Hur man övertygar dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem

Oavsett om du tittar på högskolor, besöker far-flungliga vänner och familj, eller bara bredda dina horisonter på semester, kan du vara givande. Att övertyga dem är det en bra idé, men det kan vara svårt. Forskning din resa och berätta för dina föräldrar varför det skulle vara fördelaktigt. Närma sig dem på en bra tid och ha en lugn, respektfull konversation. Leta efter en kompromiss om de säger vägrar, som att erbjuda att betala för resan eller göra extra sysslor. Om de fortfarande vägrar, acceptera en vägran för nu. I framtiden kan de vara mer benägna att säga "Ja" Om de ser att du är mogen.

Steg

Del 1 av 3:
Bestämma ditt tillvägagångssätt
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 1
1. Bilda en solid plan för din resa. Om dina föräldrar ser att du har lagt mycket tanke på att resa, är de mer benägna att komma överens. Spendera lite tid på att undersöka vart du vill gå och se till att du ger dina föräldrar all den grundläggande informationen, inklusive praktiska överväganden som kostnad. Om dina föräldrar vet vad de kan förvänta sig, kan du svara på några frågor och lindra någon av deras ångest om situationen.
  • Till exempel, säg att du vill åka på en klassresa. Få all information om resan, till exempel hur mycket pengar du behöver, hur kommer du att komma dit, vem ska chaperone, hur länge resan blir och var du bor.
  • Du borde också låta dina föräldrar veta vilken typ av saker du ska göra. Berätta för dem att du planerar att vara säker när du går ut och låt dem veta hur du kommer att komma runt.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 2
    2. Hitta exempel på andra människor din ålder som reser ensam. Dina föräldrar kan oroa dig för att du reser ensam om du är väldigt ung. Har du vänner som har tagit resor utan sina föräldrar? Fråga dem om sina erfarenheter och använda dem som ett exempel. Detta kan hjälpa till att visa att dina föräldrar som reser utan att de kan vara en säker, givande upplevelse.
  • Till exempel, kanske din bästa vän gick på en resa med sin kyrkogrupp. Be dem att berätta lite om deras erfarenhet och hur det gynnade dem. Fråga hur de stannade säkra och ansvariga på resan. Använd den här vänns erfarenhet för att underlätta alla bekymmer dina föräldrar kan ha om du reser ensam.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 3
    3. Planera vad du ska säga. Du behöver inte planera ditt talord-för-ord. Det kan dock vara till hjälp för att jaga ner dina tankar och försöka räkna ut hur man bäst formulerar dem. Du kan träna att göra din förfrågan genom att repetera framför en spegel först. Som du kanske är nervös när du frågar dina föräldrars tillåtelse, är det en bra idé att få en uppfattning om vad du kommer att säga i förväg.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 4
    4. Välj rätt tid och plats för att prata. Var och när du pratar kan öka din sannolikhet att få ett ja svar. Leta efter en plats utan distraheringar och prata under en tid då dina föräldrar inte är distraherade.
  • Försök inte prata i ditt vardagsrum som är fullt av elektroniska enheter. Istället, prata i matsalen där det är relativt tyst.
  • Välj en tid när dina föräldrar är gratis. En upptagen tisdagskväll är förmodligen inte den bästa tiden att prata, men du kan få dina föräldrar på en söndag eftermiddag.
  • Del 2 av 3:
    Ha diskussionen
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 5
    1. Vara direkt. Få rakt till den punkt när du frågar. Introducera ämnet direkt och gör ditt fall direkt. Stoppa dina föräldrar och säg något som, "Jag ville fråga dig om något."
    • Därifrån, introducera ämnet direkt. Till exempel säga, "Min klass pågår på resan ut ur staten i sommar och jag vill verkligen gå också."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 6
    2. Visa tacksamhet. Dina föräldrar kommer att vara mer benägna att komma överens om du inte kommer av som berättigad. När du gör din förfrågan, se till att låta dina föräldrar veta hur mycket du uppskattar dem. Om du visar din uppskattning, är dina föräldrar mer benägna att känna att du verkligen förstår värdet av en semester.
  • Till exempel, säg något som, "Jag vet hur svårt du och pappa fungerar, och att det jag frågar kostar mycket pengar. Jag uppskattar verkligen alla de semester du har tagit mig på, för att de har lärt mig värdet av resan. Jag tycker att det här kan vara en bra upplevelse för mig."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 7
    3. Lyssna på ditt föräldrars perspektiv. Som du förväntar dig att dina föräldrar ska höra dig, visa dem samma respekt. Kom ihåg att dina föräldrar kan ha äkta frågor och bekymmer om att du reser utan dem. Lugnt höra dem och vänta med att svara tills de är färdiga.
  • Lyssna kan hjälpa dig att räkna ut hur man når en potentiell kompromiss. Om dina föräldrar är oroliga över pengarna, kan du till exempel erbjuda ett deltidsjobb för att täcka några utgifter.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 8
    4. Undvik att argumentera. Du vill inte argumentera med dina föräldrar, eftersom det kan göra dem mindre benägna att säga "Ja." Även om du tror att deras argument är orättvist, tillåta dem att göra sin punkt utan att klaga, whining eller vara argumenterande.
  • Till exempel, eldar inte tillbaka med något liknande, "Det är inte rättvist! Andra barn får gå på denna resa."
  • Istället, säg något som, "Jag förstår att du är orolig för att jag är ansvarig, men är det som helst vi kan kompromissa med?"
  • Del 3 av 3:
    Hantera ett negativt svar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 9
    1. Löfte att hålla kontakten. Dina föräldrar kan vara nervösa än att du reser utan dem. De vill sannolikt veta var du är och vad du gör hela tiden. Lovande att hålla kontakten kan hjälpa dem att känna sig mer bekväma om att du går på egen hand.
    • Var specifik om hur du kommer att hålla kontakten och hur ofta kommer du att kontakta dem. Till exempel kan du lova att e-posta varje och skicka ett textmeddelande varje natt när du kommer hem för kvällen.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 10
    2. Erbjuda att göra något i utbyte. Dina föräldrar kanske vill att du ska förstå de utgifter och ansvar som är inblandade i resan. Du kan erbjuda att göra något för att tjäna resan. Till exempel, erbjuda att göra extra sysslor runt huset eller betala för en del av resan själv.
  • Försök säga något som, "Om du vill att jag ska tjäna resan, kan jag definitivt göra det. Jag kan få en pappersväg och spara några av de spendera pengar som jag själv."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 11
    3. Begära att dina föräldrar tar tid att tänka på det. Dina föräldrar kan vara tveksamma att ge en "ja" omedelbart av olika skäl. Att låta sitt barn resa utan dem är ett stort beslut. Om du trycker på dem för ett svar för tidigt kan de bli frustrerade och säga "Nej." Föreslå att ge dem tid att tänka på det.
  • Säg något som, "Jag kan se det här är en stor sak för dig. Om du vill, skulle jag gärna ge dig tid att tänka på det och vi kan prata senare."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att gå någonstans långt borta utan dem Steg 12
    4. Acceptera a "Nej" tills vidare. Om dina föräldrar fortfarande säger "Nej," Trots dina ansträngningar, acceptera svaret för nu. Om de ser att du kan acceptera sitt beslut mogna, kan de vara mer benägna att komma överens om en liknande begäran i framtiden.
  • Till exempel, säg något som, "Jag förstår att du inte vill att jag ska gå, men tack för att du tar dig tid att lyssna på mig ändå."
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande