Hur man botar en hydrokele

En hydrokele är fluidfylld säck i skrotet av en man - väsentligen en säkerhetskopiering av vätska runt en eller båda testiklarna. Villkoret är relativt vanligt, med uppskattningsvis 5% av pojkens pojkar födda med en. De kan också utvecklas hos äldre barn eller vuxna män på grund av en infektion eller skada på skrotet. I de flesta fall är hydrokulor inte skadliga och tenderar att gå bort på egen hand, utan behandling, men scrotal svullnad bör alltid utvärderas av en vårdgivare för att utesluta andra orsaker. Härdning av en persistent hydrocele kräver vanligtvis kirurgi, även om vissa hemmet kan också hjälpa till.

Steg

Metod 1 av 2:
Förståelse och hantering av hydrokulor
  1. Bild med titeln Cure A Hydrocele Steg 3
1. Prova ett EPSOM-saltbad. Om du märker a smärtfri svullnad i din testikel (s) / skrotum, ta ett mycket varmt bad med åtminstone några koppar epsom salt tillsatt. Koppla av i badkaret i mellan 15 och 20 minuter med benen något spridda, så att vattnet fyller på din skrotum. Vattenvärmen kan stimulera rörelsen av kroppsvätskor (som kan hjälpa till att blockera en blockering) och saltet kan dra ut vätska ut genom huden och minska svullnaden. Epsom Salt är också en rik källa till magnesium, vilket hjälper till att slappna av muskler / senor och lugna ömhet.
  • Om det finns smärta i samband med din hydrokele, kan du sedan använda ditt skrot till varmt vatten (eller någon värmekälla) skapa mer inflammation och göra dina symptom värre.
  • Gör inte badet för varmt (för att förhindra skållning) och sitta inte i badkaret för länge (för att förhindra uttorkning).
  • Bild med titeln Cure A Hydrocele Steg 1
    2. Känna igen tecken och symptom. Den första indikationen av en hydrokele är en smärtfri svullnad eller förstoring av pungen, som representerar en samling av vätska runt en eller båda testiklarna. Babies har sällan komplikationer från en hydrocele och den stora majoriteten försvinner före 1 års ålder utan behandling. Däremot kan män med hydroceller så småningom uppleva obehag när skrotet sväller och blir tungt. Det kan skapa svårigheter att sitta eller gå / springa i extrema fall.
  • Smärta eller obehag från en hydrokel är i allmänhet korrelerad med sin storlek - desto större blir det desto mer sannolikt är du att känna det.
  • Hydroceller tenderar att vara mindre på morgonen (vid vakning) och sedan få mer svullna när dagen fortskrider. Ansträngning kan orsaka att vissa hydrokele ökar i storlek.
  • Babies födda för tidigt har större risk att ha hydroceller.
  • Visste du: Det finns 2 huvudtyper av hydrocele: kommunicerande och icke-kommunal. I ett kommunicerande hydrocele färdas fluidum mellan pungen och bukhålan, vilket medför att hydrocelen fluktueras i storlek. I en icke-kommande hydrokele kommer vätskan från vävnaderna hos skrotumet, så mängden vätska tenderar att hålla sig konstant under hela dagen.

  • Bild med titeln Cure A Hydrocele Steg 2
    3. Var tålmodig med en hydrocele. I de stora majoriteten av fallen bland barnpojkar, tonåringar och män, går hydrokulor borta utan någon specifik behandling. Blockeringen eller trängseln nära testikelns (erna) löser sig och hydroceleavloppet och absorberas i kroppen. Om du märker ett förstorat skrot och det är inte smärtsamt eller orsakar problem med urinering eller under kön, ge det lite tid att lösa sig själv.
  • För baby pojkar, bryter hydroceller vanligtvis bort på egen hand inom 1 års född.
  • För män försvinner hydrokulor ofta inom 6 månader, beroende på orsaken. Större kan ta mer tid, men borde inte gå utöver 1 år utan medicinsk intervention.
  • Men hos barn och ungdomar kan hydrokulor orsakas av infektion, trauma, testikulär torsion eller tumör, så dessa villkor måste uteslutas genom undersökning från en läkare.
  • Hydroceles liknar fluidfyllda ganglioner som bildas i sena mantlar nära leder och sedan gradvis försvinner.
  • Bild med titeln Cure A Hydrocele Steg 4
    4. Undvik trauma till testiklarna och STDS. Orsaken till hydroceller är okänd hos barnpojkar, även om det är tänkt att vara en backup av vätska från dålig cirkulation på grund av barnets position i livmodern. I äldre pojkar och män är dock orsaken vanligtvis relaterad till trauma till skrotum eller en infektion. Trauma kan inträffa från brottning, kampsport, cykling och olika sexuella aktiviteter. Infektioner i testiklarna / skrotum är ofta relaterade till sexuellt överförbara sjukdomar. Skydda därför din skrot från trauma och träna säkert sex.
  • Om du spelar kontaktsport, bär alltid en atletisk supporter med en plastkopp för att skydda din skrot från skada.
  • Använd alltid en ny kondom när du har sex för att avsevärt minska risken för infektion. Sts infekterar inte alltid testiklarna, men det är inte heller ovanligt.
  • Bild med titeln Cure A Hydrocele Steg 5
    5. Vet när man ska söka medicinsk behandling. Du bör söka läkarvård för din pojke pojke om hans svullna skrotum inte försvinner efter ett år, eller det fortsätter att bli större. Män bör se sin läkare om en hydrokel kvarstår i mer än 6 månader, eller om det blir tillräckligt stort för att orsaka smärta / obehag eller disfigurement.
  • En testikelinfektion är inte densamma som en hydrocele, men det kan orsaka en sekundärt. Testikulära infektioner är mycket smärtsamma och bör behandlas eftersom de ökar risken för infertilitet. Sök alltid medicinsk behandling om du upplever skrotsvullnad och feber.
  • Det är också dags att se din läkare om hydrocele påverkar hur du kör, gå eller sitta.
  • Hydroceller påverkar inte direkt fertiliteten.
  • Metod 2 av 2:
    Söker medicinsk behandling
    1. Bild med titeln Cure A Hydrocele Steg 6
    1. Se din läkare för en undersökning. Om hydrocele kvarstår längre än normalt eller det orsakar smärta och andra symtom, se din familjläkare för en undersökning. Hydrokulor är inte allvarliga, men din läkare vill utesluta andra relativt allvarliga förhållanden som kan uppstå liknande, såsom: en inguinal bråck, varicocele, infektion, godartad tumör eller testikelcancer. När en diagnos av en hydrocele görs är dina alternativ väsentligen alla kirurgiska. Läkemedel är inte effektiva.
    • Din läkare börjar med en fysisk tentamen för att kontrollera ömhet eller tecken på en brok. De kan använda diagnostisk ultraljud, en MR, eller en CT-skanning för att bättre visualisera vad som händer inuti skrotet.
    • Att skina ett starkt ljus genom pungen kan avslöja om vätskan är klar (vilket indikerar en hydrokele) eller mörk, vilket kan vara blod och / eller pus.
    • Blod- och urintest är användbara för att utesluta infektioner, såsom epididymit, dopparna eller olika STD.
  • Bild med titeln Cure A Hydrocele Steg 7
    2. Få vätskan borttagen. När hydrocele diagnostiseras är det minst invasiva förfarandet att ha den fluid som dräneras från pungen med en nål, som kallas aspiration. Efter en topisk bedövningsmedel är en nål införd i pungen för att penetrera hydrocelen, då avlägsnas den klara vätskan. Om vätskan är blodig och / eller pus-fylld, indikerar det en skada, infektion eller kanske cancer. Denna procedur är mycket snabbt och kräver inte mycket återhämtningstid - vanligtvis bara en dag eller så.
  • Nåldränering av en hydrokele görs inte allt så ofta eftersom vätskan vanligtvis ackumuleras igen, vilket kräver mer behandling.
  • Ibland måste nålen införas genom inguinala (ljummen) om hydrocele har bildats högre i pungen eller delvis utanför den.
  • Bild med titeln Cure A Hydrocele Steg 8
    3. Har hela hydrocelen kirurgiskt borttagen. Det vanligaste och effektiva sättet att hantera en persistent och / eller symtomatisk hydrokele är att avlägsna hydrocele-säcken tillsammans med vätskan - kallad en hydrocelektomi. På det här sättet är det bara en 1% chans att hydrocele utvecklas igen. Operationen utförs antingen med en skalpell eller ett laparoskop, som har en liten kamera fäst vid en lång skäranordning. Hydrokeleoperation görs typiskt vid en poliklinik under generell anestesi. Recuperation kan ta upp till en vecka eller mer, beroende på om bukväggen måste skäras i.
  • Med spädbarn sänks kirurger vanligtvis i ljummen (inguinala regionen) för att tömma vätskan och ta bort säcken. Stygn används sedan för att stärka muskelväggen - vilket är väsentligen densamma som en bråckreparationskirurgi.
  • Hos vuxna skärs kirurger ofta i pungen för att tömma vätskan och ta bort hydrocele-sacen.
  • Efter en hydrocelektomi kan du behöva ett rör som sätts in i din punkter för att tömma eventuellt överskottsvätska i några dagar.
  • Beroende på typen av hydrocele kan kirurgisk reparation rekommenderas för att minska risken för en brok till det område som är avskuren från blodtillförseln.
  • Bild med titeln Cure A Hydrocele Steg 9
    4. Ta det lugnt medan du återställer. Återhämtning från en hydroceleoperation är relativt snabb i de flesta fall. Annars kan friska människor vanligtvis gå hem några timmar efter operationen - det kräver sällan att vistas över natten på ett sjukhus. Barnen bör begränsa sin verksamhet (inga grova saker) och få extra säng eller soffa vila i ca 48 timmar eller så efter operationen. Vuxna bör följa samma råd, liksom att fördröja sexuella aktiviteter i upp till en vecka bara för att vara på den säkra sidan.
  • I de flesta patienter efter en hydrokeloperation kan normal aktivitet starta om efter 4 till 7 dagar.
  • Potentiella komplikationer från kirurgi för att se upp för att omfatta: allergisk reaktion på anestesi (andningsproblem), blödning inom eller utanför skrotet som inte kommer att sluta och potentiell infektion.
  • Tecken på bakteriell infektion inkluderar ljummen, inflammation, rodnad, en otäck lukt och eventuellt en mild feber.
  • Tips

    Var inte generad för att själv undersöka din skrotum från tid till tid. Det är ett bra sätt att upptäcka problem (t.ex. hydroceller) innan de utvecklas till allvarligare förhållanden.
  • Även om ovanliga, kan hydroceles bilda på grund av en filarial mask (parasitisk) infektion av testen som kan leda till svår svullnad och elefantiasis.
  • För att underlätta obehag efter en hydrocelektomi, överväga att använda ett skrotstödband och krossad is (insvept i en tunn trasa) för att minska eventuell svullnad.
  • Hydroceles uppträder ibland tillsammans med inguinala bråck, även om en enda kirurgi kan reparera båda samtidigt. En inguinal bråck händer när ett organ i buken pressar in i inguinala kanalen, en smal passage som förbinder buken till pungen.
  • Varning

    • Om din skrotum är smärtsam och börjar svälla snabbt, se omedelbart en läkare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande