Hur man bestämmer rätt höjd på gångkanat

En gångrör kan vara antingen en tillfällig eller permanent lösning. Du kan behöva en sockerrör under en kort tid efter en skada eller olycka, eller det kan vara din konstanta följeslagare om du lider av en kronisk försvagande sjukdom. Hur som helst, bestämmer den korrekta höjden på din käpp är avgörande eftersom det leder till lämplig balans och stabilitet, vilket ger dig större förtroende (och säkerhet) i din rörlighet och förbättrad livskvalitet. Att bestämma höjden är emellertid inte alltid en exakt vetenskap på grund av personliga preferenser, så använd endast följande information som en riktlinje.

Steg

Del 1 av 3:
Beräkning av din sockelängd
  1. Bild med titeln Bestäm rätt höjd på gångkanor Steg 1
1. Uppskatta med din höjd. Om du inte har ett måttband och du beställer en sockerrör online kan du uppskatta storleken du kan behöva med hjälp av din höjd som en allmän guide. En person mellan 76 och 79 tum lång bör beställa en 38-tums sockerrör, medan de mellan 72 och 75 tum långa kan upptäcka att en 37-tums sockerrör passar dem bättre. Längden på sockerröret du beställer bör släppa en tum för varje tre tum som du är under de föreslagna höjdområdena. Till exempel bör en person som står 64 till 67 inches lång köpa en 35-tums sockerrör.
  • Många kanes är höjdjusterbara, men vissa är inte (särskilt de som huggas från trä).
  • Bild med titeln Bestäm rätt höjd på gångkanat Steg 2
    2. Beställ en 36-tums sockerrör om du är av genomsnittlig höjd. Eftersom många människor (särskilt män) faller inom höjtområdet 68-71 tum, tillverkas de flesta kanes eller justeras till 36 tum i längd. Som standard skickar vissa cane tillverkare 36-tums canes till online kunder automatiskt om de inte anger en annan längd.
  • Att gå med en sockerrör som är antingen för lång eller kort kan leda till mer värk och smärta, särskilt i din armbåge, axel och nacke.
  • Bild med titeln överleva ett orkan steg 16
    3. Låna en sockerrör från någon av liknande storlek. Om en vän eller en familjemedlem tillfälligt behövde en sockerrör för att hjälpa till att återhämta sig från en olycka eller skada, och om de är samma höjd som du, fråga dem om du kan låna eller köpa den. Om de var ordentligt uppmätt för sockret och tenderar att bära liknande skor till dig, så kan deras sockerrör vara en bra passform för dig.
  • När du försöker korrelera din höjd till längden på en sockerrör, kom ihåg att faktor i höjden på dina skor eftersom du kommer sannolikt inte att använda sockerröret utan dem.
  • Del 2 av 3:
    Vara mer exakt
    1. Bild med titeln Bestäm rätt höjd på gångkanat Steg 4
    1. Använd ett mätband. Det mest exakta sättet att bestämma rätt sockelängd för dig är att mäta avståndet mellan din hand och marken medan du bär skor. Med din arm som hänger rakt ner vid din sida, ska toppen av din sockerrör rad upp med veckan i din handled. Med andra ord är antalet inches mellan din handled och golvet den längd som din sockerrör ska vara.
    • Med sockerröret i handen ska din armbåge böja sig i en bekväm vinkel - ca 15 grader eller så. Böjning av din armbåge lite mer är okej om du främst använder sockerröret för balans istället för viktstöd.
  • Bild med titeln Bestäm rätt höjd på gångkanat Steg 5
    2. Mäta annorlunda om du är knuten över. Du bör överväga att mäta dig själv annorlunda om du har ett tillstånd som inte tillåter dig att stå upp rakt. I det här fallet behöver du sannolikt en kortare sockerrör än det som normalt dikteras av din höjd. Mäta således avståndet mellan golvet och varhelst din handled är när du går med skor på. Få en vän att hjälpa om det behöver vara.
  • Om din sockerrör är för kort kan du luta dig till ena sidan - vilket kan kasta dig av balans.
  • Bilden med titeln Bestäm rätt höjd på gångkanaten Steg 6
    3. Få professionell hjälp. Om du tycker det är för svårt att göra lämpliga mätningar för din gångkäpp, är din bästa satsning att få din läkare eller fysioterapeut hjälpa dig med det. Försök att fråga din läkare att skriva dig ett recept för en sockerrör.Du kanske också vill gå till en medicinsk försörjningsbutik och fråga en försäljningsassistent för att hjälpa dig med att hitta rätt sockerrör för dig. Din läkare eller en försäljningsassistent kan också rekommendera det lämpligaste materialet för din sockerrör, såväl som handtaget och typ av grepp.
  • Normalt är handen du håller sockerröret med motsatt sida av skadan, men ibland är det samma sida - din läkare eller fysioterapeut kan bestämma den korrekta sidan för din situation.
  • Del 3 av 3:
    Med tanke på dina alternativ
    1. Bildbetiteln Bestäm rätt höjd på gångkanat Steg 7
    1. Prova olika sockerrör. Även om man mäter avståndet från din handled till golvet är det "guldstandard" Av bestämning av sockelängd kan du föredra en något annorlunda höjd baserat på många fysiologiska faktorer, såsom flexibilitet eller styrka i dina händer, handleder, armbågar eller axlar. Till exempel, om du inte kan böja din armbåge väldigt mycket, kan du behöva en sockerrör som är lite kortare.
    • Prova några olika längder av canes medan den medicinska försörjningsbutiken eller din läkares eller fysioterapeists kontor innan du bestämmer den perfekta storleken för ditt specifika tillstånd.
    • Välj en käpp baserad på funktion såväl som personlig preferens.
  • Bild med titeln Bestäm rätt höjd på gångkanat Steg 8
    2. Tänk på vad din sockerrör är för. Många som bär en gångrör använder den främst för balans (speciellt när man går på obalanserade eller hala ytor), i motsats till det att behöva stödja majoriteten av deras kroppsvikt. Längden på din sockerrör behöver inte vara så exakt om du använder den huvudsakligen för balans i stället för viktlager / support.
  • Det finns olika typer av kanter. Vissa har ett tips medan andra har fyra tips.De med fyra tips ger mer stabilitet men dessa kanare är svårare att använda.
  • Inte alla gångkanor är utformade för att stödja all din kroppsvikt, speciellt om du är överviktig. Som sådan, kanske du bör överväga kryckor eller en rullstol om du behöver mer support.
  • Bilden med titeln Bestäm rätt höjd på gångkanat Steg 3
    3. Välj ett grepp som fungerar för dig. Canes har också olika typer av grepp. Till exempel kan du få en sockerrör med ett skumhandtag grepp med eller utan en manschett som passar runt armen. Du kan också få en sockerrör som har ett stort handtag för att göra det lättare för dig att hålla fast vid.
  • Försök att gripa olika typer av sockerrör som hanterar vad som känns mest bekväma för dig.
  • Bildbetiteln Bestäm rätt höjd på gångkanat Steg 9
    4. Glöm inte toppen av spetsen. Walking Canes kommer vanligtvis med gummi eller plasttips i slutet, vilket ger grepp men de påverkar också sockerrörets höjd. Så när man mäter sockret, ta alltid hänsyn till spetsens storlek. Vidare, när tipsen slits ner med användning, kommer käppens höjd att minska något, så kom ihåg att ersätta slitna tips.
  • De böjliga gummi-tipsen på ändarna av canes griper golvet mycket som slitbanan på däck griper vägen. Se till att din sockerrör har ett tips som är i god form.Om du behöver byta tips, gå till en medicinsk försörjningsbutik och köpa en ny.
  • När du köper en sockerrör, se till att gummi-spetsen är smidig och slitbanan är i god form.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du behöver sockerrör bara för balans, överväga en vanlig sockerrör med ett enda tips. Men om du behöver sockerröret för att bära vikt, överväga att välja en offset-sockerrör med fyra tips.
  • Att välja ett grepp för en sockerrör är en fråga om personlig preferens, men om du har problem med att ta med fingrarna (till exempel på grund av artrit), välj sedan ett större skumgrepp.
  • När du går med en sockerrör i motsatt hand, kom ihåg att det är att röra marken samtidigt som den motsatta foten gör.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande