Hur man blir läkare

Om du någonsin har drömt om att hjälpa människor att hålla sig lyckliga och friska, är det en doktor ett fantastiskt och givande karriärval. Det finns så många saker du kan göra för att sätta dig på rätt väg även om du fortfarande är i gymnasiet. Medan det tar lång tid att komma igenom all din träning, kan du träna medicin direkt när du är klar. Vi vet att du förmodligen har några frågor om hela processen, så fortsätt läsa för att få reda på mer!

Steg

Fråga 1 av 10:
Hur många år tar det för att bli läkare?
1. Det kan ta cirka 10-15 år efter gymnasiet. När du har examen från gymnasiet måste du tjäna en examen från en 4-årig högskola innan du kan ansöka om läkarskolan. Du studerar i läkarskolan i ytterligare 4 år och fortsätt sedan för att få erfarenhet av fältet som fyller ett hemvist i några år.
  • Det kan tyckas som en lång tid, men din erfarenhet hjälper dig att ge bästa omsorg och träffa andra människor i ditt fält.
Fråga 2 av 10:
Vilka kurser ska jag ta före med skolan?
1. Fokusera på biologi och kemi kurser. Eftersom du ska arbeta med läkemedel och hur de påverkar människor, välj några livsvetenskapliga kurser för att lägga till i ditt skolschema. Försök att välja klasser som mänsklig biologi, organisk kemi eller farmakologi om de är tillgängliga på din skola. Om du fortfarande är i gymnasiet, leta efter dessa som AP-kurser så att du kan tjäna högskolepoäng. Se till att du studerar hårt och gör det bra i var och en av dina klasser eftersom de vanligtvis är förutsättningar för med skolan.
  • Även om de flesta högskolor tillämpar AP-krediter, kommer vissa medicinska skolor inte att acceptera dem och fortfarande kräver kurser på högskolanivå.
  • 2. Inkludera några klasser i psykologi eller sociologi. Gå igenom listan med tillgängliga kurser på din skola och försök att lägga till ett par beteendemässiga vetenskaper i ditt schema. Att ta dessa kurser hjälper dig att lära dig mer om hur människor tror och uppträder, vilket kan hjälpa dig att erbjuda den bästa behandlingen för vad som helst som de hanterar.
  • Kurskraven är beroende av vilken medicinsk skola du vill gå till. Kontrollera alltid webbplatserna för de skolor du är intresserad av att se vilka kurser du behöver ta.
  • Fråga 3 av 10:
    Vilken grad behöver jag innan jag går till med skolan?
    1. Tjäna en kandidatexamen i vetenskapen innan du ansöker. Du kan gå till en 4-årig skola för att tjäna din kandidatexamen. Medan många med skolor accepterar de flesta examensprogram, har du bättre chanser att bli accepterad om du väljer ett vetenskapsrelaterat fält, som biologi eller kemi, eftersom det hjälper dig mer med kurser i läkarskolan. Fokusera hårt på dina studier så att du kan göra det bra på alla dina kurser och tentor.
    Fråga 4 av 10:
    Vilka extracurriculars kan jag göra för att hjälpa mig att komma in i skolan?
    1. Leta efter medicinska frivilliga möjligheter. Du kan börja volontärarbete när du är i gymnasiet så att du kan få en tidig start på din karriär. Besök webbplatsen för ditt lokala sjukhus eller klinik och sök efter "volontärmöjligheter" för att se om de har några tillgängliga positioner. Vissa saker du kan göra för att volontär inkludera hälsningspatienter, eskortera patienter genom kliniken och svara på telefoner. Annars, prata med din skolans vägledning eller karriärrådgivare för att se om de kan hjälpa dig att göra anslutningar.
    • Om din skola har en karriärdag, leta efter representanter från lokala sjukhus eller kliniker och fråga vilka frivilliga positioner som är tillgängliga.
    Fråga 5 av 10:
    Hur ansöker jag om medicinsk skola?
    1. Ta MCAT-examen och skicka dina poäng till potentiella skolor. Det medicinska college-inträdesprovet (MCAT) är ett standardiserat test som krävs för din med skolansökan. Testet är multipelval och är uppdelat i 4 sektioner: biologiska och biokemiska stiftelser - kemiska och fysiska stiftelser - psykologiska, sociala och biologiska fundament- och kritisk analys och resonemang. Planera tentamen inom 3 år efter att ha ansöker till med skolan för att se till att de accepterar dina poäng.
    • Leta efter studiehandböcker online eller vid bokhandlar och försök att lägga undan en tid varje dag för att granska informationen före testet.
  • 2. Fyll i ansökan för den skola du vill gå till. Forskning några potentiella läkarskolor som du vill delta och kontrollera om du uppfyller programmets krav. Fyll i ansökan online med din information, transkript och alla uppsatser som de ber dig att skriva. Var noga med att skicka in din ansökan före den tidsfrist som anges på webbplatsen för att säkerställa att du kvalificerar dig för det kommande läsåret.
  • Starta din ansökan på våren av ditt juniorårskola om du planerar att gå till med skolan strax efter examen.
  • Många med skolansökningar har en engångsavgift som varierar mellan institutioner.
  • Du kan också behöva brev av rekommendation från professorer eller rådgivare.
  • 3. Intervju med någon från skolan för att se om du är en bra passform. När din ansökan blir accepterad måste du vanligtvis göra en intervju med en fakultetsmedlem person eller över ett videosamtal. Intervjuaren kommer att fråga dig saker som du vill vara en läkare och varför du vill delta i skolan. Svara på alla frågor ärligt så bra som möjligt för de bästa chanserna att bli accepterade.
  • Oavsett hur intervjun gick, skicka en uppföljnings-e-post tack för personen för sin tid och övervägande.
  • Försök att köra en mock intervju med en vän eller mentor så att du kan vänja dig att svara på frågorna. Bara se till att du inte memorerar svar, annars verkar det som om du är för repeterad.
  • Fråga 6 av 10:
    Vad gör jag under medicinsk skola?
    1. Ta prekliniska klasser för de första 2 åren. När du först startar läkarskolan kommer du att arbeta mest i ett klassrum så att du kan bekanta dig med grundläggande medicinska koncept. Du lär dig om kroppsfunktioner, sjukdomar och behandlingar. Du kommer också att täcka grundläggande doktorska färdigheter, som att ta medicinska historier och kommunicera med patienter.
  • 2. Arbeta med patienter under kliniska under de senaste 2 åren. När du blir mer kunnig, kommer dina professorer att låta dig interagera och arbeta med patienter så att du får praktisk erfarenhet av rundor och behandla andra. Lyssna försiktigt åt den övervakande läkaren och följ instruktionerna så att du kan fortsätta att lära och förbättra.
  • Vissa skolor kan ha en mer integrerad läroplan där du börjar göra kliniska interspersed med dina klasser.
  • 3. Ta de första 2 delarna av USMLE under skolan för att få en allmän licens. Förenta staternas medicinska licensprov, eller USMLE, är ett obligatoriskt 3-stegs test för alla medicinska studenter. Varje steg i tentamen är flera val som täcker grundläggande medicinsk information och tar cirka 8 timmar att slutföra. Ansök om att ta examenens första och andra steg medan du fortfarande är inskriven på din medskola, men du kan inte ta det sista steget tills du arbetar på ett hemvist.
  • Scores varierar från 1 till 300, där 300 är bäst. Typiska medianresultat för steg 1 och 2 i tentamen är cirka 232 respektive 245.
  • Du kan återta varje steg i USMLE upp till 6 gånger.
  • Fråga 7 av 10:
    Hur väljer jag en medicinsk specialitet?
    1. Välj något som du har haft att göra i med skolan. Under dina sista år av läkarskolan får du välja vilket område av medicin du vill fokusera på. Tänk hårt om vad du gillat att lära dig om och om dessa vägar är vad du vill driva i din karriär. Om du inte är säker på vad du vill göra, prata med en rådgivare eller rådgivare på din skola för att hjälpa dig att hitta det område du är bäst lämpad för.
    • Till exempel, gå in i barn eller familjemedicin om du vill arbeta med yngre patienter.
    • Som ett annat exempel, om du verkligen varit intresserad av ben och leder under klassen, kan du istället gå in i ortopedi.
    • Några av de mest konkurrenskraftiga medicinska specialiteterna inkluderar radiologi, ortopedisk kirurgi, integrerad plastikkirurgi och neurologisk kirurgi.
  • 2. Bestäm om du vill vara i ett sjukhus eller privatpraxis. När du arbetar på ett sjukhus gör du mer arbete med lag och har administratörer hantera allt pappersarbete du behöver. Men sjukhus kan vara mer stressande eftersom dina timmar kan förändras beroende på veckan och du kommer att arbeta med ett stort antal patienter. Om du vill ha mer kontroll över dina timmar och vill skapa bättre anslutningar med de personer du behandlar, välj en privat klinik istället.
  • Om du njöt av att göra rundor under med skolan, kan fält som allmän kirurgi eller internmedicin på ett sjukhus vara ett bra val för dig.
  • Tänk på fält som psykiatri, dermatologi eller patologi om du vill ha mer kontroll över de patienter du ser och vill arbeta i en specialiserad klinik.
  • Fråga 8 av 10:
    Vad ska jag förvänta mig under bostaden?
    1. Du får erfarenhet av att arbeta i ditt fält under tillsyn. Efter att ha valt en specialitet du vill träna, ansöka om uppehållstillstånd i en klinik eller medicinsk praxis. När du väl accepterad kan du interagera och hjälpa till med patienter medan mer erfarna läkare tittar på dig. På det sättet kan du lära dig ännu mer om ditt fälts specialiserade tjänster och arbeta med patienter utanför läkarskolan.
  • 2. Planera att vara bosatt i 3-7 år. Bostadslängder är allt beroende av problemets svårighet som du valde som din specialitet. Om du bara arbetar i allmänhet, får du vanligtvis med bara 3 år. Men svårare fält, såsom neurologi och kirurgi, kan ta 5-7 år att slutföra fullt ut.
  • Fråga 9 av 10:
    Hur får jag certifierad för att träna medicin?
    1. Kontrollera licenskraven för ditt tillstånd. Varje stat har sina egna krav innan du kan ansöka om en medicinsk licens. Vissa stater kräver ett visst antal år i hemvist medan andra kan ha begränsningar för hur många gånger du tar USMLE.
  • 2. Ta en bräda certifiering examen för din medicinska specialitet. Kontakta din statens licensavdelning när du kommer närmare slutet av ditt hemvist att ta reda på hur man ansöker om styrelsen. De flesta styrelsestex är skrivna test, men vissa specialiteter kan också kräva en muntlig tentamen. När du har passerat dina brädor kan du sedan träna någonstans inom staten.
  • Medelbräda tentor kan kosta cirka $ 2000 USD.
  • Fråga 10 av 10:
    Hur mycket är en doktors lön?
    1. Du kan tjäna cirka $ 200,000 USD per år som allmän läkare. Om du bara övar allmänt läkemedel, brukar du vara genomsnittet runt så mycket varje år. Om du övar ett mer specifikt läkemedel, kommer du sannolikt att tjäna mer pengar beroende på svårigheten att vad du gör.
    • Till exempel kan du tjäna i genomsnitt $ 350,000 USD per år om du är en hudläkare eller upp till $ 550,000 USD om du är en neurosurgeon.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Göra lite tid för extracurricular aktiviteter under med skolan så att du kan behålla ett arbetslivsbalans. De kan också hjälpa dig med lagbyggnadsförmåga i kliniken.
  • Det är helt normalt att känna sig lite stressad under läkarskolan. Prata med en fakultetsmedlem eller dekan för tips om hur du hanterar din stress.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande