Hur man blir läkare i storbritannien

Att vara läkare i Storbritannien kan vara en av de mest givande karriärerna. Medan det tar mycket hårt arbete och år av träning, får du hjälpa människor och göra en verklig skillnad varje dag. Lyckligtvis, förstå vad du behöver göra för att bli läkare i Storbritannien är inte för svårt. För att bryta ner det har vi svarat på några av de vanligaste frågorna som människor har om vad som krävs för att göra det.

Steg

Metod 1 av 6:
Vilka kvalifikationer behöver du bli läkare i Storbritannien?
  1. Bild med titeln Bli en läkare i Storbritannien Steg 5
1. Tjäna en examen i medicin från en erkänd skola i Storbritannien. Det allmänna medicinska rådet (GMC) ansvarar för reglering och licensieringsläkare i Storbritannien. Det första steget i att bli en licensierad läkare är att få en grundutbildning från en skola som GMC känner igen. Det kan ta 4-6 år och du kommer att lära dig grundläggande medicinska vetenskaper samt delta i en klinisk träning för att förbereda dig för din framtida medicinsk utbildning.
  • Du kan också ta ett 4-årigt läkemedelsprogram från en erkänd skola, vilket är ett bra alternativ om du avslutat din grundutbildning som studerar något annat än medicin.
  • 2. Fyll i en 2-årig grundkurs. När du har examen från läkarskolan tar du en 2-årig grundkurs där du lär dig mer om medicinska vetenskaper och praxis. Som en del av grundkursen får du också en licens för att utöva medicin som en del av programmet.
  • Varje medicinsk student måste slutföra den 2-åriga grundkursen efter att de har examen medicinsk skola.
  • 3. Avsluta din kärnutbildning och specialutbildning. Core Medical Training (CMT) innefattar att spendera 2 års rotationer i olika medicinska specialiteter för att få erfarenhet. Du kan också välja att driva 3 års akutvård gemensam stam (ACC) som innebär akut medicinsk och intensivvård, bland annat fokuserar. När du väl sätter upp det kan du spendera mellan 4-7 års specialistutbildning för ditt valda fokus, som kardiologi eller onkologi (cancer).
  • Metod 2 av 6:
    Hur går du in i läkarskolan i Storbritannien?
    1. Bild med titeln Bli en läkare i Storbritannien Steg 1
    1. Tjäna bra nivåkvaliteter i vetenskap. De avancerade nivåkvalificeringarna är en av de viktigaste faktorerna bakom att komma in i läkarskolan. De flesta skolor ber om en AAA eller AAB på en nivå, särskilt i vetenskapen som kemi och biologi. När du har slutfört din nivå kan du använda den som en del av din ansökan till läkarskolan.
    • Generellt spenderar du 2 år som studerar och förbereder dig för din nivå så att du kan göra det bra på den.
    • Nästan varje brittiska universitet använder en nivå för att bedöma en studerandes behörighet för en grundutbildningskurs.
  • 2. Skicka ett intrångstest och intervju med universitetet. Som en del av din ansökan till ett medicinskt examensarbete på ett brittiskt universitet sätter du dig ner med representanter för skolan för en formell, professionell intervju. Du kommer också att ta en examen som ges av universitetet för att hjälpa till att avgöra om du kvalificerar dig för inresa eller inte.
  • Intervjuarna kommer sannolikt att fråga saker om ditt arbete eller medicinsk erfarenhet och dina motivationer för att vilja bli läkare.
  • I allmänhet kommer inträdesundersökningarna att fokusera på vetenskap som biologi och kemi tillsammans med mer allmän testning av dina tänkande och skriftliga färdigheter.
  • 3. Skicka in din ansökan i tid. Medan vissa andra ämnen och universitet kan vara mer flexibla när du arbetar för att slutföra din ansökan, kommer läkarskolor inte. De kommer sannolikt att få dig att vänta ett år om du inte har skickat allt i tid. Skriv ett utmärkt personligt uttalande, fyll i din intervju, ta inträdesprovet och ge detaljer om relevant upplevelse som att arbeta på ett sjukhus eller delta i medicinska evenemang.
  • Vanligtvis skickar du din ansökan senast i oktober till de flesta universitet i Storbritannien.
  • Du har också referenser som måste skickas in i tid också.
  • Metod 3 av 6:
    Hur får du din medicinska licens i Storbritannien?
    1. Bild med titeln Bli en läkare i Storbritannien Steg 9
    1. Komplett läkarskola och det första året av stiftelsen. När du har examen en 4 eller 5-årig medicinsk skola börjar du ditt 2-åriga grundprogram och du kommer att få en provisorisk licens. När du har slutfört ditt första år får du din fullständiga registrering så att du kan träna som läkare medan du fyller med din extra utbildning.
    • Tänk på att du fortfarande har år av medicinsk utbildning framför dig när du har avslutat ditt grundprogram. Men du har din medicinska licens!
    Metod 4 av 6:
    Hur lång tid tar det att bli en läkare i Storbritannien?
    1. Läkare i Storbritannien kan träna i upp till 16 år. Det tar vanligtvis 4-6 år att tjäna en medicinsk examen, 2 år för att slutföra din grundkurs, och sedan 3-8 års specialistutbildning. Medan det beror på din specialitet och de program du studerar kan du i allmänhet förvänta sig mer än 10 års medicinsk utbildning.
    Metod 5 av 6:
    Hur mycket kostar det att bli en läkare i Storbritannien?
    1. Det kan kosta cirka 220 000 £, men det mesta betalas av regeringen. Medan den brittiska regeringen betalar för de flesta av studiekostnaderna, betalas vissa studentavgifter samt hyror och levnadskostnader av studenten. De extra kostnaderna och avgifterna kan variera från universitetet till universitetet, men kan kosta cirka 3 000 kronor.
    • Trots de extra avgifter som studenten betalade, kan huvuddelen av din medicinska utbildning som betalas av regeringen, spara dig massor av studentlånsskulden när du är klar.
    Metod 6 av 6:
    Hur mycket gör läkare i Storbritannien?
    1. SALARIED GPS Tjäna mellan £ 55,000 och £ 80.000. Juniordoktorer som bara börjar göra £ 23.000 sitt första år, vilket kan öka till 28 000 £ i det andra året. Läkare i specialutbildning kan tjäna mellan £ 30,000 och £ 47,000. När du väl har slutfört din formella medicinsk utbildning och du är anställd på ett sjukhuss personal, börjar du tjäna minst £ 55,000, och vissa läkare kan tjäna mer än 100 000 kronor.

    Tips

    Tänk på att komma in i läkarskolan är baserad på mer än bara bra betyg. Din erfarenhet, personlighet, attityder och hur empatisk du kan hjälpa dig att komma in i ett bra universitet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande