Hur man kasserar x ray-film

Röntgenfilmer är mycket användbara och fördelaktiga för att göra medicinska diagnoser, men du kanske undrar vad du ska göra med dina månader eller till och med år på vägen. Inte bara är det miljövänligt att kasta röntgenfilmer i papperskorgen, det är faktiskt olagligt på grund av den känsliga och privata medicinska informationen som de kan innehålla. Lyckligtvis finns det enkla sätt att ordentligt kassera röntgenfilmer.

Steg

Metod 1 av 2:
Återvinning Röntgenfilmer
  1. Bild med titeln Kassera X Ray Film Steg 1
1. Kontrollera med din läkare om du ska hålla dina röntgenfilmer. Innan du gör något med dina röntgenfilmer, bör du kolla med din läkare om det är viktigt för dig att hålla dem. Det kan finnas medicinska eller juridiska skäl till varför du ska hänga på dem. Dessutom kan din läkare kunna återvinna dem för dig, se till att de var ordentligt och lagligt bortskaffade.
  • Om din läkare säger att du ska hålla dem, lagra dem i ett kuvert i ditt arkivskåp eller ett säkert ställe i ditt hem.
  • Bild med titeln Kassera X Ray Film Steg 2
    2. Kontakta ett sjukhus eller radiologi klinik för att kassera dina röntgenfilmer. Sjukhus och radiologikliniker kommer att veta hur man kasserar röntgenfilmer, och eftersom de är bundna av medicinska sekretesslagar, kan du känna dig säker på att filmerna var avyttrade ordentligt. Nå ut till ett sjukhus eller klinik nära dig för att ta reda på om de accepterar röntgenfilmer för bortskaffande.
  • Vissa sjukhus eller kliniker kommer att kräva att du ska leverera filmerna eller skicka dem via posten via certifierad brev, så var noga med att ta reda på hur man bäst får filmer till dem.
  • Bild med titeln Kassera X Ray Film Steg 3
    3. Kontakta ditt lokala råd för att se om de har ett återvinningsprogram. Ditt kommunfullmäktige eller kommuner kan ha ett återvinningsprogram eller ett centrum som accepterar gamla röntgenfilmer som de kan återvinna för att använda vinster för statlig finansiering. De kan också intyga att filmerna var bortskaffade i enlighet med lagen.
  • Bild med titeln Kassera X Ray Film Steg 4
    4. Välj ett röntgenfilmåtervinningsföretag för att kassera dina filmer. Det finns företag som specialiserar sig på återvinning av röntgenfilmer eftersom de innehåller spår av silver, som kan extraheras och är mycket värdefullt.
  • Många företag kommer att hämta dina filmer utan kostnad och kan till och med betala dig för dem!
  • Sök efter ett välrenommerat företag som också ger dig ett intyg om förstörelse som bekräftar rätt bortskaffande av röntgenfilmerna.
  • Metod 2 av 2:
    Återkalla röntgenfilmer
    1. Bild med titeln Kassera X Ray Film Steg 5
    1. Använd sax för att skära av personuppgifter från dina röntgenfilmer. Om du bestämmer dig för att du inte vill återvinna dina röntgenfilmer, men planerar att använda dem för andra ändamål, var noga med att ta bort personlig information som kan vara på dem. Detta kan innehålla namn, adresser eller någon annan identifierande information.
    • Även om filmerna inte är din, måste du ta bort personlig information för att skydda den personens integritet.
  • Bild med titeln Kassera X Ray Film Steg 6
    2. Donera dina röntgenfilmer lärande eller kreativa ändamål. Du kanske kan ge dina gamla röntgenfilmer till personer som fortfarande kan använda dem. Kolla med lokala skolor, dagkar, universitet eller andra inlärningscentra för att se om de kommer att acceptera dina röntgenfilmer. De kan vara till stor nytta i ett vetenskapsklassrum eller till och med ett konstprojekt!
  • Bild med titeln Kassera X Ray Film Steg 7
    3. Använd dina gamla röntgenfilmer som material för konst och hantverk projekt. De monokroma och holografiska filmerna kan göra det riktigt intressant material för dig att använda för konst och hantverk! Och eftersom röntgenfilmer är giftfria och säkra att hantera, kan du använda dem precis som du skulle ha något annat hantverk. Här är några idéer:
  • Klipp ut former som stjärnor och hjärtan från filmen, eller djur, som en bat!
  • Placera filmen över en bild, spåra bilden och skära ut delar av filmerna för att göra bra stenciler som kan användas flera gånger.
  • Ram Röntgenfilmen och häng den på din vägg.
  • Göra en spöklik lampskärm eller a stearinljus med din röntgenfilm!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande