Hur man hanterar hypermobilitetssyndrom

Hypermobilitetssyndrom, eller dubbelkoppling, kännetecknas av förmågan att flytta lederna förbi det normala rörelsen. Detta kan ibland resultera i smärtsamma leder, och de med detta tillstånd kan vara mer benägna att dislokationer. Även om detta tillstånd inte är härligt, kan de som lider av det fortfarande leda ett normalt liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Förhindra ledsmärta
  1. Bild med titeln Övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 1
1. Undvik att överskrida dina leder. När du har hypermobilitetssyndrom betyder det att du kan flytta dina leder förbi det normala intervallet. Undvik att göra detta med avsikt att visa upp för vänner eller som festrick.
  • Om du ofta överskrider dina leder kan du utveckla artrit över tiden. Artrit är en störning i lederna som orsakar allvarlig inflammation och smärta. För att undvika att utveckla detta, se till att du inte trycker på dina leder förbi sitt normala rörelseområde för ofta eller med avsikt.
  • Overextending dina leder kan orsaka att du förskjuter dem. Att dynocera dina leder är smärtsamt och kan skada brosket mellan dina leder. Det är vanligt för personer med hypermobilitet att dislaka eller delvis förskjutna lederna. Detta beror ofta på mindre trauma eller mindre ofta, vissa människor, slaktar sina leder med mindre självmanipulation. Om du förskjuter en led, kontakta läkare för att återställa den.
  • Bild med titeln övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 2
    2. Överväg att använda hängslen eller ortotika när du tränar. Dessa försiktighetsåtgärder kan hjälpa till att skydda dina leder när du ska använda dem eller orsaka dem stress. Om du har en gemensam som är särskilt känslig eller lös, kan ibland tappa eller omsluta det hjälpa till att stabilisera ledningen.
  • Många butiker säljer hängslen gjorda för specifika delar av kroppen. Din läkare kan kunna rekommendera en viss stag eller wrap. Se till att du använder stagan eller omslaget ordentligt för att undvika skada.
  • Även när du använder en stag eller ortotik, vill du se till att du lyssnar på din kropp. Om du känner smärta i dina leder medan du tränar, ta en paus och ge dina leder en chans att återhämta sig innan du fortsätter.
  • Förstärkning är fortfarande det bästa sättet att stabilisera någon gemensam.
  • Bild med titeln Övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 3
    3. Var uppmärksam på din hållning. Undvik att sätta din kropp i positioner där det kan lägga otillbörlig stress på dina leder. Till exempel, försök att inte sitta med dina ben korsade. Håll dina höfter och knän i 90-graders vinkel när den sitter.
  • När du går, håll axlarna tillbaka och huvudet uppåt. Att hålla din ryggrad anpassad kommer att förhindra någon otillbörlig stress på dina höfter eller axlar. Dålig hållning kan betona nerverna i din ryggrad och sätta press på skivor och muskler.
  • Öva bra hållning genom att rulla axlarna tillbaka och dra dina armbågar mot din rygg. Detta skjuter din scapula i dina revben och drar din ryggrad till anpassning.
  • Se till att du Arbetsplatsen är ergonomiskt sund, vilket betyder att den är upprättad på ett sätt som inte kommer att orsaka stress på din kropp.
  • Bild med titeln övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 4
    4. Bära skor som stöder din båge. Många med gemensam hypermobilitet har ett tillstånd som kallas platt fot, vilket innebär att de saknar den gemensamma bågen i sin fot. Detta kan negativt påverka trycket på dina leder, liksom din hållning. Bär skor med stöd kan hjälpa till att rätta till det här.
  • Välj en sko som har ett fast bågstöd. Om du kan trycka ner på bågstödet på skon och det kollapsar, kommer det inte att erbjuda dig det stöd du behöver. Välj en sko som trycker upp i fotens båge för att stödja den.
  • Du kan också köpa insatser för att bära med skor du redan äger. Samma princip gäller: Se till att du väljer en ortotisk insats som stöder din båge och håller benen på dina fötter inriktade.
  • Metod 2 av 3:
    Behandla symptom
    1. Bild med titeln Övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 5
    1. Ta antiinflammatorisk medicinering. Många over-counter-alternativ finns att du kan hämta på din lokala drogbutik. Om du har gemensam smärta från din hypermobilitet, kan du ta den rekommenderade dosen av ett av dessa droger med att lindra smärtan. Men människor med hypermobilitet är kända för att ha ett motstånd mot smärtstillande medicinering och till och med anestesi, vilket innebär att läkemedlet kan ha liten effekt.
    • Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) som ibuprofen är bra alternativ för att lindra gemensam smärta. De arbetar i kroppen genom att minska inflammation. Om den rekommenderade dosen över disken verkar inte fungera, kan en läkare kunna ordinera dig en högre dos som är tillgänglig via recept.
    • Acetaminophen är ett annat alternativ för smärtlindring. Ta aldrig mer än 3 gram tylenol eller acetaminofen om dagen på grund av risken för leverskador.
  • Bild med titeln övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 6
    2. Höja en skadad eller smärtsam fog. Du kan behandla dessa typer av skador på samma sätt som du kanske behandla en spänning. Använd några kuddar för att stoppa din skadade eller ömma gemensamma. Detta kommer att minska svullnaden genom att tillåta dränering av området.
  • Förutom höjd kommer du att vilja vila fogen. Undvik att sätta stress på den i 24 - 48 timmar.
  • Om din gemensamma gör ont i mer än 48 timmar, se en läkare.
  • Bild med titeln Övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 7
    3. Applicera värme och is till den ömma gemensamma. Prova en varmvattenflaska eller värmekudde på en låg eller medelhög värmeinställning mot den ömma fogen. Justera värmen till din komfortnivå och lämna den på 15 - 20 minuter i taget. Detta kan lugna smärta i ledningen.
  • Alternativt kan du använda kall terapi för att behandla en smärtsam gemensam. Applicera en kall komprimering, ispaket eller påse med frysta grönsaker till den skadade leden i 10-minuters intervall. Detta kan minska svullnad i området och hjälpa till att lindra smärta. Oavsett vad du använder, se till att du sätter den i en handduk eller trasa för att skydda din hud.
  • Alternerande värme och is ökar sedan blodflödet till området, vilket ger en pumpningseffekt som minskar svullnad.
  • Bild med titeln Övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 8
    4. Sök medicinsk rådgivning. Om du har svår smärta, eller om hemmet är inte hjälper till att lindra den befintliga smärtan, se din läkare. En läkare kan ge ytterligare behandling och eventuellt diagnostisera andra problem som kan vara närvarande.
  • Din läkare kommer sannolikt att vilja veta smärtan: När det började, hur länge det har varat, hur illa det är, där det är centralt beläget, om det har blivit värre eftersom det började, och om det har åtföljts av Andra symtom som synlig svullnad eller någon rodnad.
  • Håll en journal för att spela in symptom och hur du reagerar på olika behandlingar. På så sätt vet du vilka behandlingsmetoder som fungerar bäst för dig.
  • Metod 3 av 3:
    Upprätthålla friska leder
    1. Bild med titeln Övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 9
    1. Behåll friska sömnvanor. Sova är hur kroppen återställer och läker sig själv. Genom att få gott om god sömn kommer du att ge din kropp en chans att läka några skador i dina leder och stärka dem över tiden.
    • Försök att upprätta en uppsättning sängtid och vakna tid. Om du håller dig till ett visst schema, kommer din kropp sannolikt att få mer och bättre sömn. Så småningom kommer du att anpassa sig till schemat och det kommer att hända naturligt.
    • Var medveten om dina sovande positioner, liksom. Försök att undvika att ligga i positioner som sätter någon otillbörlig stress på dina leder. Detta kan orsaka att du vaknar och känner sig ont eller oändligt. Se till att nacken stöds när du sover och försök att placera en kudde mellan knäna för att stödja dina höfter och tillbaka. Undvik att ligga med all din vikt på en arm och sträcka ut dina muskler noggrant när du vaknar.
  • Bild med titeln övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 10
    2. Ät en hälsosam kost. För att hålla din vikt under kontroll och hålla extra stress av dina leder är det viktigt att äta en balanserad, hälsosam kost. Se till att du innehåller gott om frukter och grönsaker, hälsosamma oljor och hela korn i din dagliga diet.
  • Planera snacks och måltider före tid. Håll en kalender på kylskåpet och planera måltider i början av varje vecka. På det här sättet blir du mindre frestad att överge eller snacka för mycket mellan måltiderna. Du kommer också att vara mindre benägna att äta snabbmat om du har dina måltider redan planerat hemma.
  • Bild med titeln Övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 11
    3. Följ en träningsrutin. Övning är en viktig del av en hälsosam livsstil, men de som lider av gemensam hypermobilitet måste se till att de engagerar sig i träning som är låg effekt snarare än hög effekt.
  • Träning hjälper dig att stärka dina muskler, vilket kommer att minska trycket på dina leder när du flyttar.
  • Simning och cykling är lågkraft övningar som är både friska och roliga. Hitta ett lokalt hälsocenter med en pool att simma regelbundet, eller försök att införliva cykling i din dagliga rutin. Kom ihåg att du kan använda poolen för pool som kör och gå varv om simning är inte din föredragna aktivitet
  • Om du upptäcker att viss övning irriterar dina leder mer än andra, håll dig till de som orsakar minst irritation.
  • Be en tränare att hjälpa dig att träna runt dina ömma fläckar så att du kan fortsätta att träna varje dag oavsett vilken del som gör ont.
  • Bild med titeln Övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 12
    4
    Håll hydratiserad. Förutom att äta bra och träna, håller din kropp hydratiserad en annan viktig aspekt av en hälsosam livsstil. Dehydrering är orsaken till många hälsoproblem, och att upp ditt dagliga vattenintag kan bidra till att förbättra inte bara din gemensamma hälsa, utan också din övergripande hälsa.
  • De flesta gemensamma tillskott (glukosamin och kondroitinsulfat) behöver ordentligt hydrering för att fungera sitt bästa med din kroppskemi. Om du väljer att ta gemensamma tillskott av något slag, se till att du bibehåller tillräcklig hydrering för att hjälpa till i effektiviteten av dessa tillskott.
  • Bild med titeln Övervinna hypermobilitetssyndrom Steg 13
    5. Prova yrkes- eller fysioterapi. Arbetsterapi hjälper dig att återuppta hur man utför vardagliga aktiviteter på ett sätt som kommer att orsaka mindre stress på dina leder, vilket kan hjälpa till att förebygga och behandla symtom över tiden. En fysioterapeut hjälper dig att hantera smärta och utbilda dig om hur du hanterar ditt tillstånd.
  • När du letar efter en yrkes- eller fysioterapeut kan din läkare kunna ge dig ett hänskjutande. Din läkare kan också kunna rekommendera vilken typ av terapi som är bäst för dig och dina behov.
  • Fråga dina terapeutfrågor när du börjar terapi. Se till att du vet om du kommer att ses en-mot-en eller i en grupp, om det finns några terapeuter på personal som specialiserar sig i ditt specifika tillstånd, och om du kommer att ses av en faktisk licensierad terapeut eller av en sjuksköterska eller aide.
  • Insistera på en-till-en-manuell terapi för heltid på ditt besök.
  • Om du har privat sjukförsäkring, se till att din terapeut är i ditt nätverk så att din terapi kommer att täckas.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om ditt tillstånd förvärras, sök råd från en läkare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande