Hur man bestämmer orsaken till gemensam rodnad

Gemensam rodnad kan indikera en mängd olika förhållanden, men det finns steg du kan ta för att bestämma orsaken till dina symtom. Om du kan utesluta en ny skada, kan dina symptom bero på ett underliggande tillstånd, som en artrit eller en autoimmun sjukdom. Även om det finns några uppenbara skillnader mellan symptomen på olika gemensamma förhållanden, bör du kontakta din läkare och en reumatolog för att göra en noggrann diagnos.

Steg

Metod 1 av 3:
Identifiera akuta orsaker
  1. Bild med titeln Bedöm underarm tendinit steg 1
1. Bestäm huruvida skadan är akut. Om du har upplevt en gemensam skada kan du uppleva svullnad och rodnad i området. Behandla en lokal skada med vila, is, höjd och kompression. Om du observerar rodnad vid en nyligen skadad ledd, kan du troligen enkelt hantera problemet hemma. Behandla rodnad, svullnad och smärta i samband med mindre skador med hjälp av rismetoden: Vila ledningen, isområdet, applicera komprimering genom att förpacka det och håll det drabbade området förhöjd ovanför hjärtsnivå.
  • Se en läkare Om du upplever allvarlig smärta, kan inte flytta fogen alls, eller kan inte bära någon vikt på en fotled eller knäled.
  • En fraktur kan också orsaka svullnad och rodnad runt lokala leder.
  • Bild med titeln Öka vita blodkroppar Steg 2
    2. Se omedelbart en läkare om du tar ett blodförtunnare. Gemensam rodnad efter en mer allvarlig lokal skada, såsom en fraktur eller slitna ligament, kan indikera artros eller blödning i de gemensamma utrymmena. Andra symtom inkluderar svullnad, värme, styvhet och blåmärken. Du bör se en läkare om du upplever rodnad åtföljd av svår svullnad, speciellt om du tar ett blodförtunnare.
  • Blodförtunnare, som Warfarin, gör det svårare för din kropp att sluta blöda efter en skada.
  • Bild med titeln Bli av med en lårkram Steg 12
    3. Tänk på några underliggande förhållanden som osteoartrit. Rödhet som påverkar ett eller flera leder kan associeras med ett antal underliggande förhållanden, såsom artros, diabetes eller en systemisk inflammatorisk sjukdom. Om du kan utesluta en akut skada, kontakta en medicinsk professionell och diskutera dina tidigare existerande villkor.
  • Osteoartrit incidens ökar med ålder och kan presentera hos de personer som är aktiva men har upplevt skada i det förflutna.Det kan också utvecklas från normalt slitage som personliga åldrar.I osteoartrit är smärta värre med aktivitet och förbättras med vila.Osteoartrit kan hanteras långsiktiga men tillfälliga gemensamma flare-ups är vanliga.
  • De kan också erbjuda en mängd olika test för att noggrant diagnostisera orsaken till leddrödhet och hänvisa till en specialist.
  • Bild med titeln Heal Runner
    4. Identifiera en eventuell autoimmun sjukdom som reumatoid artrit. Autoimmuna sjukdomar kan också orsaka gemensam rodnad. Till exempel upplever en av fem psoriasispatienter psoriasisartrit, vilket resulterar när immunsystemet attackerar gemensam vävnad. Smärta följer vanligtvis rodnad och svullnad, och en eller flera leder kan påverkas.
  • Andra autoimmuna störningar innefattar lupus och reumatoid artrit (RA), vilket kan orsaka symtom i ett eller flera leder.
  • Gikt är också vanligt bland dem med RA, och kan orsaka ytterligare svullnad i lederna.
  • Bild med titeln Heal Runner
    5. Bestäm om gemensam rodnad beror på infektion. Virala och bakteriella infektioner kan orsaka septisk artrit, vilket kräver snabb medicinsk behandling. Plötsligt, svår smärta och feber följer vanligtvis rodnad och svullnad. Vanligtvis påverkas endast en led.
  • Metod 2 av 3:
    Särskiljande typer av artrit
    1. Bild med titeln Undvik gemensam skada som en ung idrottsman
    1. Bestäm hur många leder som påverkas. Identifiera var du observerar rodnad kan hjälpa dig att bestämma den mest sannolika orsaken. Vissa former av artrit påverkar mer vanligen flera leder, medan andra ofta börjar i en gemensam.
    • Till exempel, medan det kan påverka någon gemensam, utvecklas gout vanligtvis först i Big Toe. Rödhet, svullnad och plötslig svår smärta är symtom på denna form av artrit, vilket orsakas av uppbyggnaden av urinsyra-kristaller.
    • Symmetrisk rodnad, med eller utan smärta, svullnad eller styvhet, ses oftast i Ra. Symmetrisk innebär att symptomen påverkar båda sidor av kroppen, som att uppleva rodnad och smärta i båda handlederna.
  • Bild med titeln ta en chans steg 5
    2. Tänk på din ålder och hur du använder de drabbade leden eller lederna. Osteoartrit (OA) beror vanligtvis på slitage över tid, skada eller båda. Det påverkar oftast nedre ryggen, höfterna, knäna och fötterna och involverar vanligtvis gemensam styvhet.
  • Om du upplever rodnad och styvhet i en gemensam du har nyligen skadat eller har använt mycket över tiden, kan du uppleva OA. Symtom är vanligtvis intermittent, eller på och av, och uppträder gradvis eller efter att ha använt fogen.
  • Andra former av artrit är inte direkt relaterade till gemensam användning eller skada och kan förekomma spontant i alla åldrar.
  • Bilden med titeln förhindrar ömma knä under ditt träningspass
    3. Bestämma hur plötsligt uppträdde symtomen. Symtom på olika gemensamma förhållanden utvecklas i olika priser. Plötslig rodnad och smärta som är så svår fogen kan inte flyttas är oftare förknippade med gikt- eller infektionsrelaterad septisk artrit.
  • Rodnad, värme eller styvhet på morgonen som varar minst 30 minuter men går bort med aktivitet kan indikera RA.
  • Rödhet och styvhet som uppstår efter att ha använt fog eller på morgonen i mindre än 30 minuter och blir värre med aktivitet är vanligtvis förknippade med OA.
  • Bild med titeln Deal med oförklarliga smärtor Steg 23
    4. Se en läkare om du har feber eller frossa. Rödhet och smärta i en gemensam medföljande av feber är symtom på infektionsrelaterad septisk artrit. Även om de är mindre vanliga, kan frossa ofta medföljer feber. Du bör omedelbart besöka en läkare om du utvecklar dessa symtom, eftersom fördröjningen kan leda till permanent gemensam skada eller låta infektionen spridas till andra delar av kroppen.
  • Behandlingen beror på resultaten av blod och ledvätskekulturer. Septisk artrit beror typiskt på bakteriella infektioner, såsom Staphylococcus, som behandlas med antibiotika.
  • Metod 3 av 3:
    Consulting Medical Professionals
    1. Bilden med titeln vara mer introvert om du
    1. Håll koll på dina symtom. Förstå din medicinska historia och hur och när dina symtom uppstår hjälper din läkare eller reumatologen en noggrann diagnos. Obs! När du först observerade gemensam rodnad, alla andra medföljande symtom, och om symptom är konstanta eller intermittenta.
    • Observera vad som gör dina symptom bättre och vad som gör dem värre.
    • Du bör också rapportera några läkemedel, som antiinflammatorier, som du tar för att hantera dina symtom. Låt din läkare veta hur effektivt några mediciner som lindrar dina symtom.
  • Bild med titeln Boost din energinivå på eftermiddagen steg 15
    2. Se din primärvårdsläkare. Det är bäst att göra ett möte med din läkare om du upplever ihållande rodnad med eller utan smärta, styvhet eller andra symtom. Medan det finns sätt att skilja olika gemensamma förhållanden, kan endast medicinska tester göra en noggrann diagnos.
  • Du måste omedelbart se en läkare om du misstänker septisk artrit eller om du tar ett blodförtunnare.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 8
    3. Få en hänvisning till en specialist. De flesta primära vårdläkare har inte den specialkunskaper och erfarenheter som krävs för att med säkerhet diagnostisera artritiska villkor. Eftersom olika gemensamma problem har överlappande symptom är det bäst att få din primära läkare en första undersökning och, om så är lämpligt, en kultur. De bör då hänvisa dig till en reumatolog, speciellt om problemet inte är relaterat till en infektion eller lokal skada.
  • Bild med titeln Diagnose Lung Hyperinflation Steg 6
    4. Få en röntgen, ultraljud eller MR. Du kommer att först rapportera dina symtom till din läkare eller specialist, då kommer de att utföra en fysisk undersökning och testa ledarens rörelseområde. Beroende på deras resultat kommer de sannolikt att beställa bildtekniker, som en röntgen, ultraljud eller MR.
  • Imaging Techniques kommer att bidra till att skilja mellan former av gemensam inflammation. Till exempel kan en ultraljud detektera giktrelaterade uratkristaller i en led.
  • Bild med titeln Behandla Övre ryggsmärta Steg 8
    5. Få en gemensam aspiration och kultur. Gemensam aspiration innebär att rita vätska från en ledd för undersökning och kultur. Det är användbart att skilja mellan fall av gikt och septisk artrit, så att din läkare eller specialist kan beställa förfarandet om de misstänker någon av dessa villkor.
  • Blod- och gemensamma vätskekulturer kan identifiera en bakteriell eller svampinfektion som orsakas septisk artrit.
  • Undersökning av gemensam vätska för uratskristaller kan diagnostisera gikt.
  • Bild med titeln Gör en enkel varm komprimering för muskelvärk Steg 7
    6. Diskutera hur man hanterar RA eller OA. Din diagnos bestämmer de bästa behandlings- eller hanteringsalternativen. De bästa sätten att hantera många fall av OA och RA är vila, äter en kalciumrik diet, applicerar värme eller kallt i 20 minuters intervall och tar över disken antiinflammatoriska.
  • Först bör du försöka använda både värme och ispaket vid olika tidpunkter. Se vilken som fungerar bättre för dig, håll sedan till vilken som ger lättnad.
  • Förpackning av området kan också minska rodnad och inflammation.
  • Din läkare eller specialist kan föreslå kortikosteroider och aktuella smärtstillande medel. I fall av allvarlig gemensam skada eller försämring, kan de rekommendera gemensam ersättning.
  • Bild med titeln Gör en enkel varm komprimering för muskelsmärta Steg 8
    7. Behandla eller hantera andra orsaker till gemensam inflammation. Anti-inflammatoriska och smärtstillande medel används för att hantera gikt. Dessutom kan läkemedel som förbättrar urinsyraborttagning bidra till att förhindra giktflare-ups.
  • Antibiotika används för att behandla infektionsrelaterad septisk artrit.
  • Förutom kortikosteroider och antiinflammatorier används specialiserade läkemedel för att hantera psoriasisartrit.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 19
    8. Kontakta din försäkringsgivare för att undvika överraskning av medicinska kostnader. Ring din försäkringsgivare innan du genomgår laboratorier eller bildtekniker för att se till att alla förfaranden är täckta. Fråga dem om din reumatolog är i nätverket, eller be dem att hänvisa ett i ditt nätverk, för att säkerställa specialistvård är täckt.
  • Fråga din försäkringsgivare, "Min läkare har rekommenderat en gemensam aspiration och röntgen. Täcker min plan dessa procedurer? Behöver jag förhandsgodkännande från min försäkringsgivare för att dessa förfaranden ska kunna täckas?"
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande