Hur man lätta höftsmärta

Höftet är den största gemensamma i människokroppen. Den stöder det mesta av kroppens vikt och är nyckeln till att bibehålla balans. Eftersom höftleden och höftregionen är så avgörande för rörelse kan artrit och bursit i området vara särskilt smärtsamt. Kronisk höftsmärta är vanlig som kroppsåldern, men det finns olika övningar och livsstilsförändringar som du kan presentera för att behandla en smärtsam höft. Följ dessa steg för att minska din höftsmärta.

Steg

Del 1 av 2:
Gör livsstilsförändringar
  1. Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 1
1. Få en diagnos före något annat. Det är verkligen viktigt att veta vad som orsakar din smärta. Se en läkare innan du börjar göra några övningar eller ta något läkemedel. Det finns många anledningar att din höft kan vara i smärta, inklusive artrit, ryggskador, fotproblem, bursit, eller en skada du har när du spelar en sport. Fråga alltid din läkare vad du ska och borde inte göra, med tanke på din höftsmärta.
  • Om din läkare misstänker det finns en medicinsk anledning till din höftmärta, kan de begära röntgenstrålar, eventuellt följt av en MR-eller CT-skanning.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 2
    2. Ta smärtstillande medicin. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) är bäst när lugnande höftsmärta (som oftast orsakas av inflammation i lederna.) Ibuprofen, naproxen eller aspirin kommer båda att minska inflammation och lindra smärtan i flera timmar. NSAID blockerar enzymerna som skapar de kemikalier som orsakar inflammation i kroppen.
  • Om over-the-counter-droger som aspirin inte verkar ha mycket av en effekt, se din läkare. Han eller hon kan förskriva en mer kraftfull smärtstillande medicinering. Du bör också alltid kontakta din läkare innan du introducerar ett nytt läkemedel (även en som aspirin) i ditt dagliga liv.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 3
    3. Is dina leder. Att hålla is till dina höfter kommer att minska inflammation i dina leder. Du borde hålla ett ispaket till det drabbade området i 5-10 minuter flera gånger om dagen.
  • Om du upptäcker att ispaketet är obehagligt kallt, linda det i en handduk och placera den på det belagda området.
  • När du har is det drabbade området, vänta i ungefär en timme, sedan is det igen. Gör det här 3 eller 4 gånger om dagen efter behov.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 4
    4. Värm dina leder om du har artrit i dina höfter. Uppvärmning av dina leder kan lugna den smärta du känner. Överväg att ta ett varmt bad eller dusch, eller blöt i en badtunna om det finns en tillgänglig för dig. Du kan också överväga att köpa en varm kudde som du kan placera direkt på höften.
  • Använd inte värme för att lugna dina leder om du har bursit. Värme kan orsaka höfter som drabbats av bursit för att faktiskt bli mer inflammerad.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 5
    5. Vila upp dig. Om du har skadat din höft är det bästa du kan göra att helt enkelt ge din hip-tid att läka. Undvik allt som får dig att känna smärta i höften. I stället ta en ispaket, en skål med popcorn och titta på några filmer. Du bör ge din höft en vila i minst 24 till 48 timmar.
  • När du vilar, försök att ändra din position varje så ofta. Det kan förvärra din smärta om du ligger i en position under en lång tid.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 6
    6. Undvik högkvalitativa aktiviteter. Om du är i svår smärta är chansen att du inte kommer att känna dig som att springa eller hoppa ändå, men det är bra att komma ihåg att dessa aktiviteter bör undvikas. Högkasta aktiviteter kommer att få dina leder att bli mer inflammerade, vilket orsakar din mer smärta. I stället för att springa, försök att ta en snabb promenad, som promenader har mycket mindre av en inverkan på dina leder.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 7
    7. Överväga att gå ner i vikt. Ju mer din kropp väger, desto mer vikt är din smärtsamma höft belastad med stödjande. Att gå ner i vikt kan hjälpa till att lindra höftsmärta genom att ta bort några av den vikten som betonar brosk och leder. Lär dig hur du får gå ner i vikt här.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 8
    8. Välj rätt skor. Du borde köpa skor som ger dig så mycket stöd som möjligt. Leta efter skor som har stora kuddar, eller har avtagbara insoles så att du kan lägga till ortopedi. Sula bör ha bra stötdämpning, bör begränsa pronation (vrid eller rotera foten) och kommer jämnt att fördela trycket längs fotens längd.
  • Om du behöver korrigerande skor kan du få dessa från specialskobutiker eller en från en podiatrist.
  • Del 2 av 2:
    Träna och sträcka
    1. Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 9
    1. Börja din dag genom att träna. Att få ditt blod som flyter och lossar lederna kan göra resten av din dag mycket mindre smärtsamt. Det här är en särskilt bra sak att göra om du har artrit. Börja din dag genom att aktivera dina höfter med en broövning.
    • Ligga på ryggen på golvet med benen böjd. Dina fötter bör pressas fast i golvet och borde vara höftbredd från varandra.
    • Höj din baksida av golvet genom att trycka ner genom dina anklar. Håll ditt ABS-företag och knäna i linje med dina anklar. Din kropp ska skapa en rak linje från dina axlar till knäna. Du bör hålla den här positionen i tre till fem sekunder, så sänk sedan tillbaka din baksida till golvet. Upprepa denna process 10 gånger.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 10
    2. Övning i vatten. Simning och vattenövningar är ett bra sätt att stärka dina höfter utan att lägga för mycket tryck på dem (som du gör när du kör.) Överväga att simma varv eller gå med i en vattenlevande aerobics klass på ditt lokala gym.
  • Att använda en jacuzzi eller badtunna efter träning är också ett bra sätt att hjälpa till att lossa täta höfter.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 11
    3. Utför dagliga övningar. Återigen, kontakta alltid din läkare eller fysioterapeut innan du börjar en träningsrutin som är för att underlätta din höftsmärta.
  • Stå rakt upp med fötterna framför dig. Lyft ditt högra ben horisontellt så långt som är bekvämt och returnera det. Gör samma sak med ditt motsatta ben. Denna övning sträcker dina höftförduktorer.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 12
    4. Stärka musklerna i din inre lår. Dina inre lår spelar en stor roll för att stödja dina höfter. Svaga inre lårmusklerna kan skada även en hälsosam höft. Prata med din läkare innan du startar någon ny träningsrutin.
  • Ligga på ryggen med dina armar utsträckta bort från din kropp. Plocka upp en stor träningsboll med benen och lyft benen så att de är vinkelräta mot marken.
  • Krama bollen med dina inre lårmuskler 10 gånger. Upprepa denna process för två eller tre uppsättningar av 10 squeezes vardera.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 13
    5. Stärka dina yttre lårmuskler. Starka yttre lår kan vara till stor hjälp när du har att göra med höftartrit när de stöder någon av kroppens vikt.
  • Ligga på din kropps smärtfria sida. Det hjälper till att ligga på en matta eller yogamatta så att du inte bara ligger på den hårda ytan på ditt golv.
  • Höja benet som har höftsmärta upp sex inches från golvet. Håll den i luften i två eller tre sekunder, och sedan sänk den tillbaka så att den vilar på ditt andra ben (dina ben ska vara parallella med varandra och golvet.)
  • Upprepa denna process för att lyfta, hålla och sänka 10 gånger. Om möjligt, gör det också på andra sidan, men sluta om det är för smärtsamt.
  • Bild med titeln Ease Hip Pain Steg 14
    6. Sträcka dina höftmuskler. Tala med en fysioterapeut innan du börjar en sträckningsrutin. Stretching kan hjälpa till att underlätta höftsmärta, samtidigt som du förstärker dina höftmuskler så att du kan undvika framtida smärta.
  • Höftrotation Stretch: Ligga på ryggen med dina armar av dina sidor. Böj benet som du vill sträcka, placera din fot platt på marken. Håll ditt andra ben rakt och på marken med dina tår som pekar upp. Rotera ditt böjda ben ut och draway från din kropp. Tryck inte på benet längre än det är bekvämt, och om det verkligen börjar skada, sluta sträcka det. Håll sträckan i fem sekunder och ta sedan benet tillbaka så att din fot är platt på marken igen. Upprepa detta 10-15 gånger på varje sida.
  • Hip Flexion Stretch: Ligga platt på ryggen. Välj det ben du vill arbeta med och böj det så att din fot är platt på marken. Vik dina armar runt ditt böjda ben, håll dig till shin-området och dra benet mot bröstet. Bara gå så långt som din kropp kommer att tillåta - om det börjar skada, släpp ditt ben. Håll ditt ben mot bröstet i fem sekunder och släpp sedan. Upprepa denna process 10 till 15 gånger på båda sidor.
  • Glute squeezes: Rulla en handduk i en tight cylinder. Ligga på ryggen med båda benen böjd så att dina fötter är plana på marken. Placera handduken mellan knäna. Krama dina knän ihop så att du engagerar dina skinkor och inre lår. Håll kläm i tre till fem sekunder och släpp sedan. Upprepa detta 10 till 15 gånger.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Prata med en läkare eller fysioterapeut och ta reda på vad de rekommenderar att hjälpa till med smärtan. Du bör alltid prata med en professionell innan du börjar ta mediciner, träna eller sträcka.

    Varningar

    Fortsätt inte en övning som gör ont i höften ytterligare. Om någon av de ovan angivna muskelstärkningsövningarna eller sträckorna är smärtsamma, prova olika övningar eller sträckor.
  • Värm inte en ledd som påverkas med bursit. Detta kan göra inflammation värre.
  • Även om den här artikeln ger information om höftsmärta, bör den inte tas som medicinsk rådgivning. Rådfråga alltid din läkare om det bästa sättet att behandla ditt specifika villkor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande