att göra det första draget. Men om du är outnumbered, och en eller flera av dem är beväpnad på något synligt sätt, kan det vara tillräckligt för att motivera dina handlingar.
  • Bild med titeln Deal med ett hot steg 10
    3. Ta ner ledaren. Prova en spark till ljummen, en armbåge till revbenen, eller en välplacerad stans. Inga poäng för stil eller rättvist spel - men om du lägger all din styrka i det, borde han / hon slå däcket snabbt. Nu måste du tänka igen.
  • Kör nu, om möjligt. Flytta snabbt bort genom det utrymme du just skapat. Om du har tur, kommer resten av gruppen att vara tillfälligt distraherad.
  • Om du inte kan komma undan, måste du få något mellan dig och resten av gruppen. En av gruppen kommer att göra snyggt. Ta det närmaste i halsen eller nacken - du vill vara bakom honom så att han inte är i bra läge - och se till att du skadar honom nog att han inte kommer att attackera dig. Försök ta tag i örat med din andra arm och dra det så svårt som möjligt.
  • Bild med titeln Deal med ett hot Steg 11
    4. Kämpa för det. Håll kampen nära och smutsiga. Dart in och ut igen, och låt dem inte ta dig. Du är klar när en eller två av dem fångar dig. Kör så snart du får en öppning.
  • Sparka baksidan av din "sköld" knä ner till golvet i en mycket kraftfull frimärke. Helst vill du bryta något. Du behöver då hantera de andra på ett liknande sätt.
  • Försök att gå för oväntade mål. Knäet är väldigt svagt, och kan enkelt brytas med en spark.
  • Sucker slag till käften kan lägga någon ut, men de är så mycket förväntade att det är osannolikt att komma av.
  • Bild med titeln Deal med ett hot Steg 12
    5. Kontakta myndigheterna. Berätta för polisen eller en säkerhetsvakt om konfrontationen. Alternativt, använd din mobiltelefon eller en telefon och ring akuttjänster. Gör ditt bästa för att korrekt beskriva situationen: när, var, och vad de hotande människorna såg ut.
  • Tips

    Hålla en avkoda "mugger plånbok." Om du råkar vara rånad på gatan, kasta inte hand-your "mugger plånbok" över till muggen. Sedan kör. Om du slänger avkeden över, har du mer tid att fly.Mugger kommer sannolikt att vara mer intresserad av innehållet i din "muggers plånbok" än i dig.
    • Lägg till falska kreditkort, falska kontroller, och kanske till och med några få räkningar av riktiga pengar. Detta kan hålla din mugger nöjd för länge nog att han / hon inte kan jaga efter dig.
    • Behåll "mugger plånbok" I fickan på dina byxor. Håll din riktiga plånbok i en annan, mindre synlig, ficka.
  • Om en stans krävs, kom ihåg att göra en ordentlig näve: stängt tätt, med tummen tucked på botten, inte sidan. Öva genom att vända din hand för att möta dig. Stäng den med tummen ovanpå dina krökta fingrar, inte bredvid dem. Slå med en tight näve eller du har större risk att skada dina fingrar och händer.
  • Få rätt lektioner i kampsport. Övning ger förtroende, stil och makt.
  • Om du är utbildad i någon kampsport, och inte har slagit många människor innan: försök att använda låg, fotbollsstil sparkar till knä och anklar. Dina slag kommer att vara svagare. Kanske även arbeta med din stansning och sparkteknik i händelse av en eventuell konfrontation.
  • Var medveten om utsatta ställen att slå om du behöver allvarligt skada någon. Flytta upp från fötterna: Ankles, knän, ljumsk, mage, flytande revben, krageben, hals, käke, ögon, tempel. Var särskilt försiktig med halsen, ögonen och templet om du inte är väldigt desperat eller mycket säker på att du vill farligt skada någon. Strikes till dessa områden kan vara dödlig.
  • Varningar

    Om du vet att attacken kommer, undvik folk / plats / saker som kommer att gnista konfrontationen.
  • Försök alltid att komma ifrån situationen innan de tillgriper våld.
  • Om du är inblandad i någon "underjordiska" aktiviteter (droger, "nattfåglar", Gangs) Se till att du alltid är i gott skick. Kom inte in över ditt huvud.
  • Bär en mobiltelefon med dig hela tiden. Du kanske inte kan använda den framför dina angripare, men det kommer att vara till nytta senare. Ring nödtjänsten omedelbart med din mobiltelefon om de har lyckats skada dig på något sätt. Det som sänker dig från killen i dagg-trasan kan sluta ge dig en sjukdom.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande