Hur man gör het stenmassage

Hot Stone Massage använder en kombination av uppvärmda stenar och massage tekniker för att slappna av spända muskler, lindra smärta och styvhet och förbättra cirkulationen. Behandlingen kan användas för sjukdomar som muskelvärk, artritiska tillstånd och autoimmuna störningar. Stenens värme tränger in i huden för att främja bättre blodflöde, släppa toxiner och skapa en djupare muskelavslappning än i en standardmassage. Genom att placera de uppvärmda stenarna över akupressurpunkter kan du hjälpa till att frigöra flödet av energi och främja kroppens egen helande process. De som gör hetstenmassage kan också anpassa behandlingen till kundens specifika behov och preferenser. Det är mycket viktigt att du använder försiktighet och uppmärksammar din deltagare. Brännskador från heta stenar är det # 1-orsaken till rättegångar mot licensierade massageterapeuter!

Steg

Del 1 av 3:
Samlar dina material
  1. Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 1
1. Hitta eller köpa stenar. Stenar som används i denna behandling är vanligtvis gjorda av basalt, på grund av deras förmåga att behålla värme. Stenarna bör också vara mycket släta, så de irriterar inte huden på något sätt. Om du inte hittar basaltstenar är dock släta flodrupper bra.Du kan beställa en Hot Stone Massage Kit online från Amazon eller eBay. Vill inte köpa dina stenar från ett stenbrott om du inte kan välja varje sten individuellt.
  • Du borde ha var som helst mellan 20-30 stenar, även om vissa professionella massage kan ha upp till 45-60. Det ska finnas minst två stora ovaler runt 8 "långa till 6" breda, sju stenar du kan passa i handflatan och 8 små stenar mellan storleken på ett ägg eller ett kvart.
  • Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 2
    2. Ställ in ditt område. Om du inte har ett massagebord, kommer en säng eller golvet att bli bra. När du väl valt där massagen ska äga rum, bör du lägga ut ett rent ark eller en tjock handduk för den person du masserar att lägga sig på. Detta hjälper inte bara dem att vara mer bekväma men hjälper också till att absorbera all överskott av olja från massagen.
  • För att verkligen skapa en avkopplande miljö, försök att belysa några aromaterapi ljus. Lugnande dofter som lavendel, citrongräs, eukalyptus och vanilj kommer att hjälpa till att fördjupa din deltagare i massageupplevelsen.
  • Du kan också försöka spela lite lugn klassisk musik, eller regn låter för att lägga till humöret.
  • Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 3
    3. Värm upp dina stenar. Helst bör du förbereda dina stenar 30-60 minuter innan du börjar din massage. Vattnet bör inte vara mer än 130 ° F (54 ° C). Stenarna kommer att svalna när du använder dem. Något under 110 ° F (43 ° C) betraktas som en varm stenmassage, även om det är viktigt att veta att en 104 ° F (40 ° C) kan fortfarande bränna någon om den lämnas på nakna hud i några minuter.
  • För att värma stenarna, använd en crock-pott som kan hålla minst 6 quarts vatten eller en stor pekplattor som har sidor nära 3 tum (7.6 cm). Observera att crock-pots och liknande köksutrustning värms på en cyklad basis, vilket innebär att temperaturen kan variera och måste övervakas noggrant. Det är bättre jag kan hitta något med en faktisk temperaturinställning, istället för låg-medium-hög
  • Använd en kötttermometer för att övervaka temperaturen i din Crock-Pot. (Använd aldrig en glastermometer eftersom brott kan uppstå.) Du bör också hålla Crock-Pot-inställningen att varma eller låg, eftersom du inte vill att vattnet ska koka.
  • Du bör också gnugga lite massageolja på varje sten innan den används.
  • Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 4
    4. Placera aldrig en het sten direkt på deltagarens hud utan att flytta den. De bilder du ser i spaannonser är inte korrekta, de är bara avsedda att se tilltalande. För att förhindra brännskador måste du placera ett flannelark eller handduk ner och sedan sätta stenarna ovanpå det.
  • Tänk på att det kan ta 3-4 minuter för att stenarna i stenen tränger in i huden.
  • Del 2 av 3:
    Utföra massage
    1. Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 5
    1. Observera att du aldrig ska ha en deltagare på toppen av heta stenar, eftersom allvarliga brännskador kan uppstå.
  • Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 6
    2. Placera fyra småstenar på deltagarens ansikte. När deltagaren har avgjort, ta fyra av de mindre stenarna, utan olja och placera dem på akupressurområdena på deras ansikte. Det borde finnas en sten på pannan, en under sina läppar och en på var och en av sina kinder. Du bör undvika att lägga olja på dessa stenar, eftersom det kan täppa till sina porer eller irritera huden. Ett bra alternativ är att kyla stenarna för ansiktet istället för att värma dem eftersom det här kommer att bidra till att minska en puffiness.
  • Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 7
    3. Sätta medium till stora stenar längs bröstbenet, kragebonerna och i deltagarens händer. Beroende på deltagarens höjd och bredd kan storleken på de stenar du använder varierar. Men du bör försöka placera en sten eller mer på vardera sidan av deras kragebone, två stora längs bröstbenet och två palmstorlekar i sina händer. De behöver inte låsa dessa, men bör istället vara helt avslappnad och försiktigt cupping de stenar.
  • Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 8
    4. Använd två palmstor stenar för att massera resten av kroppen. Avtäck den del av kroppen du kommer att massera, komma ihåg att ta bort alla placerade stenar först. Gnugga lite olja på huden och stenarna. Följ musklerna för att träna några knutar, byta stenar som behövs när de är coola. När du är klar täcker du det område du masserat, byt ut stenar och fortsätt till nästa område. Ta bort alla stenar när du har slutfört hela massage.
  • Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 9
    5. Vänd deltagaren över. När du har slutat massera framsidan, ska deltagaren vända om att ligga på magen.För att göra deltagaren bekvämare, försök att placera en rullad handduk under deras anklar.
  • Du bör också se till att du ändrar dina stenar så att de är varma.
  • Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 10
    6. Täcka deltagaren och placera stenar på axelbladen, knäbanorna och mellan tårna. Välj större stenar för axelbladen och knäbanorna. För tårna, placera en liten sten mellan varje. Du bör sedan sätta ihop varje fot i en handduk för att hålla i värmen och hålla stenarna på plats.
  • När du har lagt dessa, avslöja det område du tänker massera och gnugga lite olja i huden. Ta två palmstorlek, oljiga stenar och använd dem för att massera deltagaren. Som tidigare, återhämta det område som masseras, byt ut stenar och fortsätt till nästa område.
  • Del 3 av 3:
    Försöker olika tekniker
    1. Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 11
    1. Använd stenarna för att massera snarare än dina händer. Gör detta genom att flytta stenarna försiktigt över spända, ömma områden. Det tryck som används av stenarna kan vara ganska starka, men eftersom deltagarens muskler har varit tillräckligt slappna av vid uppvärmningsprocessen, bör proceduren praktiskt taget vara smärtfritt.
  • Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 12
    2. Kombinera de varma stenarna med andra massage tekniker. Du kan prova en svensk massage eller djupvävnadsmassage. Detta hjälper dig att skörda den största fördelen av upplevelsen. Medan stenarna värmer och lugna styva muskler, kan andra massage tekniker appliceras med lite eller inget obehag - antingen med stenarna fortfarande på huden eller efter att stenarna är borttagna.
  • Bild med titeln Do Hot Stone Massage Steg 13
    3. Alternera de heta stenarna med kalla marmorstenar. De flesta klienter finner att efter en tid blir deras kroppar så avslappnade från de heta stenmassage teknikerna, de märker inte ens temperaturen förändring till de kallare stenarna. Denna process rekommenderas ofta för lugnande skador som leder till smärtsam svullnad eller inflammation.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varningar

    Lämna aldrig stenarna på 1 plats om du inte täcker området först med ett tjockt flannelark eller en handduk. Att inte göra det kan orsaka brännskador.
  • Oavsett om du utför varm stenmassage själv eller anlita en massage terapeut för jobbet, är det viktigt att teknikerna utförs korrekt lära sig om varmstenmassage från en expert på massagefältet eller göra ett möte med en erfaren, licensierad massage terapeut för de bästa resultaten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande