Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig stanna senare

När du är ung verkar det som att alla de mest spännande delarna av natten bara händer strax efter att du har skickat till sängs. Det kan vara ganska orättvist! Även om du inte känner att du saknar något spännande, kanske du vill stanna lite senare av andra skäl, som att ha lite extra tid att avsluta dina läxor eller läsa. Lyckligtvis, vet hur man visar dina föräldrar du kan hantera stanna senare och hur man pratar med dem om vad du vill kan hjälpa dig att få den senare sänggåendet du vill ha.

Steg

Del 1 av 2:
Bevisar att du är ansvarig
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig stanna senare steg 1.jpeg
1. Avsluta dina sysslor och läxor på egen hand och i tid. Se till att du tar hand om alla dina sysslor utan att bli frågad. Gör dina läxor så fort du kommer hem istället för att sätta av det. Att vara ansvarig i alla delar av ditt liv visar dina föräldrar att de kan lita på dig med en senare sängtid.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig stanna upp senare steg 2.jpeg
    2. Erbjuda att hjälpa dina föräldrar med sina sysslor och arbetsuppgifter. Om du ser din mamma städar huset, fråga om du kan hjälpa henne med någonting. Erbjuda att hjälpa dina föräldrar med matlagning middag eller ta hand om gården. Dina föräldrar kommer att uppskatta din vänlighet, vilket kan förbättra dina chanser att stanna senare.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig stanna senare Steg 3.jpeg
    3. Håll en positiv och omtänksam attityd. Dina föräldrar vill inte ge dig extra privilegier om du är grumpy och betyder för dem. Var snäll mot dina föräldrar. Fyll i alla uppgifter som de ger dig lyckligt och det bästa av din förmåga. Genom att vara trevlig att vara runt kan du göra det lättare för dina föräldrar att hålla med vad du vill ha.
  • Tillbringa mer kvalitetstid med dina föräldrar. Titta på en film med dem, gå med i en av sina hobbyer, eller bara fråga dem hur deras dag har gått. Spendera extra tid med dina föräldrar visar att du bryr dig om dem och kommer att göra dem mer mottagliga mot dig.
  • Var mer artig. Hälsar dina föräldrar "God morgon" i början av varje dag och önskar dem "godnatt" innan du går och lägger dig. Säg "snälla" och "tack" när du frågar dem om saker. Att vara artig kommer att få dem att må bättre om att ge dig extra privilegier.
  • Gör ditt bästa för att komma överens med dina syskon. Alla syskon kämpar från tid till annan, men inte varje oenighet måste vara ett argument. Hantera dina meningsskiljaktigheter Maturely-Detta visar dina föräldrar hur ansvariga dig är.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig stanna senare steg 4.jpeg
    4. Vakna upp i tid varje morgon. Vakna varning varje morgon visar att du är kapabel att vara ansvarig och konsekvent väl vilad. Om du kämpar för att vakna och bli redo varje morgon, kommer dina föräldrar att märka och inte tillåta dig att gå och lägga dig senare.
  • Ange ett larm för att se till att du vaknar i tid varje morgon. Var noga med att ställa det tillräckligt tidigt så du har gott om tid att göra sig redo varje morgon.
  • Om du kämpar för att vakna på morgonen, överväga att placera ditt larm, så att du är tvungen att gå ut ur sängen för att stänga av det. Du kan placera den på ditt skrivbord eller på Windowsill, förutsatt att dessa områden inte är för nära din säng.
  • Del 2 av 2:
    Pratar med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig stanna senare steg 5.jpeg
    1. Bestäm hur mycket du vill stanna uppe. Plocka en viss tid för att förlänga din sängtid visar hur mycket du trodde att du har lagt in i det, vilket kan svänga dina föräldrar att säga "Ja."Det är bäst att be om en kortare tid att börja med, till exempel en halvtimme. Dina föräldrar är mer benägna att komma överens om 30 minuters extra tid än 2 timmar. Du kan alltid begära en annan förlängning senare.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig stanna senare steg 6.jpeg
    2. Bestäm varför en senare sängtid skulle vara bra för dig. Du kan använda dessa skäl för att övertyga dina föräldrar att säga "ja."Några bra skäl att gå och lägga sig senare inkluderar att kunna ta hand om extra uppgifter runt huset, studera mer för skolan, eller spendera mer tid med din familj.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig stanna senare steg 7.jpeg
    3. Närma dig dina föräldrar när de inte är upptagna. Dina föräldrar kommer inte att kunna lyssna på dig om de redan är upptagna med något annat. De kan till och med avfärda konversationen för en annan tid. Välj en tid att prata med dem när de är helt fria att lyssna, till exempel efter middagen eller vid frukost.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig stanna senare steg 8.jpeg
    4. Kom ihåg din manners. "Vänligen" och "tack" är de magiska orden! När du frågar dina föräldrar att låta dig stanna upp, avsluta din fråga med "tack."När konversationen har slutat, tacka dina föräldrar för att lyssna på dig. Närma sig dina föräldrar kommer att göra dem mer benägna att höra dig.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig stanna upp senare steg 9.jpeg
    5. Be dina föräldrar att låta dig stanna senare. Nu när du har dina föräldrars uppmärksamhet, är allt som är kvar att göra att fråga dem att låta dig stanna upp. Så här kan du närma dig konversationen:
  • "Hej mamma? Pappa? Kan jag prata med dig, snälla? Jag har tänkt på det här ett tag, så jag ville fråga: Är det okej om jag stannar upp en halvtimme senare ikväll? Jag har fått dig mer läxa än vanligt, och de extra 30 minuterna skulle verkligen hjälpa mig att få allt gjort."
  • Om du kan, försök och erbjuder tid för dina föräldrar att gå tillbaka och tänka på vad du frågar. Du kan säga, "Det är okej om du behöver tid att tänka på det. Jag har inget emot att vänta på att du ska bestämma."
  • När konversationen är över, säg något som, "Okej. Tack för att du lyssnar på mig. Godnatt!"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig stanna senare steg 10.jpeg
    6. Kompromiss med dina föräldrar. Dina föräldrar kan vara mer villiga att låta dig stanna senare om du gör något trevligt för dem i gengäld. Erbjuda att ta hand om en av sina sysslor för dem, eller ta på sig extra ansvar, som att rengöra garaget eller moppar golv.
  • Kompromissering pratar inte tillbaka, whining eller argumenterar med dina föräldrar att försöka övertyga dem. Att göra något av dessa saker kommer att driva dem för att säga "nej" till dig.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig stanna upp senare steg 11.jpeg
    7. Acceptera om dina föräldrar säger "nej" till dig. Dina föräldrar kan ha sina egna skäl för att du inte vill stanna upp senare den speciella natten. Du kan alltid vänta och fråga igen senare. Försök att fråga dina föräldrar att låta dig stanna upp igen minst några månader senare. Det finns alltid chansen att du frågar första gången har gett dina föräldrar idén att tänka på dina privilegier.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Mina föräldrar säger att ju äldre jag får jag måste gå och lägga mig tidigare, så nästa år måste jag gå och lägga mig klockan 7:00. Vad gör jag?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Försök och bevisa för dina föräldrar att du blir ansvarig nog att hantera en senare sängtid. Försök hjälpa dig runt huset så mycket du kan. Stanna ovanpå dina läxor och gå upp för skolan i tid utan att de måste väcka dig. Detta gör det lättare för dig att be dem att låta dig stanna upp, och för dem att eventuellt säga "ja" till dig.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 24helpful 70
    • Fråga
      Vad händer om jag inte har sysslor? Hur ska jag övertyga mina föräldrar? Genom att studera mer?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Ja, att studera mer kan vara ett bra sätt att övertyga dina föräldrar. Du kan också erbjuda för att hjälpa dem med sina sysslor eller ärenden.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 25helpful 59
    • Fråga
      Mina föräldrar får mig att gå och lägga mig klockan 8:30 och det är sommaren. Några tips?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Sitt ner med dina föräldrar och fråga dem om de kunde låta dig stanna en halvtimme senare över sommaren. Var noga med att komma med anledningar som de borde låta dig stanna upp! Att säga att du vill kunna spendera mer tid med din familj kan vara en bra anledning att ge dem.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 28helpful 69
    Se fler svar

    Tips

    Var respektfull, även om du inte gillar svaret som dina föräldrar ger dig.
  • Om du vet att en av dina föräldrar är mer benägna att säga "ja" planerar att närma sig dem först. De kan ge dig okej, eller kunna övertyga din andra förälder att överväga ämnet.
  • Var artig, och bli inte upparbetad. Om du ska få upp och hyper kan de inte vara villiga att tillåta vad du ber om. Var också lugn och påminna dig om att inte vara i en rush för att få ett svar.
  • Varningar

    Smaka inte och stanna bakom dina föräldrars ryggar. Du kommer bara i trubbel.
  • Undvik att tigga dina föräldrar om de säger att du inte kan stanna upp sent. De kommer att gräva sina klackar i och du kan göra dem arg.
  • Kasta inte en passform om dina föräldrar inte håller med om att du stannar senare. Detta kommer att göra dem osannolikt att överväga att låta dig stanna upp sent i framtiden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande