Hur man blir en försäljningsrepresentant med medicinsk utrustning

Medicinska enheter Försäljningsrepresentanter säljer medicintekniska produkter till läkare, kirurger och andra sjukvårdspersonal. Arbetet är snabb och utmanande, men det är också en av de mest potentiellt lukrativa försäljningsställena i USA. Om du har en utgående personlighet och njut av att interagera med människor, kan du få framgång i försäljning av medicinsk enhet. Här har vi dragit ihop svaren på några av de vanligaste frågorna om hur man hoppar i en karriär som en medicinsk utrustningsförsäljningsrepresentant.

Steg

Fråga 1 av 10:
Vilken utbildning behöver du bryta in i enhetens försäljning?
  1. Bild med titeln Bli en sjukvårdsförsäljningsrepresentant Steg 2
1. De flesta medicinska enhetens försäljningsrepresentanter har en kandidatexamen. Grader i försäljning eller marknadsföring är vanliga, men du kan också driva en examen i biovetenskap för att få en bättre förståelse för hälsovetenskapen bakom de enheter du säljer. Teknik och teknik grader skulle ge dig kunskap i mekanikerna bakom medicintekniska produkter.
  • Marknadsföring och försäljningsutbildning anses vanligen viktigare än medicinteknisk kunskap av arbetsgivare. Men en viss förståelse för bioteknik skulle göra det lättare för dig att förstå de enheter du säljer och pratar med läkare om dem.
  • Det finns specialiserade träningsprogram som kan ge dig ett ben upp, åtminstone med din jobbsökning, eftersom de erbjuder jobbplaceringstjänster för kandidater.
Fråga 2 av 10:
Är medicinsk utbildning som är nödvändig för att bli en försäljningsrepresentant?
1. Medicinsk utbildning är inte nödvändig, men det kan hjälpa dig på jobbet. Medicinska enheter Försäljningsrepresentanter arbetar ofta tillsammans med läkare och kirurger för att hjälpa dem att installera och driva de enheter de säljer. Några förståelse för grundläggande medicinska principer innebär att du får mindre av en inlärningskurva på jobbet, särskilt när det gäller medicinsk terminologi.
  • Medan du inte nödvändigtvis behöver en medicinsk examen eller erfarenhet som en praktiserande läkare, kan du också göra några hälsorelaterade kurser göra det lättare att prata med läkare och sjuksköterskor eftersom du vet hur man ska "tala deras språk."
Fråga 3 av 10:
Kan du komma in i medicinsk enhets försäljning utan erfarenhet?
  1. Bild med titeln Bli en medicinsk utrustning Försäljningsrepresentant Steg 3
1. Ja, men det kan vara svårt utan någon form av försäljningsupplevelse. De flesta försäljningschefer är mer intresserade av din rekord med att sälja saker än vad de är med vad du vet. Medical Device Tech ändras ständigt, så du måste göra mycket lärande i hela din karriär. Att vara bra att sälja saker är ofta mer värdefullt än att ha någon särskild verksamhet eller medicinsk kunskap.
  • Din erfarenhet behöver inte nödvändigtvis betalas erfarenhet. Om du gick universitetets rutt och hade några försäljnings- eller marknadsföringspraktik på vägen, räknas de definitivt som erfarenhet!
  • B2B-försäljningsjobb, som att sälja kontorsutrustning, visa att du har en färdighet som liknar vad som behövs för att vara en framgångsrik medicinskt försäljningsrepresentant.
Fråga 4 av 10:
Vilka färdigheter behöver du vara en framgångsrik försäljningsrepresentant?
  1. Bildtiteln Bli en medicinsk utrustning Försäljningsrepresentant Steg 8
1. Framgångsrika försäljningsrepresentanter är vanligtvis drivna, assertiva och kommunikativa. I viss mån är att sälja medicintekniska produkter som att sälja någonting. Om du har en passion för den produkt du säljer och kan förklara fördelarna med att stänga försäljningen, det gör du bra. Det hjälper också om du är energisk och fungerar bra i högtrycksmiljöer, eftersom en försäljningsrepresentant kan innebära långa timmar, mycket resor och ett konstant tryck för att möta försäljningskvoter.
  • Merparten av din tid som en sjukvårdsrepresentant kommer att spenderas med läkare och andra vårdpersonal, så det gör du bra om du har spenderat tid runt läkare och är bekväma i vårdmiljön. Om doktorns kontor och sjukhus gör dig orolig, kanske den här positionen inte är den bästa passformen för dig!
  • Om du säljer kirurgiskt implanterade enheter kan du också bli uppmanad att hjälpa eller samråda i operationsrummet. Du kommer att titta på det kirurgiska proceduren flera gånger under träning, så det är bra att ha dig till hands - speciellt om det är första gången kirurgen någonsin har implanterat den specifika enheten.
Fråga 5 av 10:
Hur kan du hitta ett jobb som en medicinsk enhet försäljning rep?
  1. Bild med titeln Bli en försäljningsrepresentant för medicinsk utrustning
1. Kontrollera onlinebrädor för öppna listor. Medicinska enhetstillverkare och distributörer listar ofta jobb på populära jobbbrädor, som faktiskt. Du kanske också tittar på MedReps, vilket är ett jobbkort specifikt för medicinsk försäljningspositioner.
  • MedReps har också innehåll och resurser som kan hjälpa dig att skräddarsy ditt CV och förbereda oss för intervjuer i fältet.
Fråga 6 av 10:
Är nätverkande viktigt i medicinsk försäljning?
1. Ja, nätverk är otroligt viktigt för att hitta ett jobb i medicinsk utrustning. En LinkedIn-undersökning fann att 70% av arbetssökande hittade en position genom nätverk. Att skapa en profil på LinkedIn-plattformen är ett bra ställe att börja, men vanligtvis måste du göra mer än det för att landa positionen för dina drömmar.
  • Gå med i medicinska försäljningsförsäljningsföreningar, till exempel sjukvårdsförsäljning och marknadsföringsnät, för att hålla reda på industrin nyheter och få anslutningar till andra säljare. Medcept är ett annat online-samhälle som tillgodoser människor inom medicinsk och sjukvårdsindustrin.
Fråga 7 av 10:
Vad är några stora medicinska enheter företag?
1. Medtronic, Johnson & Johnson, och Abbott Laboratories är ledare. Dessa 3 företag hade den högsta intäkterna bland medicintekniska företag i 2019. Vissa företag tillverkar och säljer och säljer medicintekniska produkter, medan andra bara säljer och distribuerar produkter som tillverkas av andra.
  • Karriärplats MedReps genomförde en undersökning av medicintalförsäljningsrepresentanter för att hitta de bästa ställena att arbeta i branschen. Undersökningen rankade Teleflex och Conmed som de bästa medicintekniska företagen att arbeta för.
Fråga 8 av 10:
Hur mycket gör medicinska enheter försäljningsrepresentanter?
1. Median årsinkomst är cirka 86 000 dollar, från och med 2020. Denna siffra, som beräknas av den amerikanska byrån för arbetsstatistik, tar hänsyn till alla försäljningsrepresentanter för tekniska och vetenskapliga produkter, inklusive försäljningsrepresentanter av medicinsk utrustning. Många försäljningsrepresentanter för medicinsk utrustning gör mer än detta när du är faktor i bonusar och försäljningsincitament.
  • Inom försäljningsområdet Medical Device, de som säljer bioteknik, hälsoprogram och kirurgiska enheter tenderar att tjäna mer övergripande.
Fråga 9 av 10:
Gör medicinsk utrustning försäljningsrepresentanter mycket?
1. Det beror på storleken på ditt försäljningsområde. I fler stadsområden med en högre täthet av potentiella kunder kommer ditt territorium sannolikt att vara ganska små. I mer landsbygdsområden kan du dock ha ett försäljningsområde som sträcker sig i hela staten eller delar av flera stater.
  • Mycket av ditt arbete kan typiskt genomföras via telefon och internet, men du förväntas vanligtvis resa till kundens kontor och göra personliga försäljningsställen.
  • I kölvattnet av Covid-19-pandemin skiftades de flesta medicinska enhetens försäljningsrepresentanter från personliga möten. Detta kan vara en verklighet även efter att hotet av pandemin är över.
Fråga 10 av 10:
Är medicinsk utrustning en bra karriär?
1. Det kan vara en bra karriär om du arbetar bra under tryck. Medical Device Sales Reps arbetar vanligtvis mer än 40 timmar i veckan och de har ofta inte den största arbetslivsbalansen. De reser också mycket, så om du är hemmabody, kanske det inte är den bästa passformen för dig.
  • Mer extroverted människor som trivs i högtryckssituationer är mest sannolikt att utmärka sig på medicinsk utrustning.

Varningar

Denna artikel diskuterar hur man blir en försäljningsrepresentant för medicinsk utrustning i USA, som har ett privat hälsovårdssystem. I andra länder med folkhälsovård är medicinsk utrustning som är strängt reglerad och vägen till att bli en försäljningsrepresentant är väldigt annorlunda.
  • Vissa webbplatser som tillgodoser medicinska försäljningsrepresentanter nämner den registrerade medicinska försäljningsrepresentanten som erbjuds av den nationella föreningen för medicinska försäljningsrepresentanter (NAMSR). Ingen certifiering är dock nödvändig och, från och med maj 2021, är webbplatsen som anges för NAMSR inte funktionell.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande