Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig lägga upp dina videoklipp på youtube

En YouTube-kanal kan vara ett roligt, kreativt projekt för att klara tiden. Men dina föräldrar kan vara oroade över säkerhet och sekretessfrågor. Om du vill ha deras tillåtelse, titta på YouTube med dina föräldrar för att visa dem lämpligt innehåll. Fråga snyggt och erbjuda att vara ansvarig och låt dem godkänna videor du laddar upp. Om de fortfarande vägrar, acceptera svaret för nu och försök att fråga igen i framtiden. Om dina föräldrar ser att du själv kan acceptera sitt val kan de ändras så småningom.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar ditt tillvägagångssätt
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig lägga upp dina videoklipp på YouTube Steg 1
1. Besluta om lämpligt innehåll. Tänk på vilken typ av videoklipp du vill ladda upp och om de kommer att vädja till dina föräldrar. Om dina föräldrar kommer att godkänna att du skickar upp videor på nätet, vill de förmodligen se till att du är lämplig. Figurämnen som intresserar dig som kan användas på lämpligt sätt på en YouTube-kanal.
  • Människor gör ofta kanaler om sina hobbyer, politiska åsikter, husdjur och intressen. Tänk på något du är passionerad och hitta en vinkel för att utforska det.
  • Kanske är du intresserad av hantverk. Du kan göra hantverkshandledning på YouTube, som mestadels icke-kontroversiella. Dina föräldrar är mer benägna att godkänna denna typ av innehåll.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig skicka dina videoklipp på YouTube Steg 2
    2. Gör en träningsvideo. En övning video kan hjälpa dig att visa dina föräldrar i första hand den typ av innehåll du kommer att ladda upp. Försök att göra en träningsvideo på fritiden på din dator. Innan du laddar upp det till Internet, visa dina föräldrar videon för att se om de kommer att godkänna.
  • Se till att du håller din video lämplig. Gör din video på ett icke-kontroversiellt ämne och undvik förbannning.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig skicka dina videoklipp på YouTube Steg 3
    3. Gör en lista med potentiella problem. Föräldrar har många bekymmer om deras barns sociala medier. Frågor som säkerhet, integritet och online trakasserier kan vara stora bekymmer för dina föräldrar. Skriv ut en lista med problem som dina föräldrar kan ha och tänka på sätt att ta itu med dem.
  • Om dina föräldrar är oroliga för din integritet, erbjuda att hålla ditt ansikte ut ur dina videoklipp. Du kan göra videor med hjälp av grafik eller ritningar med att du gör en voiceOver istället.
  • Om dina föräldrar är oroliga för online trakasserier, berätta för dem att du ska försöka att inte tänka för mycket om negativa kommentarer och blockera någon som mobbar dig online. Du kan också berätta för dem att du kommer inaktivera kommentarer på dina videoklipp.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig lägga upp dina videoklipp på YouTube Steg 4
    4. Planera vad du ska säga. Det kan hjälpa till att träna att fråga några gånger. Du kan öva framför en spegel eller jot ner dina tankar. Du behöver inte ha ett exakt skript som planeras, men det kan hjälpa till att få en grov uppfattning om de ord du använder.
  • Del 2 av 3:
    Pratar med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig lägga upp dina videoklipp på YouTube Steg 5
    1. Hitta en bra tid att prata. Den tid du väljer att prata med dina föräldrar är viktiga. Om du når ut till dem medan de är stressade eller rusade, kommer de att vara mindre benägna att lyssna. Välj en tid när dina föräldrar är relativt avslappnade och gratis, som en lördagseftermiddag, istället för en upptagen veckodag.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig skicka dina videoklipp på YouTube Steg 6
    2. Introducera ämnet direkt. När du pratar med dina föräldrar är det bäst att bli rakt till punkten. Säg något som "Hej, jag ville fråga er om något." Sedan, lugnt och mogna inför ämnet. Säg något som, "Jag vill starta min egen YouTube-kanal."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig skicka dina videoklipp på YouTube Steg 7
    3. Titta på YouTube med dina föräldrar. Dina föräldrar kanske inte är bekanta med YouTube och samhället som omger det. Många föräldrar antar online-samhällen är fulla av negativitet eller att innehållet inte är lämpligt eller pedagogiskt. Visa dina föräldrar Den typ av innehåll du tittar på så att de kan förstå YouTube.
  • Välj kanaler som är mest lämpliga och till och med utbildning. Något som författaren John Grees YouTube-kanal är i allmänhet pedagogisk. Det kan lämna dina föräldrar ett bra intryck av YouTube.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig lägga upp dina videoklipp på YouTube Steg 8
    4. Visa tacksamhet när du frågar. Smickrande dina föräldrar lite kan hjälpa dem att se dig och situationen mer fördelaktigt. Visar tacksamhet för alla dina föräldrar gör för dig visar mognad, så se till att arbeta i lite tacksamhet när du frågar.
  • Till exempel, säg något som, "Jag vet att ni bara vill att jag ska vara säker, och jag uppskattar det. Jag förstår att du är strikt om hur jag använder internet eftersom du bryr dig."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig skicka dina videoklipp på YouTube Steg 9
    5. Berätta för dina föräldrar att du kommer att vara förhand om din internetanvändning. Föräldrar är vanligtvis nyfiken på din internetanvändning och många föräldrar spårar sina barns internetvanor. Ju mer förrän du är, desto bekvämare kommer dina föräldrar att vara med dig med internet. Berätta för dem att de kan se öppet ut på din sökhistorik och är välkomna att titta på din kanal.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig skicka dina videoklipp på YouTube steg 10
    6. Lyssna på ditt föräldrars perspektiv. När du har gjort ditt ärende är det viktigt att låta dina föräldrar dela sin synvinkel. Avbryt inte när dina föräldrar svarar och försöker genuint empati med och förstå vad de säger.
  • Detta kan vara ett tillfälle att ta itu med några problem. Om dina föräldrar uttrycker tvekan, kan lyssna på dessa problem hjälpa dig att hitta ett sätt att kompromissa med.
  • Del 3 av 3:
    Hantera motgångar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig lägga upp dina videoklipp på YouTube Steg 11
    1. Undvik att argumentera eller klaga. Om dina föräldrar tvekar eller säger nej, argumentera eller klaga som ett svar. Detta kommer bara att frustrera dina föräldrar och kan eskalera situationen i ett argument. I stället för att argumentera, förbli lugn och respektfullt adressera problem.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig skicka dina videoklipp på YouTube steg 12
    2. Är överens om att hålla dina videoklipp privata. Många föräldrar vill inte att deras barn sätter sina liv på nätet för alla att se. De kan oroa sig för mobbning och trakasserier eller personer som hittar dig i det verkliga livet. Om det här är ett stort problem, är överens om att hålla din kanal privat och bara dela den med goda vänner och personer du vet.
  • Säg något som, "Om du inte vill att jag ska göra kontot offentligt, kan jag hålla det privat. På det sättet kan bara mina vänner se mina videor."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig lägga upp dina videoklipp på YouTube Steg 13
    3. Berätta för dina föräldrar att de kan spåra dina anhängare. Föräldrar vill ofta övervaka hur deras barn interagerar med andra online. Om du erbjuder så transparent som möjligt kan de vara mer bekväma med tanken på att du har en YouTube-kanal. Acceptera att låta dem titta på din kanal och kolla in kontona för alla som följer dig.
  • Du kan också berätta för dina föräldrar att du kommer att blockera några anhängare som de inte litar på. Detta kan hjälpa till att ta itu med några säkerhetshänsyn.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig skicka dina videoklipp på YouTube steg 14
    4. Erbjuda något i gengäld. Om dina föräldrar är tveksamma, erbjuda någon form av kompromiss. YouTube-kanalen kan vara en belöning för gott beteende. Till exempel, erbjuda att ta med din matte klass upp. Fråga dina föräldrar om du kan få en kanal i utbyte mot att få en "B" istället för a "C" På ditt nästa rapportkort.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig skicka dina videoklipp på YouTube steg 15
    5. Acceptera deras svar för nu. Om dina föräldrar fortfarande säger "Nej," acceptera detta. Att argumentera, klaga eller sulking kommer bara att göra dina föräldrars argier. Om du graciöst accepterar a "Nej," Dina föräldrar kommer att se att du är mogen och kan ändra sina tankar i framtiden.
  • Avsluta konversationen genom att säga något som, "Tack för att du lyssnade ändå. jag uppskattar det."
  • Tips

    Varningar

    Att gå bakom dina föräldrars ryggar och gör en kanal kan landa dig i mycket problem. Det är bäst att fråga tillstånd på förhand så att du inte behöver dölja din kanal.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande