Hur man hittar kryckor

Krukor är en vanlig del av medicinsk utrustning, som vanligtvis behövs efter upprätthållande skada eller vid återhämtning från operationen. De tillåter människor att gå utan att lägga vikt på ett skadat ben eller fot. Även om läkare och sjukhus kan ge kryckor till de de behandlar vem som behöver dem, behöver du inte hålla fast vid vad de erbjuder. För att hitta de kryckor som är rätt för dig, måste du överväga hur du ska använda dem och hur mycket du är villig att betala, och sedan shoppa i enlighet med detta.

Steg

Metod 1 av 3:
Förvärv av kryckor
  1. Bild med titeln Hitta kryckor Steg 6
1. Förvärva kryckor från ditt sjukhus eller läkare. Om du har haft kirurgi eller besökt en ortopedist med en skada eller klagomål, kommer ditt sjukhus eller läkare vanligtvis att utfärda ett par kryckor - vanligtvis underarms kryckor i U.S. och underarm kryckor någon annanstans. Innan du accepterar dem, eller i själva verket före operationen, fråga hur mycket de kostar och hur mycket av kostnaden kommer att täckas av försäkring. Några sjukhus, i synnerhet, överbelastning för kryckor. Du kan spara genom att köpa din egen.
  • Fördelen med att få kryckor från ditt sjukhus eller läkare är att din sjukvårdspersonal hjälper dig att se till att kryckorna passar ordentligt. Om du köper dem på egen hand, kanske du inte köper de som passar korrekt.
  • Bild med titeln Hitta kryckor Steg 7
    2. Låna kryckor. Om du känner någon som har haft knä eller fotledskirurgi eller drabbats av ett brutet ben och återhämtat, kan de fortfarande få sina kryckor. Speciellt om de hade ett trevligare par än standard underarm kryckor, är det här ett bra sätt att få ett bra par kryckor gratis. Bara se till att kryckorna passar dig och att de är i gott skick.
  • Var särskilt uppmärksam på gummi-tipsen på kryckens botten. De sliter ut snabbt, men kan bytas ut billigt.
  • Bild med titeln Hitta kryckor Steg 8
    3. Hitta kryckor på nätet. Särskilt om du vill köpa fjäderbelastade eller ledade kryckor, behöver du vanligtvis gå online. Stora leverantörer som Amazon.Com, drogbutiker och medicinska försörjningsföretag som Allegro Medical och Läkemedelsgruppen erbjuder alla kryckor till salu på nätet, vilket gör Internet ett bra ställe att jämförhandla och få det bästa priset. Det finns dock två nackdelar:
  • Medicare återfår sällan onlineinköp. Om du har privat försäkring måste du begära en faktura för att lämna in ett krav, och ditt försäkringsbolag får inte ersätta dig.
  • Det är viktigt att prova kryckor för att säkerställa komfort och passform. Om du köper online, överväga att beställa flera par kryckor och återvända alla utom de du föredrar. Kontrollera butikens returpolicy först för att säkerställa att du kan få pengarna tillbaka utan att betala höga avkastningsavgifter.
  • Bild med titeln Hitta kryckor Steg 9
    4. Köp kryckor på en drogbutik eller apotek. De flesta drogbutiker säljer kryckor, men var medveten om att ditt val kommer att vara begränsat. Många butiker erbjuder endast en typ av underarm och en typ av underarms krycka. Var noga med att försäkra dig om att butiken deltar i Medicaid eller att kontakta ditt försäkringsbolag för att se till att kryckorna är täckta av din försäkring.
  • Bild med titeln Hitta kryckor Steg 10
    5. Få kryckor från ett medicinskt försörjningsföretag. Liksom drogbutiker erbjuder lokala medicintillförselföretag endast en typ av underarm och en typ av underarms kryckning. Men speciellt om du lånar ett par kryckor som behöver reparera, kan medicinska försörjningsbutiker vara ett bra ställe att få ersättning av krycktips eller handtag.
  • Metod 2 av 3:
    Välja rätt kryckor
    1. Bild med titeln Hitta kryckor Steg 1
    1. Fråga din läkare om kryckor är lämpliga. Krukor kräver signifikant arm och överkroppsstyrka. I vissa fall kan kryckor inte vara lämpliga för dig. Om du inte har bra arm och överkroppsstyrka, eller om du har en hand eller handledsskada såväl som en benskada, kan kryckor inte fungera för dig. Fråga din läkare vad hon rekommenderar.
    • För personer som har haft total knä eller höft ersättningsoperation, eller har betydande balansproblem, erbjuder vandrare mer stabilitet än kryckor gör.
    • Vandrare eller rullstolar kan vara mer lämpliga för äldre.
    • Om du har nervskador eller visuell nedsättning, kan kryckor inte vara det bästa valet för dig.
    • Använda kryckor kräver att du lär dig nya gångmönster, eller hur man går. Om du har kognitiv försämring kan din läkare rekommendera en walker eller rullstol i stället.
  • Bild med titeln Hitta kryckor Steg 2
    2. Välj stilen med kryckor som är rätt för dig. Underarm kryckor har en kudde som hålls under armen. Dessa är vanligtvis föreskrivna, men de är vanligtvis avsedda för tillfällig användning snarare än långsiktig. Långvarig användning av underarm kryckor kan orsaka nervskador eller axel tendinit. Dessutom finns det flera andra mindre ofta föreskrivna kryckor som kan passa dina behov:
  • Underarm / armbåge kryckor - kryckor med en öppen manschett som griper användarens underarm. De är svårare att behärska och kräva mer styrka, men erbjuder också mer kontroll över din rörelse och föredras för aktiva patienter eller långsiktiga användare som kommer att ha tid att bygga den nödvändiga styrkan. De är också bekvämare eftersom manschetten tar tryck av handleden. Människor med cerebral pares använder vanligtvis denna typ av krycka.
  • Strastkryckningar - Dessa är en patenterad typ av kryckning som liknar underarm kryckor, men med en större bas för att ge större stabilitet. De kan göra det bekvämare och lätt att gå.
  • Plattformskruvar - för användare med ett svagt grepp. Dessa kryckor tillåter användningen att riva sin arm till kryckorna i ett läge som håller sin hand som vilar på handtaget.
  • Hands Free Crutch - Denna krycka är för personer med skador under knäet. Det remmar på knäet när ditt ben är böjt och fungerar som ett pinnben, så att du kan gå med dina händer gratis. Dessa kryckor är vanligtvis inte täckta av försäkring såvida inte din läkare indikerar att du inte kan använda traditionella kryckor.
  • Bild med titeln Hitta kryckor Steg 3
    3. Kolla in kryckens spets. De flesta kryckor har en gummipip som tar din vikt och förhindrar glidning. Se alltid till att spetsen är obruten. Om du kommer att använda kryckorna under en lång tid eller planera att vara mycket aktiv med dem, överväga kryckor med ett flexibelt spets eller en fjäderbelastad spets som gör att gå lättare.
  • Bild med titeln Hitta kryckor Steg 4
    4. Var särskilt uppmärksam på handtagen. Handtaget är där du kommer att lägga all din vikt när du gå, Så det måste vara bekvämt. Vadderade är i allmänhet att föredra. Om du kommer att använda kryckor under lång tid, överväga att köpa dem med ergonomiskt formade handtag som passar dina vänstra och högra händer.
  • Bild med titeln Hitta kryckor Steg 5
    5. Se till att dina kryckor passar. Bara köp kryckor som är justerbara. Dina kryckor ska vara rätt höjd för att du kan gå med upprätt hållning och inte lägga för mycket tryck på dina handleder.
  • Underarm kryckor - När du bär skor, bör dynan på toppen av kryckan vara en tum eller två under din armhålan när kryckens spets vilar på golvet ca 2 tum framför tårna. Handgripen bör tillåta en liten böjning (ca 15 °) av din armbåge när du står normalt.
  • Underarm kryckor - När du bär skor, placera din arm i kryckan. När det är rätt justerat, bör krypens spets vila på golvet när du böjer din armbåge (ca 30 grader) så att vecket på din handled är nivå med dina höfter.
  • Metod 3 av 3:
    Betala för kryckor
    1. Bild med titeln Hitta kryckor Steg 11
    1. Köp kryckor utan sjukförsäkring. Grundläggande underarm kryckor kostar vanligtvis $ 15 till $ 40. Underarm kryckor går från ca $ 40 till $ 100. Fjäderbelastade och ledade kryckor börjar på $ 119 för millennialen och gå upp till så mycket som $ 1000 för deluxe-modeller.
  • Bild med titeln Hitta kryckor Steg 12
    2. Använd sjukförsäkring. De flesta sjukförsäkring täcker både underarm och underarm kryckor. Uppgraderingar som anses vara en bekvämlighet, och som inte "väsentligt förbättrar funktionaliteten" av kryckorna är vanligtvis inte täckta. Det innebär att fjäderbelastade eller ledade kryckor vanligtvis inte är täckta.
  • Ring ditt försäkringsbolag för att se vad de täcker innan du köper kryckor.
  • Bild med titeln Hitta kryckor Steg 13
    3. Förvärva kryckor genom Medicare. Alla personer med Medicare del B eller del C (sjukförsäkring) är täckta för köp av kryckor. Du betalar 20% av Medicare-godkänt belopp ($ 78.57 per par för underarm kryckor och $ 42.12 för underarm kryckor), och del B eller C avdragsgilla gäller. Att förvärva kryckor genom Medicare:
  • Krukorna måste ordineras av en medicinsk leverantör som deltar i Medicare.
  • Du måste förvärva kryckorna från en leverantör som deltar i Medicare.
  • Om du går till en icke-medicare läkare av leverantör, kommer Medicare inte att betala fordran de skickar och du kommer att vara ansvarig för kostnaden.
  • Artikulerade och fjäderbelastade kryckor är inte täckta av Medicare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande