Hur man blir en psykiater

Att vara en psykiater kan vara en väldigt givande karriär som innebär att hjälpa människor med olika problem, som psykisk sjukdom, missbruk och trauma. Om du älskar att hjälpa människor och du är intresserad av vetenskap, medicin och psykisk hälsa, kan en psykiater bara vara rätt karriär för dig. Att få din psykiatrilicens kan vara en lång väg, men du kommer att lära dig så mycket längs vägen och förvärva färdigheterna att verkligen göra skillnad i människors liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Uppfyller de utbildningsbehov
  1. Bildbeteckningen blir en psykiatrist Steg 1
1. Få en kandidatexamen. Vägen från gymnasiet till licensierad psykiater är en lång, och det börjar med en kandidatexamen. Många som är intresserade av psykiatrin väljer stora i psykologi, kemi, biologi eller teknik för att börja lära sig om hur sinnet fungerar. Det viktiga är att få en examen från ett 4-årigt universitet som kommer att förbereda dig för att ansöka om medicinsk skola.
  • Du måste ha 1 års oorganisk kemi, 1 år av organisk kemi, 1 års biologi, 1 års matematik, inklusive kalkyl och 1 års fysik för att ansöka om läkarskola.
  • Betyg måste vara enastående för att säkerställa upptagande. För varje person som antas till läkarskolan kommer 7 att avvisas.
  • Vissa universitet erbjuder pre-med-program som är utformade för att uppfylla alla förutsättningar för att ansöka om läkarskolan.
  • Att gå till den bästa skolan du kan komma in är en bra idé när ditt slutmål blir en psykiater. Medicinska skolor är mycket konkurrenskraftiga, så se till att du deltar i en toppskola och få de bästa betygen du kan få.
  • Medan du är på college, få erfarenhet på det psykiatriska fältet genom att ta en praktik på ett sjukhus eller göra volontärarbete. Se till att psykiatri är definitivt för dig innan du spenderar den tid och pengar som krävs för att bli licensierad.
  • Bildbeteckningen blir en psykiatrist Steg 2
    2. Få din läkare av osteopatisk medicin (DO) eller läkare av medicin (MD) medicinsk examen. Psykiatriker måste gå igenom samma medicinska träningsprogram som alla läkare går igenom. Förutom att lära sig om sinnet kommer du att lära dig om hur kroppen fungerar och hur man behandlar alla typer av sjukdomar. Medical School kommer att ge dig den grundläggande kunskapen du behöver vara en ansvarig och utmärkt läkare. Du måste passera internmedicin, kirurgi, neurologi, obstetrik, akutmedicin, familjepraxis och barnläkare.
  • Gör det bra på dem och gäller för den bästa skolan du kan komma in i. Du har ett större utbud av karriärval om du går till en stor medicinsk skola.
  • För att bli en psykiater måste du slutföra 4 års högskola, 4 års läkarskola, 4 års utbildning och eventuellt ett extra år eller 2 av ytterligare utbildning. Att arbeta som psykiater är dock en mycket givande och spännande upplevelse.
  • Under de första fyra åren av läkarskolan tar du klasser, gör labbet, och lär dig om medicinsk etik. Du får inte ha möjlighet att göra praktiska psykiatriska arbete på detta stadium, men tjäna din medicinska examen är ett krav i vägen till att bli en psykiater, så håll det med det.
  • Metod 2 av 3:
    Studera psykiatri
    1. Bild med titeln Bli en psykiater Steg 3
    1. Bestäm vilken del specialitet du vill gå in i. Du kan fokusera på psykiatrisk forskning, ett visst terapeutiskt tillvägagångssätt, eller en specifik uppsättning sjukdomar. Gör forskning på de olika delspecialiteterna och ta reda på vad du vill driva under ditt hemvist. Tänk på följande alternativ:
    • Addiction Psychiatry, som involverar behandling av patienter som arbetar med missbruk (som substansmissbruk, spel, mat och sexberoende).
    • Barn och ungdomspsykiatri.
    • Geriatrisk psykiatri.
    • Nödpsykiatri, som innebär att hantera nödsituationer som kan äventyra en persons liv (till exempel självmordsförsök, våldsamma förändringar i beteende, självskada, psykos).
    • Rättsmedicinsk psykiatri, som är psykiatri inom kriminologiområdet, som ofta hanterar användningen av vansinneförsvaret i en rättegång.
    • Neuropsykiatry, som är psykiatri kopplad till sjukdomar i nervsystemet.
    • Du kan också studera banbrytande nya behandlingar i psykiatrin, inklusive användningen av droger som ketamin eller psykedelik, liksom transkranialmagnetisk stimulering (TMS).
  • Bildbeteckningen blir en psykiatrist Steg 4
    2. Fyll i ditt hemvist. När du har din eller MD, kommer du att spendera de närmaste fyra åren att få praktisk erfarenhet med patienter under överinseende av licensierade läkare. Det första året av bostad kommer att innehålla flera månader i internmedicin och neurologi. Du kommer att träna allt du lärde dig i klassrummet medan du förföljde din medicinska examen. Din bostad kommer att inrättas genom din skola och slutförts på ett sjukhus eller klinik.
  • Ditt hemvist kommer att omfatta allmänna medicinrotationer, neurologi, psykiatri och valfria medel mot de specialiserade områdena av psykiatri som intresserar dig. Du kommer att arbeta i både poliklinisk och inpatientpsykologi.
  • Många studenter av psykiatrin slutför sitt uppehållstillstånd i det psykiatriska avdelningen på ett sjukhus. Du kommer att arbeta med patienter för att behandla problem Likeclinical depression, bipolär sjukdom, obsessiv-tvångssyndrom, psykos, schizofreni, ångestsjukdomar, demens, posttraumatisk stressstörning, dissociativ identitetsstörning och sömnstörningar.
  • Metod 3 av 3:
    Bli en licensierad psykiater
    1. Bildbeteckningen blir en psykiater steg 5
    1. Få licensierad av den stat där du kommer att träna. De American Psychiatric Association (APA) kräver att psykiatriker passerar statliga tentor för att bli licensierad. Uppfylla dina tillstånds licensieringskrav genom att passera Förenta staternas medicinska licensiering och / eller omfattande osteopatisk medicinsk licensiering. Varje stat har något annorlunda tentamenskrav som måste göra med särskilda statliga lagar.
    • Om du flyttar stater kan du behöva sitta för en annan undersökning för att utöva psykiatri där.
    • För att ordinera medicinering måste du också få en federal narkotika licens och registrera dig med drogmissbrukadministrationen (DEA).
  • Bild med titeln Bli en psykiater Steg 6
    2. Bli certifierad av Amerikansk styrelse av psykiatri och neurologi (ABPN) eller den Amerikansk osteopatisk styrelse av neurologi och psykiatri (AOBNP). Detta är inte ett krav, men det förbättrar dina chanser att få ett jobb som psykiater. ABPN erbjuder certifikat i allmänna psykiatriska och specialiserade områden som tonårspsykiatri. Tjäna de certifikat som gäller för det psykiatri som du vill fortsätta.
  • Bild med titeln Bli en psykiater Steg 7
    3. Arbeta som psykiater. När du har licensierats har du flera val när det gäller anställning. Du kan ansöka om ett jobb på ett sjukhus, arbeta på en psykiatrisk klinik eller öppna din egen privata praxis. Ta reda på vilken arbetssituation som är den bästa passformen för dig, fyll sedan ut applikationer eller vidta åtgärder mot att öppna ett kontor och ta emot patienter.
  • Kom ihåg att en av de viktigaste faktorerna i en patients behandling är den rapport de har med dig, så behandla varje patient på en individuell nivå. Till exempel kan vissa patienter vilja fortsätta terapi utan medicin, vissa kanske föredrar medicinering, och vissa kanske vill kombinera de två. Ditt jobb är att räkna ut hur man balanserar sina önskemål med den mest kliniskt lämpliga behandlingen.
  • Att arbeta ett sjukhus eller klinikinställning ger stabilitet och struktur, men timmarna kan vara långa, precis som de är för någon läkare.
  • Att öppna en privatpraxis är lukrativ, men det kan vara svårt att få patienter när du börjar börja.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    En av de mest prestigefyllda skolorna som erbjuder psykiatriska studier i USA är Harvard Medical School i Boston, Massachusetts.
  • Kom ihåg att du fortfarande övar medicin, så du måste följa den hippokratiska eden. Detta inkluderar att observera läkemedelsregeln.
  • Att ha bra analytiska tänkande färdigheter, tålamod och lyssningsfärdigheter kommer att hjälpa dig att lyckas som psykiater.
  • Du kommer att spendera minst 12 år i gymnasiet och utbildning för att bli en psykiater (och ganska mycket läkare). Om du inte kan begå den mängden skola, överväga ett annat karriärområde. Inte alla som göra att bli en psykiater kan vara ett.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande