Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig köpa en kanin

Kaniner kan vara underbara och älska husdjur, men de tar mycket arbete. Om du vill ha en kanin kan dina föräldrar ha rimliga bokningar. Innan du pratar med dem, gör lite forskning för att visa att du vet hur man bryr sig om en kanin. Prata med dina föräldrar direkt och gör begäran artigt. I händelse av att de säger "Nej," Du kan söka efter en kompromiss. Men om du graciöst accepterar a "Nej" För närvarande kan de ändra sina tankar i framtiden och så småningom låter dig få ditt drömdjur.

Steg

Del 1 av 3:
Besluta om ditt tillvägagångssätt
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 1
1. Gör lite forskning om grunderna i kaninvård. Dina föräldrar vill se till att du vet hur man bryr sig om något husdjur. Tillbringa lite tid på att titta på grunderna i kaninvård på webbplatser som det humana samhället och Aspca.
  • Kaniner bor vanligtvis i burar eller hytter som är fyllda med cederträ eller träspån. Om dina föräldrar oroar sig för messes kan kaniner vara kullutbildade.
  • Kaniner äter främst gräshö, mörkgröna grönsaker och pellets. Låt dina föräldrar veta att du förstår hur man matar din kanin en hälsosam kost.
  • Dina föräldrar vill se till att din kanin behandlas bra. Slå upp hur man umgås och hanterar en kanin.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 2
    2. Göra en lista över potentiella problem som dina föräldrar kan ha. Med något husdjur, föräldrar tenderar att oroa sig för omsorg och kostnad. Lyckligtvis kan de flesta bekymmer adresseras om du är proaktiv om att hitta lösningar. Fråga dig själv varför dina föräldrar kan säga "Nej" och jot ner en lista med potentiella skäl som de kan vägra.
  • Kostnaden är vanligtvis ett stort problem för föräldrarna. Forskning Hur mycket kaniner kostar vanligtvis hos bostäder och husdjursbutiker, liksom kostnader som är förknippade med mat och tillbehör.
  • Tiden är en annan stor fråga. Dina föräldrar kommer att vilja se till att din kanin får vården den behöver.
  • Vissa människor tenderar att tänka på kaniner som röriga husdjur. Dina föräldrar kan oroa sig för saker som lukten som orsakas av en kanins bur.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 3
    3. Hitta sätt att ta itu med potentiella problem. När du har en lista med problem, gå igenom din lista. Tänk på hur du kan ta itu med de problem om dina föräldrar höjer dem medan du pratar. Detta kan verkligen hjälpa till att visa dina föräldrar du har tänkt på det här.
  • Om kostnaden är ett problem kan du erbjuda ett deltidsjobb för att betala för kaninens vård.
  • Om dina föräldrar är oroliga för tiden, kolla på ditt eget schema. Hitta fickor av tid varje dag där du kan begå att ta hand om din kanin.
  • Erbjuda att rengöra buret regelbundet och hålla den i ditt rum. Detta kan hjälpa till att rensa bekymmer om lukt.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 4
    4. Öva vad du ska säga först. Det är normalt att vara nervös om du gör en stor förfrågan. Att öva i förväg kan hjälpa. Du kan ställa ner en grov idé om vad du vill säga och repetera framför en spegel. Detta hjälper dig att gå in i konversationen lugn.
  • Skriv inte ut exakt vad du ska säga, som du vill ha utrymme för att improvisera. Just Jot nere en grov idé.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 5
    5. Välj en bra tid att prata. Du vill närma dig dina föräldrar när de är i gott humör, så leta efter tider när de inte är upptagna. Till exempel kan du ta upp problemet på en lördag eftermiddag istället för en upptagen veckodag.
  • Del 2 av 3:
    Pratar med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 6
    1. Be dina föräldrar att prata. Närma dig dina föräldrar under din valda tid att prata och berätta för dem direkt du vill prata. Det är normalt att vara nervös, men ta några djupa andetag och lansera direkt i konversationen.
    • Till exempel, säg något som, "Killar, har du en minut? Jag ville fråga dig något."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 7
    2. Introducera ämnet direkt. Det är bäst att komma direkt till punkten istället för att slå runt busken. Tala med dem att du vill få en kanin och att du har gjort din forskning om ämnet.
  • Till exempel, säg något som, "Jag vill verkligen få en husdjurskanin. Jag har läst mycket online, så jag vet allt om att ta hand om en. Jag tror att jag kunde göra det själv och det skulle inte skapa extra arbete för dig."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 8
    3. Använd din manners när du frågar. Kom ihåg att du vill visa dina föräldrar du är mogen. Om du kommer ut som krävande, kan de bli frustrerade. Använd grundläggande manners och visa lite tacksamhet när du frågar.
  • Till exempel, "Jag vet hur svårt du jobbar och jag uppskattar verkligen det. Jag vet att du tar ett annat husdjur är ett stort ansvar."
  • Grundläggande sätt kan också gå långt. Till exempel, "Kan du snälla tänka på det? Tack!"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 9
    4. Lyssna på ditt föräldrars perspektiv. När dina föräldrar svarar på din fråga, avbryt inte. Lyssna på vad de säger och försöker förstå deras bekymmer. Ju bättre du förstår varför de säger "Nej," Ju bättre du kan ta itu med det.
  • Del 3 av 3:
    Hantera ett vägran
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 10
    1. Undvik att argumentera och gnälla. Även om dina föräldrar är frustrerande dig, vill du inte att saker ska bli ett argument. Detta gör det mer troligt att dina föräldrar kommer att säga "Nej."
    • Om du blir frustrerad, ta några djupa andetag. Påminn dig om att vara mogen kan hjälpa till att övertyga dina föräldrar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 11
    2. Fråga dina föräldrar varför de säger "Nej." Det är okej att begära en anledning om dina föräldrar säger "Nej." Detta kan hjälpa dig att ta itu med problem och eventuellt leta efter en kompromiss. Bara se till att du frågar artigt.
  • Säg inte, "Men det är inte rättvist! Varför lyssnar du inte på mig?" Istället, säg något som, "Kan du snälla berätta varför du säger nej?"Jag vill bara förstå bättre."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 12
    3. Erbjuda att göra något i gengäld. Föräldrar oroar sig ibland för att förstöra sina barn och kanske inte bara vill lämna dig en kanin. Erbjuda att tjäna det på något sätt. På så sätt kommer dina föräldrar att se fördelarna med att låta dig ha ett husdjur.
  • Till exempel kan du erbjuda att ta upp dina betyg om dina föräldrar är överens om att låta dig ha en kanin.
  • Du kan också erbjuda att hitta sätt att hjälpa till att betala för kaninen, som att få ett deltidsjobb.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 13
    4. Leta efter en kompromiss. Det kan finnas sätt att träffa dina föräldrar halvvägs i frågan. Lyssna på dina föräldrars bekymmer och se om du kan hitta en kompromiss som fungerar för alla.
  • Till exempel, om dina föräldrar är oroade över lukten av kaninen, erbjuda att hålla det i ett utomhusskydd för det mesta i stället för huset.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 14
    5. Acceptera a "Nej" tills vidare. Om dina föräldrar sätter sin fot ner, är allt hopp inte förlorat. Lugnt acceptera sitt svar utan att klaga. Om några månader kan du kanske få upp frågan igen. Om dina föräldrar ser att du är mogen, kan de ändra sina sinnen.
  • Avsluta konversationen på en bra anteckning. Säg något som, "Tack för att du lyssnade ändå. jag uppskattar det verkligen."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig köpa ett kanin steg 15
    6. Visa ditt ansvar. Omsorg för en kanin tar mycket arbete, och dina föräldrar vill veta att du är ansvarig för jobbet. Efter konversationen, arbeta extra hårt för att hålla sig till läxor och sysslor. Detta kan hjälpa till att övertyga dina föräldrar att ändra sina tankar i framtiden. Ju mer ansvarsfulla du är desto bekvämare kommer de att vara med dig att få ett husdjur. Kom också ihåg att du alltid kan ta upp "Jag vill ge djuret ett bra hem."Argument och erbjuda upp tanken på att gå till ett skydd. Ta också upp att få en äldre kanin, eftersom många människor kommer att gå till kattungar (baby kaniner) och säger att du skulle anta ett äldre djur kan göra att du verkar mer mogen och mindre barnslig. Det visar också att du tänker på det mindre som en flyktig idé och mer ett långsiktigt engagemang.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Överväg att anta från ett humant samhälle, skydd eller rädda istället för att köpa en kanin. Antagningsavgifterna är vanligtvis billigare.
  • De flesta kaniner älskar uppmärksamhet - om du inte har tid att ge dem din kärlek, få det till en vän. Kaniner tenderar att komma överens med nästan alla, så oroa dig inte med den perfekta matchen!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande