Hur man hittar en primärvårdsläkare

Oavsett om du har flyttat, bytte försäkringsleverantörer, eller bara letar efter en ny läkare, är det viktigt att hitta en primärvårdspersonal en viktig del av att hålla dig frisk och omhändertagen. Att hitta rätt läkare kan ta lite tid, men med lite ansträngning kan du se till att du hittar en medicinsk professionell som passar din försäkring, dina hälsobehov och dina personliga preferenser. Börja med att kolla med din försäkringsplan, be om hänvisningar och gör lite bakgrundsforskning innan du överför din post och ställer in din första möte.

Steg

Del 1 av 3:
Letar efter en läkare i nätverk
  1. Bild med titeln Hitta en primärvårdspersonal Steg 1
1. Kolla med din försäkring. Om du har försäkring, vare sig självförsedd eller via en arbetsgivare, bör ditt första steg vara att kontrollera med din leverantör för att se vilka läkare som är i nätverket. Ring och be om en lista över läkare i ditt område eller gå online och använd din leverantörs verktyg för att se vilka läkare som är tillgängliga för dig.
  • I-nätverksläkare är de som aktivt arbetar med ditt försäkringsbolag för att erbjuda dig speciella förhandlade priser. Dessa läkare laddar generellt mindre och täcker mer än out-of-network-läkare.
  • Medan det kan ta mer tid att få ett möte med någon i nätverket, kommer din vilja att vara tålmodig att hjälpa dig att spara pengar på lång sikt.
  • Ofta, när du ser en primärvård i nätverket, måste du bara betala en Copay, vanligtvis mellan $ 20 och $ 40, för ett allmänt besök. Kontrollera dina plan detaljer för att se hur mycket din Copay för varje besök kommer att vara.
  • Bild med titeln Hitta en primärvårdspersonal Steg 2
    2. Bekräfta med läkaren. Läkarens kontor tenderar att ha dynamiska relationer med försäkringsbolag, så det är fördelaktigt att ringa sitt kontor och bekräfta din täckning. Ge kontoret eller kliniken ett samtal och be om att tala med en faktureringsspecialist om accepterad försäkring.
  • Fråga kliniken, "accepterar du den här planen?"Och" Är du in eller ut ur nätverket?"
  • Många läkare går ut ur nätverket och / eller försäkringswebbplatsen är inte uppdaterad.
  • Var noga med att ge dem inte bara din försäkringsleverantör utan din specifika plan, eftersom de kan acceptera några men inte alla planer från din leverantör.
  • Planera detaljer kan hittas online, på ditt försäkringskort, eller genom att ringa din försäkringsleverantör.
  • Bild med titeln Hitta en primärvårdspersonal Steg 3
    3. Be om rekommendationer. Om du får din försäkring genom en skola eller arbetsgivare är chansen att många av folket runt dig kommer att ha samma täckning. Fråga vänner eller medarbetare som du litar på rekommendationer för en bra primärvårdsläkare i ditt nätverk.
  • Låt din vän eller kollega veta, "Jag letar efter en ny läkare som omfattas av vår försäkringsplan. Har du en primärvårdsdoktor som du gillar?"Fråga dem också vad de tycker om läkaren, hur länge väntetiden vanligtvis är, och huruvida utnämningar är lätt.
  • Bild med titeln Hitta en primärvårdspersonal Steg 4
    4. Gå ut ur nätverket. Om du har en anledning att gå till en läkare ur nätverket, som behöver se en specialist eller resa utanför ditt nätverksområde, kontakta ditt försäkringsbolag och fråga dem om läkare i området. Det kan finnas ur nätverkspersonal som fortfarande tar din försäkring så att du inte är kvar med den totala propositionen.
  • Låt ditt försäkringsbolag veta om din anledning att gå ut ur nätverket. Det kan finnas ytterligare detaljer i din policy som kan hjälpa till att täcka några av dina utgifter.
  • Om möjligt, få en primärvårdsläkare som är i nätverket och en specialist som är ute av nätverket. Din primärvårdsläkare kan då göra mycket av den väsentliga testningen för att minska kostnaderna för dig.
  • Del 2 av 3:
    Hitta rätt läkare för dig
    1. Bild med titeln Hitta en primärvårdspersonal Steg 6
    1. Bestämma specialiteter. Typiskt tjänar en allmänläkare som en primärvårdspersonal, men internmedicinska läkare kan också ofta ge primärvården. Om du behöver en viss typ av speciell vård för en viss sjukdom eller en del av din kropp, kontrollera med lokala medicinska grupper och sjukhus att se om det finns en internist där med vem du kan arbeta.
    • Interntister specialiserar sig vanligtvis i en viss del av kroppen, som hjärtat eller njurarna, eller vid behandling av en viss typ av medicinsk komplikation, såsom diabetesvård.
    • Internistor är inte kirurger. I stället arbetar de med diagnos och behandling av medicinska tillstånd och komplikationer genom standardmedicinsk praxis.
    • Internistor är ofta bra val för mer komplexa förhållanden, som kronisk trötthetssyndrom. Fråga vad olika internister specialiserar sig på eller intresse för, och gå med en som underspecialiserar sig på något som är relaterat till ditt specifika villkor.
    • Barnläkare är specialister som arbetar med barn. Om du letar efter en primärvårdspersonal för ett barn under 14-16 år, är det viktigt att hitta en barnläkare.
  • Bild med titeln Hitta en primärvårdspersonal Steg 7
    2. Kolla recensioner. Recensioner och Client Testimonials är ett användbart verktyg för att mäta en doktors säng. Titta online på granskningswebbplatser samt specialwebbplatser som Zocdoc och Angies lista för att se vad andra har att säga om deras erfarenhet med en läkare.
  • Angelslista.com ger recensioner att faktor i saker som behandling effektivitet, punktlighet och vänlighet.
  • Det är viktigt att ta reda på huruvida läkaren lyssnade på patienten eller inte. Leta efter kommentarer specifikt om den typ av vård som någon fått.
  • Tänk på att människor är mer benägna att se över vad de anser vara negativa erfarenheter. Ta kommentarer som, "De höll mig att vänta förbi min tidpunkt," lätt och istället leta efter indikatorer på felbehandling eller dålig behandling av patienter.
  • Om du känner till någon som har varit i en läkare personligen, fråga dem om deras erfarenhet. Låt dem veta, "Jag tänker på att se en ny primärvårdsläkare. Vad har din erfarenhet varit som med den här läkaren?"
  • Bild med titeln Hitta en primärvårdspersonal Steg 8
    3. Gör lite bakgrundsforskning. När du har hittat ett par läkare tror du att du kanske vill arbeta med, ta en titt på deras bakgrunder för att hjälpa dig att välja den bästa läkaren. Ta en titt på faktorer som de gick till läkarskolan, hur länge de har övat, hur nära de är till ditt hem eller kontor, och om de har förlängda eller helg timmar.
  • Det mesta av denna typ av bakgrundsinformation kan hittas genom att kolla online på sjukhuset eller klinikens hemsida, eller genom att ringa doktorns kontor direkt.
  • Hälsovills.COM ger information om utbildning, anslutna sjukhus, felaktiga fordringar och styrelser, kontorslokaler och försäkringsplaner.
  • Tänk på om du är mer bekväm med en läkare i en viss ålder eller kön. Om så är fallet, kolla in i åldern och könen av potentiella läkare som du överväger.
  • Om engelska inte är ditt första språk, kontrollera om läkaren talar om några andra språk. Att arbeta med en läkare på ditt första språk kan hjälpa till att göra saker bekvämare och lätt för dig som patient.
  • 4. Gå med en läkare som arbetar på ett stort sjukhus eller kontor. Stora anläggningar har fler läkare och fler tjänster. Om du kommer in med ett tillstånd och din läkare är inte säker på vad du har, kan de begära en omedelbar andra åsikt. Se om sjukhuset eller kontoret din potentiella läkare arbetar på har ett onsite lab, ett på plats apotek och en röntgenavdelning. Ju fler test du kan ha gjort där, desto mer pengar kommer du att spara och desto effektivare kommer din läkares besök att vara.
  • Del 3 av 3:
    Komma igång som en ny patient
    1. Bild med titeln Hitta en primärvårdspersonal Steg 9
    1. Ring för att se om doktorn accepterar nya patienter. Innan du kan ställa in ett möte måste du se till att din avsedda läkare accepterar nya patienter. Ring deras kontor och fråga, "Accepterar du nya patienter vid den här tiden?"
    • Om läkaren inte accepterar nya patienter just nu kan du kanske fråga sitt kontor för rekommendationer för liknande läkare i området.
  • Bild med titeln Hitta en primärvårdspersonal Steg 10
    2. Överför dina journaler. Ring din Tidigare läkarkontor och be dem att överföra dina journaler till din nya läkare. Du kanske kan begära att posterna skickas direkt till dig via en patientportal, eller du kan behöva fråga din tidigare läkarkontor att skicka dem direkt till din nya läkare.
  • Var noga med att begära att din tidigare läkare är laboratorier och poster för alla nya MR, röntgenstrålar och sjukhusbesök.
  • Enligt sjukförsäkringsportabilitet och ansvarsskyldighet måste din läkare följa en begäran om att ge dig kopior av dina journaler. Om din läkare inte skickar dina poster till din nya läkare, gå till deras kontor och begära dina poster direkt. Du måste underteckna en release av informationsdokument för att detta ska hända.
  • Bild med titeln Hitta en primärvårdspersonal Steg 11
    3. Planera din första möte. När du väl valt en ny primärvårdspersonal, planera ett möte för ett allmänt besök. Detta ger dig chansen att lära känna din nya läkare, och det hjälper din läkare att bli bekant med dina journaler och förväntningar.
  • Be om en ny patientutnämning så att din nya läkare har tid att granska din medicinska historia. Dessa möten är vanligtvis 30 minuter lång, vilket är dubbelt så mycket som den typiska tiden.
  • Om du har några specifika frågor angående doktorns praxis eller dina vårdalternativ, få dem redo att fråga under utnämningen.
  • Låt din läkare veta om några senaste eller pågående förutsättningar som du har behandlats, liksom alla läkemedel som du för närvarande tar.
  • Du kommer att bilda ett viktigt förhållande med din nya läkares sjuksköterska, eftersom du sannolikt kommer att kommunicera mycket med dem och lämna meddelanden mer dem. Var noga med att träffa sjuksköterskan och fråga vad den vanliga vändningen är på gång på att återvända samtal.
  • Efter utnämningen, incheckning med dig själv och utvärdera hur du känner. Fortsätt inte att se en läkare om de fick dig att känna sig obekväma eller ovälkommen i sin övning.
  • Tips

    Hänvisningar från din nuvarande läkare och ord-i-mun-rekommendationer är i allmänhet det mest tillförlitliga sättet att hitta en ny läkare. Kontrollera alltid med de personer du litar på först.
  • Kontrollera om din läkare har några sjukhusanslutningar. Om så är fallet kan det diktera var du kan ta emot sjukhusbehandling.
  • Gå med en läkare som dotterbolag med det sjukhus du gillar eller är det mest lämpligt att gå till.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande