Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig ta med din ipod touch på skolbussen

Att ha din iPod touch på bussen kan göra bussen rida mindre tråkig. Men dina föräldrar kanske inte vill att du ska ta med dig av en mängd olika skäl. Dina föräldrar kan känna att din iPod är distraherande. De kanske tror att du får för mycket skärmtid. Prata med dina föräldrar direkt och fråga dem artigt för tillstånd. Förklara varför du tror att du borde kunna ta med din iPod på bussen. Om de säger "Nej," respektfullt fråga dem varför och se om det finns utrymme att kompromissa.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar konversationen
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbussen Steg 1
1. Välj en bra tid och plats att prata. Om du vill fråga dina föräldrar något, tiden och platsen. Om du bombarderar dina föräldrar med en förfrågan när de är upptagna eller stressade, är de mer benägna att säga "Nej." Fråga dem när de är gratis.
  • Välj en bra tid. Vänta tills båda dina föräldrar inte är upptagna med arbete eller andra aktiviteter. Till exempel kan en lat lördag eftermiddag vara en bra tid att prata.
  • Du bör också välja en plats fri från distraktioner. Till exempel, fråga i matsalen istället för TV-rummet, där elektroniska enheter kan vara distraherande.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbussen Steg 2
    2. Identifiera hur du känner för problemet. Innan du går in i konversationen, ha en känsla av dina egna känslor. Varför tar din iPod på bussen så viktig? Hur kan du förmedla detta till dina föräldrar?
  • Tänk på hur du känner för själva konversationen. Är du nervös? Arg? Frustrerad? Försök att arbeta med att släppa bort dessa känslor. Gå in i konversationen utan förväntningar.
  • Identifiera varför problemet är viktigt. Kanske andra klasskamrater och vänner tar med sig sina iPod på bussen, och du känner dig utelämnad när du inte kan spela samma spel eller lyssna på musik. Det här är något du kan adressera.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbussen Steg 3
    3. Tänk på varför dina föräldrar kan vägra. Det är en bra idé att försöka förutse varför dina föräldrar kan vägra. På så sätt kan du erbjuda upp motargumenten direkt. Tänk på eventuella frågor eller bekymmer dina föräldrar kan ha om att du tar med din iPod på bussen.
  • Dina föräldrar kan oroa dig för att du får för mycket skärmtid. De kan också oroa dig att du kommer att förlora din iPod. De kanske vill att du socialiserar istället för att ställa in andra ut.
  • Vilka motargument kan du göra till dessa klagomål? Kanske kan du lova att begränsa din skärmstid efter skolan. Du kan komma överens om att betala för iPod med din ersättning om du förlorar den. Du kan också påpeka att iPod är ett socialt verktyg, eftersom dina vänner ofta pratar om spel som de spelar och musik lyssnar på.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbussen Steg 4
    4. Planera vad du säger i förväg. Du behöver inte skriva ut ett talord-per-ord. Men det är aldrig en dålig idé att få en uppfattning om vad du ska säga. Försök att ställa ner dina tankar i förväg och läs sedan tillbaka vad du skrev. Hur kan du uttrycka dessa tankar mest effektivt? Ha en grov uppfattning om hur man börjar konversationen gå in i den.
  • Del 2 av 3:
    Fråga dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbussen Steg 5
    1. Var direkt när samtalet börjar. Stoppa dina föräldrar och säg något som, "Har du en minut? Jag har något jag vill fråga dig." Sedan, få rätt in i ämnet. Slå inte runt busken. Att vara så direkt som möjligt kan hjälpa konversationen att fungera smidigt.
    • Till exempel, börja med något som, "Det här handlar om min iPod. Jag ville veta om det skulle vara okej för mig att ta med det på bussen."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbussen Steg 6
    2. Express tacksamhet när du frågar. Det är alltid en bra idé att få dina föräldrar att känna sig värda. Du vill inte se rätt eller krävande. Om dina föräldrar känner att du förstår och respekterar sin auktoritet, är de mer benägna att ge dig tillstånd.
  • Till exempel, säg något som, "Jag uppskattar verkligen att ni köper mig den iPod. Jag vet att det inte var billigt och jag vet hur svårt du arbetade för att tjäna pengarna för det."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbusssteget 7
    3. Lyssna på dina föräldrar synvinkel. När dina föräldrar pratar, pausar och lyssnar. De kan ha skäl att säga "Nej" och uttrycker tvekan. Att förstå dessa skäl kan hjälpa dig att nå en kompromiss om det behövs.
  • När du har angett ditt fall, paus och låt dina föräldrar svara. Avbryt inte eller prata över dem medan de förklarar sina bekymmer till dig.
  • Visa du lyssnar genom att nicka och svara med saker som "Ja" och "Uh-va."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbussen Steg 8
    4. Undvik att argumentera eller klaga. Du är osannolikt att få dig om du klagar, argumenterar eller annars pratar. Om du visar mognad är dina föräldrar mer benägna att säga "Ja" till dig. Istället för att argumentera med dina föräldrar, säg saker som, "Okej, jag förstår vad du säger, men jag ser det på ett annat sätt."
  • Del 3 av 3:
    Hantera motgångar effektivt
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbussen Steg 9
    1. Fråga artigt för en förklaring. Om dina föräldrar platta säger nej, det är okej att begära en förklaring. Gör så artigt och respektfullt. Ramma det som ett sätt att förstå deras perspektiv mer.
    • Till exempel, säg inte, "Det är inte rättvist. Varför kommer du inte att låta mig?"
    • Istället, säg något som, "Okej, jag förstår att du inte vill att jag ska ta min iPod på bussen. Kan du berätta för mig varför det är ett problem?"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbussen Steg 10
    2. Be dem att tänka på det och bestämma senare. Om dina föräldrar uttrycker tvekan kan du alltid begära ett försenat svar. Om dina föräldrar ser att du är mogen och villig att ge dem en chans att bestämma, kan de vara mer will att säga "Ja" senare. Om dina föräldrar har reservationer om att låta dig ta med din iPod på bussen, säg något som, "Okej, jag får det du är osäker på det här. Varför tar du inte en dag att tänka på det och vi kan prata imorgon?"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbusssteget 11
    3. Erbjuda att göra något i gengäld. Dina föräldrar kanske vill känna att du tjänar belöningar via gott beteende. Finns det något du kan göra för att tjäna rätten att ta med din iPod på bussen? Försök att erbjuda positivt beteende i gengäld.
  • Till exempel kan du lova att ta upp dina betyg om dina föräldrar tillåter dig att ta med din iPod på bussen.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ta med din iPod touch på skolbussen Steg 12
    4. Acceptera a "Nej" tills vidare. Om dina föräldrar säger "Nej" Trots dina bästa ansträngningar, acceptera det här för nu. Ignorerar sina regler, eller argumenterar med dem, kommer att göra dem mer benägna att genomdriva dem strikt. Men om dina föräldrar ser att du är mogen, kan de ändra sina tankar senare. De kan inse att du är ansvarig nog att bära din iPod på bussen.
  • Om dina föräldrar fortsätter att vägra, lugnt säga något som, "Okej. jag förstår. Tack för att du lyssnar."
  • Tips

    Varningar

    Om du inte får tillstånd, försök inte smyga din iPod på bussen. Kom ihåg att dina föräldrar kan vara villiga att ge senare om du graciöst accepterar a "Nej" tills vidare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande