Hur man utövar en hund med artrit

Övning är en del av en hälsosam och glad hunds liv. Men som hundar ålder, kommer 65% av dem att utveckla artrit. Som ett tillstånd som orsakar inflammation i lederna kan artrit göra till och med enkla promenader och andra normala aktiviteter smärtsamma. Du kan välja att utöva din hund med lågt slag träning som är mindre smärtsamma för sina leder.

Steg

Metod 1 av 3:
Introduktion till låga effekter
  1. Bild med titeln Diagnose artrit i hundar Steg 11
1. Identifiera rätt typ av motion för din artritiska hund. De minst smärta-inducerande övningarna för hundar med artrit är låg effekt och högmotståndsövningar. Lågt övningar minskar den vikt som tillämpas på lederna, vilket gör dem bekvämare för hundar med ledsmärta. Höga motståndsövningar är å andra sidan övningar som ger hög motstånd mot de muskler som utövas, vilket gör dem mer utvecklade och större utan att stressa lederna.
  • Exempel på låg effekt och högmotståndsövningar inkluderar att simma och gå på en undervattenslöpning. I en undervattenslöpning är hunden placerad på en löpband som är innesluten i en glasbehållare som kan fyllas med vatten.
  • Bilden med titeln introducera din hund till vatten Steg 7
    2. Utöva din hund på en undervattens löpband. Undervattens löpband är ett bra sätt att träna hundar med artrithundar, men de kostar ofta förbjudna för de flesta ägare. Fråga din veterinär om lokala faciliteter eller kliniker som erbjuder undervattens löpband eller hydroterapiövningar för hundar. De flesta stora djurkliniker eller sjukhus erbjuder denna tjänst.Helst kan du utöva din hund på en undervattens löpband varje dag.
  • Börja med korta promenader som varar ca 10 minuter och gradvis öka sin varaktighet när din hund blir van vid träningen. När din hund blir starkare, kan de gå under längre perioder.
  • Undervattens löpband har justerbara hastigheter och har vattentemperaturreglering, eftersom värme ökar blodcirkulationen, vilket minskar ledvullnad och smärta.
  • Bilden med titeln introducera säkert din hund till vatten Steg 10
    3. Ta din hund simning. Simning är ett stort lågt slagt sätt att utöva din pup.Du kan låta dem simma på egen hand eller kasta en flytande leksak för dem att hämta. Ta din hund till en sjö, damm eller hundvänlig pool för att simma. Du bör bara överväga det här alternativet om du vet att din hund är en stark simmare. Äldre hundar kan däcka snabbt och äventyra sig i vattnet.
  • Hydroterapi pooler kan vara ett bra alternativ eftersom de använder varmt vatten, vilket lugnar på hundens leder. Å andra sidan kan sjöar och dammar vara kalla och göra sina leder styva.
  • Om din hund inte är en stark simmare, överväga att köpa en doggie livväst för att hålla dem flytande. Du kan lära dem att simma med eller utan en doggie livväst.
  • Bild med titeln Diagnose artrit i hundar Steg 6
    4. Gå till en mild promenad. Ta ditt husdjur för en kort promenad för att få dem att flytta. Börja med korta promenader och gradvis öka längden över tiden om din hund inte är i smärta. Börja med promenader som är 10-15 minuter lång eller två gånger om dagen. Mjukare ytor, som gräs eller till och med mattor, är bättre än grova ytor som betong. Du vill också gå dem på plana områden utan några kullar.
  • Hålla fast vid ett vanligt schema så att din hund får samma mängd mild träning sju dagar i veckan.
  • Kör inte eller jogga med din artritiska hund.
  • Undvik att ta dem på promenader tidigt på morgonen eller på natten eftersom kallare temperaturer kan förvärra gemensam smärta.
  • Metod 2 av 3:
    Värma upp och kyla ner din hund för träning
    1. Bild med titeln Clip Dog Nails Steg 5
    1. Värm upp din artritiska hund genom att utföra utbud av rörelseövningar. Utbud av rörelseövningar flyttar försiktigt vissa leder, som en armbåge eller höft, genom ledens hela sortiment. Detta intervall går från flexion (böjd) till förlängning (rakt ut). För att utföra en rad rörelseövning, lägg ner din hund på deras sida på en madrass eller filt, med den lem som du tänker träna mot dig.
    • Med en hand, stödja den lem du tänker träna under och över leden i naturligt läge så att din hund är bekväm och utan smärta.
    • Flex lemmen så långsamt som möjligt tills det når ett naturligt böjt läge som hunden är bekväm med (stopp om hunden känner smärta) och håll den i denna position i 3 till 5 sekunder.
    • Efter att ha böjt lemmen, långsamt eller försiktigt tillbaka den till sin ursprungliga position och förläng det hela vägen utåt. Upprepa den milda böjnings- och förlängningsövningen 10 till 15 gånger.
  • Bild med titeln Clip Dog Nails Steg 6
    2. Massera sina leder. En mild gemensam massage i fem till tio minuter varje dag kan hjälpa till att lindra några av deras artritmärta. Massage hjälper till att hålla lederna flexibla och värma upp musklerna före träning. Börja med att petting de områden runt deras leder för att värma upp vävnaden. Sedan placera din hand över området och börja göra små, cirkulära rörelser medan du försiktigt komprimerar muskeln. Avsluta genom att petting området igen för att lugna nerverna.
  • Massage inte leder som för närvarande förvärras. Om din hund vinner eller verkar vara i smärta, sluta massera det området omedelbart.
  • Detta är också ett bra sätt att binda med din hund.
  • Bild med titeln Vård för din hund på stranden Steg 18
    3. Torka din hund. Efter att ha tränat din hund på undervattens löpbandet eller genom att simma, torka din hund med mjuka handdukar så att din hund inte kommer att vara kylig. Kalla temperaturer kan minska blodcirkulationen och orsaka ledsmärta. Om du valde att ta dem en promenad, var noga med att värma upp dem om du har varit i fuktigt eller kallt väder.
  • Bild med titeln Clip Dog Nails Steg 8
    4. Kyl ner övningar med din hund. Efter träning måste din hunds muskler kylas ner. Utför samma utbud av rörelseövningar genom att upprepa samma procedurer som du utförde när du värmer upp din hund.
  • Utför dessa övningar i ett varmt område eller inuti så din hund blir bekvämare.
  • Bild med titeln Vård för en hund efter spaying steg 4
    5. Ge en varm vilande miljö för din hund. Varmtemperaturer kan bidra till att öka blodcirkulationen och därigenom minska smärta och inflammation. Å andra sidan kan kalla temperaturer förvärra symtom på artrit. När du har haft möjlighet att utöva din valp, se till att de har ett varmt och bekvämt område att vila i.
  • Ge din hund med en tjock, mjuk hundsäng att sova på. Det finns också uppvärmda hundbäddar som du kan köpa för din artritiska hund.
  • Metod 3 av 3:
    Gör övning mer bekvämt
    1. Bild med titeln Vård för en hund efter spaying steg 7
    1. Hjälpa dem att upprätthålla en hälsosam vikt. Extra vikt sätter onödig stress på din hunds redan skadade leder. Genom att hålla dem på en hälsosam vikt kan du hjälpa till att eliminera denna extra källa till stress och smärta. Eftersom din hund inte kan träna som de skulle om de inte hade artrit, är det bästa för att hålla en hälsosam kost din bästa satsning för att hålla dem på en hälsosam vikt.
    • Hundar som är en hälsosam vikt kommer också att ha en lättare tid att träna än kommer en överviktig hund.
    • En hälsosam kost bör ge en balans av protein, kolhydrater och fetter. Undvik att mata dina hundbordsskrapor, eftersom mänsklig mat ofta är kaloriskt tät. Begränsa antalet behandlar du ger ditt husdjur.
  • Bild med titeln Vård för hundar Steg 18
    2. Övning på en mjuk yta, om möjligt. Även om det inte alltid kan vara möjligt, försök att träna din hund på mjuka ytor när det är möjligt. Mjuka ytor, som gräs, lägger mindre stress på din hunds leder än hårda ytor, som asfalt.
  • Bild med titeln Välj en veterinär Steg 8
    3. Ge din hund Vet-föreskriven smärtstillande läkemedel. Om din hund är i mycket smärta, prata med din veterinär om vilka mediciner som kan vara rätt för din hund. Din veterinär kommer sannolikt att föreskriva ett NSAID (icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel) som hjälper till att bekämpa smärta och minska svullnad. Smärthanteringsmedicin kan göra övning mycket mer bekväm för din hund.
  • Dessa läkemedel är recept - inte självmedicinera din hund.
  • Bild med titeln Diagnose artrit i hundar Steg 14
    4. Komplettera din hunds diet med vitamin C. Vitamin C har visat sig bidra till att förbättra den gemensamma rörligheten hos hundar. Det kan också bidra till att förhindra ytterligare gemensamma skador på vissa hundar. När hundar stressas, särskilt på grund av fysisk stress som orsakas av förhållanden som artrit, kan de vara benägna att vara en vitamin C-brist.
  • Prata med din veterinär om vitamin C-tillskott för att se om de tycker att det skulle hjälpa din hund.
  • Bild med titeln Behandla Osteochondrosis dissecans i Rottweilers Steg 4
    5. Överväg att ge din hund ytterligare mediciner. Vissa läkemedel kan bidra till att förhindra ytterligare gemensamma skador genom att upprätthålla gemensam hälsa. Glukosamin och kondroitinsulfat hjälper både att reparera bindväv och hålla redan befintlig brosk frisk. Artrit kommer att försämra din hunds leder, men dessa läkemedel kan hjälpa till att sakta denna process.
  • Prata med din veterinär innan du ger din hund eventuella extra kosttillskott eller mediciner.
  • Dessa läkemedel kommer inte att reparera någon strukturell skada orsakad av artrit, som revet brosk eller avancerad ärrvävnad. Dessa kan bara korrigeras genom kirurgi.
  • Fråga din veterinär för en hänvisning till en veterinärfysioterapeut. De kan ordinera specifika övningar och tekniker för att ta itu med speciella gemensamma problem och hålla hunden att flytta.
  • Tips

    Rådfråga alltid din veterinär innan du ändrar hundens träningsregim eller ger dina hund nya läkemedel eller tillägg.

    Varningar

    Artrit är ett progressivt tillstånd. Det kan komma en tid då din hunds tillstånd har utvecklats till en punkt där de är i allvarlig smärta. De kan inte längre fortsätta träna, så tala med din veterinär när deras artrit når ett avancerat stadium.
  • Övning inom ditt husdjurs kapacitet. Aldrig överdriv ditt husdjur för träningens skull.
  • Låt aldrig din hund simma utan din nära övervakning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande