Hur man väljer en gastroenterolog

För att hitta rätt gastroenterolog, börja med att fråga din primära läkare, familj och vänner för ett hänskjutande. Du kan också söka efter en på ditt nationella styrelse eller Association of Gastroenterology, eller fråga din försäkringsgivare för en lista över täckta leverantörer. Utvärdera dina potentiella läkare genom att kontrollera sina uppgifter, söka recensioner, kontrollera sina affärsmetoder och ta reda på deras specialisering. När du har valt en gastroenterolog, se till att de accepterar din försäkringsplan och att alla nödvändiga förfaranden är täckta.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta gastroenterologer
  1. Bild med titeln Bli av med mannen bröst snabbt steg 11
1. Få ett hänskjutande. Fråga din primärvårdsläkare om de kan rekommendera en gastroenterolog. Se om dina vänner, familj eller andra medlemmar i din sociala cirkel kan erbjuda dig ett hänskjutande.
  • Om du känner till någon som krävde samma procedur eller har samma sjukdom som du, fråga dem om de skulle rekommendera sin gastroenterolog.
  • Försök att få mer än en hänvisning så att du har alternativ.
  • Bild med titeln Marknad En produkt Steg 1
    2. Sök en nationell gastroenterologi styrelse eller förening. Du kan också kontrollera webbplatsen för din nations styrelse, högskola eller associering av gastroenterologi. Navigera till deras hemsida och leta efter ett sökverktyg.
  • Om du till exempel bor i USA kan du använda American College of Gastroenterology`s Physician Locator Service.
  • Bild med titeln Cure Illamea Steg 10
    3. Leta efter en bekvämt beläget gastroenterolog. Håll plats i åtanke när du sammanställer din lista över potentiella gastroenterologer. Leta efter kontor och sjukhus som ligger nära ditt hem, lätt att hitta och ha bekväm parkering.
  • Om du behöver någon att köra hem efter ett polikliniskt förfarande eller kräver omedelbar behandling, vill du att din gastroenterolog är bekvämt beläget.
  • Bild med titeln Välj en Rollmodell Steg 10
    4. Ta hänsyn till kön. Tänk om du skulle vara bekvämare att se en gastroenterolog som är samma kön som du. Dessutom specialiserar vissa gastroenterologer på manlig eller kvinnlig anatomi, så du bör leta efter potentiella vårdgivare som passar bäst för dina unika behov.
  • Kontrollera ett sjukhus eller privatpraxis webbplats för att hitta information om en potentiell gastroenterologens kompetensområde.
  • Metod 2 av 3:
    Utvärdering av gastroenterologer
    1. Bild med titeln Fight Fair Steg 29
    1. Verifiera potentiella gastroenterologernas referenser. Se till att dina potentiella gastroenterologer är styrelse certifierade och formellt utbildade. Förutom ett treårigt uppehållstillstånd måste en gastroenterolog slutföra ett två till treårigt boende för specialutbildning. Leta efter en med en aktiv licens och inga kända avgifter mot dem.
    • Titta på webbplatsen för din statens medicinska styrelse. Klicka på länken för "Licenstagarens sökning," och skriv in gastroenterologens namn, stad och adress. Detta kommer att berätta när doktorn var licensierad, vilket år skickar licensen, och om de har några klagomål eller discipliner registrerade mot dem.
  • Bild med titeln Skriv ett blogg Post Steg 17
    2. Titta online för recensioner och patientundersökningar. Många läkare privata praxis och sjukhus har profiler på granskning webbplatser, som Yelp. Sök efter din potentiella gastroenterolog på specifika recensionssidor och kör en allmän sökning på en sökmotor. Du kan också kontakta kontoret eller sjukhuset och fråga om de kan ge patientundersökningar eller testimonials.
  • Kom ihåg att online recensioner inte alltid är objektiva eller auktoritativa, så ta dem med ett saltkorn.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 20
    3. Kolla med din Better Business Bureau eller Commerce. Kontakta dina lokala företagskort eller visa sina webbplatser. Leta efter dina potentiella gastroenterologists privata praxis eller för deras sjukhus och kontrollera deras betyg.
  • En bättre affärsbyrå eller handelskammare ger dig information om dina prospektiva läkarmottagares affärspraxis.
  • Du kan också få en hänvisning till en gastroenterolog från en bättre affärsbyrå eller handelskammare.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 21
    4. Fråga om deras erfarenhet med ditt specifika förfarande eller sjukdom. En bra gastroenterolog bör ha år av träning och gott om erfarenhet som utför procedurer som koloskopier. Om du har en specifik störning, bör du kontakta dina potentiella läkare för att se till att de är specialiserade på din sjukdom.
  • Om du till exempel har en koloskopi bör du välja en gastroenterolog som utför mer än 100 förfaranden per år. De bör rutinmässigt ta bort några polyper som de hittar under koloskopierna som de utför.
  • Om du har en specifik störning är ditt bästa alternativ att få ett hänskjutande från din primära läkare.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    5. Utvärdera dina potentiella läkarkommunikationsstilar. Ha en konversation med en potentiell gastroenterolog för att få en känsla för deras personlighet och sängs sätt. Välj en som gör tid för dig, kommunicerar tydligt, och omtänksamt engagerar dina frågor.
  • Fråga sitt kontor om läkaren kan spara en minut eller två för en snabb telefon eller personlig konversation. Om inte, kan du behöva göra ett möte för att besöka dem.
  • Fråga gastroenterologen frågor om ditt önskade förfarande: "Ska jag behöva bli sederad? Behöver jag snabbt innan proceduren? Finns det några potentiella komplikationer?"
  • Om du känner att de rusar dig eller använder obekant, oanvändbar jargong, försök att hitta en annan specialist.
  • Metod 3 av 3:
    Konsultera din försäkringsgivare
    1. Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 3
    1. Få en lista över täckta specialister från din försäkringsgivare. I vissa nationer, som Förenta staterna, bör försäkringsskydd vara ett primärt problem när du bygger och utvärderar en lista över potentiella gastroenterologer. Du vill inte välja en vårdgivare som är ute av ditt försäkringsnät. Om du är bekymrad över täckning kan du starta din sökning genom att fråga din försäkringsgivare för en lista över gastroenterologer som accepterar din försäkringsplan.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 25
    2. Kontakta din försäkringsgivare för att verifiera att din gastroenterolog är täckt. Om du har hittat en gastroenterolog som du gillar, fråga dem om de accepterar din försäkringsplan. Du bör också komma i kontakt med din försäkringsgivare för att bekräfta att du är täckt.
  • När du ringer till din försäkringsgivare, be om den representants namn och position med vilken du talar. Håll dessa och ditt telefonsamtals andra detaljer i dina poster om du har några problem att få dina tjänster täckta.
  • Bild med titeln Balans En Checkbook Steg 10
    3. Fråga din försäkringsgivare om några procedurer kräver föregående godkännande. För att undvika en överraskning Medical Bill, kolla över din försäkring eller ring din försäkringsgivare för att ta reda på om en koloskopi eller annat förfarande kräver föregående godkännande. För alla förfaranden bör du också se till att någon annan specialist eller tekniker, som en anestesiolog, är i ditt nätverk.
  • För att vara helt säker är det bäst att be sjukhuset att ge dig en lista över alla som kan ta någon del i ditt förfarande, fråga din försäkringsgivare om de individerna är i nätverket. Berätta för sjukhuset du bara vill ses av sjukvårdspersonal i nätverket.
  • Tips

    Om det är viktigt för dig, kan du också försöka ta reda på vilken läkare som läkaren deltog.
  • Tänk på att du kan bli belastad att intervjua eller samråda med gastroenterologen, även om du inte slutar välja dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande